Laihtunut kissa?

Pöppänä

Minulla on ulkoileva kissa, joka on laihtunut puolen vuoden sisällä melkein puoleen entisestään. Olihan se vähäsen lihava, mutta nyt luut tuntuvat selvästi turkin alta. Madotan Profenderilla tai Strongholdilla 1-2 kk välein, kun korvapunkeista on ollut riesaa. Kissa ei arista mistään, ei käyttäydy eri tavalla, on leikkisä ja hellyydenkipeä, syö yhtä paljon kuin ennenkin. Ikää on 7-8 vuotta, leikattu naaras. Mikä voisi aiheuttaa painon laskun? Pitäisikö viedä lääkäriin, kun eläin ei kuitenkaan vaikuta sairaalta?

52

6569

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • CopyCat

      Kyseessä voisi olla jokin vika jo suussa tai suolistossa/vatsalaukussa, mikä estää ruokahalun paranemisen. Eli kannattaa toki viedä lääkäriin tutkittavaksi, ettei lemmikki kuole lopulta siihen, että kuihtuu hitaaseen tahtiin. Lääkäri varmaan toivoo kakkanäytettä tutkittavaksi myös, mistä voi tutkia onko sittenkin jokin mato kyseessä, vaikka madotatkin kissaasi.

    • Pöppänä

      Kiitos neuvoistasi. Kissa syö, jopa enemmän kuin ennen, ruoka ei vain lihota sitä takaisin entiselleen. Jokin mahatauti sillä täytyy olla. Vien lääkäriin.

    • Pöppänä

      En tiedä miten tässä käy.

      Edellisen postaukseni jälkeen keskustelin eläinlääkärin kanssa puhelimessa. Pohdimme suolistovaivaa, matotartuntaa tai kilpirauhasongelmaa. Syötin parin viikon ajan Royal Caninia ja keltuaisia, ylipäätään aina kun kissa pyytää, ruokaa tulee. Paino nousee ja turkki kiiltää, tyttö voi hyvin, paitsi että niitä korvapunkkeja on taas. Vein kissan vastaanotolle ja korvasta ei löytynyt punkkeja. Vaan kasvain.

      Vaihtoehdot ovat 1000 euron leikkaus tai lopetus. Vien kissan kirurgille ensi viikolla ja leikkauksesta ja sen hyödystä tehdään arvio. En anna silputa kissan korvaa, jos se ei pysäytä syöpää, mutta jos kyseessä onkin joku vaaraton tulehduspatti, joka poistuu veitsellä ja antibiootilla, tahdon antaa parhaalle kaverilleni mahdollisuuden vielä 10 seuraavaan elinvuoteen. Se on vasta 7-8-vuotias ja ikää ja tekemistä olisi vielä edessä. Onko muilla kokemuksia korva-alueen kasvaimista?

    • myrkkyjä

      Aika tiuhaa tahtia on kissa saanut valeluliuoksia niskaan. Niillä voi olla jatkuvassa käytössä ikäviä sivuvaikutuksia. Joskus on tietty pakko käyttää, mutta välttäisin tiuhaa annostelua. Jos luet englantia niin katso vaikkapa tällainen:
      http://www.shirleys-wellness-cafe.com/AnimalWellness/Avictim.aspx

      Toivon teille voimia vaikeassa tilanteessa!

    • Videotähystys

      Samaa mieltä ...liikaa loishäätöjä....ovat voineet pilata kisun sisuskalut.

      Verikokeet pitäisi ottaa...kilpirauhanen, diabetes...

      Kasvain korvassa? Tehtiinkö kissalle videotähystys?

      Kissan korvakasvaimet yleensä hankalasti hoidettavia. Eutanasia ehkä leikkausta parempi vaihtoehto. Yleensä korvakasvaimet aiheuttavat korvatulehduksia. Onko kissallasi ollut niitä? Jos ei, niin epäilen koko kasvainta.

      Vie kissasi sellaiselle lääkärille, jolla on mahdollisuus videotähystyksessä tutkia korva.

    • Pöppänä

      Kun korvapunkki asettuu sitkeästi ja uusiutuvana neljän kissan laumaan, tehdään loishäätö muutaman kerran tiheämmin - ihan käyvän hoitosuosituksen mukaan. Kyse on siis maalaiskissoista, joiden reviirillä kulkee kettuja, eli korvapunkkien levittäjiä. Normaalisti häädän madot 3-4 kertaa vuodessa, yleensä silloin, kun ulosteissa näkyy valkoisia pätkiä tai jos oksentelu tihenee. Olen toiminut tässä asiassa hyvän ja kokeneen eläinlääkärin ohjeitten mukaan.

      Kissa on leikattu klinikalla tänään. Korvasta löytyi polyyppi, ihon epiteelisolujen tulehdusmuutos, jonka lääkäri sai siististi ja ilman hankaluuksia poistettua. Tulehtunut korva on huuhdottu ja puhdistettu ja kortisonihuuhtelut jatkuvat muutaman viikon, kunnes korva rauhoittuu. Pikkuisen kipulääkettäkin annan pari ensimmäistä päivää leikkaushaavan takia. Mitään syöpään tai sisäelinsairauteen viittaavaa ei kissassa näkynyt. Laihtuminen on johtunut mahamadoista, joita korvapunkkilääke ei ole tappanut. Vietimme klinikalla alle kolme tuntia. Nyt täällä natustellaan lohi-Shebaa ja keltuaista.

      Viikon mittainen hillitön nettihaku tuotti sekavia ja ympäripyöreitä linkkejä, mutta tämä oli informatiivinen: http://www.vcahospitals.com/main/pet-health-information/article/animal-health/ear-tumors/255 Kissani leikannut lääkäri kertoi, että korvakasvaimet ovat itse asiassa aika yleisiä, helposti hoidettavissa kirurgisesti ja useimmiten hyvänlaatuisia. Aiheuttajana on monesti pitkittynyt tulehdus, joka aiheuttaa pintasolujen muutoksen ja liikakasvun. Lisäksi hän kysyi, kuorsaako kissa - no tietenkin kuorsaa. En ollut osannut yhdistää kuorsausta kutisevaan korvaan, mutta nielua painava polyyppi voi olla siinäkin aiheuttajana.

      Operaation hinta oli vajaat 500 euroa. Kyllähän siinä maksamista piisaa, mutta saan sillä rahalla juuri sen mitä haluan: parhaan kaverini, tyytyväisenä, kivuttomana ja hurisevana. Toivottavasti vuosiksi eteenpäin.

      • Marjoh

        Hei, missä leikkasitte? Meillä edessä sama leikkaus, kartoitamme hyviä lääkäreitä.


    • 411

      Tuo royal canin saattoi pilata lopullisesti kissan. Se ei nimittäin ole ollenkaan kissan elimistölle sopivaa ruokaa. Moni ihmettelee vieläkin että miksi koko ruoka yleensä on olemassa.

      Kyseisessä ruuassa on vehnää, maissia, riisiä, ohraa... kaikkea mitä kissan ruokavalioon ei kuulu. Ja kaikkein vähiten sitä jota kissan pitäisi syödä, eli lihaa. Tottakai mille tahansa kissalle tulee kaikenlaisia vaivoja, myös kasvaimia, kun elimistön pitää kestää täysin päinvastaista ruokaa kuin on tarkoitettu.

      • 822

        Höpö höpö. Royal Can on tutkitusti laadukasta ruokaa. Jostain käsittämättömästä syystä kyseinen ruokamerkki on joutunut asioista tietämättömien kiihkoilijoiden inhon kohteeksi.


      • Anonyymi
        822 kirjoitti:

        Höpö höpö. Royal Can on tutkitusti laadukasta ruokaa. Jostain käsittämättömästä syystä kyseinen ruokamerkki on joutunut asioista tietämättömien kiihkoilijoiden inhon kohteeksi.

        Kissanruoka on meillä kotona: viljatonta. Lisäksi on lihoja, oikeita. Kyllä jos kissan ruoassa on sedimenttejä, eli saveakin se on ala-arvoista, ja ne viljat vielä.
        En ole nähnyt kissani märehtivän. Epäilen pahasti, että se on petoeläin, kun katson sen suuhun. En syötä kissalle viljaa. Vähän ruohoa se syö, välillä kun tarvitsee, esim kauran pitempiä oraita, ja ulkoillessa etsii sopivia ruohoja.
        Eläinlääkärikin oli sitä mielträ, että ravitsemus on oikein.


    • ei ehdi

      No ei varmaan parissa viikossa ehdi RC pilaamaan kissan elimistöä. Pidemmän päälle kyllä tulisi todennäköisesti haittavaikutuksia, jos sisältää vain vähän lihaa.

      Hienoa, että kissasi voi taas hyvin!

    • strong aine

      Niskaan laitettavat valeluliuokset on todella voimakkaita. Esim. strongholdin annostelussa kehotetaan olemaan äärimmäisen varovainen, ettei pienintäkään määrää mene annostelijan iholle. Kissan elimistöllä kestää kauan toipua annostelun aiheuttamasta rääkistä. Valeluliuoksia ei kannata käyttää säännöllisenä estolääkkeenä esim punkeille. Voivat aiheuttaa herkostollisia vaurioita. Keskustelua koirapalstalla http://keskustelu.suomi24.fi/node/10707994, esim.:
      "Meillä toinen koirista sai Strongoldista hermosto-oireita. Koira alkoi tärinsemään kauttaaltaan, eikä pystynyt kävelemään, vaan kiersi ympyrää. Ja lopulta etujalat pettivät alta. Tätä kesti n. 5min. Tosi pelottava tilanne, ja siihen loppui Strongholdin käyttö meillä. "

    • catvoman

      kannattaa käydä eläinlääkärillä koska jotain voi olla vialla sinä sen tiedät.

      • oletmyöhässä

        1. Aloitus on vuodelta 2014
        2. Aloittaja on jo ketjussa kertonut että kissasta löytyi lääkärissä kasvain


      • vanhaalkujo

        Kissa varmaan jo kuopattu, niin vanha alotus.Tuskin tarvii neuvoja enää.


    • soolo

      Nuo ylettömän uaein tapahahtuvat matolääkitykset voivat sairastuttaa elimen. Matoläeke merkistä riippumatta myrkyllisiä, eeikä niitä kannata turhaan käyttää.
      jOS EPÄILETTE KISSALANNE OLEVAN MATOJA, VIEKÄÄ ulostusnäyte ensin eläinlääkärillre tutkittavaksi ja
      toimikaa sitten sen mukaan.. Pennun myynti-ilmoituksissa lukee usein. että pentu om useasti madotettu. Ei todellakaan hyvä, jos pentu rootetaan useaan otteexeen, ilman ulostusnäytettä, jonka aläinlääri on tutkinut.

      • turhanKallista

        Ainahan sen mirrinsä lääkäriin kiikuttaisi, kun on jotain epäselvää, mutta pelkkä lääkärin katsominen maksaa 80€!!!! Eläinlääkärien hinnat ovat mielestäni aivan liian korkeita, sen vuoksi monet lemmikit joutuvat kärsimään!


      • jggklkggblö
        turhanKallista kirjoitti:

        Ainahan sen mirrinsä lääkäriin kiikuttaisi, kun on jotain epäselvää, mutta pelkkä lääkärin katsominen maksaa 80€!!!! Eläinlääkärien hinnat ovat mielestäni aivan liian korkeita, sen vuoksi monet lemmikit joutuvat kärsimään!

        Ei vaan lemmikit kärsivät, kun vastuuttomat ottaa niitä, eivätkä halua maksaa euroakaan halvan kissan hoidon vuoksi.
        Syy ei ole hinnoissa, vaan asenteissa,ettei maatiaiskissaan joka on puoliilmainen.Haluta laitta lutiakaan.
        Ihmisen, joka ei viitsi hoidattaa eläintään, ei pidä ottaa mitään eläintä käsiinsä kärsimään.Siinä säästyy rahat, ja kissa kärsimyksiltä.
        Jos ei vie lemmikkiään lääkäriin kun sillä tarve on, syyllistyy omistaja eläinrääkkäykseen!
        Ei pidä ottaa lemmikkiä, jos ei ole varaa, eikä halua hoitaa sitä kuten kuuluu.


    • tosion

      Jokainen haluaa hoitaa lemmikkiään, mutta tosi on: ELÄINÄÄKÄRI MAKSUT OVAT AIVAN LIIAN KALLIIT!! Bisnes is bisnes!

      • 43wtaae3

        Jos ei ole varaa asiallisesti hoitaa lemmikkiään, siitä on silloin luovuttava.

        Minustakin olisi kovasti mukavaa ajella uudella Mercedes-Benzillä, mutta bisnes is bisnes!!

        x


      • hfknlvgbnmncv

        Luovu lemmikeistä, jo ennenkun ne sairastuu ja jätät ne hoitamattomana kitumaan.
        Älä ota lemmikkejä, jos ei ole varaa viedä lääkäriin.
        Ei ole eläinrakasta otta lemmikkiä, jos ei ole varaa asuankuuluvaan hoitoon.


    • omituistenotusten

      Luovu tuosta älä päästä enää uutta ulos
      Joudut punkkien takia laitamaan myrkkyä todella usein.
      Et taida siivota kotia välillä, kaikki pitäisi desinfioida.

      Liebnet myrkyttänyt kissasi ihan itse .

      • sikaoletsinä

        Omaa kissanpaskaluukkuasiko siistiksi luulet sika?


    • ProvoAloitus

      ei ole olemassakaan leikkausta kissalle mikä maksaisi 1000 euroa

      • Kkk6

        Ai ei vai? Maksoin juuri kissani leikkauksen, joka maksoi 1000€.


      • hhgjkkjjk
        Kkk6 kirjoitti:

        Ai ei vai? Maksoin juuri kissani leikkauksen, joka maksoi 1000€.

        Mitä leikattiin?
        Ollut liikennteen uhrinako?


    • törkeäärahastusta

      Eläinlääkärihommat on bisnestä!! Tehdään kaikenlaisia tukimuksia monta kertaa ihan huvikseen! Kerran kävin näyttämässä kissan lavassa ollutta pattia, nostin itse kissa kopasta, eläinlääkäri vilkaisi, nostin itse kissa takaisin koppaan, ja lasku oli 85€!! Siis el ei koskenutkaan kissaan, sanoi vain:"seurataan"!

    • terveyttäluonnosta

      Kissat pysyvät terveenä, kun ne saavat pyydystää saaliinsa itse reviiriltään. Sisällä kituviin kissoihin tulee kaikki sairaudet ja patteja. Koska liikkumisen ja sopimattoman ruuan puuttuessa ei ole aineenvaihduntaa ja vastustuskykyä.

      • 4taggsdfgadzfvzed

        Höpöhöpö!

        Aloittajan itsensä mukaan kyseessä on "ulkoileva" kissa.

        Mitä luultavammin tuo "ulkoilu" tarkoittaa HEITTEILLÄ juoksentelua.

        Voimme siis kaikki yhdessä todeta, että HEITTEILLÄ juoksentelevat kissat ovat myös alttiina kaikille vaivoille ja sairauksille, kun omistaja ei ole valvomassa niiden tekemisiä.


      • heitteillä
        4taggsdfgadzfvzed kirjoitti:

        Höpöhöpö!

        Aloittajan itsensä mukaan kyseessä on "ulkoileva" kissa.

        Mitä luultavammin tuo "ulkoilu" tarkoittaa HEITTEILLÄ juoksentelua.

        Voimme siis kaikki yhdessä todeta, että HEITTEILLÄ juoksentelevat kissat ovat myös alttiina kaikille vaivoille ja sairauksille, kun omistaja ei ole valvomassa niiden tekemisiä.

        Vedähän jo käteen HEITTEILLÄ juoksentelija!!!!!!!!


      • aw34afgwarwra
        heitteillä kirjoitti:

        Vedähän jo käteen HEITTEILLÄ juoksentelija!!!!!!!!

        Tekikö kovastikin kipeätä kuulla totuus asiasta?

        Niin se vaan on, että huolehtimalla kissastaan asiallisesti ja lakien mukaan saa nauttia lemmikin seurasta pidempään.

        HEITTEILLÄ juoksentelevia lemmikkejä uhkaavat monet vaaarat.

        Muista varoa vaaroja!!


      • helppoaEikötotta
        aw34afgwarwra kirjoitti:

        Tekikö kovastikin kipeätä kuulla totuus asiasta?

        Niin se vaan on, että huolehtimalla kissastaan asiallisesti ja lakien mukaan saa nauttia lemmikin seurasta pidempään.

        HEITTEILLÄ juoksentelevia lemmikkejä uhkaavat monet vaaarat.

        Muista varoa vaaroja!!

        Minun kaksi kissaani elivät onnellisen elämän, saaden ulkoilla vapaana! Toinen eli 19,5 vuotta ja toinen 17 vuotta! En koskaan raaskisi vangita kissojani. Jos asuisin kaupungissa tai vilkkaan tien varressa, en yksinkertaisesti ottaisi mitään elävää olentoa!


      • åo4fåoå2o34kfåop
        helppoaEikötotta kirjoitti:

        Minun kaksi kissaani elivät onnellisen elämän, saaden ulkoilla vapaana! Toinen eli 19,5 vuotta ja toinen 17 vuotta! En koskaan raaskisi vangita kissojani. Jos asuisin kaupungissa tai vilkkaan tien varressa, en yksinkertaisesti ottaisi mitään elävää olentoa!

        Höpötystä.

        Eläinrääkkääjä ja HEITTEILLEjättäjä sinä olet siitä huolimatta.

        Kerrassaan vastuuton ääliö, joka ei välitä lemmikeistään.

        Surullista onpi se.


      • KAHLEISSAEDELLEENKÖ
        åo4fåoå2o34kfåop kirjoitti:

        Höpötystä.

        Eläinrääkkääjä ja HEITTEILLEjättäjä sinä olet siitä huolimatta.

        Kerrassaan vastuuton ääliö, joka ei välitä lemmikeistään.

        Surullista onpi se.

        Sinähän olet se KIDUTTAJA, joka tuppaa puhua itsensä pussiin ja puput pöksyyn.

        Huvittavaa ompi se.


      • vahdietpysyy
        helppoaEikötotta kirjoitti:

        Minun kaksi kissaani elivät onnellisen elämän, saaden ulkoilla vapaana! Toinen eli 19,5 vuotta ja toinen 17 vuotta! En koskaan raaskisi vangita kissojani. Jos asuisin kaupungissa tai vilkkaan tien varressa, en yksinkertaisesti ottaisi mitään elävää olentoa!

        Niin ei pidä ottaa eläintä.Ellei se pysy omal pihal.


      • wtatatatgaga
        KAHLEISSAEDELLEENKÖ kirjoitti:

        Sinähän olet se KIDUTTAJA, joka tuppaa puhua itsensä pussiin ja puput pöksyyn.

        Huvittavaa ompi se.

        Höpöhöpö!

        Lemmikkieläimistä huolehtiminen ei ole kiduttamista.

        Lemmikkieläimien HEITTEILLÄ juoksuttaminen sen sijaan on.

        HEITTEILLÄ juoksentelevat kissat jäävät usein autojen alle.
        HEITTEILLÄ juoksentelevat kissat joutuvat usein loukutetuiksi.
        HEITTEILLÄ juoksevia kissoja ammutaan ilmakivääreillä. ( https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807072201059980_u0.shtml )
        HEITTEILLÄ juoksevia kissoja ammutaan naulapyssyillä ( https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201705162200139867_u0.shtml )
        HEITTEILLÄ juoksevia kissoja hirtetään ( https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001272485.html)
        HEITTEILLÄ juoksevia kissoja poltetaan ( https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201805222200961220/ )

        Haluaisitko omalle kissallesi jonkin noista kohtaloista? Vai kenties jotakin muuta? HEITTEILLÄ juoksevia kissoja uhkaavat monet vaarat.

        Miksi sinä et ymmärrä sitä? Oletko pelkästään tyhmä vai muuten vain idiootti?


      • HULLULLEKIDUTTAJALLE
        wtatatatgaga kirjoitti:

        Höpöhöpö!

        Lemmikkieläimistä huolehtiminen ei ole kiduttamista.

        Lemmikkieläimien HEITTEILLÄ juoksuttaminen sen sijaan on.

        HEITTEILLÄ juoksentelevat kissat jäävät usein autojen alle.
        HEITTEILLÄ juoksentelevat kissat joutuvat usein loukutetuiksi.
        HEITTEILLÄ juoksevia kissoja ammutaan ilmakivääreillä. ( https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807072201059980_u0.shtml )
        HEITTEILLÄ juoksevia kissoja ammutaan naulapyssyillä ( https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201705162200139867_u0.shtml )
        HEITTEILLÄ juoksevia kissoja hirtetään ( https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001272485.html)
        HEITTEILLÄ juoksevia kissoja poltetaan ( https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201805222200961220/ )

        Haluaisitko omalle kissallesi jonkin noista kohtaloista? Vai kenties jotakin muuta? HEITTEILLÄ juoksevia kissoja uhkaavat monet vaarat.

        Miksi sinä et ymmärrä sitä? Oletko pelkästään tyhmä vai muuten vain idiootti?

        HÖPSIS!!!!!!!!
        Sinä olet laitokseen kuuluva hullu ja kissasikin voi paremmin HEITTEILLÄ. Kun kuolee pelkoon KIDUTTAJAN KAHLITSEMANA.


      • fjpwjppwjp
        HULLULLEKIDUTTAJALLE kirjoitti:

        HÖPSIS!!!!!!!!
        Sinä olet laitokseen kuuluva hullu ja kissasikin voi paremmin HEITTEILLÄ. Kun kuolee pelkoon KIDUTTAJAN KAHLITSEMANA.

        Eikö sinua julmuria ja raakalaista yhtään harmita HEITTEILLÄ juoksevien kissojen kurjat kohtalot?

        Mieti nyt tarkkaan, miten kurja voi HEITTEILLÄ juoksevan kissan kohtalo olla:

        HEITTEILLÄ juoksentelevat kissat jäävät usein autojen alle.
        HEITTEILLÄ juoksentelevat kissat joutuvat usein loukutetuiksi.
        HEITTEILLÄ juoksevia kissoja ammutaan ilmakivääreillä. ( https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807072201059980_u0.shtml )
        HEITTEILLÄ juoksevia kissoja ammutaan naulapyssyillä ( https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201705162200139867_u0.shtml )
        HEITTEILLÄ juoksevia kissoja hirtetään ( https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001272485.html)
        HEITTEILLÄ juoksevia kissoja poltetaan ( https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201805222200961220/ )

        Sinä se tässä olet kiduttaja, raakalainen ja eläinrääkkääjä.


      • KIDUTTAJALLE
        fjpwjppwjp kirjoitti:

        Eikö sinua julmuria ja raakalaista yhtään harmita HEITTEILLÄ juoksevien kissojen kurjat kohtalot?

        Mieti nyt tarkkaan, miten kurja voi HEITTEILLÄ juoksevan kissan kohtalo olla:

        HEITTEILLÄ juoksentelevat kissat jäävät usein autojen alle.
        HEITTEILLÄ juoksentelevat kissat joutuvat usein loukutetuiksi.
        HEITTEILLÄ juoksevia kissoja ammutaan ilmakivääreillä. ( https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807072201059980_u0.shtml )
        HEITTEILLÄ juoksevia kissoja ammutaan naulapyssyillä ( https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201705162200139867_u0.shtml )
        HEITTEILLÄ juoksevia kissoja hirtetään ( https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001272485.html)
        HEITTEILLÄ juoksevia kissoja poltetaan ( https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201805222200961220/ )

        Sinä se tässä olet kiduttaja, raakalainen ja eläinrääkkääjä.

        HAH!!!!!
        KIDUTTAJAHAN käy taas kuumana!!!!!!!! Pidät näköjään näin hellepäivinä paussia KISSOJEN AMPUMISESSA!!!! tuosta linkkilistasta unohdit muuten ne poliisijohdon lausunnot.


      • opwoejf4f292
        KIDUTTAJALLE kirjoitti:

        HAH!!!!!
        KIDUTTAJAHAN käy taas kuumana!!!!!!!! Pidät näköjään näin hellepäivinä paussia KISSOJEN AMPUMISESSA!!!! tuosta linkkilistasta unohdit muuten ne poliisijohdon lausunnot.

        No niinpä näyttää kissojen KIDUTTAJA käyvän kuumana.

        Pahoittelen, jos jäit kaipaamaan sitä poliisin ylijohdon lausuntoa. Mutta mitäänhän ei vielä ole menetetty, linkki kaipaamaasi poliisin ylijohdon lausuntoon tässä: http://www.dewi.info/wp-content/uploads/2018/01/Vastaus-kirjeeseen-kissan-vapaana-pidosta.pdf

        Kannattaa sinunkin lukea ja opiskella, mitä kaikkea hyvää kissoille poliisin ohjeiden noudattamisesta voikaan seurata.


    • miumauminttu

      Minun kissani on myös tämän kesän aikana laihtunut, vaikka syö enemmän, kuin tavallisesti. Muutenkin on vähän nyhjäkkä. On onnellinen, hyvin hoidettu, vapaanakin ulkoileva, leikattu tyttö, ikää 7vee. Soitin eilen eläinlääkärille, joka epäili kilpirauhasen liikatoimintaa, joka on tyypillinen tuon ikäisille, pitkäkarvaisille kissoille. Hoituu kuulemma lääkityksellä. Ensi viikolle sain ajan. Tänä aamuna huomasin, että potilaan henki haisee asetoonille!!?

      • monenvaivanoireet

        Yleensä laihtuminen ja haiseva hengitys voi myös kilpirauhasten lisäksi johtua munuaisvaivoista, hammasongelmista, ienongelmista jne. Hyvä että olet viemässä kissan lääkäriin että selviää varmasti mikä sillä on


      • eljvknnv

        Onko syönyt myrkytettyjä hiiriä?
        Ne tuhoo sisäkalut.Monet myrkyttää jyrsijöitä.Myrkytetty jyrsijä on helppo saalis kissalle.Ei pidä päästää kissaa vieraan nurkkiin.Voi olla kohtalokasta.


    • myötätuntoni

      Asetoonin haju hengityksessä ihmisellä, on usein merkki diabeteksestä tai ketoosista, eli liian vähistä hiilareista. Pitäisikö paikkansa myös kissoilla? Suu- ja hammasongelmat, esim. tulehdukset, haisevat pahalle. Kannattaa käydä verikokeissa mirrin kanssa, onnea vaan matkaan!

    • kuollutkissa

      Kissa on mestari peittämään kivut. Se voi olla ihan kuolemaisillaan ja silti ihminen voi arvioida, että "se voi hyvin".

    • jinanmuistollee

      Kissasi taitaa olla kuolemansairas.

    • kauniitMuistot

      Meidän mirri lähti tänään kissojen taivaaseen, nätisti, kivutta nukahti. Oli laihtunut, makoili paljon, mutta vielä eilen toi hiiren rapuille. Eläinlääkäri sanoi, että sai elää onnellista kissan elämää loppuun asti. Laihtumisen syyksi epäili kilpirauhasen liikatoimintaa, johon olisi annettu elinikäinen lääkitys ja erikoisruokavalio. Ei siis mukavaa elämää mirrille, eikä meille. Ikääkin oli jo sen verran, että päädyimme eutanasiaan. Kova paikka, mutta nyt on mirrin vaivat poissa.

      • 4asegaegageasgeas

        HEITTEILLÄ viimeiseen saakka.

        Hyvä sentään, että kärsimykset lopulta ovat ohi.

        x


      • öööpöööö
        4asegaegageasgeas kirjoitti:

        HEITTEILLÄ viimeiseen saakka.

        Hyvä sentään, että kärsimykset lopulta ovat ohi.

        x

        HAISTA PASKA!!!!!!!


      • 4w3t4aegeasgaes
        öööpöööö kirjoitti:

        HAISTA PASKA!!!!!!!

        Lohdullista sentään, että omistaja lopula hoksasi päästää lemmikkinsä kärsimyksistä.

        x


      • Anonyymi
        4w3t4aegeasgaes kirjoitti:

        Lohdullista sentään, että omistaja lopula hoksasi päästää lemmikkinsä kärsimyksistä.

        x

        Mitä te kumpikin huutelija täällä teette , menkää helvettiin kiusaamaan surevia ka huulestuneita ihmisiä


    • Soolo

      Itselläni on Soolo, maatiaiskissa, komea kolli ja koira chihuaha. ELÄIMENI, 63 vuoden aikana, ovat aina olleet tereveitä, paitsi ensimmäisellä urosmäyräkoirallani oli kerran Joulun pyhina virtsatietulehdus, johon sille määrättiin. Sillä se meni ohi.
      Perustana niiden terveyteen on varmasti laaturuko,tarpeenmukainen ulkoilu ja minun suuri rakkaus niitä kohtaan.
      Soolo on nyt 7 vuotias ja eläinlääkäriä on tarvittu vain rokotuksia varten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      74
      3374
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      562
      3190
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2762
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2062
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      313
      1864
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1855
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1795
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      136
      1442
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1261
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1248
    Aihe