Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

45 minuuttia: Lomaosakkeen ostajat joutuneet pettymään karvaasti

Jälkimarkkinat

KOTIMAA JULKAISTU 09.05.2012 09:42 (PÄIVITETTY 17.05.2012 05:13)
------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/45-minuuttia--lomaosakkeen-ostajat-joutuneet-pettymaan-karvaasti/1876704

Suora linkki videoon: http://www.katsomo.fi/?progId=122113&itemId=52065

------------------------------------------------------------------------------------------------

Monet suuren Holiday Club -ketjun asiakkaat kertovat pettyneensä pahasti, kun heidän hankkimansa viikkolomaosakkeen jälleenmyyntiarvo on selvinnyt.

45 minuuttia -ohjelma puhui lukuisten asiakkaiden kanssa, jotka olivat ostaneet lomaosakkeen viimeisen kymmenen vuoden aikana ja haluaisivat nyt eroon siitä.

Heidän mukaansa jälleenmyynnin todellisuudesta ei ole kerrottu kaupanteon yhteydessä.

Aiheesta laajemmin tänään MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmassa kello 20.

- Muistan hyvin, kun meille sanottiin lomaosakkeen olevan verrattavissa mihin tahansa osakkeeseen. Myyjä sanoi, että sen arvo ei laske sen enempää kuin muidenkaan vastaavien, kertoo miehensä kanssa osakkeen hankkinut pirkanmaalainen nainen.

Perhe sanoo maksaneensa Katinkullassa sijaitsevasta osakkeestaan noin 13 000 euroa vuonna 2007. Nyt heille annetun arvion mukaan osakkeesta voisi saada Holiday Clubin jälleenmyynnin kautta 6000 euroa. Rahoituksella hankittu osake on vielä osin maksamattakin.

Jälleenmyyntihinta määräytyy Holiday Clubin määrittelemästä listahinnasta, josta yritys veloittaa peräti 40 prosentin välityspalkkion.

Toimitusjohtaja: En suosittele sijoitukseksi
Holiday Clubin toimitusjohtaja Vesa Tengman sanoo, että hän ei ota kantaa yksittäisten myyjien puheisiin.

Tengmanin mukaan osaketta ei kuitenkaan missään nimessä myydä sijoituksena, vaan kyse on panostuksesta omaan lomailuun.

- Kyllä ne ihmiset, jotka käyttävät tuotetta ja ovat omistaneet sen 10-15 vuotta, ovat jo käytön kautta tulevilla säästöillä saaneet pääomansa takaisin. Finanssisijoituksena minä en suosittele tätä.

Tengman myöntää, että jälkimarkkinat eivät vielä toimi riittävän hyvin. Hän vakuuttaa kuitenkin Holiday Clubin jo panostaneen ja aikovan jatkossa panostaa lisää jälleenmyynnin kehittämiseen.

10

768

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • adjqowkjx

      hyvä hyvä

    • ei ihraa

      Ja tengmanin takalisto vaan kasvaaTäysiä koijareita,isännöinti on vain holiday clubin käsissä ja sillä rahastetaan osakkeeen omistajia.Näistä asioista on puhuttu jo monia vuosia mutta rosvous vaan jatkuu,monet viikko lomaosakkeen omistajat ovat eläkeläisiä jotka eivät tajua kuinka suuri rosvous ja huijaus on.Tilintarkastus on samoissa käsissä.

      • Ihmettelevä

        Juuri näin. Omistamamme mökin as oy:n tilinpäätöksessä jotkin tietyt kulut ovat todella isoja verrattuna normi as yhtiöihin, mm. postikulut. Sähköpostia ei käytetä ja silti edes paperilla ei lähetetä normaalitasoista tilinpäätöstä, vaan suppeampi.

        Toimintakertomuksesta ei selvinnyt edes se, montako osaketta oli edustettuna viime yhtiökokouksessa! Niinikään tilintarkastus oli huomauttanut hallitusta.

        Epäilyttävää. Kutsu yhtiökokoukseenkin tuli todella myöhään, ei juuri mahdollista järjestellä menojaan niin, että voisi osallistua.


      • peittelyä
        Ihmettelevä kirjoitti:

        Juuri näin. Omistamamme mökin as oy:n tilinpäätöksessä jotkin tietyt kulut ovat todella isoja verrattuna normi as yhtiöihin, mm. postikulut. Sähköpostia ei käytetä ja silti edes paperilla ei lähetetä normaalitasoista tilinpäätöstä, vaan suppeampi.

        Toimintakertomuksesta ei selvinnyt edes se, montako osaketta oli edustettuna viime yhtiökokouksessa! Niinikään tilintarkastus oli huomauttanut hallitusta.

        Epäilyttävää. Kutsu yhtiökokoukseenkin tuli todella myöhään, ei juuri mahdollista järjestellä menojaan niin, että voisi osallistua.

        Yleensä yhtiökokouksiin osallistuu vain muutama osakas. Luku on niin pieni, koska osakkailla ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia vaikuttaa päätöksiin, jotka on tehty ennen kokousta - arvatkaa kenen hyvödyksi.
        HCR hankkii haltuunsa riittävän määrän puolustajia, että pystyy sanelemaan päätökset oman tarpeensa mukaan. Asioista ei myöskään voi kokouksissa keskustella. Kaikkea yritetään peitellä.


    • Kauppalehtikö?

      Mahindra Intiasta miettii Holiday Clubin ostamista
      Tiistai 19.8.2014 Kauppalehti

      Vesa Tengman: Pörssilistautuminen on yhä yksi vaihtoehdoista.

      Viikko-osakkeista ja kylpylähotelleista tunnettu Holiday Club Resorts (HCR) sai juuri uuden omistajan Intiasta, mutta se ei ole hylännyt ajatusta pörssilistauksesta.

      "Listautuminen on ollut vaihtoehto ja se on sitä edelleen. Intialaiset omistavat yhtiöstä alle viidenneksen ja heillä on optio ostaa yhtiö kokonaan", kertoo HCR:n toimitusjohtaja, kauppaneuvos Vesa Tengman.

      Mahindra & Mahindra -jättiin kuuluva Mahindra H & R India kertoi heinäkuussa, että se ostaa HCR:stä lähes viidenneksen. Se maksoi siivusta 13 miljoonaa euroa, joten HCR:n osakekannan arvoksi tuli 70 miljoonaa euroa.

      Tengman kertoo, että Mahindra-kaupan ensimmäinen vaihe vietiin loppuun viime viikolla. Omistajat myivät osakkeista 15 prosenttia Intiaan, mutta lisäksi pääomia vahvistettiin kolmen miljoonan euron annilla.

      HCR-osakkeita myivät Tengman ja muu johto, Ehrnroothien suvun Mangaki, valtion pääomasijoittaja Suomen Teollisuussijoitus, Rauno Puolimatkan Rausanne sekä Pöyryn suvun Procurator. Myös eläkeyhtiöt Varma ja Ilmarinen myivät, mutta eläkeyhtiö Fennia piti osakkeista kiinni.

      "Saimme omistajaksi erittäin vahvan toimialaosaajan. Uusi rakenne on ihanteellinen, sillä omistajina on lisäksi vahvoja suomalaisia instituutioita, valtion pääomasijoitusyhtiö ja kunnon kapitalisteja", Tengman kuvaa.

      Holiday Clubin Tengman puhui yhtiön listaamisesta jo vuonna 1999. Holiday Club Resorts Oy toimiikin listayhtiön tavoin, ja se on omistuksellisesti erikoistilanteessa.

      "Mahindralla on kaksi vuotta aikaa harkita aikeitaan, mutta menemme nykyomistajien voimin päättäväisesti eteenpäin."

      Intialaiset voivat ostaa koko HCR:n vuoteen 2016 mennessä, mutta se ei Tengmanin mukaan ole ainoa tarjolla oleva tie. Mahindra & Mahindra on listannut oman lomabisneksensä, ja sillä on yhteensä yli 170 000 jäsenperhettä.

      "Holiday Clubin listautumistapauksessa meillä olisi suuri, teollinen ankkuriomistaja ja sitten loput osakkeista listattaisiin. Ei mennä kuitenkaan asioiden edelle", Tengman toppuuttelee.

      Tengman korostaa, että HCR on ilman pörssistatusta onnistunut keräämään pääomia. Ilmarinen ja Fennia ovat tulleet mukaan yhtiöön, joka vuosina 2005-2008 ehti olla englantilaisen London & Regional Propertiesin omistuksessa.

      Holiday Clubilla on nykyisin yli 50 000 viikko-osakasperhettä, kun kymmenen vuotta sitten niitä oli alle 25 000.

      "Mahindra lähti omistajaksi juuri siksi, että olemme olleet Euroopan lomaosakkeiden uusmyynnin markkinajohtaja vuodesta 2008."

      Viime tilikaudella HCR teki 120 miljoonan euron liikevaihdolla 5,0 miljoonan euron nettotuloksen, mutta suhdanteiden heikkous painaa tämän tilikauden lukuja.

      "Ennustettavuus on käynyt huonoksi. Varaussyklit lyhenevät", Tengman luonnehtii.

      Liikevaihdon kasvu edellyttää rakentamista, ja vuosi-investoinnit liikkuvat minimissään 20-25 miljoonassa eurossa.

      Kiinteistökehittäjänäkin tunnettu HCR investoi ennen kaikkea Saimaan, Katinkullan ja Kuusamon kohteisiin.

      "Uskon, että seuraavan kymmenen vuoden aikana investointimme ovat yhteensä noin 200 miljoonaa euroa. Emme me seiniä myy, vaan olemme elämysbisneksessä."

      Palvelutarjonnassa ovat esimerkiksi hotellit, ravintolat, kylpylät, golf, vaeltelu, laskettelu, hiihto ja ratsastus. Tuore avaus ovat Angry Birds -aktiviteettipuistot, joita on avattu Gran Canarialla, Kuusamossa, Saariselällä ja Saimaalla.

      Olli Herrala
      [email protected]
      358-10 665 2428

    • sastamala3

      Koskahan tulee noille käymään samallailla kuin tolle kainuulaiselle yritykselle nimeltä Talvivaara. Tuleeko noillekkin valtio avuks.

    • ankapaul

      Valtio avustaa ja kunnat minnekkä he rakentavatkin mutta katotaan nyh kuinka kauan

    • Sisäpiiriläinen

      Ainoa mikä tulee on NYTYTYTYTYTYTY YT YT YTYYYTEE!

    • Sisäpiiriläinen
    • Sisäpiiriläinen

      ”Katinkulta konseptin” pohjalta on noussut Holiday Club yhtiö, joka on nykyinen Katinkullan omistaja. Holiday Clubin omistajat ovat eläkevakuutusyhtiöitä ja pankkiireja. Yhtiö on rekisteröity veroparatiisiin.

      "Viikkolomaosakeyhtiö Holiday Clubin suurimman omistajan yhteistyökumppani on operoinut Panaman veroparatiisin kautta. Asiasta kertoi illalla MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma.


      Lähde: http://www.kaleva.fi/juttutupa/oma-elama/holiday-club-esittelyvaatimukset/311057

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1410
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1317
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe