kuinka sovittelu hoituu avioparille?? :O

alistettuvaimoike

minun mieheni pahoinpiteli minut.taas...en halunnut hälle syytettä enkä rangaistuksia enkä mitään vaan jatkaa avioliittoa...poliisi sai vihiä kun mustalla naamallani menin sairaalaan aivotärähdyksen takia jota mieheni ei aiheuttanut kylläkään! se tuli kun löin pään kaatuessani.mutta sitten nyt kun mulla on molemmat silmät mustina ja nenä verinen ja turvonnut, poliisit päätti hakea mieheni kuulusteluun! noh, hälle ehdotettiin että voimme mennä sovitteluun ja poliisi soitti ja kysyi minun kantaani.sanoin et ehdottomasti sinne mielummin, koska kuulemma mieheni voi välttyä syytteeltä täten....

mutta miten käytännössä aviopari hoitaa asiaa sovittelulla? jos haluisin erota asia olis toinen en mä sovittelis mitään mutta nyt asia on tää et tahdon kuitenkin vielä koittaa jatkaa mieheni kanssa.joo tiiän väkivaltaa on ja oon alistettu total mut mieheni sanoi et apua voisi hakea!!

eli en tartte neuvoja siihen "kannattaako jatkaa avioliittoa" vaan et miten käytännössä aviopari hoitaa sovittelun?

13

550

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • åäö

   Sovittelu tapahtuu niin, että ensin molemmat varaatte ajan erillistapaamisen. Eli tapaatte sovittelijat yksin. Sen jälkeen yhteistapaaminen. Erillistapaamisessa saatte molemmat puhua luottamuksellisesti ongelmistanne.

   Sovittelijat eivät ratkaise ongelmianne, vaan sen teet miehesi kanssa yhdessä.

   Erillistapaamiset ja yhteistapaaminen eivät yleensä ole samana päivänä. Tai miten haluaa itse sen asian hoitaa. Jaksaako, vai haluaako miettiä asioita rauhassa ja sitten jonkun ajan päästä sopia yhteistapaaminen.

   Kannattaa mennä sovitteluun ja hakea apua myös kunnallisilta tahoilta.

  • Vapaaehtoista4

   Sinulla on mahdollisuus keskustella sovittelun työntekijän kanssa myös henkilökohtaisesti asiasta ja lopullinen päätös vasta tapaamisen jälkeen. Jos asiassasi aloitetaan sovitteluprosessi, niin sovittelijat tapaavat osapuolet ensin erikseen mutta ei samana päivänä ja vasta niitten tapaamisten jälkeen mahdollinen yhteistapaaminen. Sovittelun voi myös keskeyttää prosessin aikana, mikäli esim ilmenee että väkivalta on jatkuvaa.

  • perehtynyt

   kyllä naisen kannattaa aina mennä sovittelutoimistoon, koska sovittelijat ovat lähes aina naisia ja vetävät härskisti naisen hyväksi. Miehen ei kannata niinkään. t työn puolesta asiaan hyvin perehtynyt.

  • parisuhdeterapia

   Onko äijjäs jo tälle päivälle hakannu sut? Aattelin ku kohta vuorokausi vaihtuu taas. Mee boxin kursseille ja lyö takasin. Enkä valitettavasti tiedä mistä hän voisi apua hakea. Lyö kirveellä kuppaan ni loppu pahoipitely kertaheitolla.

  • piiloonvaimonhakkaaminen

   Naisen asemaa yhteiskunnassa huonontaa kovin se, että mennään sovittelutoimistoon piiloon sovittelemaan. Lähisuhdeväkivaltaa ei pidä sovitella. Se on yleisen syyttäjän asia. Takapajulassa vaimon hakkaaminen on asianomistajarikos.

  • 7yhgt

   Vähän väliä lukee kuinka naiset kitisevät parisuhdeväkivallan paljoudesta tässä maassa. Ei se ihme ole, jos väkivaltaiseen suhteeseen halutaan väkisin jäätä, kunhan toinen vain vakuuttelee apua hakevansa, vaikka kerta toisensa jälkeen mättää turpaan.

   Jos ei ensimmäisen kerran jälkeen sitä avun hakemista jo tapahdu, niin toisen kerran jälkeen pitäisi naisen (tai miehen ei sen puoleen, onhan näitä käänteisiäkin tilanteita) ihan viimeistään tajuta lähteä niin että hippulat vinkuvat.

  • Eisesovitteluse

   Tää on varmaan provo? Mutta jos ei ole niin ihan tiedoksi, ettei se sovitteluun meneminen mitenkään poista sitä, että syyttäjä voi silti nostaa syytteen esitutkintamateriaalin perusteella. Ja kun kyse on selvästi pahoinpitelystä (musta silmä jne) niin todennäköisesti nostaa syytteen joka tapauksessa menitte sovitteluun tai ette. Sovittelu vaikuttaa yleensä vain vaadittuihin / maksettuihin korvauksiin, ei pahoinpitelystä tulevaan rangaistukseen.

   Poliisi lähettää joka tapauksessa esitutkintamateriaalin syyttäjälle ja noilla tiedoin syyte nousee lähes varmasti, joten käräjille päädytte.

  • NoProvohanToiOn

   Lähisuhdeväkivallan ja seksuaalirikoksen uhrilla on mahdollisuus
   saada tuloihin ja varallisuuteen katsomatta valtion varoin oikeudenkäyntiavustaja esitutkintaa varten ja oikeudenkäyntiä varten silloin, kun hänellä on vaatimuksia virallisen syyttäjän ajamassa asiassa. (Laki oikeudenkäynnistä rikosasioissa 2 luku 1a pykälä.) Osapuolilla on oikeus myös tukihenkilöihin, jotka voivat olla mukana
   sovittelutapaamisissa. Tukihenkilö voi olla ystävä, omainen tai jonkin järjestön, esim. Rikosuhripäivystyksen kautta saatu henkilö tai muu vapaaehtoistyöntekijä.
   Sopimuksen osapuolilla on oikeus neuvotella asiantuntijan kanssa
   vahingonkorvauksista ennen sopimuksen tekoa. Sopimuksesta voi
   myös kieltäytyä tai sovittelun voi rajata koskemaan vain tiettyjä asioita.
   Sopimukseen ei saa painostaa ja mahdollisesta painostuksesta on
   syytä kertoa sovittelijalle. Painostuksen alla tehdyt sopimukset ovat
   pätemättömiä.

   Sovittelijaa kiinnostaa vaan se, että teille syntyy sopimus, koska sitä vastaan hän saa verottoman palkkionsa. Sopimuksen sisältö ei illalla lisätyötä tekevää väsynyttä ja velkaista tyyppiä kiinnosta. Vapaaehtoistyönähän niistä sopmmuksista suurin osa tehdään. Kenelläkään ei ole tutkintoa oikeustieteellisestä. Lisänä vakityöäisenä pari sossua johtaa toimistoja.

   • Anonyymi

    Sovittelijan kulukorvaus ei ole millään tavalla riippuvainen siitä, että tuleeko sopimus vai ei. Tämä tieto on fakta.


  • Mstrdmn

   Ei tähän edes halua neuvoa antaa.....joko kysyjä on kusipää-rikollinen-pahoinpitelijä-"mies" tai vaimo joka on alistunut hakkaamiseen eikä arvosta itseään tai tajua että jonakin päivänä kaverit ja suku itkee kuopalla.

   Joskus nuorena ja hulluna mietin että turpaan kaikkia naisten hakkaajia, mutta elämä opetti että heitä on vähemmän kuin heidän mahdollistajia...tänä pvänä lähinnä säälin lääkäreitä, sairaanhoitajia, veronmaksajia, omaisia(mummu, pappa, äiti, isä, veli, sisko, lapsi) ja ystäviä. Jos uhri tekee lapsia pahoinpitelijän kanssa niin uhri muuttuu pahoinpitelijäksi, hän tuo lapsen lähestyvän kuoleman alle. Uhrit luulee kummallisia mutta lopulta päätyy kirkon naapuriin tai teholle.

   Joskus yritin jopa puuttua puolituttujen tilanteisiin. Nykyään käsken (ainoita asioita koskaan) katkaisemaan välit jos ohje poliisi ja suojakoti ei auta. Hakatut naiset käyttää "ystäviä" roskakoreina joille valittaa ja ja haukkua mutta samalla suojelee tekijää kuolemaan asti. Ja vaarantaa kaverit.

  • äläannasenjatkua

   Vaikka sopisitkin asian nyt tai myöhemmin (sen voi hei sopia myöhemminkin !!), niin anna syyttäjän tehdä työnsä, väkivalta on niin vakava asia. JA vuosien päästä kiität, että sinulla on ne dokumentit asiasta, jos tilanne joskus uusiutuu jne.

  • Sovittelun tarkoitus on löytää molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu tapahtuneeseen. Tämä keissi varmasti päättyy sikäli onnistuneesti...sinä kun hyväksyt sen miehesi pahoinpitelee sinua ja miehesi tod näk tyytyy siihen että ei saa syytettä. Tosin lähisuhdeväkivaltaan herkästi puututaan hyssyttelyä voimakkaammin monesti. Valitettavasti? Voi voi sentään kun tässä maassa on säälittäviä ja yksinkertaisia ihmiä. Kun he ovat tekemisissä keskenään niin tarvitaan ulkouolisia hoitamaan asioita.

  • outoa_meininkiä

   Eikö tuollaiselle nyrkkeilysäkkinä toimimiselle löytyisi hyödyllisempääkin käyttöä. Mene vaikka jollekin nyrkkeilysalille ja pyydä päästä säkiksi, jota hakkaavat. Ei siihen avioliittoa tarvita eikä sovittelua.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin ajattelit

   Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
   Ikävä
   137
   1606
  2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

   ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
   Ikävä
   101
   1190
  3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

   Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
   Ikävä
   169
   1182
  4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

   Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
   Maailman menoa
   83
   1077
  5. Minä vaan masennun yksinäni

   Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
   Ikävä
   188
   892
  6. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

   ulkonäöllisesti?
   Ikävä
   39
   809
  7. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

   tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
   Ikävä
   80
   787
  8. Hyvää yötä naiselle.

   Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
   Ikävä
   89
   778
  9. Nainen voi rakastaa

   Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
   Ikävä
   73
   714
  10. Naantalissa kohahtaa

   Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
   Naantali
   137
   672
  Aihe