Labbiksista

tyttö7

Olemme ajatelleet hankkia labbiksen, mutta kennelitä on huima määrä ja "sitä omaa" ei ole vielä löytynyt. Suositelkaa joitain kenneleitä, joissa kasvattaja oikeasti panostaa koiran terveyteen ja tekee työtään todella suurella sydämellä? Ruskea mielyttää meitä eniten. Onko joku väri enempi sairas kuin toinen? Entä onko luonteessa mitään havaittavaa eroa eri värien kesken? Olen myös lukenut netistä paljon juttuja kuin pentu ja aikuinenkin tuhoaa kotia, pelkään uuden omakotitalomme puolesta. Onko rodussa yleistä kodin tuhoaminen vai kirjoitteleeko vain netissä just ne ihmiset joille on sattunut tuhoaja koira?

15

386

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ruskea labbis

      meillä nyt n. 4.5 kk labbispoika eikä ole tuhonnut mitään. sisällä makoilee ja on todella rauhallinen. Johtunee siitä että olemme paljon omalla pihalla ja muutenkin riehumme ulkona missä on enemmän tilaa.

    • tsesenka

      Meillä on melkein viisvuotias labbisuros,ja jotenkin musta tuntuu,että se on niistä väreistä se itsepäisin,lienee jalostuksen tulos...espoosta otettiin.Tuhoja ei ole kyllä tehnyt lainkaan.

    • ihanatlabbikset

      Mieti ensin haluatko käyttö vai näyttelylinjaisen koiran? Meillä pienenä syötiin kenkiä jne pentuna. Tavarat piiloon, riittävästi aikaa koiralle ja paljon liikuntaa. Koiramme erittäin harvoin nykyään syö kenkiä tai esim seinänkulmia ja on nyt 3-vuotias muutaman kerran syönyt vanhempana mun popot kun molemmat omistajosta pois pitkään hänen iltaleikki aikana jolloin hän tylsistyy. Kongit ollut hyvä apu. Meillä käyttölinjainen erittäin energinen poika punapakan kennelistä. Kunnon väsytyslenkki ja aivotyötä koiralle eiköhän kotinne ole turvassa. Labbis ihana koirarotu. En ole ikinä kuullut että värillä olisi merkitystä terveyteen. Meillä käyttölinjainen syyystä, että mieheni metsästää. Saattaa olla hieman aktiivisempi kun näyttelylinjaiset. Kannattaa tutkia kyseinen asia

    • 2+2=4

      kenkä kyllä syövät ja saattavat järsiä listoja mutta älyttömän isoa tuhoa en usko että saavat aikaa… mutta riippuu kovasti yksilöstä. jos koiran kans touhutaan paljon ulkona ja puruluita on niin isoa vahinkoa ei pitäisi tulla.

    • niin1

      Kannattaa ottaa aikuinen labbis, koska pentuina ne on ihan hirveitä, kun tuhoo joka paikan hyppii ihmisiä vastaan yms

      • Totta joka sana

        Mieluiten vielä n 5v alkaa olla hieman tasoittunut jos on hiemankaan opetettu siitä on helpompi opetusta jatkaa.


    • Ei tarhakoirille

      Älä ainakaan osta "kasvattajalta" jolla useita eri rotuja, pennutkin tarhassa elävät ja sijoitukseen laitetaan kun ei muuten eroon päästä. Yhden tällaisen tarinan läheltä seuraana, ongelmaa ongelman perään ja koira on 6 kk iässä täysi "ongelmakoira". Ja pentuja pukataan maailmaan, kun vaan ikä sallii....Katso että vanhemmilla on tuloksia, myös käytöstä ei pelkästä näytöstä, eivät ole tarhakoiria ja terveystutkimukset tehty ja ok (lonkat vähintään B, kyynärät 0, EIC- geenitesti tehty). Onnea pennunetsintään!

    • L^^

      Minulla labbis uros 13 v. Koskaan ei ole tuhonnut mitään, joten ei ole pelkästään rotuun katsova käsitys. Edelleen riehakas ja nuorekas, ainoana vaivana tällä iällä on nivelrikko. Kesäisin herkkä saamaan niskaan Hotspot ihottuman, koska kova uimaan.
      Ihana rotu :)

    • Labbis<3

      Meidän 6v narttu labbis ei ole mitään tuhoillut, paitsi joidenkin takkien taskuihin reikiä pureskeltu kun namuja on niihin jäänyt. Pentuna kannattaa väsyttää labbis ennen yksin jättämistä ja jättää paljon leluja, kuten luita ja aktivointileluja. Aktivointi lelun voi vaikka tehdä itse laittamalla maitopurkkien namuja.

    • J.K.P.

      No, meillä on vaalea (keltainen) labbisuros, joka otettiin hiukan tavanomaista vanhempana, 11kk ikäisenä. Ei tuhonnut mitään, ja on muutenkin kaikin puolin kiltti ja kuuliainen koira. Käyttölinjainenhan se on, sen isä oli jälkivalio, mutta meillä siis ihan vain kotikoirana, lasten seurana ja kyllä siitä vahdiksikin on. Ei labbiksilla ole sen suurempaa vimmaa tuhota paikkoja kuin muillakaan, enemmän se on yksilö- kuin rotukysymys. Seurallisena koirana labbis ei kyllä yksinolosta pidä. Meidän yksilö ainakin tähän asti on pysynyt erittäin hyvin tontilla, ei tarvitse pitää kytkettynä. (Asumme kyllä maalla ja tonttia on pari hehtaaria) Nyt kun koiramme täyttää kohta 8v, on kiloja alkanut kertyä, sellainen taipumus labbiksilla on että vanhemmiten herkästi lihoo. Liikuntaa vain ja katsoa paljonko ruokaa antaa. Yli 40kg ei saa rotevakaan uros painaa. Noin yleensä labbikset on aika terve rotu.

      • Aikansa kuluksi

        Kaiklla koirilla on taipumus pentuna purra kaikkea. Labradorinnoutaja sitten kanniskelee tarpeellista ja ei tarpeellista saattaapa sitten vähän enemmänkin huvikseen pureskella .


    • on ihanna

      Meillä on 2.5 ikäinen labbis uros.
      Mallornsin kasvatteja Rovaniemeltä.
      Ihana koira , ei tuhonnut mitään. Rauhallinen ja kiltti .
      Sen kanssa liikutaan paljon , rakastaa uimista yli kaiken.

    • varovaisuutta

      Kannattaa ottaa tarkasti selvää pennun vanhempien ja kennelin koirien taustoista. Perinnöllisiä sairauksia ja sisäsiittoisuutta esiintyy valitettavan paljon myös tässä rodussa.

    • varovaisuutta

      Hyviä tietolähteitä on mm. www.labradori.fi ja kennelliiton jalostustietojärjestelmä.

      Sieltä kun lähtee tutkimaan koirien ja kennelien taustoja, niin pääsee jo pitkälle.
      Mallornsin takan on valitettavan paljon esim. EIC-kantajia tai ihan sairastuneitakin.

      Suosittelen harkitsemaan koiraa, jonka vanhemmilta ja mahdollisesti myös isovanhemmilta on testattu geenitestein mahdollisimman monta perinnöllistä sairautta.

    • Vanha on ystäväni jo

      Hyvä ja luotettava kenneli Jyväskylän tienoilla :) Minun ja toisen kodin kaksi koirahauvaa ovat olleet terveitä ja kauniita. Hyvän kennelinpitäjän koirarakkauden kyllä huomaa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6329
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      527
      3749
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      188
      3611
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2814
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2519
    6. 288
      2245
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1603
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      110
      1502
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1439
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1220
    Aihe