Aihe

Kirjastot voisi lopettaa. Ostakoon jokainen itse kirjansa

Ihmettelevä eksyy

En ymmärrä miksi yhteiskunnan pitää ylläpitää kirjastoja. Kuten elämmä yleensä, pitäisi jokaisella olla oikeus maksaa vain siitä mitä käyttää. Pitäisi määritellä yhteiskunnan tarjoamat perustarpeet, joita olisivat esim. pelastustoimi, puolustusvoimat, terveydenhuolto johonkin pisteeseen asti, poliisi jne. Kohtuutonta että keksitään vain muutamille suunnattuja palveluita, joista lainaillaan sitten pääosin jotain tyhjäpäiden DVD-levyjä. Ihmettelen vaan.

25

294

  Vastaukset

  • Myös puolustusvoimat voitaisiin lopettaa. Jokainen ostakoon rynnäkkökiväärin tai vastaavan itse, ja säilyttäköön sitä kaapissa pahan päivän varalle, Sveitsin mallin mukaan.

  • Samaten julkinen terveydenhuolto joutaa lopettaa. Hankkikoon jokainen itse vakuutuksen sairauden ja vanhuuden varalle tai syököön eutanasiapillerin, joka tehtäköön ilmaiseksi jaettavaksi joka apteekista.

  • Kaikki sosiaalipalvelut ja avustuksetkin pitäisi lopettaa.

   Hoitakoot jokainen itse lapsensa päivähoitoon mine sitten sen muksun saakin, vaikka jollekin kerjäläiselle sillanpieleen, jos muuta ei löydy.

   Vanhustenhoidonkin voisi lopettaa ja sulkea vanhainkodit ja kotihoito veks nyt ihan ensiksi.

   Vammaisia ei sitten pidä millään tavoin avustaa, jääkööt ilman apuvälineitä ja selvitkööt miten tahansa tai kuolkoot pois.

   Eikä mitään toimeentulotukea, jokainen menköön töihin.

  • Koko Suomi voitaisiin lopettaa. Jokahinen hoitakoon KAIKKI asiansa IHAN ITTE!

   • Kaikki suomalaiset voitaisiin lopettaa. Muut hoitakoot kaikki maailman asiat, onhan pallolla populaa.


  • Hahaa =D. Eiköhän tullu nyt selväksi miksi.

   • Juu, mieluummin minä kirjastoon menisin kuin lääkärille. Kirjastosta löytyy senverran lääkärikirjoja, että saan niistä selvitettyä tautini ja tiedän mitä lääkettä apteekista haen.
    Mutta kirjastosta voisi maksaakin jotakin, vaikka saman verran, kuin terveyskeskuksen lääkärille, esm. kerran kuussa jos jatkuvasti lainaa kirjoja!
    Tai joku kirjaston vuosimaksukin olisi ok.


   • ilmaista huvia kirjoitti:

    Juu, mieluummin minä kirjastoon menisin kuin lääkärille. Kirjastosta löytyy senverran lääkärikirjoja, että saan niistä selvitettyä tautini ja tiedän mitä lääkettä apteekista haen.
    Mutta kirjastosta voisi maksaakin jotakin, vaikka saman verran, kuin terveyskeskuksen lääkärille, esm. kerran kuussa jos jatkuvasti lainaa kirjoja!
    Tai joku kirjaston vuosimaksukin olisi ok.

    niin mäkin menisin mieluummin armeijaan, jotta voisin purkaa patoutuneet agressioni heikkoihin naisiin ja lapsiin ja vanhuksiin ja heikosti varustautuneisiin tshetscheeneihin ja afgaaneihin. Mies tarvitsee sotaa, tiedätkös. Nyt olemme tulleen 3:n maailman sodan kynnykselle, niin minä haluan tappaa. Armeijaan kaikki tappajat.


   • parasta sotaa kirjoitti:

    niin mäkin menisin mieluummin armeijaan, jotta voisin purkaa patoutuneet agressioni heikkoihin naisiin ja lapsiin ja vanhuksiin ja heikosti varustautuneisiin tshetscheeneihin ja afgaaneihin. Mies tarvitsee sotaa, tiedätkös. Nyt olemme tulleen 3:n maailman sodan kynnykselle, niin minä haluan tappaa. Armeijaan kaikki tappajat.

    niin minäkin menisin mieluummin lääkärille, sillä minulle pitää kirjoittaa pipisorminaarmuun laasteriresepti ja tehdä kolme puhallusta ennen nukkumaan menoa. Mutta ihan oikeasti jos jokin sattuu, minä eka lääkäriin!! oikeesti. Naislääkärit ovat kivoja.


   • dosentti aivoriihi kirjoitti:

    niin minäkin menisin mieluummin lääkärille, sillä minulle pitää kirjoittaa pipisorminaarmuun laasteriresepti ja tehdä kolme puhallusta ennen nukkumaan menoa. Mutta ihan oikeasti jos jokin sattuu, minä eka lääkäriin!! oikeesti. Naislääkärit ovat kivoja.

    niin minäkin menisin mieluummin sosiaalihuoltoon, sillä emmä täs nyt jaksa tehdä paljon muutakaan. Se on se täs se kivä juttu sosiaalihuollossa. Ne saa fyrkkaa ja mä olla just kun mä haluan olla. Tietsä. Se on se parasta. Mä meen.


  • Kunnan budjetista noin 0,9-1,5 % menee kirjastoihin ja tästä pitäisi vielä säästää? Kirjaston budjetit on pelkkä kärpäsen paska kuntien konkurssissa, ei näy missään. Mutta eihän rikkaat/päättäjät näe kirjastojen merkitystä. Kirjastoja käyttävät paljon lapset ja nuoret (ja heidän vanhempansa), yksinäiset, syrjäytyneet tai työelämän ulkopuolelle jääneet, köyhät... Ihan kaikenlaiset ihmiset!

   Lukeminen on kehittävä, (ja kiitos kirjastojemme) ilmainen harrastus, joka kannattaisi kaikkien opetella lapsesta vaariin!

  • Ei ois sullekaan pahaksi lukea muutama kirja. Kirjasto on monen, myös minun henkireikiä. Asioin esim. lukusalissa lähes päivittäin.

  • Kirjastot todellakin joutaa lopettaa.Kirjoja voi nykypäivänä lukea netistä. Käytettyjä kirjoja löytyy muutamalla sentillä kirppiksiltä ja kierrätyskeskuksessa on kirjoja ilmaiseksi hyllykaupalla.

   Kun säästää pitää, niin kirjastot poistoon! Törkeän kallista ylläpitää, ikivanha jäänne.
   Tilalle vaikka jotain tähänpäivään enemmän soveltuvaa.

   • Kuten mitä?

    Koskas itse asiassa kävit viimeksi kirjastossa? En usko, että olet käynyt viimeiseen 50 vuoteen, koska muussa tapauksessa et voisi esittää noin ääliömäisiä ajatuksia.

    Kirjastot on kulttuuri- ja tietokeskuksia. Ja täysin nykyajassa.

    Luuletko, että kaikki ihmiset ovat yhtä tyhmiä kuin sinä?


   • Netistä ja netistä. e-kirjojen lukulaiteiden myynti on reilusti pienentynyt, luin kansainvälisestä mediasta.

    Eihän se mitä ihme olekaan, kun e-kirjaksi luodaan vain menestyskirjat ja muu jää kirjastojen ja yksitysomistusten varaan. Siinä vasta varsinaiset aarteet.

    Olen testnut tämän, onko minun sata vuotta vanhoista kirjoista olemassa e-kirjoija. Ei muuten ollut, koska kuka lukee nyt siitä, millainen oli vaikka Bagdad silloin, tai millainen reissu oli Nansenin paluumatka napajäitä myötä, jne.


  • kirjasto on ELÄMÄ!

  • Samaten julkiset tulonsiirrot voisi lopettaa. Varastakoot köyhät itse rikkailta niin kuin eräissä maissa tehdään.

  • Miksi sitten urheilu- ja liikuntahalleihin ja muihin niiden vaatimiin tiloihin satsataan? Onko joku jäähalli kovinkin pakollinen laitos joka kaupungissa?

   Entä yleisten uimarantojen ylläpito? Sehän on useinkin kaupunkien hommaa. Jos ei tarvita kirjastoja, ei tarvita uimarantojakaan.

   Miksi kaupungit satsaa kaikenmaailman kukkalaitteisiin ja puistoihin ja penkkeihin ja nurmikenttiin? Hitto soikoon, puut nurin ja nurmikot kasvakoot mitä lystää ihan itsekseen,eikö niin?

   Miksi pitää olla kaikenlaisia patsaita ja monumentteja ja muistomerkkejä ja suihkulähteitä? Ne on vietävän kalliita hankkia ja niiden kuntoa ja ylläpitoa varten pitää olla palkattua väkeä, typerää?

   Kirjastot pois, tosiaan, ja opiskelijat hankkikoot kirjansa tästä lähin mistä sitten hankkivatkaan (itse asiassa ei mistään). Ei työttömien ihmisten tarvitse lukea sanomalehtiä, eihän? Eikä lapset tarvitse mitään kuvakirjoja eikä nuoret ylipäänsä mitään lukemista. Tyhmistykööt ihan rauhassa vaan. Pakkoko niiden on oppia edes lukemaan.

   Tyytykööt vaan ihmiset tosiaan kirpputorien kirjavalikoimaan. Sieltähän ne uusimmat tieteelliset julkaisutkin löytyvät ja ajankohtaiset sairaanhoidon oppikirjat jne. Runokirjat, näytelmät, musiikkiteokset, kirpparillahan niitä on pilvin pimein, aina löytyy juuri se mitä haet.

   Kirjaston osuus kuntien menoista on tosiaan n. 10 prosentin luokkaa. Onkohan ap ihan kartalla tämän asian suhteen? Kirjasto on useimmiten kunnan käytetyin vapaa-ajan palvelu. Itse kirjaston työntekijänä tiedän, että yksikin päivä, jolloin kirjasto on jouduttu syystä tai toisesta pitämään suljettuna, aiheuttaa aina närkästyksen vyöryn. On ihmisiä, jotka käyvät joka päivä kirjastossa. Kukaan käyttäjä ei ole sitä mieltä, että palvelu on turha ja tarpeeton. Jokainen tulee kirjastoon jotain varten, eli kaikilla on tarve kirjaston käyttöön.

   Kaikilla ihmisillä ei ole nettiä. Kaikilla ihmisillä ei ole e-kirjoja. Kaikilla ihmisillä ei ole kirjoja kotonaan. Kaikilla ihmisillä ei ole varaa nettiin, sanoma- ja aikakauslehtiin, kirjoihin ja muihin julkaisuihin. Kaikilla ihmisillä on kuitenkin oikeus tietoon. Mistä tieto löytyy?

   Arvaapas se.

   Puhumattakaan siitä viihteestä, jota kirjasto tarjoaa ihmisille arjen työn vastapainoksi. Kirpputorit, joopa joo. No, löydät kirpputorilta mielenkiintoisen kirjan ja tajuat, että kirjalle on jatkoa ja haluaisit saada jatko-osan käsiisi. No mistä sen löydät? Tai haluat lukea jonkun hyvän kirjailijan kaikki teokset. Mistä ne löydät? Ovatko ne siellä kirpputorilla sinua varta vasten odottamassa?

   Ap lienee niitä ihmisiä, jotka eivät ole koskaan oppineet nauttimaan sanataiteesta ja joille on samantekevää, mitä lukevat tai oikeastaan eivät lue yhtään mitään. Sen mukainen on maailmankuvakin.

  • Tänne jatkuvasti narisevat typerykset voidaan lopettaa. Minä tekisin sen mielelläni ilmaiseksi 10 tunnin päivässä ehtii lopettaa muutaman tuhat.

  • Minunkin mielestäni on paljon asioita, jotka voisi lopettaa.

   Tässä muutama:
   - televisio
   - kirkkohäät
   - kuninkaalliset
   - astioiden kerääjät
   - ihmiset, jotka eivät lue kirjoja

  • Joo ja mihin sitten menen kun haluan mennä johonkin? Kahvilaan - maksaa. Pubiin - maksaa. Kauppaan - maksaa. Taidenäyttelyyn - maksaa. Puistoon - ei ole. Urheilemaan - ei mahdu kun muut ovat siellä. Kirkkoon - huuhaata. Missä ihmisen on tarkoitus viihtyä mikä ei ole maksullista nykyään, ennen oli itsestään selvää mitä ne paikat ovat - nykyään niitä ei ole, edes puiston penkkiä ei vaan ole, ehkä siksi että puistokin puuttuu. Missä ovat klubitalot, harrastuskeskukset, alkoholittomat viihtymisen paikat niille joilla ei ole vielä seuraa??? Kirjastonkin veisit helvetti mitään saa ihmisellä enää olla - terveyskeskukseenko menen sitten aikaani viettämään?

  • Hyviä perusteluja ketjussa :D
   Kirjastolaitosta ei pidä lopettaa koska se vähentää tutkitusti syrjäytymistä, työttömyyttä ja terveysmenoja. Kirjasto on ennaltaehkäisevä palvelu.
   Kirjasto palvelee demokratiaa ja tiedon vapaata saatavuutta.
   Kirjaston merkitys korostuu lasten- ja nuorten kohdalla tulevaisuuden rakentajana, maailmankuvan kehittäjänä, osallistuttajana, ja kuten jo mainittua edistää opintoja ja siten valmistumista ja työelämään siirtymistä.

   Lisäksi kunnallinen kirjasto on muuttunut viimevuosikymmenistä. Ehkäpä ap voisi käydä lainaamassa lähikirjastostaan esimerkiksi lumikengät ja kokeilla työkyvyn kehittämistä kunnan tarjoamana ilmaispalveluna.

   Kirjastossa onnistuu usein myös toimistohommat, jos oma skanneri sattuu olemaan rikki, verkkopankkimaksaminen, tietopalvelu jos jonkin kysymys askarruttaa, vanhojen valokuvien ja nauhoitteiden digitointi, pianon soitto ja moni muu asia kunkin kirjaston palvelutarjonnasta toki riippuen.

   Myöskään sairaalakirjastotoimintaa (kunnan palvelu) ja senioreille suunnattua kirjastotyötä tai koulujen kanssa tehtävää yhteistyötä esimerkiksi lukudiplomien osalta ei kannata unohtaa.

  • Metsossa olisi hyvät tilat muumimaailmalle.

  • Saattohoitoon ei tarvita muuta kuin Raamattu.

  • Kirjasto on arkisto johon sinun tilasi eivät riitä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   331
   13724
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   267
   10575
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   105
   2635
  4. Uskotteko että kumppaninne on teille se oikea

   Haluaisin kuulla, että kuinka moni oikeasti on sellaisessa parisuhteessa jossa kumppanina on se ”elämä rakkaus”? Että pystyisi sanomaan rehellisesti e
   Parisuhde
   53
   1508