Minkälainen tuomio tulossa ?

zinzinzon

Elikkäs syytteinä tulevassa oikeudenkäynnissä tulee olemaan törkeä varkaus, laiton uhkaus ja virkamiehen väkivaltainen vastustaminen, yksi aikaisempi 30 päivän ehdollinen tuomio on tullut vähän yli vuosi sitten. Minkälaista tuomiota tod näköisesti tulossa ?

5

483

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zinzinzon

      Ja alle 21v olen vielä..

    • 4+8

      Eli, olet koeajalla oleva rikoksenuusija ? 18 vuotta täyttänyt tuomitaan rikoksesta kuten täysi-ikäinen, mutta jos joudut lusimaan, niin lusit tuomiosta vain 1/3 ja pääset ehdonalaiseen vapauteen.

      Törkeä varkaus, vankeutta 4 kk - 4 vuotta.
      Laiton uhkaus, sakkoa - vankeutta 2 vuotta
      Virkam. väkivalt. vastustaminen, vankeutta 4 kk - 4 vuotta.

      Mututuntumalla, häkkiä voi nyt tulla hyvinkin parisen vuotta. Rikosrekisterihän sinulla jo on, mutta tuomion päälle vielä korvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Koska korvaukset ovat rikosperusteisia, niin ne vanhenevat ulosotossa 20 vuodessa, kuten rötökset poliisin rekisterissäkin.

    • zinzinzon

      Juu, olen täysi-ikäinen ja koeaikaa oli vielä jäljellä näiden juttujen tapahtuessa.

      • 6+17

        Koska pohjilla on ehdollinen vankeusrangaistus koeajalla, se palaa alta. Eli vankeutta tulee 30 päivää yhdistetty rangaistus noista em. Toki ehdollinen vankeus on teoriassa mahdollinen, mutta varsin epätodennäköinen. Mikäli se ehdollinen tuomio on tullut samankaltaisesta rikoksesta kuin nämä nyt mainitsemasi, käytetään koventamisperustetta. Mitään varmaa ei tietysti pysty sanomaan, mutta yhteensä vuoden, ehkä puolentoista vankeusrangaistus tulee.

        Jos koko tuomio tulee ehdottomana, sitä ei voi suorittaa yhdyskuntapalveluna, sillä 8kk on maksimi, mitä voidaan muuntaa yhdyskuntapalveluksi. On kuitenkin mahdollista, että tuomio on yli vuoden pituinen ehdollinen vankeusrangaistus jonka ohella tuomitaan yhdyskuntapalvelua maksimissaan 90 tuntia. Muutoin maksimi on 200 tuntia, jos tuomio on 8kk.

        Mikäli tulee ehdoton vankeusrangaistus eikä yhdyskuntapalvelu sovellu syystä tai toisesta, istut kuten edellinen jo vastasikin, yhden kolmasosan siitä ja loput ehdonalaisessa vapaudessa.


    • Keskustelu

      Riippuu täysin tuomareista, naamakertoimestasi ja olemuksestasi, sekä siitä kuinka vakavia ja moitittavia rikoksesi ovat olleet. Yleensä ehdollisia voidaan tuomita monia päällekkäin. Varsinkin jos uusi rikos on tehty koeajan loppupuolella ja on kyse erilaisesta rikoksesta. Kovin helposti ei ehdollisia panna täytäntöön, Suomessa n. 1-2% ehdollisista vankeuksista pistetään täytäntöön, nämä yleensä jos tuomittu osoittaa selkeää piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä (tekee paljon uusia rikoksia) ja uudet rikokset ovat samankaltaisia kuin edelliset ja tehty heti koeajan alkupuolella. Koeajan loppupuolella tehdyistä rikoksista tulee yleensä lisää ehdollista.

      Ja sekään ei ole mikään automaatio että vanha ehdollinen pantaisi täytäntöön vaikka syyllistyisit uudestaan samaan rikokseen ehdollisen koeaikana. Katsopa vaikka tätä esimerkkiä: X pahoinpiteli B:n. X sai käräjäoikeudessa lähes vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen pahoinpitelystä. Tämän ehdollisen koeaikana X pahoinpiteli uudestaan, tällä kertaa hän potki puolustuskyvytöntä C:tä päähän ja sai tuomion törkeästä pahoinpitelystä. X sai rangaistukseksi uudesta rikoksestaan vuoden ehdotonta vankeutta, vanhaa lähes vuoden pituista ehdollista ei laitettu täytäntöön. www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288602572321.html

      Kovin helposti ei täällä kyllä linnaan ihmisiä laiteta. Siihen on ihan perusteetkin, vankeusrangaistus ei toimi riittävänä peloitteena rikoksen tekemisen estämisessä. Useimmat rikokset tapahtuvat päihtyneenä tai tunnekuohussa (mustasukkaisuus, viha) eikä teon seuraksia osata ajatella. Vankilat myös ajavat rikoksentekijän pahempaan rikoskierteeseen kun yksilö eristetään yhteiskunnasta muiden rikollisten keskuuteen ja poispäästyään onkin kämppä, ystävät, perhe ja maine mennyt niin ei ole enää muuta vaihtoehtoa kuin alkaa tekemään uusia rikoksia elääkseen. Vankilassa solmitaan myös siteitä muihin rikollisiin. Vankilarangaistus tulee myös pirun kalliiksi yhteiskunnalle (yhden vangin vankilavuorokausi maksaa n.200e/vuorokausi). Vankilat ovat olemassa vain siksi, koska vapausrangaistusta parempaa keinoa rangaista ihmistä ei ole kukaan vielä keksinyt.

      Oikeuskirjallisuudessa sanotaan että ehdoton rangaistus tulee tuomita vain, ja ainoastaan kun muut rangaistukset eivät enää tule kyseeseen. Uskaltaisin väittää että sinun tapauksessa saat uuden ehdollisen rangaistuksen näistä uusista rikoksista vanhasi päälle ja ehkä pienen yhdyskuntapalvelun tai oheissakon myös mukaan. Tosin ei kannata luottaa näihin Suomi24 lakiasiantuntijoiden lausuntoihin yhtään, vaan olla suoraan yhteydessä oikeaan lakimieheen asian tiimoilta, jos siis haluat saada ihan oikeaa tietoa.

      Tulipas avauduttua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5534
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2476
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      55
      1694
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1269
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe