Kunnallinen vs yksityinen

Pohdintaa

Olemme miesystäväni kanssa päättäneet hankkia lapsen. Miehelläni ei ole siittiöitä joten se tulisi tehdä lahjoitetuilla. Olemme miettineet ajankohdaksi kevättä 2015, siis sen aluillelaiton, jotta vauva syntyisi 2016 tammi-maaliskuussa. Miehelläni on jo ikää joten olemme päättäneet kokeilla heti IVF-hoitoa koska meillä on varaa siihen. Tämä koska siinä raskauden mahdollisuus on suurempi kuin inseminaatiossa.

Mieheni ei tahtoisi olla enää paljon vanhempi isä. Olemme harkinneet yksityistä koska siinä voimme itse vaikuttaa aikatauluun, minulla opinnot ja miehelläni ikä tulevat vastaan. Onko teillä kokemuksia hoidon nopeudesta julkisella puolella, tuppaako olemaan niin että hoitoja joutuu odottamaan pidempään ja onko niin ettei ilman pätevää syytä saa IVF-hoitoa jos minussa ei ole sellaista ''vikaa'' joka estäisi muutoin tulemasta raskaaksi ja saako yksityisellä valita hoitomuodon? Ja kuinka hoidot kulkevat, pitääkö minun syödä hormoneja (ikä 25 vuotta) jos raskaaksi tulolleni ei ole estettä ja päätämme kokeilla heti IVF-hoitoa? Ja mitä tietoja siittiöiden luovuttajasta saa?

3

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....................

      - Julkisella ei käsittääkseni tehdä lahjasoluhoitoja
      - Jos teille tehdään IVF, niin joudut käyttämään hormoneja suonensisäisesti ja ehkä myös nenäsuihkuina, kun munasoluja kasvatetaan
      - Ihan varoituksen sanana: ei kannata ajatella, että hoito tehoaa heti kuin napista painamalla, ja saatte lapsen heti kun on suunniteltu, vaikka oletkin nuori ja terve

      • Pohdintaa

        Moi! Taisin käyttää väärää termiö, tarkoitus siis käyttää ihan niitä spermapankin siittiöitä. Suomalaisia/Tanskalaisia, mitä sitä yleensä käytetään, jos miehellä ei ole siittiöitä, olemme siis vahvasti sillä kannalla että menemme yksityiselle, koska siinä voi hieman vaikuttaa aikatauluun. Tässä vain pohdin onko niissä niin paljon eroja että voiko julkinen puoli olla ihan hyvä. Ja kiitos tuosta vinkistä että ei kannata heti odottaa raskautumista, niinhän se menee ja hyväksymme sen jos kaikki ei mene suunnitelmien mukaan, vaikka todennäköisyys siihen onkin hyvä, että esimerkiksi kahdella yrittämällä onnistuu.. Onhan siinä niin monta epävarmuustekijää kyllä.. Molemmilla vain sellainen suunnitelma työ-ja opiskelujen vuoksi.. Sen sitten näkee meneekö mikään suunnitelmien mukaan.. ;) Mutta todennäköisesti prosessi ainakin huomattavasti nopeutuu koska moni ei tule inseminaatiolla raskaaksi, joten jos heti voimme hypätä sen vaiheen ohi ja valita itse ajan kun pääsemme IVF-hoitoon..


    • 1 + 1

      Tosiaan ette luultavasti pääse julkiselle hoitoon.

      Lahjasoluhoidoissa on yksityisklinikoilla psykologipakko. Ei ole mikään lain säätämä, mutta heillä on tällainen systeemi, että käytännössä psyko päättää sen, saatteko ollenkaan hankkia lapsia tai saatteko hankkia niitä esim. vasta vuoden psykologikäyntien jälkeen. Tietysti on epätodennäköistä, että Suomessa tai maailmassa ei löytyisi yhtään sellaista klinikkaa joka ottaisi teidät hoitoon, mutta psykohommeli voi hidastaa hoitoon pääsyä huomattavasti. Jonkun psykon mielestä voit olla vaikka liian nuori, tai miehesi voi olla liian vanha tai hänen mielestään elämäntilanteenne ei ole sopiva, ja kaiken kukkuraksi mummikin asuu liian kaukana (kas kun he tietävät nämä jutut paljon paremmin kuin te itse). Vaikka kaikki menisi hyvinkin, niin psykoiluun kannattaa varata useita kuukausia, sillä ette pääse ehkä heti kuulusteltaviksi, voitte joutua käymään useita kertoja, ja lausuntoa voi joutua odottelemaan kauan. Laboratoriotutkimuksissa voi myös mennä aikaa, jos niitä lähetellään jonnekin hornankuuseen tutkittaviksi. Taas varsinaiset lääkärihoidot etenevät rahaklinikoilla kai yleensä aika ripeää tahtia.

      Kannattaa hakeutua ensikäynnille nyt heti. Sitten kaikki tarvittavat syynit valmiiksi, ja varsinainen hoito sitten ensi keväänä kun kaikki on valmiiksi hoidettu.

      IVF:ssä joudut ottamaan enemmän hormoneja ja käyttämään enemmän aikaa hoitoon kuin inseminaatiossa. Hormoneja mm. otetaan ruiskeina vatsaan tarkkojen aikataulujen mukaan, mikä vaatii sitoutumista. Osalle hormonit aiheuttavat sivuvaikutuksia, eli esim. tärkeitä opintoja ei kannata ajoittaa hoidon ajalle sen varalta että on sekaisin kuin käkikello. Inseminaatio on kevyempi toimenpide. Se on myös halvempi, ja kannattaa muistaa että voitte joutua yrittämään monta kertaa. Voit etsiä netistä tietoa IVF:stä esim. klinikoiden sivuilta.

      Suomalaisesta siittiöiden luovuttajasta saatte tietää pituuden, hiusten värin ja silmien värin. Tanskalaisissa pankeissa on myös muuta tietoa. Lapsi saa halutessaan 18-vuotiaana tietää luovuttajan nimen.

      Kuten joku jo sanoi, niin tuo että lapsen pitää syntyä tammi-maaliskuussa kannattaa unohtaa. :) Ei asiat ihan niin eksaktisti suju.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1942
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      147
      1544
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1207
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe