pieni koirarotu?

anika101

heippa kaikki! Eli olen perheeni kanssa miettinyt koiran ottoa, mutta sopivaa rotua ei mahda löytyä. Perheeseeni kuuluu minä, isäni ja kaksi pikkusikoani (jotka ovat ala-koulu ikäisiä) rodun tulisi olla pieni (sylikoira) , ja mahdollisimman vähän haukkuva. Luonne taas ihmis/lapsirakas, ja helposti koulutettava. Turkki voisi olla myös mahdollisamman helppohoitoinen (ei pakollinen kriteeri) Ulkonäkö tietenkin mahdollisimman söpön näköinen, ei mielellään lytty naamaa. kiitos etukäteen kaikille vastaajille!

17

872

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koiran omistaja

      Hei vaan sinullekkin! Miten tässä vain, että oletko tehnyt "koiratestejä" joita löytyy netistä esim. tämä: http://www.koiranomistajanperuskurssi.fi/rotutesti tai http://www.iltasanomat.fi/hauvakone/ . Nuo ovat vain suuntaa antavia mutta kuitenkin. Oletteko harkinneet jotakin spanielia? Osa niistä on pieniä rotuja. Koiraohjelmia kannattaa katsoa ja wikipediasta löytyy koirarodut ja niistä hyödyllistä tietoa. Esimerkiksi TV5 tulee kerran viikossa aamulla ohjelma "Lasten eläinmaailma: Kaikki koirista" Siinä esitellään koirarotuja. Ohjelma tulee uusintana saman päivän alkuiltapäivänä, kannattaa katsoa. En osaa valitettavasti auttaa enempää, mutta onnea koiran etsintään!

    • toissu

      venäjäntoy terrierit ovat aivan ihania ja todella ihmisrakkaita ja perhe läheisiä. Haukkumisenkin saa koulutettua pois, mutta eihän pientä koiraa ilman haukkumista oikeen mistään saa. Mutta toissut on todella söpöjä ja viihtyy sylissä ja on joka arjen askareessa mukana! Ja lyhytkarvainen joten ei ole sen puolen vaikeuksia, plus kuljettaminen on erittäin helppoa tuo pari kiloinen koira mahtuu vaikka kassiin mukaan :)

    • yorkkikoirasulle

      yorkshinterrieri vois olla sopiva? turkki tietenkin tarvii paljon hoitoa jos sen pitää pitkänä. serkuilla on yorkki, se on tosi söpö ja haukkuu vaan vähän

    • havannnaaaa

      Havannankoira? Havannat ovat hyvin lapsirakkaita, mutta turkki kyllä vaatii hyvää hoitoa. Helppo kouluttaa.

      • hehehu

        ota silkkiterrieri ei karvanlähtöä , allergia-oireita hieno luonne kiltti ja ulkoinen olemus aina kaunis ja hoito..... pesu shamppoolla 3-4 viikon välein ei mikään työläs homma hoitoaine ja kevyt harjaus ja hyvätuoksuinen pikkuinen on valmis. Parasta koirassa on kiltteys asun 6:ssa kerroksessa keskellä vilkasta ja metelöivää pääkatua ja koira ei haukkunut koskaan sisällä ja huonekaluista tai kännyköistä/kaukosäätimistä ei tarvise pelätä. Olen 64 v. monenlaista koiraa on ollut kotonani mutta tämä tyttö on ihmeellisen kiltti ja rakas ,tuli 8-viikoisena ja nyt ikää 3 v. ja koiran jälkeä ei asunnossani näy,, rakastettava kaunotar.


    • Terrierinomistaka

      En suosittele terrieriä ainakaan mikäli ei ole PALJON aikaa kouluttaa. Kokemusta on. Niitäkin on tosi ihania. Miksi pieni koira? Isot on mun tietääkseni rauhallisempia. Yorkkeja en suosittelis. Itellä silkkiä. Toinen kauhea räksyttäjä jo meille tullessaan. Ehkä tipsu? Sanoisin, että kaikki pikkukoirat melkein rodusta riipumatta on taipuvaisia räksyttämiseen. Eivät kaikki, mutta moni. Niillä on usein iso ego pienessä paketissa. Tosiaan mulla on kokemusta. Lähes kaikki meidän lähialueen pienet koirat räksyttää mukaan lukien toinen omani, mutta suurin osa isoista koirista ei. Spanieleillä on terveysongelmia, mutta muuten suosittelen mikäli ottaa tutkituista vanhemmista. Toy villakoira saattaisi olla hyvä vaihtoehto. Kuulemma tipsu ei ole geneettisesti spanieli? Mut kannattaa harkita kahdesti näitä rotuja ennen kuin ostatte sillä saattavat olla aika haukkujia
      Terrierit
      Mäyräkoirat
      Chihuhuat

    • Jos olet kiinnostunut koiran rotu Venäjän toy Voin tarjota pentu .Tämä rotu sopii pyyntö koira on aikuinen noin 1500 kg. Kuvat aikuisten minun avatar.

      • tuplas

        venäjän toy ei paina 1500 kg. Taidat nyt kyllä vähän valehdella että sulla joku myytävä koira olisi.


    • tarkkaanmietittäväasia

      Vaihtoehtoja, tutustu vaikka näihin rotuihin, googlettele ulkonäöstä, luonteista, koosta, harrastusmahdollisuuksista ja terveydestä.
      Valitkaa luotettava hyvä maineinen kasvattaja, jolle on tärkeää pentujen terveys ja luonne.On hyvä nähdä ainakin toinen vanhemmista, näkee miten se suhtautuu vieraisiin.Onko terve, arka jne.Kannattaa myös tutkia "jalostustietokannasta"(saa katsottua tietoja, kun tietää emän tai isän nimen) vanhempien taustat, näyttelytulokset, sukusiitosprosentti ja terveystiedot.
      Miettikää tarkaan mitä hauatte koiran kanssa tehdä ja harrastaa, ja valitkaa teille se sopiva rotu.Pieni koko on hyvä, helpompi lastenkin ulkoiluttaa ja hallita.Valitkaa yhdessä se kaikille mieleinen rotu.Tutkikaa tarkkaan myös rodun ominaisuuksia.Karvanhoidon tarve, ja pysyykö helposti vapaana, onko helppo kouluttaa, sopiiko juuri teidän asuinympäristöönne ja asuin muotoonne...yms.
      Onnea sen oikean etsintään :)

      -cockerspanieli
      -tiibetinspanieli
      - stabyhoun
      -beagle
      -suomenlapinkoira
      -ruotsinlapinkoira
      -amerikankääpiökettuterrieri
      -brasilianterrieri
      -englanninkääpiöterrieri
      -jackrusselinterrieri
      -parssonrusterrieri
      -kääpiöpinseri
      -papillon
      -phalene
      -schipperke
      -mittelspitz
      -kleinspitz
      -grosspitz
      -keeshond

    • papillontaiphalene

      Papillonia/phalenea suosittelen (käytännössä sama rotu, toisella vaan pystyt ja toisella lupat korvat), pienistä koirista fiksuin eikä ole haukkuherkkä :) Helppo kouluttaa

    • kassmin

      Kyllä sen pienenkin koiran voi kouluttaa! Meillä on westie ja cairn, molemmat haukkuvat mutta lopettavat kun sanon et nyt riittää.

    • Nortti-tai-russel

      Venäjän toy on liian herkkä ja luustovikainen lapsiperheelle.
      Tuolilta kun putoaa niin on jo luita sijoiltaan. Lapsiperheelle sopii nortit russelit jne. Lisäksi venäjän toy on räksyttävä ja ärsyttävä pinseri. En ymmärrä missä se terrieri siellä piileskelee.

    • koiranmami

      Hei!
      Meillä on 4 kk Amerikankarvatonterrieri, joka on osoittautunut unelmakoiraksi. Älykäs, nopeasti oppiva ja rakastava koira. Rakastaa pikkulapsia, nukkunut alusta asti koko yön, ei hauku juurikaan, pestään ja rasvataan(kookosöljy) kerran viikossa, talvella ulkovaatteet päälle. Meillä on kokemusta useasta eri rodusta kymmenien vuosien ajalta, tämä rotu nousi kärkipäähän!!!! Allergiaperheen ykkönen!

    • skotlanninterrieri tai kääpiösnautseri

    • Koiratt

      Länsiylämaanterrieri on yleensä helppohoitoinen, rauhallinen perhekoira, saattaa haukkua paljonkin, yksilöstä riippuen. Jos kaipaa haukkumatonta, hieman aktiivisempaa, lapsille kärsivällisempää ja turkiltaan helppohoitoisempaa koiraa, niin ehdoton ykkönen on staffi :) Se tarvitsee tosin pentuaikana vankemman koulutuksen että siitä tulee aikuisena myös muille koirille sosiaalinen, mutta on sen verran älykäs että jopa lapset osaavat opettaa temppuja. Jos kumpikaan näistä ei iske, niin käykää seuraavassa näyttelyssä katsomassa beagleja!

    • Shelttilove

      Moikka! Shetlanninlammaskoira on älyttömän ihana rotu! Suht pieni, turkki todella helppo hoitoinen, ei hauku juurikaan ylimääräsiä, paimenkoira joten pysyy perheen lähellä eli ei karkaile, oppii älyttömän nopeasti temput, lapsiystävällinen, tykkää pitkistä lenkeistä mutta tyytyy myös lyhyempään, todella uskollinen omistajalleen, sopii oikeastaan mihin vain harrastukseen. Lisäksi nätti ja söpö kuin mikä!! :) Terveystilanne myös hyvä. Ja pitkäikäinen. Oon kattellut paljon eri rotuja pentukuumeessa ja aina oon palannut shelttiin. Tällä hetkellä yksi sheltti, toinen kuoli vähän aikaa sitten. :( Aivan älyttömän ihana rotu, suosittelen!! :))

    • Perhostenomistaja

      Papillon tai phalene on kans yksi vaihtoehto ,jos jaksaa kouluttaa ja sosiaalistaa koiran hyvin sekä tarjota miellekästä tekemistä ( esim. aktivointia , tokoa, agilityä ,nenä hommia tai muuta vastaavaa) ettei siitä tule älykkäänä koirana pikku pirua ,mutta oikein koulutettuna ja kohdeltuna aivan paras. Hyvin helppo hoitoinen turkki myös, kerran viikossa harjaus riittää oikein hyvin ja pesty on vain tarvittaessa. Eikä ne turhaan hauku ja se on myös koulutus asia. Lastenkin kanssa nämä tulevat hyvin toimeen ja olenkin saanut ensimmäisen perhoseni 10 vuotiaana.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      273
      2760
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      210
      1771
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1482
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1231
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1176
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      237
      1086
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1022
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      953
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      75
      851
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      750
    Aihe