Saksanpaimenkoira meidän perheeseen

saksanpaimenkoira2

Olen miettinyt saksanpaimenkoiran ottamista perheesemme. Olen tällä hetkellä 40-vuotias työssä käyvä nainen. Koko 40-vuoden ikäni ajan, on minulla ollut koiria springerspanieleista-saksanpaimenkoiriin. Tällä hetkellä taloudessamme elelee 4-vuotias espanjanvesikoira. Asun tällä hetkellä mieheni (40-v) ja kahden lapseni (17-,15-vuotiaat) kanssa, joten koiran ulkoiluttajia meidän perheessä riittää. Lenkkeilemme muutaman kerran päivässä, aamulla, jompikumpi lapsista vie koulusta päästyään, mieheni tai minä töistä tultuamme, ja iltalenkki on aina se pisin lenkki jonka joku meistä tekee tai kaikki yhdessä. Perheessämme on aina ollut koiria, ja kokemusta on siis kaikilla. Koko perheemme on hyvin liikunnallinen, ja nykyisen koiran kanssa ollaan harrastetty agilityä jo parisen vuotta. Ja mielellämme olisimme valmiita harrastamaan seuraavankin koiran kanssa agilityä tai tokoa. Tosiaan mieheni ja minä olemme molemmat hyvä palkkaisessa työssä joten ei olisi ongelmaa maksaa koiran kustannuksia. (Ruoka, eläinlääkäri, tarvikkeet yms.) Koulutusvaiheessa minulla ja miehelläni on mahdollisuutta ottaa vapaata töistä, mutta helpompi olisi ottaa pentu kesälomalla, niin kesällä saisi rauhassa kouluttaa. Asumme kolmikerroksisessa talossa rauhallisella alueella, jossa on todell hyvät liikuntamahdollisuudet. Talomme takapiha on melko suuri, ja takapihankautta pääsee suoraan metsään lenkkipoluille,jossa koiria voi hyvin pitää vapaana. Kävelymatkan päässä on monia koirapuistoja ja puistoja. Satamaan pääsee metsän poikki taikka puiston kautta. Satamasta löytyy myös monia koirauimarantoja, missä kesäisin vietämme vesikoiramme kanssa paljon aikaa. En tosiaan hae saksanpaimenkoiraa jota veisin näyttelyihin, vaan käyttölinjaista. Olen myös tietoinen monista kyseisen koiran sairauksista. (Lonkka-kyynärniveldysplasiaa, selkäongelmat, haimavika,allergiat,ruoansulatusongelmat yms.) Enemmänkin olen miettinyt narttua, kokemusta on narttu saksanpaimekoirasta, hyvin nopea oppimaan. Ja muutenkin narttu olisi ehkä helpompi toisen narttu koiran kanssa. Tämä vesikoiramme on siis hyvin kiltti ja on kavereita kaikkien koirien kanssa. Mutta narttukoiraa siis enemmänkin olen miettinyt. Kokemusta on kaikilta perheenjäseniltäni isoista koirista. Mutta siis kannattaisiko minun ottaa tätä koiraa? Itse en keksi mitään syytä olla ottamatta koiraa, ja olisi kiva saada taas toiselle koiralle seuraa koulupäivien ajaksi yksin ollessaan.

5

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siitä vaan

      Kuulostaa hyvältä...paitsi. Saksanpaimenkoira ei ole oikein hyvä valinta kaveriksi toiselle Koiralle. Jos koirat ovat samaa sukupuolta, pitää varautua ettei koiria voi jättää ainakaan päinsä keskenään.
      Tokoon ja agilityyn voisi näyttelylinja sopia käyttistä paremmin. Käyttikset on omimmillaan pk-lajeissa, missä saa paremmin hyödyntää sen voiman ja vietin, mitä ilmentää..

      • ...

        siitä vaan : Saksanpaimenkoira ei ole oikein hyvä valinta kaveriksi toiselle Koiralle


    • Monta onnea

      Täällä taas on kokemus siitä, että saksanpaimenkoira on oikein hyvä kaveri toiselle koiralle. Meillä on kaksi nuorta kääpiökokoista koiraa ja yksi isompi, vanhempi koira sakun lisäksi. Pienet nukkuvat aina sakun kainalossa, ja vanhempaa, hieman kärttyistä narttua saksanpaimenkoira kunnioittaa. Nätisti tämä sakunarttu ottaa huomioon toisen koiran koon ja luonteen niiden kanssa leikkiessään. Turvallisempaa kaveria olisi vaikea löytää. Kyseessä on sekalinjainen koira, ehkä luonteeltaan enempi näyttis kuin käyttis.

      • siitä vaan

        Minulla on taas huonompia kokemuksia, niin omista kuin lähipiirinkin koirista. Onpa joskus pikkukoira menettänyt henkensäkin kun koirat on jätetty keskenään. Tiedän toki myös hyvin toimivia laumoja. Tarkoitin lähinnä sitä että itse en koskaan hanki toista koiraa ajatuksella "toiselle kaveri". Nämä ovat ihmisten kavereita, eivät mitään koiralaumakoiria. Meillä koirat hakevat seuraa ja toimintaa ihmisiltä, eivät toisistaan, tosin sitä on koulutuksella vahvistettu. Ainakin aloittajan kannattaa varautua siihen mitä jos eivät tulekaan keskenään juttuun. Ja että mahdollisesti joutuu erottamaan koirat ainakin silloin kun ei ole itse vahtimassa.


    • joo joo nokia

      Hienoo. Meilläkin menee hyvin. Lenkkeilijöitä riittää. Kapakasa käydään todella harvoin, mutta hyvin ja terveellisesti syödään. Joskus otetaan naapureiden kanssa tillkka punaviiniä. Tupakkaa ei polta enää kukaan. Se on iso säästö vuodessa. Naapuri käyttää serlan vessapaperia. Me käytetään nokialaista..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      95
      2575
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1927
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1645
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1578
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      83
      1512
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      113
      1398
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe