Päättämisen säännöt

Minkä ammatin valitsen? minkä kodin? kenet puolisoksi? hankimmeko lapsia? lemmikin? miten päätän suhtautua tuohon epäkohteliaaseen ihmiseen? Siis ei valinnanmahdollisuutta?

Onko valintamme ennaltamäärättyjä sen mukaan, millaisiksi ihmisiksi olemme kehittyneet, vai sen mukaan, millainen on karmamme?

Siis miten tämä menee? Help me please! :)

Suora lainaus tekstiosan sivulta 722 luku VAPA TAHTO

1) Etkö ymmärrä että vastustaessasi Pyhää Henkeä vastustat itseäsi? Hän ei tee muuta kuin kertoo sinulle mikä tahtosi on; Hän puhuu puolestasi. Hänen jumaluudessaan on sinun jumaluutesi. Eikä hän tiedä muuta kuin sen, minkä sinäkin tiedät, sillä tieto on säilytetty sinua varten, jotta toteuttaisit oman tahtosi Hänen kauttaan. Jumala pyytää sinua tekemään oman tahtosi mukaan. Hän liittyy sinuun. Hän ei rakentanut valtakuntaansa yksin. Ja itse taivaskaan ei edusta muuta kuin sinun tahtoasi, jossa kaikki luotu on sinulle tarkoitettu. Jokainen elämän kipinä luotiin sinun iloisella suostumuksellasi sellaiseksi kuin sinä sen halusit. Jokainen Jumalan koskaan ajattelema Ajatus odotti syntyäkseen vai sinun siunaustasi. Jumala ei ole sinun vihollisesi. Hän ei pyydä muuta kuin saada kuulla sinun nimittävän Itseään "Ystäväksi"

2) Miten ihana onkaan tehdä oman tahtonsa mukaan! Sillä se on vapautta. Mitään muuta ei koskaan pitäisi kutsua vapauden nimellä. Ellet tee oman tahtosi mukaan, et ole vapaa. ... jne

ep. Kuten huomaatte olemme sivulla 722 ja melko monta opinkappaletta on jo käyty että voidaan ajattelijaa opettaa näin vapauttavalla sanomalla.

- Jumala on Rakkaus
- Jumala on Ystävä
- Olen Todellisuudessa täydellisesti yhtä Hänen kansaan kuten jokainen

3

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ajassa katsojana

      Mitä väliä näillä 2.tason jutuilla on? Mikä ammatti tai mikä mitäkin? Mitä se kiinnostaa missä muodossa aine on. Kuin aaltoja meressä, muodot muuttaa muotoaan, mutta mikään ei ole ikuista täällä ajassa.

      Niin sanottua vapaata tahtoa ei ole, koska se koko ajattelutapa on täysin väärä. Kysymys on väärä ja siihen on vain vastaus. Sinä vain luulet päättäväsi jotain, vaikka olet pelkkä matkustaja. Kaupoissa näkee näitä kärryjä pikkulapsille joihin on kiinnitetty ratti, lapsi saattaa luulla, että pystyy rattia veivaamalla vaikuttamaan mihin kärry kääntyy. Noh, kaikki tietävät kuka sitä kärryä oikeasti työntää. Sama asia on vapaan tahdon kanssa.

      Olet vain matkustaja.

      • Aivan niin.

        Mutta jotka pitävät ajassa tapahtuvaa tekemistä Totuutena, on hyvä olla "aika" jossa voi opetella ajan ja Totuuden eron.

        Lapsi oppii että myös ruokahyllyjen luona on käytävä, ei yksin karkki ja lelu.... Miten hän muuten ymmärtäisi eron ellei molemmat olisi saatavilla.


      • enkelipallo kirjoitti:

        Aivan niin.

        Mutta jotka pitävät ajassa tapahtuvaa tekemistä Totuutena, on hyvä olla "aika" jossa voi opetella ajan ja Totuuden eron.

        Lapsi oppii että myös ruokahyllyjen luona on käytävä, ei yksin karkki ja lelu.... Miten hän muuten ymmärtäisi eron ellei molemmat olisi saatavilla.

        Jokainen voi mielessään miettiä onko seuraava pelkkää sanojen vääntelyä, saivartelua:

        Rakastan vapaasta tahdostani ja olemisen ilosta.
        vai
        Toiminko koska vapautta ei ole. Teenkö vain siksi että niin on opetettu.

        Rakastuinko pelkästä intohimosta, omistamisen tarpeesta, vai rakastanko kaikesta huolimatta vain siksi että rakkauden kokeminen tulee todeksi vain osoittamalla "kohteelle" että hän on rakas.

        Vertaillaanpa lottovoittoa. Miten voi nauttia voitosta ellet jaa eli käytä sitä jollain tavoin. Miten voit nauttia jostakin muusta kokemuksesta ellet kerro eli jaa sitä jotenkin.

        Mitä yleensä voi tapahtua missään koskaan ellei se tapahdu sosiaalisessa ympäristössä - maailmassa?

        Siksi tuo Jumalan tahdon mukainen tapahtuminen on aina yhtä arvokasta tapahtuipa se millä tasolla tahansa. Toisin sanoen Jumalan tahdon tapahtuminen eli RAKKAUS on aina ylimmän tason tapahtuma olipa ajattelijan keho missä tahansa.
        Sitä tarkoittaa muinainen ajatus että Jumalan valtakunta on sisällä jokaisessa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      582
      3856
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3308
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2739
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1957
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe