Antaakko vai myydäkkö koira?

Spots_91

Nyt on tultu siihen pisteeseen elämäntilanteen ja asuinpaikan muutoksen vuoksi (maalta kaupunkiin töiden ja opiskelun perässä), etten pysty tarjoamaan koiralle enää sellaisia olosuhteita mitä se ansaitsee. Uusi kämppä reilusti pienempi ja aikaa on koiralle enää murto-osa aikaisemmasta. Asiaa olisi saattanut helpottaa, jos pystyisin viemään sitä edes aitaukseen leikkimään toisten kanssa, mutta nykyisin se on käytökseltään toisia koiria kohtaan (etenkin toisia uroksia) niin arvaamaton, ettei sitä voi muiden turvallisuuden vuoksi viedä. Tuttujen koirien kanssa tuli toimeen, mutta nyt ei asu enää tuttuja lähellä. Ihmisiä kohtaan on aina ystävällinen.

Mutta itse kysymykseen. Ensisijaisesti minulle on ehdottoman tärkeää, että koira pääsisi hyvään kotiin. Kun mietin ilmoituksen tekemistä "annetaan" osastolle niin tuli mieleen, että mitä jos houkutan ilmaisella koiralla onnenonkijoita ja huonoja koteja? PAINOTAN, ETTEI minulla ole tarkoitus koiralla rahastaa, koska kuten kirjoitin, niin tärkeintä on hyvä koti. Mutta itselleni se kertoisi ostajan motivoituneisuudesta, että on valmis koirasta maksamaan. Toisaalta koira on jo 5-vuotias, mutta pitkäikäinen rotu (15-18v arvioitu elinikä) ja ollut aina perusterve lukuunottamatta jo hankinnan yhteydessä tiedossa olleet toisen korvan kuurous piilokives joka on leikattu toisen kiveksen kanssa pois. Koira on ostettu kasvattajalta, sirutettu, rokotettu ja rekisteröity. Se ei hauku juuri ollenkaan eikä tuhoa paikkoja ja on tottunut olemaan yksin kotona työpäivän pituuden ajan. Se on tottunut myös kissoihin, koska elänyt koko ikänsä kissan kanssa.

Ongelmana on matkustus mistä se ei pidä ollenkaan vaan ulisee koko matkustusajan olipa matka 30 min tai neljä tuntia. Koiraa on yritetty kaikin keinoin kouluttaa matkutustukseen (makupalat, hormonihaihdutin, luonnon "rauhoittavat" ym.), mutta se ei vaan siedä paikallaan olemista kulkuneuvossa.
Vierailutilanteet, siis kun meille tulee vieraita, ovat myöskin hieman levottomia, koska koira haluaisi hyppiä ja olla vieraan kimpussa koko ajan. Koira ei niissä tilanteissa halua totella ellen korota ääntäni ja työnnä koiraa pois vieraan kimpusta omalle paikalleen. Tähän tosi vaikuttaa paljon se, millä tavalla vieras suhtautuu koiraan. Olen yrittänyt kaikkia vieraita ohjeistaa, etteivät he kiinnittäisi koiraan huomiota ennen kuin se rauhottuu. Vierailutilanteet onnistuvat silloin kun on sellaisia vieraita, jotka osaavat toimia koirien kanssa.

Koira tarvitsee siis ymmärtäväisen kodin, koska voi olla haasteellinen ellei sen kanssa osaa toimia eli täytyisi olla asiantuntemustakin. Siksi haluaisin antaa koiran ilman mitään maksuja. Pelottaa vaan, että onnistun antamaan koiran sellaiseen perheeseen, joka ei sille sovi. Koira on muuten luonteeltaan ihana ja leppoisa. Rakastaa läheisyyttä yli kaiken ja haluaisi olla kiinni koko ajan.

Mitä mieltä olette ja mille sivustolle kannattaisi ilmoitusta koirasta tehdä?

27

1332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2+18

      Koirat ovat kyllä hyvin sopeutuvaisia eläimiä, mutta tässä tapauksessa uusi koti kuulostaa ihan varteenotettavalta. Älä missään nimessä jätä ilmoitusta S24, Tori, Apula tms sivustoille. Riski joutua osaamattomaan kotiin on hyvin suuri. Kannattaa myös ilmottaa jokin nimellinen hinta, josta voit halutessasi myös luopua, koska edes muutama kymppi karsii ostajaehdokkaita.

      Koira on siis rotukoira, joten laita ihmeessä ilmoitus rotujärjestön foorumille. Jos järjestöllä on oma kiertolais- tai kotia etsivien koirien välittäjä (pentuvälityksen tapaan toimiva), niin niillekin voisi ilmottaa.
      Ja tottakai kasvattajallekin voi varmasti kertoa, hän saattaa myös osata auttaa.

      • Äläs mollaa

        apulaa, se on ihan hyvä paikka jossa moni rekku vaihtaa omistajaa tuollaisissa tilanteissa. Itsekin sieltä omani hankein ja tämä koira ei enää kotia vaihda.

        Aloittajalle vinkiksi että varmistaa että kysyjä on etsimässä nimenomaan sen rotuista koiraa ja mikään muu ei tule kysymykseen. Viestittele maileitse muutaman kerran ja pyydä tietoja kodista ja sen koirahistoriasta. Kun viet niin varmistelet että tiedot pitävät paikkansa. Kavahda jos olleita koiria on ollut monta, ettei lähde tämäkin kiertoon. Äläkä anna perheeseen jossa lapsia, ainakaan monta ja pieniä joukossa.

        Näillä ehdoilla minäkin koiraa itselleni hain, ja luopuja menetteli juuri noin. Minä sain mitä hain ja vanhan omistajan ei tarvitse miettiä mitä koiralle kuuluu, että onko hyvä olla. Takuulla on!


    • 1+16
    • Spots_91

      Kiitoksia kaikille vastaajille! Kokeilen tuota kodinvaihtajat.comia ja rotuyhdistyksen palstaa.

    • Dogs

      Hiukan kuulostaa siltä, että koulutuksessa on ollut puutteita kerta ongelmia esiintyy ja surullista että on koiraan sitouduttu mutta sitten ei hankitakaan koiralle sopivia oloja vaan annetaan koira pois..

      Mutta vinkkinä, että jonkinlainen maksu kannattaa pyytää, kyllä ihmiset ovat valmiita vaikka sen 100-400 euroa maksamaan, jos oikeasti ovat tosissaan koiran ottamassa. Ja ilmaisella antamisella tosissaan houkutellaan onnenonkijoita yms, joten älä missään nimessä ilmaisena koiraasi mainosta. Oma periaatteeni on, että jos ihmisellä ei ole varaa maksaa koirasta, niin miten on sitten edes varaa hoitaa koiraansa?

      • Tsottsot

        Kaikkein sitoutuneimmilla ihmisillä, kuten minulla, ei ole tapana maksaa koirasta. Ja koira, kodinvaihtaja nimenomaan, on takuulla saanut rodunomaisemmat olot kuin mitä olisi saanut juuri missään muualla. Joten turha kuvitella että raha tekisi vastuulliseksi. Liika raha päinvastoin vähentää vastuunkantokykyä ja koira muuttuu tavaraksi.


      • Joopajoooo
        Tsottsot kirjoitti:

        Kaikkein sitoutuneimmilla ihmisillä, kuten minulla, ei ole tapana maksaa koirasta. Ja koira, kodinvaihtaja nimenomaan, on takuulla saanut rodunomaisemmat olot kuin mitä olisi saanut juuri missään muualla. Joten turha kuvitella että raha tekisi vastuulliseksi. Liika raha päinvastoin vähentää vastuunkantokykyä ja koira muuttuu tavaraksi.

        Ei se kyllä ihan noinkaan taida mennä.... Turha ylistää itseään liikaa sen vuoksi, ettei ole maksanut koirasta, ja pitää koirasta maksajia huonompina omistajina. Eiköhän molemmissa koiranottajissa ole sekä hyviä että huonoja, maksaa koirasta tai ei.


      • Tsottsot
        Joopajoooo kirjoitti:

        Ei se kyllä ihan noinkaan taida mennä.... Turha ylistää itseään liikaa sen vuoksi, ettei ole maksanut koirasta, ja pitää koirasta maksajia huonompina omistajina. Eiköhän molemmissa koiranottajissa ole sekä hyviä että huonoja, maksaa koirasta tai ei.

        Aika pitkälle se kyllä muuten menee. On valitettava totuus. Mutta poikkeuksia on kummassakin ryhmässä.


      • Spots_91

        Jotenkin arvelin, että jos en tekstiä prikulleen jokaikistä sanamuotoa tarkkaillen kirjoita niin joku "kukkahattutäti" tai "kettutyttö" (oletan että olet naikkonen, koska kukaan miespuolinen ei sortuisi tuollaisen tekstin kirjoittamiseen) sieltä tulee syyttävä sormi osoitellen ja irroittaa asioita kontekstista. Onhan sentään kyseessä suomi24, jossa teitä ihmisiä, joilla pakkomielle arvosteleviin teksteihin, kyttää sopivia viestejä kuin haaskalinnut raatoa. Jotta tähän ei tule lisää tuon kaltaisia viestejä niin selvennän muutaman asian:

        Koiran luopumissyy EI OLE sen TIETYISSÄ tilanteissa esiintyvä ongelmallisuus. (En varmaan olisi viittä vuotta koiraa pitänyt, jos olisin kokenut nuo muutamat ongelmat ylivoimaisiksi) En matkusta usein ja ihmisiä voi tavata kaupungilla ym. aktiviteeteissa ettei minun pienessä luukussa kannata paljoa kahvikupposia ryystää, joten vierailutilanteita on hyvin vähän. Minulla on siis kaksi ongelmaa koiran kanssa, jotka eivät ole kovin merkittäviä jokapäiväisessä elämässä vaan tilannekohtaisia. Vierailutkin alkoivat leikkauksen jälkeen sujumaan paremmin.

        Kolmas ongelma, eli sen, ettei koirani siedä räksyttäviä koiria aitauksessa tai muita uroksia, voi olla sille pikemminkin synnynnäinen ominaisuus. Tai olkoot mistä syystä johtuvaa hyvänsä, sekään ei ole päivittäinen ongelma ja nuo aitaustilanteet on muutenkin vaarallisia ja omavastuualuetta eli jos jotain sattuu niin vakuutus ei korvaa. Olen kuullut niin monesta tapauksesta missä kulukorvaukset on jääneet uhrikoiran omistajalle. Eikä kaikki koirankouluttajat suosittele edes viemään aitaukseen. Mutta tätä ei tarvitse edes kokea ongelmaksi, jos ei aitauksessa käy. Ulkoilutilanteissa asia hoidetaan ohituksilla.

        Unohdin tuohon yhden lauseen "Koiraa on yritetty kaikin keinoin kouluttaa matkutustukseen (makupalat, hormonihaihdutin, luonnon "rauhoittavat" ym.), mutta se ei vaan siedä paikallaan olemista kulkuneuvossa." perään kirjoittaa, että mukana on ollut kasvattaja, joka on myös ammattilainen koiran ongelmakoulutuksessa. Nykyisin minun ja kasvattajan välillä on useampi sata kilometrejä. Kaikkeni olen yrittänyt, mutten ole täydellinen kuten sitä tunnut olevan.

        "surullista että on koiraan sitouduttu mutta sitten ei hankitakaan koiralle sopivia oloja vaan annetaan koira pois."

        Voi hyvää päivää! Nautit varmasti tuon kirjoittamisesta, jotta sait oman sädekehäsi loistamaan? Luuletko tosiaan, ettenkö olisi miettinyt päätäni puhki, yrittäessäni keksiä muita vaihtoehtoja? Päätös luopua koirasta ei todellakaan ollut kevyin mielin tehty päätös vaan raskas ja kipeä minullekin! Koiran vuoksi en voi tässä tilanteessa tehdä mitään sellaisia muutoksia elämääni, kuten opiskelun lopettaminen tai työtuntien vähentäminen (sitten ei olisi varaa pitää koiraa ollenkaan!) jotta pystyisin koiralle antamaan enemmän aikaa. Myöskään isomman asunnon hankkiminen yksin ei onnistu tämän kaupungin hintaluokan vuoksi. Minulla ei ole tässä mitään velvollisuutta yhtään sen enempää yksityisasioitani availla ja ne kuten kaikki muukin on tässä irrelevanttia, koska fakta on, että koirasta on pakko luopua sen omaksi parhaaksi eikä se fakta muutu miksikään vaikka kuinka tähän tulisi syytöstekstejä. Kannattaa jatkossa miettiä mitä kirjoittaa, koska asiat ei ole niin mustavalkoisia kuin miltä ne sinun pienessä mielessäsi vaikuttavat.


      • gfghfghgjgj
        Tsottsot kirjoitti:

        Kaikkein sitoutuneimmilla ihmisillä, kuten minulla, ei ole tapana maksaa koirasta. Ja koira, kodinvaihtaja nimenomaan, on takuulla saanut rodunomaisemmat olot kuin mitä olisi saanut juuri missään muualla. Joten turha kuvitella että raha tekisi vastuulliseksi. Liika raha päinvastoin vähentää vastuunkantokykyä ja koira muuttuu tavaraksi.

        Samaa mieltä..se joka arvostaa koiraa arvostaa koiraa maksoi mitä maksoi.

        Ja jos vaativampi niin ne joilla ei ole rahaa laittaa niin paljon ventovieraan koiraan niin karsiutuu.

        Itse jos antaisin koiran pois katsoisin olosuhteet ja sitoutumisen koiraan ja sen tunteeko rodun piirteet ja miten niitä käsittelee tunteeko eleet..ihan sama silloin maksaako mitään se kunnollinen koti on se ja vanhasta koirasta ei muutenkaan voi pyytää paljon joten raha ei pysty ratkaisemaan tuleeko hyvä koti vai ei..jollekin 300-500 on paljon ja jollekin hyvätuloiselle ei yhtäöän mitään. Itse olen osaaikainen/työtön ja 300 on jo paljon. Vaikka olen satsannut koiran elämisen kuluihin eli rokotukset mahdolliset leikkaukset jos käy huono tuuri, hyvä ruoka etc. Ja aina koirat loppuun asti ja hyvin hoidettu alkusumman pienuudesta huolimatta. Koiran vakuutusrahaksi laitan alkusumman mieluummin.

        Meille tuli puolivuotias kodinvaihtajaseropi 50e ja täysnappi koiralla loppuelämän koti ja helmi koiraksi. Toinen joka meillä kävi maksoi 500 rotukoira ja ei sopinut meille ollenkaan vaikka olisimme silloin tuon summan haalineet..koira ei pysynyt riistavietin takia vapaana ja meillä koirat on aina irti pihassa ja liian kova vahtivietti..raha ei ratkaise vaan olosuhteet.


      • Tässäs näet
        gfghfghgjgj kirjoitti:

        Samaa mieltä..se joka arvostaa koiraa arvostaa koiraa maksoi mitä maksoi.

        Ja jos vaativampi niin ne joilla ei ole rahaa laittaa niin paljon ventovieraan koiraan niin karsiutuu.

        Itse jos antaisin koiran pois katsoisin olosuhteet ja sitoutumisen koiraan ja sen tunteeko rodun piirteet ja miten niitä käsittelee tunteeko eleet..ihan sama silloin maksaako mitään se kunnollinen koti on se ja vanhasta koirasta ei muutenkaan voi pyytää paljon joten raha ei pysty ratkaisemaan tuleeko hyvä koti vai ei..jollekin 300-500 on paljon ja jollekin hyvätuloiselle ei yhtäöän mitään. Itse olen osaaikainen/työtön ja 300 on jo paljon. Vaikka olen satsannut koiran elämisen kuluihin eli rokotukset mahdolliset leikkaukset jos käy huono tuuri, hyvä ruoka etc. Ja aina koirat loppuun asti ja hyvin hoidettu alkusumman pienuudesta huolimatta. Koiran vakuutusrahaksi laitan alkusumman mieluummin.

        Meille tuli puolivuotias kodinvaihtajaseropi 50e ja täysnappi koiralla loppuelämän koti ja helmi koiraksi. Toinen joka meillä kävi maksoi 500 rotukoira ja ei sopinut meille ollenkaan vaikka olisimme silloin tuon summan haalineet..koira ei pysynyt riistavietin takia vapaana ja meillä koirat on aina irti pihassa ja liian kova vahtivietti..raha ei ratkaise vaan olosuhteet.

        Raha ei siis ratkaissut sinunkaan ongelmiasi. Minullakin on riistaviettinen koira, eikä haittaa yhtään. Riistaviettiselle vain järjestetään olosuhteet sellaisiksi kuin pitää niin ei tarvitse vaihtaa. Mutta enempää tuota viittäkymppiä jonka maksoit seropista en olisi mistään koirasta maksanut, olkoon kuinka rotukoira tahansa.

        Olet siis hyvä esimerkki siitä miksi kannattaa valita sitoutunut koti ennen sitä rahamäärää. Nyt hyvä koira joutui kiertoon ja aivan turhaan.


    • teeeeeeeeeeee

      Mitä jos pitäisit koiran itse ? Jotenkin en usko ettei ihmisellä ole aikaa 45min lenkkiin aamulla ja se on siinä.

      Fakta on et koira tarvitsee 35-45 min energianpurkua/pvä ja se ON tyytyväinen. ( aloituksesta tulos näkyy 3 pvässä)

      Rodunomaiset piirteet vaikuttaa asiaan mut tapaukses ei kuulosta siltä ?

      Energian purku ei ole mitään lällyn lällyn lenkkeilyä, tai kepin heittoa tms. Vaan lenkitys käskyn alla sivulla. Miinus 5min tarpeet. Extraa on muu.

      Toiseks olet aivan oikeilla jäljillä mitä vieraisiin/kyläilijöihin tulee. Ihan oikein olet toiminut, ja aistinut, joten koirassa ei vikaa.

      • Spots_91

        "Mitä jos pitäisit koiran itse ?Jotenkin en usko ettei ihmisellä ole aikaa 45min lenkkiin aamulla ja se on siinä."

        Niin no vaikka sinä et sitä asiaa usko, ettei ole aikaa 45min aamulenkille niin tällä hetkellä en vaan pysty kun yöunet on muutenkin jo vähissä. Lenkki painottuu illan puolelle, jos pidemmälle edes on aikaa / energiaa minulla. Siksi koirasta haluan luopua, jotta se pääsisi sellaiseen kotiin, jossa sen tarpeet voitaisiin hoitaa paremmin. Minulla ei ole tässä velvollisuutta yksityiselämääni availla yhtään sen enempää, mutta kyllä tässä on monet vaihtoehdot läpi mietitty. En usko, että kenellekään koirastaan aidosti välittävälle tälläisen päätöksen tekeminen olisi kevyin mielin tehty tai helppo. Enkä ole koirasta luopumassa sen vuoksi, että on muutamia ongelmallisia tilanteita.


    • 2+4

      Surullinen fakta on että ilmaiskoiria, myös Suomessa, otetaan aika epämääräisiin oloihin - niitä myydään eteenpäin, käytetään pentutehtaina, ja jopa sparrauksessa koiratappeluissa. Ja tietty myös eläinten keräilijät ottavat, tässä surullinen esimerkki johon toimittajankin olisi kannattanut perehtyä paremmin.


      http://www.ita-savo.fi/uutiset/lähellä/raikuussa-kaikuu-haukku-127622


      Aikaa kannattaa käyttää koiran kodin hankintaan, tsekata kaikki mahdollinen vaikka uusi koti kuulostiaiskin hyvältä. Ja tehdä sopparit kunnolla.

      • 3+5

        Se on muten ihan totta, että otetaan koira tai muu lemmikki ilmaiseksi, ja sitten myydään eteenpäin. Kyllähän eläin siinä lopulta voi saadakin hyvän kodin, mutta ikävästi välikäden kautta, joka toimii täysin väärin.


      • jyiuyuiuy
        3+5 kirjoitti:

        Se on muten ihan totta, että otetaan koira tai muu lemmikki ilmaiseksi, ja sitten myydään eteenpäin. Kyllähän eläin siinä lopulta voi saadakin hyvän kodin, mutta ikävästi välikäden kautta, joka toimii täysin väärin.

        Ei se noinkaan ihan mene jos kunnolla katsoo kodin eikä vain myy miten sattuu sille joka siitä on valmis maksamaan.

        Kodin etsimiseen menee aikaa. Ja paljon saa tentata millainen koirahistoria ennen ja miten ymmärtää koiraa. ja kouluttaa.

        Vaikka usein ne kodit joista koira lähtee maailmalle on huono olosuhteiltaan tai huonosti pidetty tai huonosti kasvatettukoulutettu..joten ei voi muuta kuin paremmaksi mennä. Ja usein ne jotka pyytää rahaa paljon on näitä kun taas se joka etsii kunnon kotia ei anna ensimmäiselle rahakkaalle vaan sitoutuvalle..

        Ja kauppasopimukseen voi kai tehdä ei saa myydä eteenpäin tai lopettaa vaan palautuu aiemmalle omistajalle..?


    • no dog no worry

      Koirasta luopuminen on aina oikea ratkaisu; ei kannata omaa elämäänsä pilata jonkun rekun kanssa nyhjäämiseen. Parempaakin tekemistä löytyy ja palkitsevampia lemmikkejä, joiden kanssa ei tarvita mitään ongelmakoirakouluttajia ja muuta joutavaa. Laita rohkeasti itsesi edelle omassa elämässäsi!

      • 11+8

        Noniin tottakai joku vatipää tulee tällaistakin paskaa tänne jauhamaan.

        Mutta aloittajalle: päätös ei varmastikaan ole helppo. Luopuminen on hyvästä, jos siinä ajatellaan koiran parasta. Tsemppiä pienoiseen elämänmuutokseen teille molemmille. :)


    • pirjo3

      Mikäs rotu onkaan kyseessä? Itse olen harkinnut juuri tuollaista jo muutaman vuoden ikäistä koirulaista. Minulla on on ollut aiemmin saksari, belgari sekä löwcen (joka vielä on olemassa).

    • gfhgjkkjhk

      Pistä annetaan hyvä koira nimellisellä hinnalla mutta haluat ehdottomasti hyvän ja valveutuneen kodin koirallesi ja opastat arjessa koiran sopeutumiseen uuteen kotiin.

      Näin saat ihmisen jota kiinnostaa koirasi mutta jännittää miten sopeutuu uuteen paikkaan ja sen että autat ja valvot että kaikki sujuu hyvin.

      Pistä myyntipaperiin että koiraa ei saa lopettaa eikä myydä eteenpäin vaan palautuu sinulle jos jotain sattuu sellaista että sen uusi omistaja ei voikaan pitää koiraa.

      Avoin rehellinen ilmoitus kodinvaihtajiin ja facebookissa hyvä sellainen sivusto aikuiset koirat myydään ja apula(sieltä meille tuli 7kk koira ja nimellinen hinta mutta ääriihana pakkaus ja on loppuun asti.). Varo koirahamstraajia vaikuttaa päteviltä mutta kun juttelee lisää koiria liikaa ja vaihtuu paljon...

      Kysele uuden omistajan koirahistoria jos monta koiraa ollut eikä olleet loppuun asti..ei sinne missään tapauksessa. Hae kunnollinen koti jossa koira loppun asti ja jossa historiaa että hoidettu koiraa kunnolla kun vanhana sairastuukin..sen kuulee rivien välistäkin miten juttelee aiemmista koiristaan ja miten sitoutui niihin. Ja miten vaativia koiria ollut ja ymmärtääkö haasteellisemmankin koiran tarpeet. Ja mieluimmin laita ainoaksi koiraksi niin karsii koirahamstraajat.

      Hyvään kotiin myy edullisestikin.Tärkeintä on se hyvä koti.

      • gfhgjkkjhk

        tori.fi on myös hyvä.


    • ihmettelen kovasti

      "Energian purku ei ole mitään lällyn lällyn lenkkeilyä, tai kepin heittoa tms. Vaan lenkitys käskyn alla sivulla. Miinus 5min tarpeet. Extraa on muu. "

      Yllä oleva on aivan sairas, alistava ja koiran tarpeet täysin huomiotta jättävä tapa käsitellä koiraa ja elää sen kanssa. Sääli, että tarjolla olevasta tiedosta huolimatta sellaisia sairaita ihmisiä vielä riittää, joilla välttämättä täytyy olla avuton olento kiusatttavanaan.

      Mitä aloittajan tilanteeseen tulee, ihmettelen, miten vuonna 1991 syntyneelle ihmiselle, joka ottaa koiran 18-vuotiaana vuonna 2009, tulee jotenkin yllätyksenä, että sieltä maalta täyyykin muutta pois ja että edessä on opintoja.

      Ihmettelen sitäkin, mille rodulle luvataan iäksi 15-18 vuotta?

      • Spots_91

        Sinulle aivan samat samat sanat kuin muutamalle muullekin eli kaikki ei ole niin mustavalkoista kuin miltä pienessä mielessäsi näyttää! Tajuatko, että tilanteet vaihtelee ja kaikki voi muuttua riippumatta minkä ikäisiä ollaan? Tää on tätä samaa suomi24 keskustelu tasoa missä toinen toistaan huonommalla itsetunnolla varustettuja henkilöitä tulee pönkittämään omaa egoaan tunteakseen olonsa paremmaksi. Aivan uskomatonta, että joku kuvittelee, että kaikki elämän tapahtumat pitäisi tietää pitkälle aikajaksolle.

        Minun ei edelleenkään tarvitsisi kaikenmaailman kusipäiden takia tässä tarinoida elämästäni yhtään sen enempää, koska se on EPÄOLEELLISTA kun tilanne on nyt mikä on ja viisi vuotta on sellainen aika, että kenelle tahansa riippumatta iästä voi sattua ja tapahtua vaikka mitä. Minä en tullut tänne kyselemään siitä mitä ratkaisuja OLISI PITÄNYT tehdä viisi vuotta sitten tai MITÄ olisi pitänyt silloin ymmärtää. Ne ei ole oleellisia asioita, koska ajassa ei voi taaksepäin mennä. Sen sijaan tälläiset roskapaskapostaukset sotkee tätä keskustelua ja toivoisin, että palstan moderaattori siivoaisi tätäkin ketjua kaikenmaailman "älynväläyskommenteista."

        Mutta kerrottakoon tässä nyt sen verran, että minä olin viisi vuotta sitten lähes valmistunut entiseen ammattiini, jota en voi nykyään enää harjoittaa ja sen lisäksi asuin avoliitossa. Minulla ei ollut mitään aavistusta minne aion hakeutua opiskelemaan tulevaisuudessa tai ylipäätänsä tarvitseeko, koska luulin valinneeni jo ammatin, jota loppuelämäni haluan tehdä. Enkä todellakaan aavistanut, että joutuisin muuttamaan kauaksi perheestä ja sukulaisista. Nytkin tuolla luokallani on eri ikäisiä henkilöitä alaa vaihtamassa, joten ikä ei sitä takaa, etteikö joutuisi suuria elämänmuutoksia tekemään.

        Koiran tarpeista on aina huolehdittu viimeiseen asti. On hoidettu rokotukset, madotukset, laadukkaat ruuat ym. AINA. Eläinlääkäriltä on myöskin joka kerta tulleet hyvät palautteet koiran kunnosta ja monelta muultakin kasvattaja mukaanlukien. Koiraa on aina kuvattu iloiseksi ja aktiiviseksi. Eikä ole ollut mitään sairauksia tai terveydellisiä ongelmia hetkellisiä ripuleita tai oksenteluita lukuunottamatta. Nytkin pääsiäisloman aikana olen viettänyt koiran kanssa enemmän aikaa yhdessä.


      • gfhgjkkjhk
        Spots_91 kirjoitti:

        Sinulle aivan samat samat sanat kuin muutamalle muullekin eli kaikki ei ole niin mustavalkoista kuin miltä pienessä mielessäsi näyttää! Tajuatko, että tilanteet vaihtelee ja kaikki voi muuttua riippumatta minkä ikäisiä ollaan? Tää on tätä samaa suomi24 keskustelu tasoa missä toinen toistaan huonommalla itsetunnolla varustettuja henkilöitä tulee pönkittämään omaa egoaan tunteakseen olonsa paremmaksi. Aivan uskomatonta, että joku kuvittelee, että kaikki elämän tapahtumat pitäisi tietää pitkälle aikajaksolle.

        Minun ei edelleenkään tarvitsisi kaikenmaailman kusipäiden takia tässä tarinoida elämästäni yhtään sen enempää, koska se on EPÄOLEELLISTA kun tilanne on nyt mikä on ja viisi vuotta on sellainen aika, että kenelle tahansa riippumatta iästä voi sattua ja tapahtua vaikka mitä. Minä en tullut tänne kyselemään siitä mitä ratkaisuja OLISI PITÄNYT tehdä viisi vuotta sitten tai MITÄ olisi pitänyt silloin ymmärtää. Ne ei ole oleellisia asioita, koska ajassa ei voi taaksepäin mennä. Sen sijaan tälläiset roskapaskapostaukset sotkee tätä keskustelua ja toivoisin, että palstan moderaattori siivoaisi tätäkin ketjua kaikenmaailman "älynväläyskommenteista."

        Mutta kerrottakoon tässä nyt sen verran, että minä olin viisi vuotta sitten lähes valmistunut entiseen ammattiini, jota en voi nykyään enää harjoittaa ja sen lisäksi asuin avoliitossa. Minulla ei ollut mitään aavistusta minne aion hakeutua opiskelemaan tulevaisuudessa tai ylipäätänsä tarvitseeko, koska luulin valinneeni jo ammatin, jota loppuelämäni haluan tehdä. Enkä todellakaan aavistanut, että joutuisin muuttamaan kauaksi perheestä ja sukulaisista. Nytkin tuolla luokallani on eri ikäisiä henkilöitä alaa vaihtamassa, joten ikä ei sitä takaa, etteikö joutuisi suuria elämänmuutoksia tekemään.

        Koiran tarpeista on aina huolehdittu viimeiseen asti. On hoidettu rokotukset, madotukset, laadukkaat ruuat ym. AINA. Eläinlääkäriltä on myöskin joka kerta tulleet hyvät palautteet koiran kunnosta ja monelta muultakin kasvattaja mukaanlukien. Koiraa on aina kuvattu iloiseksi ja aktiiviseksi. Eikä ole ollut mitään sairauksia tai terveydellisiä ongelmia hetkellisiä ripuleita tai oksenteluita lukuunottamatta. Nytkin pääsiäisloman aikana olen viettänyt koiran kanssa enemmän aikaa yhdessä.

        Kyllä sinä hyvän kodin löydät ja parempihan se on antaa pois jos tilanne sellainen ettei pärjää. :)

        Itsekin annoin aikoinaan pois yhden mutta oli ihan pentu mutta väärä rotu minulle..sai hyvän oikeanlaisemman kodin kuin minulla oli tarjota. ja hyvä niin koirassa kun vikaa ei ollut. Muut olleet sairauksistaan huolimatta loppuun asti. Ja eläneet pitkän hyvän elämän.

        Tosiaan kodinvaihtajat facebookryhmien, tori ja apula..hyviä.

        Itsekin suhtauduin aiemmin hieman turhankin mustavalkoisesti mutta hyvä se on sellainen koti joka on koiralle paras ajallisesti jms.kanssa. Eikä se ole mikään helppo ratkaisu vaikka ulkopuolisille voi siltä näyttääkin. Aina parempi kuin lopetus tai huonot tai ei riittävät olosuhteet.


      • Ikävä juttu
        Spots_91 kirjoitti:

        Sinulle aivan samat samat sanat kuin muutamalle muullekin eli kaikki ei ole niin mustavalkoista kuin miltä pienessä mielessäsi näyttää! Tajuatko, että tilanteet vaihtelee ja kaikki voi muuttua riippumatta minkä ikäisiä ollaan? Tää on tätä samaa suomi24 keskustelu tasoa missä toinen toistaan huonommalla itsetunnolla varustettuja henkilöitä tulee pönkittämään omaa egoaan tunteakseen olonsa paremmaksi. Aivan uskomatonta, että joku kuvittelee, että kaikki elämän tapahtumat pitäisi tietää pitkälle aikajaksolle.

        Minun ei edelleenkään tarvitsisi kaikenmaailman kusipäiden takia tässä tarinoida elämästäni yhtään sen enempää, koska se on EPÄOLEELLISTA kun tilanne on nyt mikä on ja viisi vuotta on sellainen aika, että kenelle tahansa riippumatta iästä voi sattua ja tapahtua vaikka mitä. Minä en tullut tänne kyselemään siitä mitä ratkaisuja OLISI PITÄNYT tehdä viisi vuotta sitten tai MITÄ olisi pitänyt silloin ymmärtää. Ne ei ole oleellisia asioita, koska ajassa ei voi taaksepäin mennä. Sen sijaan tälläiset roskapaskapostaukset sotkee tätä keskustelua ja toivoisin, että palstan moderaattori siivoaisi tätäkin ketjua kaikenmaailman "älynväläyskommenteista."

        Mutta kerrottakoon tässä nyt sen verran, että minä olin viisi vuotta sitten lähes valmistunut entiseen ammattiini, jota en voi nykyään enää harjoittaa ja sen lisäksi asuin avoliitossa. Minulla ei ollut mitään aavistusta minne aion hakeutua opiskelemaan tulevaisuudessa tai ylipäätänsä tarvitseeko, koska luulin valinneeni jo ammatin, jota loppuelämäni haluan tehdä. Enkä todellakaan aavistanut, että joutuisin muuttamaan kauaksi perheestä ja sukulaisista. Nytkin tuolla luokallani on eri ikäisiä henkilöitä alaa vaihtamassa, joten ikä ei sitä takaa, etteikö joutuisi suuria elämänmuutoksia tekemään.

        Koiran tarpeista on aina huolehdittu viimeiseen asti. On hoidettu rokotukset, madotukset, laadukkaat ruuat ym. AINA. Eläinlääkäriltä on myöskin joka kerta tulleet hyvät palautteet koiran kunnosta ja monelta muultakin kasvattaja mukaanlukien. Koiraa on aina kuvattu iloiseksi ja aktiiviseksi. Eikä ole ollut mitään sairauksia tai terveydellisiä ongelmia hetkellisiä ripuleita tai oksenteluita lukuunottamatta. Nytkin pääsiäisloman aikana olen viettänyt koiran kanssa enemmän aikaa yhdessä.

        Minullekin jäi aikoinaan avokin kovin haluama "nyt mulle heti" koira, kun ei eron jälkeen olisi pystynyt huolehtimaan edes rahallisesti siitä. Onneksi apujoukkoja asui lähelläni ja pärjäsin koulussa ja töissä käydessäni, mutta melkein päivittäin apua ulosviemisissä ja seuran pitämisissä tarvitsin. Nyt toinenkin koira hankittu ja koirarakas avopuoliso myös löytynyt Mutta ilman apua olisin joutunut tekemään samoin... Ei se luopujallekaan ole kiva asia, stressi uuden hyvän kodin löytymisestä ja ikävä luopumisesta. Kyllä kun sopiva koti löytyy varmasti sen huomaa! :)


    • Teymouru

      Joo, kaveri on syytä hylätä. Se olisi tarpeen vaatiessa antanut henkensä ihmisen eteen niin nyt se työnnetään ulos.
      Monet naiset vaihtavat miestäkin yhtä kevyesti. "Mä rakastan sua ikuisesti,,,mitä, jäiksä työttömäksi,, hmm, ehkä me ollaan sittenkin jotenkin erilaisia, ehkä me ei olla löydetty sitä meidän juttua.."

      • jkjdakjdsakldjal

        Voisitteko paskanjauhajat mennä spämmäämään muualle? Hiton naurettavaa tollanen vertailu. Jos koiralle on parempi päästä sellaiseen kotiin missä sen TARPEISIIN voidaan vastata paremmin kuin nykyisessä niin siinä tapauksessa se on ainoa ja oikea vaihtoehto. Ihmisillä on erilaisia elämäntilanteita ja erilaisia sosiaalisia verkostoja, joten ei voi tehdä suoraan vertauksia, niinkuin että minun tilanteessa minä pystyin tekemään näin niin mikset sinäkin. Eipä ne kaikki koiratkaan niin ritarillisia ole, että tajuais aina omistajaansa suojella. Varsinkin kun eri rodut vaihtelee ihmisen miellyttämishalunsa osalta todella paljon. Siinä missä toinen koira olisi hädän hetkellä omistajansa vierellä niin toinen kääntäisi kylkeä vuoteessaan eikä välittäisi paskaakaan. Koirat on mahtavia eläimiä mutta ei ne mitään pyhimyksiäkään ole, joten rajansa kaikella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      250
      2296
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      84
      1891
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1565
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      132
      1332
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1200
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1155
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      990
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe