Yölliset itkukohtaukset

Unikauhuako?

Mikä neuvoksi kun meidän kohta 2v neiti alkaa itkemään hysteerisesti.
Ensin tulee vaimeaa ulinaa ja täys huutokohtaus vajaan minuutin sisään. Ei tahdo paijausta eikä tahtoisi syliin. Sylissä jäykistyy ja haluaisi pois. Ei kuuntele oikeastaan itkukohtauksen aikana. Kun kysyn "haluutko pois?" niin vastaa ei ja tarraa lujemmin, huuto jatkuu. Useimmiten rauhottuu isän syliin.
Rauhotuttuaan juo maidon ja alkaa nukkumaan, herää aamulla.

Tyttö nukkuu vieressäni.

Neuvoja?

6

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huutoonherännyt

      Hampaiden puhkeaminen aiheuttaa itkuja siinä 3v ikävuoteen saakka osalla lapsista. Voisit testata johtuuko siitä esim. illalla panadolilla, mutta jatkuvampi lääkitys on kysyttävä lääkäriltä. Omalla lapsellani johtui siitä, mutta tajuttiin vasta kun kaikki hampaat oli puhjenneet, niin itkut loppui kuin seinään.

    • Yölliset kauhut

      Kuulostaa melko tyypilliseltä yölliseltä kauhukohtaukselta ennemmin kuin hampaisiin liittyvältä huudolta. Googletapa tuo yöllinen kauhukohtaus, on melko tavallista pienillä lapsilla.

    • ...

      Pelästyy teidän kuorsaustanne?

      • Yölliset kauhut

        Yölliset kauhukohtaukset eivät ole sidoksissa mihinkään ulkoiseen tekijään. Kyse on syvän unen häiriöstä, ei ole vaarallista ja ongelma poistuu yleensä itsestään lapsen kasvaessa.


    • mnii

      Unikauhuilta kuulostaa joo. Yleensä alkavat 3v. iässä, mutta meillä pojalla on ollut niitä jo 1,5v. iästä. Yksilöllistä on varmasti. Tunnistaa juurikin tuosta, että syliin ei tahtoisi, mutta ei sitten poiskaan. Kun oppii puhumaan, niin saattaa tulla ihan mahdottomia sekavuuksia, ei minkäänlaisia järkeviä vastauksia. Unikauhuissa on kyse siitä, että lapsi on oikeasti unessa, mutta näyttää olevan hereillä. Siksi kaikki toiminta on järjetöntä. (Nämä jutut ja ohjeet olen lukenut palstoilta ja perheneuvontasivuilta.)

      Unikauhukohtuaksen aikana ei kannata ottaa syliin, se voi pelästyttää pahemmin. Paras keino ainakin meillä on ollut herättää lapsi. Valot päälle, kutsut nimeltä varsin kuuluvasti, sormien napsuttelua, vihellystä, jne. Ei siis säikyttelyä, vaan kunnon herättelyä. Joku kertoi, että vasta kylmä vesi kasvoille herätti lapsen kunnolla. Meillä heräämisen huomaa siitä, kun silmät aukeavat kunnolla (voivat olla osin auki aluksi) ja itku muuttuu paniikista semmoiseksi pahanmielenitkuksi. Siinä vaiheessa otetaan sitten syliin ja lohdutetaan normaalisti.

      Unikauhut menevät ohi parista minuutista ehkä kymmeneen, ovat hurjan kuuloisia, mutta ihan normaaleja. Joillakin niitä on enemmän, joillakin vähemmän, joillakin ei ollenkaan. Tärkeintä on olla itse rauhallinen, herättää lapsi kunnolla ja lohduttaa. Ja ne eivät liity ääniin, vaan tulevat unista, joten kenenkään syytä ne eivät ole.

      • Yölliset kauhut

        Kyllä yöllisiä kauhukohtauksia esiintyy ihan tyypillisesti puolentoista vuoden iästä lähtien:

        http://www.pshp.fi/download.aspx?ID=658&GUID={FE07BE7D-A02D-40FF-B2E8-7799C01E6FB6}

        Tuo herättäminen ei tosin ole mikään automaattisesti suositeltavin keino kauhukohtauksen käsittelyyn. Lapsi ei muista kohtauksesta mitään vaikkei häntä herättäisikään. Koska lapsi on kohtauksen aikana itse asiassa syvässä unessa voi hän olla pelästynyt ja sekava kun hänet väkisin herätetään. Kauhukohtaus on samantyyppinen unihäiriö kuin unissakävely ja unissakävelijätkin kannattaa ennemmin yrittää hellävaraisesti ohjata takaisin sänkyyn kuin herätellä kesken kävelyn.

        Jos kauhukohtaus esiintyy aina samaan aikaan yöstä suhteellisen usein, voi tosin kokeilla herättämistä hieman ennen oletettua kohtausta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6083
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3685
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1955
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1939
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1758
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      76
      1619
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1532
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      14
      1435
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1428
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      27
      1345
    Aihe