vahvistin 12 volttia

ei 12v akkua

Jos hommaa 12 voltin vahvarin, 2x25w, ja kytkee sen 230 voltin muuntajaan, paljonko pitää sähköä tulla muuntajasta (amp/wat) että se vahvari toimii asiallisesti ?

8

174

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niin niin

      No teoriassa se riitttää semmonen 60 w muuntaja ja varsinkin käytännössä, mutta se edellyttää hyvää piikkivirran antokykyä, eli kunnolsta suodatusta jossa riittävät kondensaattorit.

      • niin kai

        Ei sitä vahvistinta pelkällä muuntajalla käytetä. Kyllä siihen tarvitaan kokonainen stabiloitu virtalähde. Virtaa näkyy menevänkin yli 4A maksimitehoilla. Esim. 5-ampperinen Mascot voi tuohon riittää.


    • oletettavasti

      Jostain 12 voltin akkulatureistakin tuo 4 ampeeria tulisi, mutta kun sen suodattaa riittävästi elkoilla, jännite tuppaa nousemaan jo 19 voltin tienoille, joten vahvistin on laakista vainaa.

    • OH-hami

      "Vanhankansan" suunnitelmina AB-luokassa toimiva pääte kaipaa noin kaksinkertaisen tehon virtalähteeltä. Siis siihen se oli ainakin hyvä mitoittaa. Musiikin kuuntelussa tavoitetaan noi huipputehot senverran harvoin ettei tuohon tartte aivan mennä. Aikaisemmin mainittu 60W saattais ihanhyvin riittää. Sitten on vielä asiaan vaikuttaa miten tuo vahvistin on rakennettu. Jos se on toteutettu tavallisella H-sillalla (todennäköinen) riittä siihen ihan muuntaja ja hyvä suodatus toteutus. kannatta tarkistaa käytetyn piirien datoista maksimi käyttöjännite. Ne joskus on tarkoitettu kestänään yli 20V jännitteitäkin. Sitten jos toteutus on "fiksumpi" ja vahvistimessa on käyttöjännitten korotus jolla saadaan riittävä käyttöjännite kaijuttimelle menevän vaihtosähkön tekemiseen (niin sanottu puolisilta). Tuolloin voi ottoteho olla enemmän kuin kaksinkertainen. Tuolloin voi olla jo hyvä hommata kunnon virtalähde. Nykyisellään ne ei maksa maltaita (halvan autonakun luokkaa) ja ovat turvallisempia kuin lähteä akkulatureista rakentamaan. Niissäkin on tietenkin hyvä viljellä sulakkeita käytettyjen johtojen mukaan sillä virtalähteen virta voi riittää ohkasten johtojen polttamiseen. Esimerkkinä Pöydälläni on 13,8V 42A antava virtalähde. Ruokki kolmea radioo. Hinta postimaksuineen kaksinumeroinen eurohinta.

    • kotiteatterimies

      Autopelien vahvistimien taajuudet on sovitettu automaailman olosuhteisiin.
      Ääntä kyllä tulee mutta ei kovin hifi laatuista.
      Meinaatko käyttää myös muovisia auton kova-äänisiä?
      Jos 230vac sähköä saatavilla unohda koko homma, menee reisille heti alkuun.

      Saat halvemmalla ja helpommin robin hoodin tai tarjoustalon ale-laarista marketti stereon joka soi vastaavan laatuisesti ja on liitettävyydeltään ja käytettävyydeltään parempi.

      Parhaan vasteen rahalle saat kuitenkin kun hommaat käytetyn kunnollisen vahvistimen ja siihen kunnon kaiuttimet. Vahvistimet ja kovaääniset kun eivät kulu käytössä.
      Tuosta on sitten hyvä alkaa harrastus jota voi laajentaa mieltymystensä mukaan.

      Autohifi ja todellinen hifi ovat kaksi aivan eri asiaa, vaikka sitä ei missään suoraan kerrota.

    • 23A virtaa
    • niin kai

      Tosiaan, aloituksesta ei ilmene, minkälaisesta boosterista on kysymys, mutta nykyisin tehokkaimmat autoboosterit on varustettu sisäisellä hakkurityyppisellä kaksoisvirtalähteellä, joka muodostaa yleisesti esim /-24 volttia pääteasteelle. Tällöin virrankulutus on huomattavasti suurempi kuin perinteisissä 70-luvun boostereissa.

      • kaikkea kuulee

        Totta, se hyvä puoli noissa uudemmissa vehkeissä on, että niissä on linjatasoinen audiosignaalin sisäänsyöttö. Ennen vanhaan, kun ne kytkettiin kaiutinjohtoihin, särö ja kohina vaan lisääntyi. Tuolloin saattoi noilla kaiutintason inputjohdoilla olla jopa yhtyeinen maa ja radion pääteaste tuhoutui mokomasta kytkennästä, jos se sisäsi boosterpääteasteen jo itsessään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 109
      2118
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1986
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1915
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe