paljonko sheltti tarvitsee liikuntaa päivittäin?

Sheltit♥♥

Hei! Olemme ottamassa koiraa ja ihastauimme shelttiin ( eli jos joku ei tiedä niin shetlanninlammaskoiraan) mietimme paljonko sheltti tarvitsee ulkoilutusta päivässä.. Perheessä on lapsia jotka ovat jo kaikki ihan noo vanhoja ( 1 tyttö 11v 2 poikaa 16 v) ja koira tulisi vähän niinkuin tytön omaksi koska hän on suoraan sanotusti koira hullu. Mutta hän käy vielä ala-astetta ja hänen pitää aamulla keritä käymässä lenkillä.. Sitten tahtoisin vielä kysyä lähteekö siltä paljon karvaa? Sitten tuleeko se toimeen muiden eläinten kanssa sillä meillä on myös kissa?

5

1393

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • huh huh

   No just joo.

   Millä perusteella olet valinnut sheltin ? Kun et tiedä rodusta edes alkeellisimpia tietoja ?

  • googleta lisää

   Lähdetäänpäs nyt ihan siiitä, että te ette voi vaatia tyttöä hoitamaan koiran lenkitystä aamuisin. Pääasialliset koiranhoitajat olette te vanhemmat. Jos koiran hoitaminen ei kiinnosta teitä, niin silloin on turha ottaa koiraa. Rotu elää pitkälti yli kymmenen vuotiaaksi, joten se vaati sitoutumisen teiltä kaikilta!

   http://www.shetlanninlammaskoirat.fi/

  • tddike6t

   Sheltit on hyvin energisiä ja herkkähaukkuisia.
   tuttavallani on sheltti ja ennen lapsia kävi koiran kanssa agilityssä ja päivittäin 1-2h juoksulenkkejä, muut lenkit olivat 1/2h-1h. Lisäksi kaikenlainen aktivointi sisällä ja takapihalla pallon ja frisbeen heittoa.
   Sitten kun lapset syntyivät ja koira jäi vähemmälle huomiolle, niin alkoi jatkuva räksötys ja paimentaa kokoajan pakkomielteisesti!
   Vaikkakin käy usein vielä agilityssä ja muutaman kerran viikossa juoksulenkeillä.

   Mutta sheltti on rotu jonka energia riittää loputtomiin.
   Ei ole tyytyväinen jos saa jatkuvasti vain lyhyitä peruslenkityksiä!

   Tutustukaa rotuun tarkemmin, ja miettikää mitä pystytte koiralle tarjoamaan!

  • sheltti1

   Lähtee PAALJON karvaa ja tarvitsee lenkit siinä missä muutkin koirat eli ainakin 3krt päivässä. Ainakin yleensä on tullut hyvin toimeen muiden eläimien kanssa.

  • sfagff

   En suosittelisi mitään koiraa noin nuoren lapsen vastuulle, koska kouluttaminen ja tarkempi lenkkeilyttäminen on vastuullista hommaa.

   Mutta kuitenkin, sheltit ovat yleisesti sanotusti kokoisikseen melko energisiä ja jaksavat pitkiäkin kävelyitä. Oma shelttipoikani ei rauhoitu pelkillä lenkeillä, lähemmäs vuoden ikään asti energia ei tuntunut koskaan loppuvan. Kumminkin itse käyn päivittäin koirapuistossa jossa saa sellaisen tunnin juosta vapaana ja sen lisäksi käyn yleensä ainakin parin kilsan lenkin, jos en käy puistossa käyn ainakin yhdellä viiden kilsan lenkillä päivällä ja toisella parin kilsan lenkillä illemmalla, aamulla päästän pihalle tarpeilleen.

   Yleisesti ainakaan omastamme ei lähde paljoa karvaa, mutta karvanlähtöaikana näin tiheäkarvaisesta lähteekin kasoittain, sheltit tulevat aika hyvin toimeen muiden eläinten kanssa kunhan pennusta asti tottuvat.

   --

   Itse harkitsisin vielä koiran hankkimista, jos on lapsen vastuulle tulossa, kouluttamiseen ja ulkoiluttamiseen ja hoitoon täytyy aina ottaa aikuisen se päälimmäinen vastuu.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nainen ammuttu metsästyksessä "jäniksenä"

   On se ihme ja kumma, että Suomessa voi metsästäjät ampua metsästyskaverinsa, tässä tapauksessa vielä ilmeisesti puolison
   Maailman menoa
   235
   4135
  2. Perussuomalaisten bensalupaukset kumisevat tyhjyyttään, äänestäjiä on viilattu linssiin

   Annoitko viilata itseäsi linssiin ja uskoit perussuomalaisten vaalilupaukset bensan hinnan alentamisesta?
   Maailman menoa
   262
   1863
  3. En enää halua

   Nähdä sinua. Sotket ajatukseni enkä saa sinuun yhteyttä joten parempi kun molemmat kuoppaamme kaikki tunteet ja haudata
   Ikävä
   147
   1644
  4. Sanna julkaisi uusia kuvia Pariisista

   ENSIMMÄISESSÄ kuvassa Marin on kuvattuna, kun hän on joko poistumassa tai istumassa auton kyytiin. Toisessa kuvassa Mari
   Maailman menoa
   196
   1395
  5. Hämeenlinnan tulipalo?

   Miten syttyi? Pyromaani?
   Hämeenlinna
   43
   1099
  6. Miksi meidän juttu

   Oli niin vaikeaa? Ei vaan kertakaikkiaan tullu mitään vaikka kumpikin tykkäs niin paljon... Jännitystä pelkoa ja epäluul
   Ikävä
   36
   973
  7. Kuka maksaa

   Taidan siirtää firman ja itseni vaikka Hartolaan, en ole maksamassa näin typerää päätöstä. Maksakoon aiheuttajat kunnanj
   Sysmä
   29
   949
  8. Sano Mies rehellisesti ketä rakastat nyt?

   Sano miltä sydämessäsi tuntuu?
   Ikävä
   52
   844
  9. Me rakastellaan joskus mies

   Me rakastellaan jossain. Tiedän ja tunnen sen. Olen tiennyt sen alusta asti.
   Ikävä
   61
   802
  10. Olen niin suruissani siitä mitä kävi

   Tapahtunut painaa minua tosi raskaasti ihan joka päivä. Joka aamu ja ilta, myös päivälläkin suren niitä onnettomia käänt
   Ikävä
   39
   713
  Aihe