bulldog

pirjomattila79

Olemme perheeni kanssa harkinneet ostaa tälläistä koiraa mutta emme tiedä onko se haitaksi lapsiperheelle? Onko kenelläkään kokemusta tälläisestä koirasta?

5 kommenttia

Vastaukset

 • Landseerit on jättiläiskokoisia koiria, lauhkeita ja aikuisena rauhallisia.Muutamat kuolaa kovastikkin.Vaatii hyvän perus koulutuksen, ja määrätietoisen omistajan, niin kuin kaikki koirat.Soveltuu lapsiperheeseen.
  Kannattaa kysellä kasvattajilta, ja käydä katsomassa heidän koiriaan.Niin saa koiran koosta ja luonteesta helpommin käsityksen.

 • Meidän nelilapsisessa perheessä lansu-uros toiminut hyvin. Koiran koko, 75kg, edellyttää kyllä edes kunnollista kotikasvatusta ja selkeää laumajärjestystä. Ihana rotu, kuolaa toki jonkun verran ja karvoja lähtee..mutta luonne on valloittava :)

 • Erittäin lempeä ja pitkämielinen lapsia kohtaan. Toki lapsille pitää opettaa miten koiraa kohdellaan. Meillä lansu makaa olohuoneen lattialla reporankana ja lapset kulkee yli ja ali.... ulkona leikki mennään aina sen pienimmän leikkiän mukaan, ottaa erinomaisesti lapset huomioon. kun lansu haluaa omaa rauhaa, se menee nokosille toiseen huoneeseen ja saa huokaista ihan omassa rauhassa kenenkään häiritsemättä. Edellinen lansu oli meillä 13v ja nyt jo kolme vuotta tullut ikää ilman minkäänlaista "murrosikää" tai uhittelua arvojärjestyksestä. Ei voi kun suositella...

  • vielä lisähuomautus..... Meidän lansu painaa lähemmäs 100kg, paljon suurempi kuin edeltäjänsä vaikka uroksia molemmat


  • Onni1 kirjoitti:

   vielä lisähuomautus..... Meidän lansu painaa lähemmäs 100kg, paljon suurempi kuin edeltäjänsä vaikka uroksia molemmat

   Oho, ompa jytky.Paljonko on poijaalla korkeutta?
   Meillä ei ihan nohin mittoihin onneksi päästä, meillä kun koira matkustaa farkussa, joka tuntuu jo nyt olevan lansua pullollaan. :)

   Ihania ja rauhallisia ovat, mutta vaativat sen kunnollisen koulutuksen, ja ymmärryksen omistajalle siitä, että koira on rauhallisuudestaan huolimatta, voimakas, ketterä ja nopeakin jos sille päälle sattuu.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.