Pyyhkeen taittaminen wc:n pesussa.

Terve!

Opiskelen laitoshuoltajaksi ja meille on tulossa näyttötutkinto. Ongelmia tuottaa erityisesti vessan pesu.
Vessan pesussa järjestys on selvää: ensin ovi, sitten paperiteline, peili, lavuaari, wc-pytyn eriosat: kansi, säiliö, rinkula, sekä sitten wc.n jalka.

Minulle tuotta vaikeuksia muistaa se mitä puolta kahdeksaan osaan täytetystä pyyhkeestä on jo käytetty ja mikä on vielä "puhdas" puoli.

Onko jollakulla muistisääntöjä?

17

1645

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • yrittäjä,.

   Se mitä on käytetty on paskainen

   • huumormiehii?

    "Yrittäjä" on varmasti suorittanut laitoshuoltajan opintonsa päätellen jo ammattitermistöstään. Kotikasvatuskin lienee kohdillaan.


  • Siivooooja

   Taittele se vain nelinkerroin, niin on helpompi pitää ajatukset kasassa. Tämä oli ainakin meille ihan opettajan neuvo. Ja jos silti hermostuksissasi sekoat pinnoista (kuten minä), niin laita pyyhe pois ja ota uusi. Varaa niitä siis näyttöön ihan reilusti, mieluummin niin että jää yli, kuin että joutuisit siinä tilanteessa uutta hakemaan tai jopa kostuttelemaan. Tsemppiä!

  • yrittäjä,.,

   Puhdasta wc:tä ei tuolaisissa tutkinnoissa puhdisteta

   • Jess1

    Ja taas on joku "fiksu" ostanut "rätin ja ämpärin", laittanut siivousfirman pystyyn ajatuksella, että jokainenhan osaa siivota!


  • 1+3

   Opettelemalla sen oppii. Pyyhe vain käteen ja taittelemaan. Siitä tulee nopeasti rutiini jota ei huomaakaan, että niitä kääntelee. Kiva, että sinäkin vihdoin uskaltauduit tekemään tutkinnon :-)

   • Moi!

    Olisinhan minä jo kauan sitten uskaltautunut, mutta pyrin etsimään mahdollisimman kannattavan tavan opiskella. Yritin pariin otteeseen opiskelemaan työkkärin kautta ja olisin päässytkin, mutta löysin työnantajan joka suostui antamaan palkallisen koulutuksen joten tottakai opiskelen sillä tavalla.
    Ja tietääkseni työnantajat pitävät enemmän oppisopimuksella koulutetuista työntekijöistä kuin työkkärin kautta koulutuksen saaneista.


  • vkosiivous

   Oppisopimus sopii mielestäni todella hyvin siivousalan opiskeluun. Hyvä kun pääsit oppisopimukseen! Voi tienata samalla ja soveltaa oppimaansa käytäntöön. Ja kun saat paperin, palkkakin nousee.
   Mulla on ollut noita Viledan pyyhkeitä jossa kuvien ja viivojen kera neuvotaan se taittelu ja siivousjärjestys, en oo koskaan jaksanu opetella tota tapaa, nelinkerroin vaan..

  • Suit sait sukkelaan

   Ainakin itse näytössä vaihdoin sitä pyyhkeen taiteltua puolta melkein enemmän kuin laki sallii, enkä usko että näytön valvojatkaan siitä muuta lukua pystyivät pitämään, kuin että ahkerasti puolta vaihdettiin. Pääasia lienee, että oppilas tiedostaa, ettei samalla likaisella pyyhkeen puolella vedetä koko vessan pintoja, vaan vaihdellaan pyyhkimispuolta järkevästi muistaen puhtaasta-likaiseen työjärjestyksen ja työergonomian. Itse taittelin neljään osaan, en kahdeksaan.

  • kevättuuli

   Muuta muistisääntöä ei oikein ole, kuin että niin kauan kuin löydät puhtaan puolen koko taitosta kääntelemättä, toimit niin. Eli, kun käytät päällimmäisen puolen, käännät sen pois alle, ja jatkat samaa rataa- ja kun et o enää varma onko puolet puhtaita, vaihdat liinaa.
   Itse kentäl toimin noin,ja esim. yritysten rivissä olevien vessojen peilit otan ensin, samalla liinalla ovenkahvat, liina pesuun, toinen tilalle- sarjatyö ei ehkä nopeuta aina, mutta on järjestelmällistä.
   Neljään osaan niin helpottaa. Vain isommat liinat joita harvemmin on, taitan 8 osaan, jos on tarpeen.

   Kotisiivoukset 1 tekijä, liinalla aletaan keittiöstä, ja sillä voi edetä likaiseen päin vessaan. Pölyille oma liina, jolla otan kosketuspintojakin(puhdas syrjä, paitti vessankosketuspinnat, kuten valokatkaisin ja ovenkahva). Muista että kosketuspinnat on niitä likasia, kuten vessan vetonuppi.
   Toimistotilat, ensin muu ja viimeksi vessat. Semmoinen kuin kiire on alalla oleellinen... mutta tietyt hygieniasäännöt kun opettelee, niin ei ne ota niin aikaa- tai, ajasta kannattaa satsata niihin oikeesti likasiin pintoihin, ja muu tarpeettomampi hinkutus jättää suurpiirteisemmäksi. yrityksissä on kussakin ne omat juttunsa. Missä kolloidinen hankala pöly, ja ei lattiakonetta. Missä taas elintarvikepuolen juttuja, ja koneet käy, työntekijät liikkuu.
   Kun hahmottaa kohteen jutut oikein vaikka kysyen asiat, on aina helpompi.

  • Suuri Kurpitsa

   >Kotisiivoukset 1 tekijä, liinalla aletaan keittiöstä, ja sillä voi edetä likaiseen päin vessaan....>Pölyille oma liina, jolla otan kosketuspintojakin(puhdas syrjä, paitti vessankosketuspinnat, kuten valokatkaisin ja ovenkahva)>

   -Samalla siivousliinalla ei pyyhitä vessoja ja keittiötä. Vessan puhdistukseen käytettävällä liinalla ei pyyhitä myöskään muiden tilojen pölyjä.

  • Mitäihmettä

   ^ Miksi ei?

   • bakteetit leviää

    olen laitoshuoltaja ja kotona ehdottomasti keittiö ja pölyliina on erikseen sekä wc liina puhtaalla pesen lavuarin ja peilin lopuksi pyyhin wc pöntön ja laitan pesuun.


  • separattor wilkman

   Et kauan jaksanut maitoa separoida. Oletko siellä palmiassa, palmeinia:ssa työssä eikö ne yt-neuvottele? Siellä koululla ne tuon asian neuvoo tuon. Tervetuloa takaisin palstalle työnsankari

  • No kävi hyvin nopeasti selväksi se että siivousalalla ollut ei saanut opiskelijanakaan töitä elintarvikealalta edes kesäksi joten oli aika loogista otaksua että mikäli ei kesätyöntekijänäkään saa töitä niin miksi hitossa saisin elintarvikealalta töitä sitten valmistuttuani.
   Näin loogisesti mä päätin palata siivousalalle koska tämä on ainoa ala joka työllistää kokenutta siivoojaa. Tämä on myös toisaalta ainoa ala jossa saa työskennellä melko itseänisesti omaa vauhtia.
   Suurin pettymys on ollut se että siirtymäajat ovat jääneet yksityisellä puolella pois. Tilalle tullut käytäntö ottaa siirtymäaika kohteen lasketusta työajasta on aivan perseestä. Siinä missä päivän ensimmäisessä kohteeessa on työaikaa hyvin. Se siis sisältää mahdollisen siirtymäajan sekä varsinaisen lasketun työajan. Kun taas kohteessa jonne on pitkä matka siirtymäaika lohkaisee aika ison osan työajasta joten sitten taas on puolestaan perkeleen kova kiire.

   Toiseksi siirtymäajan poistuminen näkyy palkassa siten että siinä missä aikanaan tienasin 800-900 e kahdelta viikolta siirtymäajan kanssa on johtanut siihen että vaikka palkka on noussut 2-3 euroa muutamassa vuodessa kahden viikon palkka on vain 600-700 euroa.
   Haluaisin siis siirtymäajat takaisin ja nämä mobilog puhelimet vittuun.

  • vkosiivous

   Siirtymäaikoja ei laskettu ennenkään erikseen, kun kohde myytiin. Jos oli pieni kohde, jonne ei todennäköisesti saanut tekijää kun sillä, että siivooja siirtyi sinne jostain toisesta kohteesta, myyjä koetti saada työaikaa lisää myytyä, että siirtymä voitiin maksaa JA jäi työntekoon aikaan. Yleisesti ottaen asiakkaat ovat entistä haluttomampia maksamaan siivouksesta sitäkään,mitä maksoivat vaikkapa viisi vuotta sitten.

   • Juu se on huomattu.. aina kun tulee tämä tasa-arvokorotus niin kohde vaatii vastaavasti enemmän työtä tästä korvauksesta..
    Kuinka mahtaisikaan käydä mikäli nämä kohteet annettaisi ilmi tasa-arvoeriä vastustavina kohteina.. ai jai jai..


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huhhuh! Antonio Flores oikoo huhuja: "Että Pekka Haavisto on pelastanut mut jostain bungalowista..."

   Aikamoisia juttuja sitä kiertää julkkiksista. Huhhuh tosiaan… Onneksi Antonio Flores osaa ottaa asiat huumorilla: https://www.suomi24.fi/viihde/huhhuh
   Kotimaiset julkkisjuorut
   118
   16917
  2. Erika ja Danny jälleen yhdessä

   rakastavaisina. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Hellaa-halailua-Danny-ja-Erika-Vikman-viihtyivat-yhdessa-laivalla-kuvat-Seiskassa/1166199
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   6254
  3. Henkirikos Kajaanissa

   Kajaanin poliisilla tutkinnassa henkirikos 21.1.2022 12.58 UUTINEN Kajaanin poliisin tietoon on tullut 19.1.2022 epäilty henkirikos. Henkirikos on t
   Kajaani
   52
   4665
  4. Oho! Janni Hussi veti "perjantaiöverit" Instassa - Kollega kuittailee: "Yks kuppi vähemmän..."

   Janni Hussi on julkaissut "ennennäkemätöntä" materiaalia Instagram-tilillään. "Perjantaiöverit..." on todellakin nyt oikea sana vai keksitkö itse pare
   Kotimaiset julkkisjuorut
   19
   4559
  5. Martinan stoori

   Ei toi ole nyt tervettä huudella voi v…, Todellinen hyvinvointi valmentaja!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   184
   2401
  6. Marinin kannattaa pitää nyt turpa kiinni!

   Eikä sotkeutua ulkopolitiikkaan, kun se ei hänelle kuulu. Kassatytön järjellä hän järjestää Suomen sotaan, kun puuttuu aikuisten asioihin.
   Maailman menoa
   406
   1809
  7. Iltalehti ajaa kielitaidottomien mamu hoitajien asiaa

   https://www.iltalehti.fi/mieli/a/bd4ce73b-5147-4960-bc6a-53512d8ae777 Prinsessa Aishah, 19, valmistuu ensi vuonna sairaanhoitajaksi. Hän hoitaa sinua
   Maailman menoa
   248
   1637
  8. PS:n kannatus romahti

   YLE:n gallupissa puolueen kannatus vain 14,3% kun Keskustalla 17,7%. Kokoomus porskuttaa omissa yli 22% luvuissa. Keskusta puolustaa uskottavimmin maa
   Maailman menoa
   496
   1552
  9. Millaiset vaatteet

   kaivatullasi oli kun viimeksi näit hänet?
   Ikävä
   83
   1547
  10. "Tärkeät vaalit" - Valtaosa aikoo äänestää Suomi24:n kyselyn mukaan ensimmäisissä aluevaaleissa

   Hyvinvointiasiat, etenkin hoitajien vaikea tilanne, ovat tapetilla Suomi24:nkin keskusteluissa yhä enenevissä määrin. Nyt Suomi24 Blogi ★
  68
  1330
  Aihe