Oireileva chattilainen

lpoolian

Seurattuani pääsiäsen menoa päätin kirjoittaa avauksen. Monella on asiat todella huonosti. Ongelmista suurimmat ovat työttömyys, alkoholi ja yksinäisyys jotka ruokkivan toinen toisiaan ja aiheuttavat läjän uusia ongelmia. Joillain yksilöillä on näiden ongelmien lisäksi selkeä mielenterveysongelma. Toisella lyhyemmän aikaa ja jollain taas pitkäkestoisempaa sorttia.

Nämä ongelmat taas ovat chatissa nähtävissä herjaamisena, naisten kiusapiireinä, joka on koulukiusaamistyyppistä jossa on johtaja sekä hänen klaaninsa. Sukupuolesta riippumatta myös punaisilla lähentelyä joka muuttuu epäterveeksi silloin kun lähentelyn kohde huomauttaa ei kiitos ja lähentelijä reagoi asiaan agressiolla joka on usein nähtävissä herjaamisena ja mustamaalauksena.

Näin keski-ikäisenä kun emme ole nuoria emmekä vielä vanhuksia vaan aikuisia niin meidän tulisi ymmärtää käyttäytyä. Oireleva chattilainen on taas kun isokokoinen lapsi.

Mitä sitten tulisi tehdä? Varmasti paras tapa on lopettaa herjaavien viestien välittyminen omalle ruudulleen yksinkertaisesti ruksimalla ainakin itseä koskevat herjat. Todellinen ongelman ratkaisu löytynee kyllä usein yksilön alkoholin käytön vähentämisestä ja mahdollisista terveydenhuollon palveluista. Oireleva chattilainen on usein jäänyt sosiaalitoimen asiakkuuteen vaikka tarvitsisi terveydenhuoltoa.

Meillä, ketkä emme tunnusta kyseistä ongelmaa olisi varmaan parasta suhtautua asiaan kuten aikuinen kiukuttelevaan lapseen, ymmärtäväisesti ja kohteliaasti ja jos tämä ei auta, niin myös ruksia. Provosoitua ei saisi. Luotsit tekevät huoneessa omat johtopäätökset.

Oirelevalle toivotan oikein hyvää kevättä, kohta on kesä ja moni asia on paremmin. Lopuille toivotan ymmärrystä ja malttia. Oireileva keskustelijakin on ihminen.

3

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mielenvikaista

      Mielenterveysongelmilta ei ole kukaan turvassa ja niitä voi tulla kenelle tahansa. Onhan niitä ollut ihmisillä iät ja ajat ja mikä määrittelee kuka on normaali ja kuka ei. Ollakko epänormaali vai vähän enemmän epänormaali. Uskonnoilla on peitelty monet mielenvikaisuudet ja on se nykyäänkin melko mielenvikaista.

      Tässä yhteiskunnassa on se vika kun kaikki ihmiset koitetaan vääntää samaan muottiin. Erilaisuutta ei hyväksytä. Terveyshuolto hoitaa ongelmat niin että pilleripurkkeja kouraan jotta nuppi menee entistäkin enemmän sekasin. Lääketeollisuus porskuttaa ihmisten ongelmilla. Kaikki eivät sopeudu tähän liian kovaan ja vaativaan yhteiskuntaan.

    • köyhä...

      Liian pieni raha on se mikä ne monet mielenterveysongelmat aiheuttaa .

    • huolestunut namista

      Onneksi kaikki eivät ole lähteneet mukaan mainitsemasi mielenterveysongelmaisen tyttösen provoamiseen.

      Sillä tytöllä täytyy kyllä olla jotain kamalaa tapahtunut jossain vaiheessa, ei hän muuten olisi niin huomionkipeä ja mustasukkainen jokaisesta aikuisesta miehestä. Voi vain arvailla kaikkea hylätyksi tulemisen ja isän hyväksykäytön väliltä.. tyttörassu. Uskoisin, että hänkin kuntoutuisi jos vain saisi ammattiauttajan apua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2886
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2440
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      18
      2029
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe