Paluumuutto SU-RU-SU-RU?

Paluumuuttajaksi?

Olen siis syntyjäni suomalainen ja suomen kansalainen, muttanut kuitenkin Ruotsiin ihan vauvana vanhempien kanssa ja mulla oli (onko vieläkin?) ruotsalainen henkilötunnus ja sellainen laattakoru mitä kaiklla ruotsalaisilla lapsilla oli.

No, paluumuutimme takaisin Suomeen vuosia sitten ja nyt aikuisena sitä on alkanut kutkuttaa jos muuttaisikin tuonne lapsuutensa kotiin takaisin.

Onkohan mulla jotain hyötyä tuosta entisestä asumisesta Ruotsissa ja siitä henkilötunnuksesta? Mitään asiakirjoja ei kyllä ole enää tallella, koru on.

Mukana tulisivat täysin suomalainen lapsi ja EU-kansalainen (ei suomalainen) mies.

6

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Takaisin

      Henilötunnuksesta en tiedä, sen kyllä saat heti verovirastolta. Jos on kieliasiat kunnossa en usko työnsaantiaan ongelmia olevan. Lykkyä tykö!

    • 8-10

      En tiedä mitä asiassa tarkoitat?

    • Micke råby

      Löytyy henkilötunnus ruottin puolelta, hyötyä? Saat asunnon helpommin, vuokravelkaa ei saisi olla, työn löytyminen riippuu ammatistasi-kielitaidosta. Kaikissa ammateissa ei tarvitse ymmärtää kieltä, haluatko paeta Suomen menneisyyttä?
      Laita kirjat Ruotsiin, tämä vaatii tuttavan joka suostuu ottamaan asuun sinut kanssaan.
      Sitten kielikursseille...eu työnhakija voit olla 3 kk täällä saat työttömyysavustuksesi,liiton rahasi tänne. Kielikursseilta ei makseta korvausta eli se ei ole työnhakua..helppo tulla tänne ja sosiaali maksaa jollet töitä saa. Miksi haluat oikeasti tulla Ruotsiin?
      Tuskin sinulla velkoja tänne jos olet pienenä poistunut maasta, onnea sinulle ja toivottavasti saat haluamasi! Kirkko on hyvä paikka jos olet rehellinen.

    • cigicic

      Tässä aloittajalle faktaa horinan sijasta:

      Jos siis olet asunut lapsena Ruotsissa sinulla on myös ruotsalainen henkilötunnus, joka sinulle myönnettiin silloin kun asuit Ruotsissa vanhempiesi kanssa.

      Onko tästä jotain erityistä hyötyä? Ainoa hyöty siitä on se, että nyt muuttaessa Ruotsiin sitä ruotsalaista henkilötunnusta ei tarvi erikseen anoa vaan se on jo sinulla valmiina. Eli muuttaessa maahan teet vain tavallisen maahanmuuttoilmoituksen ja alat elämään niinkuin haluat.

    • NoJaa...

      Sukulaisten mukaan siellä on järkyttävä työttömyys... sukulaispojilla ollut todella vaikeaa löytää kesätöitä edes kaupanhyllyjen täyttäjinä, vaikka ovat sikäläisessä yliopistossa opiskelemassa. Vielä pahempi on pula vuokra-asunnoista, niitä on käytännössä mahdotonta löytää isoista kaupungeista, kuten Göteborgista tai Tukholmasta, jos siellä niitä työpaikkoja olisikin.

      Sikäläinen arbetsförmedling jakelee nuorille lappusia, joissa kerrotaan, miten töitä haetaan rikkaasta Norjasta. Norjassa taas valitetaan ruotsalaisista nuorista, joita tulvii rajan yli ja siitä, kuinka pitäisi hallita kieli. Pelkkä ruotsi ei nimittäin riitä. Lieneekö tuo sitten se, mitä olet Ruotsilta hakemassa?

      • vogogog

        Siinäpä taas vähän horinaa.

        Tukholmassa on vapaita työpaikkoja vaikka kuinka paljon. Monilla aloilla on pula työntekijöistä ja jos ei todellakaan pääse muihin hommiin voi mennä kauppaan hyllyttäjäksi. Työkkäri ei jakele mitään lappusia Norjan työpaikoista nuorille eikä aikuisillekaan.

        Asunnon Tukholmasta saa helposti jos vain vaivautuu avaamaan blocketin ja näppäilemään puhelimeen numerot ja soittamaan. Ruotsin isoissa kylissä asunto löytyy helposti, jossain peräkylässä se saattaa olla haussa, mutta ei Tukholmassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3487
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2109
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1805
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1716
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      285
      1071
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      939
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe