kuinka sovittelu hoituu avioparille?? :O

alistettuvaimoike

minun mieheni pahoinpiteli minut.taas...en halunnut hälle syytettä enkä rangaistuksia enkä mitään vaan jatkaa avioliittoa...poliisi sai vihiä kun mustalla naamallani menin sairaalaan aivotärähdyksen takia jota mieheni ei aiheuttanut kylläkään! se tuli kun löin pään kaatuessani.mutta sitten nyt kun mulla on molemmat silmät mustina ja nenä verinen ja turvonnut, poliisit päätti hakea mieheni kuulusteluun! noh, hälle ehdotettiin että voimme mennä sovitteluun ja poliisi soitti ja kysyi minun kantaani.sanoin et ehdottomasti sinne mielummin, koska kuulemma mieheni voi välttyä syytteeltä täten....

mutta miten käytännössä aviopari hoitaa asiaa sovittelulla? jos haluisin erota asia olis toinen en mä sovittelis mitään mutta nyt asia on tää et tahdon kuitenkin vielä koittaa jatkaa mieheni kanssa.joo tiiän väkivaltaa on ja oon alistettu total mut mieheni sanoi et apua voisi hakea!!

eli en tartte neuvoja siihen "kannattaako jatkaa avioliittoa" vaan et miten käytännössä aviopari hoitaa sovittelun?

13

522

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • åäö

   Sovittelu tapahtuu niin, että ensin molemmat varaatte ajan erillistapaamisen. Eli tapaatte sovittelijat yksin. Sen jälkeen yhteistapaaminen. Erillistapaamisessa saatte molemmat puhua luottamuksellisesti ongelmistanne.

   Sovittelijat eivät ratkaise ongelmianne, vaan sen teet miehesi kanssa yhdessä.

   Erillistapaamiset ja yhteistapaaminen eivät yleensä ole samana päivänä. Tai miten haluaa itse sen asian hoitaa. Jaksaako, vai haluaako miettiä asioita rauhassa ja sitten jonkun ajan päästä sopia yhteistapaaminen.

   Kannattaa mennä sovitteluun ja hakea apua myös kunnallisilta tahoilta.

  • Vapaaehtoista4

   Sinulla on mahdollisuus keskustella sovittelun työntekijän kanssa myös henkilökohtaisesti asiasta ja lopullinen päätös vasta tapaamisen jälkeen. Jos asiassasi aloitetaan sovitteluprosessi, niin sovittelijat tapaavat osapuolet ensin erikseen mutta ei samana päivänä ja vasta niitten tapaamisten jälkeen mahdollinen yhteistapaaminen. Sovittelun voi myös keskeyttää prosessin aikana, mikäli esim ilmenee että väkivalta on jatkuvaa.

  • perehtynyt

   kyllä naisen kannattaa aina mennä sovittelutoimistoon, koska sovittelijat ovat lähes aina naisia ja vetävät härskisti naisen hyväksi. Miehen ei kannata niinkään. t työn puolesta asiaan hyvin perehtynyt.

  • parisuhdeterapia

   Onko äijjäs jo tälle päivälle hakannu sut? Aattelin ku kohta vuorokausi vaihtuu taas. Mee boxin kursseille ja lyö takasin. Enkä valitettavasti tiedä mistä hän voisi apua hakea. Lyö kirveellä kuppaan ni loppu pahoipitely kertaheitolla.

  • piiloonvaimonhakkaaminen

   Naisen asemaa yhteiskunnassa huonontaa kovin se, että mennään sovittelutoimistoon piiloon sovittelemaan. Lähisuhdeväkivaltaa ei pidä sovitella. Se on yleisen syyttäjän asia. Takapajulassa vaimon hakkaaminen on asianomistajarikos.

  • 7yhgt

   Vähän väliä lukee kuinka naiset kitisevät parisuhdeväkivallan paljoudesta tässä maassa. Ei se ihme ole, jos väkivaltaiseen suhteeseen halutaan väkisin jäätä, kunhan toinen vain vakuuttelee apua hakevansa, vaikka kerta toisensa jälkeen mättää turpaan.

   Jos ei ensimmäisen kerran jälkeen sitä avun hakemista jo tapahdu, niin toisen kerran jälkeen pitäisi naisen (tai miehen ei sen puoleen, onhan näitä käänteisiäkin tilanteita) ihan viimeistään tajuta lähteä niin että hippulat vinkuvat.

  • Eisesovitteluse

   Tää on varmaan provo? Mutta jos ei ole niin ihan tiedoksi, ettei se sovitteluun meneminen mitenkään poista sitä, että syyttäjä voi silti nostaa syytteen esitutkintamateriaalin perusteella. Ja kun kyse on selvästi pahoinpitelystä (musta silmä jne) niin todennäköisesti nostaa syytteen joka tapauksessa menitte sovitteluun tai ette. Sovittelu vaikuttaa yleensä vain vaadittuihin / maksettuihin korvauksiin, ei pahoinpitelystä tulevaan rangaistukseen.

   Poliisi lähettää joka tapauksessa esitutkintamateriaalin syyttäjälle ja noilla tiedoin syyte nousee lähes varmasti, joten käräjille päädytte.

  • NoProvohanToiOn

   Lähisuhdeväkivallan ja seksuaalirikoksen uhrilla on mahdollisuus
   saada tuloihin ja varallisuuteen katsomatta valtion varoin oikeudenkäyntiavustaja esitutkintaa varten ja oikeudenkäyntiä varten silloin, kun hänellä on vaatimuksia virallisen syyttäjän ajamassa asiassa. (Laki oikeudenkäynnistä rikosasioissa 2 luku 1a pykälä.) Osapuolilla on oikeus myös tukihenkilöihin, jotka voivat olla mukana
   sovittelutapaamisissa. Tukihenkilö voi olla ystävä, omainen tai jonkin järjestön, esim. Rikosuhripäivystyksen kautta saatu henkilö tai muu vapaaehtoistyöntekijä.
   Sopimuksen osapuolilla on oikeus neuvotella asiantuntijan kanssa
   vahingonkorvauksista ennen sopimuksen tekoa. Sopimuksesta voi
   myös kieltäytyä tai sovittelun voi rajata koskemaan vain tiettyjä asioita.
   Sopimukseen ei saa painostaa ja mahdollisesta painostuksesta on
   syytä kertoa sovittelijalle. Painostuksen alla tehdyt sopimukset ovat
   pätemättömiä.

   Sovittelijaa kiinnostaa vaan se, että teille syntyy sopimus, koska sitä vastaan hän saa verottoman palkkionsa. Sopimuksen sisältö ei illalla lisätyötä tekevää väsynyttä ja velkaista tyyppiä kiinnosta. Vapaaehtoistyönähän niistä sopmmuksista suurin osa tehdään. Kenelläkään ei ole tutkintoa oikeustieteellisestä. Lisänä vakityöäisenä pari sossua johtaa toimistoja.

   • Anonyymi

    Sovittelijan kulukorvaus ei ole millään tavalla riippuvainen siitä, että tuleeko sopimus vai ei. Tämä tieto on fakta.


  • Mstrdmn

   Ei tähän edes halua neuvoa antaa.....joko kysyjä on kusipää-rikollinen-pahoinpitelijä-"mies" tai vaimo joka on alistunut hakkaamiseen eikä arvosta itseään tai tajua että jonakin päivänä kaverit ja suku itkee kuopalla.

   Joskus nuorena ja hulluna mietin että turpaan kaikkia naisten hakkaajia, mutta elämä opetti että heitä on vähemmän kuin heidän mahdollistajia...tänä pvänä lähinnä säälin lääkäreitä, sairaanhoitajia, veronmaksajia, omaisia(mummu, pappa, äiti, isä, veli, sisko, lapsi) ja ystäviä. Jos uhri tekee lapsia pahoinpitelijän kanssa niin uhri muuttuu pahoinpitelijäksi, hän tuo lapsen lähestyvän kuoleman alle. Uhrit luulee kummallisia mutta lopulta päätyy kirkon naapuriin tai teholle.

   Joskus yritin jopa puuttua puolituttujen tilanteisiin. Nykyään käsken (ainoita asioita koskaan) katkaisemaan välit jos ohje poliisi ja suojakoti ei auta. Hakatut naiset käyttää "ystäviä" roskakoreina joille valittaa ja ja haukkua mutta samalla suojelee tekijää kuolemaan asti. Ja vaarantaa kaverit.

  • äläannasenjatkua

   Vaikka sopisitkin asian nyt tai myöhemmin (sen voi hei sopia myöhemminkin !!), niin anna syyttäjän tehdä työnsä, väkivalta on niin vakava asia. JA vuosien päästä kiität, että sinulla on ne dokumentit asiasta, jos tilanne joskus uusiutuu jne.

  • Sovittelun tarkoitus on löytää molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu tapahtuneeseen. Tämä keissi varmasti päättyy sikäli onnistuneesti...sinä kun hyväksyt sen miehesi pahoinpitelee sinua ja miehesi tod näk tyytyy siihen että ei saa syytettä. Tosin lähisuhdeväkivaltaan herkästi puututaan hyssyttelyä voimakkaammin monesti. Valitettavasti? Voi voi sentään kun tässä maassa on säälittäviä ja yksinkertaisia ihmiä. Kun he ovat tekemisissä keskenään niin tarvitaan ulkouolisia hoitamaan asioita.

  • outoa_meininkiä

   Eikö tuollaiselle nyrkkeilysäkkinä toimimiselle löytyisi hyödyllisempääkin käyttöä. Mene vaikka jollekin nyrkkeilysalille ja pyydä päästä säkiksi, jota hakkaavat. Ei siihen avioliittoa tarvita eikä sovittelua.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   177
   6906
  2. Kiinteistökuningattarelle satelee nyt tuomioita oikein urakalla

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008926919.html TELEVISIOSTA kiinteistövälittäjänä tunnetuksi tullut Kaisa Liski sai yhden vuoden ja kahden kuukauden
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   2679
  3. Puolangan Porukka. Kuulkaas tämä.

   Hyvää iltaa hyvä Puolangan herrasväki. Kertokaa minulle mistä löydän Puolangalta vastusta niinsanotusti tanssimaan nurkan taakse! Olen saanut tarpeeks
   Puolanka
   54
   1348
  4. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   75
   1186
  5. Pysyt hyvännäköisenä pitkään

   Mulla on sellainen sormituntuma, eli monia hyviä syitä sanoa sinusta noin. Pidät huolta itsestäsi ja varmaan myös muistakin siinä ohessa. Sinussa on p
   Ikävä
   49
   1131
  6. Martinan uusin hirvitys

   Nyt on järkyttävät hopeiset paljetti shortsit jalassa. Mistä se löytää noita hutsahtavia vaatteita. Luuleeko näyttävänsä nuoremmalta, vaikka vaikutus
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   1110
  7. Suomi on allekirjoittanut NATO:n liittymissopimuksen

   Tätä hetkeä on odotettu: Nato-maat allekirjoittivat tiistaina aamupäivällä Suomen ja Ruotsin liittymispöytäkirjat. ”Yhdessä olemme vahvempia”, Haavi
   NATO
   167
   1089
  8. En mä jaksa enää uskoo

   Meihin... Ei me tulla enää ikinä näkemään uudelleen niin se vaan on. Toivottavasti molemmat löydetään vielä rakkautta.
   Ikävä
   91
   1012
  9. Martina on kova vaihtamaan juhannusheilaa

   2018 -Hannes 2019-Stefu 2020-Palomies 2021-Pikkarainen 2022-Tanskalainen lippis mies Ihan sairasta kun ei yhtään pysty viettämään aikaansa vain laste
   Kotimaiset julkkisjuorut
   192
   927
  10. Body count

   Sanotaan että miehellä tulevaisuus ratkaisee ja naisella menneisyys kun etsitään oikeasti vakavaan parisuhteeseen toista. Jos naisella paljastuu oleva
   Sinkut
   241
   881
  Aihe