Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Onko nyt hyvä aika rakentaa ?

vuosi 2014

Meidän talo lehdessä desing-talojen toimitusjohtaja joka on myös jonkun pienkotiyhdistyksen tai minkälie vetäjä, kertoo että nyt jos koskaan on hyvä aika rakentaa ?

Onko asia näin? Eikö materiaalien hinnat ja pakettien hinnat ole pilvissä juuri nyt?
Hyvää työvoimaa on kyllä saatavilla ja korotkin on alhaalla, mutta saako pankista lainaa? Kaikki mittarit näyttää talouden edelleen syöksyvän ja asuntojen hintojen laskevan eikä oikeasti tiedetä mihin päädytään. Eikö nyt olisi järkevintä pitää jäitä hatussa ja aivan rauhassa odottaa?

7

407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paras aika rakentaa oli muutama vuosi sitten. Kun taantuma iski syksyllä 2008 oli talonhankinnan kannalta parhaat vuodet 2009-2011. Korot oli alhaalla ja putoavassa markkinassa myös talotoimittajat kamppailivat markkinaosuuksistaan "verissä päin".

      Vieläkään aika ei ole muuttunut huonoksi. Korot on edelleen alhaalla eikä kilpailutilanne ole helpottunut. Rahaakin saa vielä tällä hetkellä paremmin kuin muutaman vuoden päästä tulevaisuudessa. Kunhan patoutunut rakentamistarve lähtee purkautumaan - oma veikkaukseni on, että viimeistään syksyllä 2014 - hinnat kääntyy nousuun, toimitusajat pitenevät ja taantuman markkinoilta pois siivoamat "merkonomitimpurit" palaavat säheltämään...

    • 16172435

      Nää jutut on ainakin osaltaan jotain pakko työllistämis tai pakko busineksen trendin aloitus/jatkamis yrityksiä. Sekä lisäilman puhaltamista hintoihin. Tyyppi on maksettu mainosmies.
      Hinta-alennuksia saa materiaaleihin kun tilaa kimpassa ulkomailta, jostain löytyy sellanen facebook sivu.
      Aina on paras aika ruokkia byrokraatteja, säännön laatijoita, valvojia, ansioituneita nimmarinkirjoittajia, just linnasta päässeitä 5-lapsisia ei puhu soome rakennusduunareita, verottajaa, pankkeja... siis kaikkia elukoita joista ongelmat johtuvat.
      Se on jonkinlainen juttu jos äijäala eli rakennuskusetusalan idiooteilta loppuvat työt, koska ne eivät ryhdy angry birds IT kasvua luomaan vaan rupeavat rettelöitsemään kännipäissään ja nalkuttamaan vielä enemmän.
      Espoo on tekemässä näitä kaikkia projekteja jotka ollut tekovaiheessa vuosia niinkuin hiihtolatu siltoja, metroa ja liikenneympyröitä, ei sen vuoksi ettei niitä olisi voinut aikaisemmin tehdä vaan yhtäkkiä kaikenlaisia projekteja löytyy pilvinpimein. Ostajat vaan taitavat uupua tulevaisuudessa. Ei ole mitään järkeä ostaa merenrannalta omakotia ja huomata 10 vuoden päästä että viimeisenä alueelle rakennetaan sosiaalipilvenpiirtäjä.

    • Ei talvella

      Älvsbytalon parasta rakennusaikaa on talvi, ainakin jos uskoo talotehtaan mainontaa. Rakentajan kannalta talvea pahempaa aikaa ei ole olemassakaan.

      • siinäpä se

        Älvärit tehdäänkin kuivassa ja lämpimässä hallissa. Suojauksia ei tarvi tontilla tehdä eikä kastumista pelätä.


    • Faktaapöytääm

      Toi DT:n juttu "nyt kannattaa rakentaa" juontaa juurensa tasan tarkkaan siitä, että DTn 1000asuntoa/vuosi on taittunut n.600-650 asuntotuotantovauhtiin.

      Hätä on suuri, kun asunnot eivät käykään enää kaupaksi. Tiedän tämän faktana, koska sain talvella lopputilin kyseisestä firmasta. Eikä DT ole todellakaan ainoa. Pientalorakentaminen on täysin jäissä, kuten asuntokauppakin.

    • 3+18

      Kaveri tilasi juuri suurehkolta ristikkotehtaalta kattotuolit ja sopi toimitusajaksi KAKSI VUOROKAUTTA. Kun toimitusajat tarvittaessa joustavat noin paljon, on taatusti myös hintakilpailu aika kovaa.

      Sanoisin, että tämän paremmaksi aika rakentaa tuskin muuttuu.

    • pomppuja

      odota

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      88
      2313
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2019
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1853
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1400
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe