Lukio rennosti?

relaten

Pointti on siis tämä: en halua istua koulussa koko ajan vaan tehdä vähän muutakin, kuten töitä siihen sivuun olis hyvä tjn. Montako kurssia kannattaa ottaa ekana vuonna että jää sitä vapaatakin? Suunnitelmissa on ottaa ekana vuonna 29 tai 30 k jos pääsen lukioon.
Kokemuksia ja neuvoja kiitos =)

4

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...?

      Eikö 30 ole se suosituskin? 30 30 15, tai jotain. Jos sen lukion kolmessa vuodessa haluaa suorittaa, niin kyllä se ~30 kurssia vuodessa kannattaa ottaa.

    • fbbfbbffbfb

      Neljä-viis kurssia per jakso on semmonen melko lepposa lukkari. 6 on liikaa ainaskin itselle.

      Kannattaa lukea päivittäin aineen kirjaa /tehdä laskuja, niin koeviikolla ei ole niin kova stressi ja numerotkin ovat hyviä.

    • hoikui

      En nyt sanoisi, että lukion ja työn käynti samaan aikaan olisi mitenkään rentouttavaa.. Itselleni ei jäänyt mitään vapaaaikaa, kun kirjoitin ekana vuonna 29 kurssia, kun koulumatkoihinkin meni aina yli puoli tuntiakin. Ja kannattaa kyllä suorittaa ok-määrä ekana vuonna ainakin, että saa kursseja pois alta ja ettei sitten tule ärsyttäviä hyppytunteja, silloin et pääsisi käyttämään vapaa-aikaasi kuten olisit halunnut.

      len liian monesti nähnyt sen, että relaavat oppilaat eivät koskaan valmistu, kun menevät niin hitaaseen tahtiin, että lukion käynti todella kärsii siitä. Tee tosi tarkka yo-kirjoitus-suunnitelma ainakin, että et aloita kirjottamista niin aikaisin, että sinulla ei ole mahdollisuutta sitten suorittaa vikaa yo-koetta ajallaan, vaan joudut sitten aloittamaan kirjoittamisen ihan alusta.

    • 2 v.:ssa valmistunut

      Mulla oli ekana vuonna 46 kurssia ja silti jäi paljon vapaa-aikaa. Se johtu lähinnä siitä, että suoritin itsenäisesti (itsenäisesti suorittaminen = et käy tunnilla vaan tulet pelkästään kokeeseen ja teet ehkä jotain etätehtäviä) tosi paljon kursseja. Just jotkut enkut, ruotsit yms. oli helppo suorittaa itsenäisesti, kun enkkua osaan aika hyvin ja isäpuoli puhuu ruotsia. Sit kans jotkut syöpäset lässynlää-kurssit niin kun ussan etiikkakurssi (3?), yhteiskuntaopit, kemian/fysiikan ykköskurssit yms. helpot pysty kans suorittamaan helposti itsenäisesti, kun niissä pärjäs ihan peruskoulutietojen/järjen/taulukkokirjan avulla.

      Toisaalta mun kaveri meinas saada jonkinlaisen burn-outin kun se yritti vetää 33 kurssia. Se vaan käytti opiskeluun hirveesti aikaa, ei osannut priorisoida, ei ollut löytänyt itselleen sopivaa opiskelutyyliä ja kärsi kai jonkinlaisista hahmottamisongelmista.

      Voidaan siis kai sanoa, että se on tosi yksilöllistä, että mikä on sopiva määrä kursseja ja missä menee se "kipuraja".

      Kuitenkaan kurssimäärät ei edes ole hirveän olennaisia vaan se, miten sijoitat kurssit. Jos oot isossa lukiossa ja voit itse vaikuttaa lukkariisi paljon, niin kannattaa tehdä näin:
      1. Kaikkiin jaksoihin joku ei-lukuaine, esim. kuvis, musa, liikunta jne.
      2. Ei liikaa kieliä samaan jaksoon.
      3. Ei liikaa matemaattisia aineita samaan jaksoon.
      4. Joka jaksoon joku omasta mielestä kiva tai helppo kurssi.
      5. Kurssit joko tasaisesti ympäri vuotta tai sitten syksylle enemmän kuin kevääseen. Keväällä ei ainakaan enää jaksa tehdä mitään.
      Jos näitä kaikkia noudattaa, niin helposti jaksaa sen 30-40 kurssia ekana vuonna.

      Ota myös huomioon, että ykkösellä tuut tekemään paljon sellaisia kursseja, joita et kirjoita eli joista sulla on "varaa" ottaa huono numero. Itsekin aina jakson alussa päätin mihin aineisiin panostan ja mitkä teen "vasemmalla" (oikeastaan oikealla, koska oon vasenkätinen) kädellä. Se oikeasti autto jaksamaan.

      Nyt kun luen tämän niin huomaan, että koko vastaus ei liity kyllä paljon mitenkään aloittajan kysymykseen, mutta antaa nyt mennä. Ehkä tästä oli jollekin jotain apua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      468
      3406
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      462
      3401
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      138
      2955
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2272
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2140
    6. 199
      1520
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1387
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      98
      1261
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      87
      1254
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1070
    Aihe