mikä halvatun kveeni

heinstein

perkele en tiiä

4

685

Vastaukset

 • juu

 • -- Qvenland eli vendit , siis kansa joka sijoittuu perämeren kaarta ympäröivälle maantieteelliselle alueelle - karkeasti määrittäen Pähkinäsaaren rajan pohjoispuolelle ja noin uumajan korkeudelta atlantiin vedetyn viivan pohjois puolelle. -- muinaisia karttoja on ainakin jossain palstalla täällä olemassakin

 • Adressit: Pelastama Pyssyjoven koulun ja Solbråtin vanhoittenkođin

  Porsangin komuuni Finmarkin fylkissä Pohjais-Norjassa oon juusthiin päättäny, ette Pyssyjoven koulu pannhaan alas tulleevana syksynä. Politikkarit puhuthaan kans siitä, että pannhaan alas Solbråtin vanhoittenkoti hiljemin. Näin het oon päättänheet, vaikka kainun kieli oon ELDIA-tutkimuksen myöđen yksi niistä suomalais-ugrilaisista kielistä Euroopassa, jokka oon enniimmitten vaarassa (http://www.eldia-project.org/index.php/en/kainun-kielelae-fkv).

  Pyssyjoki oon senlainen kylä, missä kainun kylttyyri oon vielä ellävä, missä lapset saaðhaan maholisuuđen oppiit kainun kieltä omankielisessä miljössä. Pyssyjovesta löyttyy kans kainunkielinen personaali vanhoittenkođissa. Jos koulu ja vanhoittenkoti hävvii niin sitte se meinaa sen, ette kylä ja sen eriskumhainen miljöiki oon kans sen myötä poissa.

  Met halluuma, ette kväänin kieli ja kylttyyri säilythään elläävänä sielä, missä net oon pietty läpi ajjat!

  Tule sieki myötä ja kirjoita alas! Yhðessä säilytämä kväänin kielen ja kylttyyrin!

  (Porsangin kunta Finmarkin läänissä Pohjois-Norjassa on juuri päättänyt sulkea Pyssyjoen koulun ensi syksynä. Poliitikot harkitsevat myös Solbråtin vanhainkodin sulkemista myöhemmin. Näin on päätetty, vaikka kveenin kieli on ELDIA-tutkimuksen mukaan uhatuimmista suomalais-ugrilaisista kielistä Euroopassa (http://www.eldia-project.org/index.php?lang=fi).

  Pyssyjoen koulu ja Solbråtin vanhainkoti sijaitsevat sellaisessa kylässä, missä kveenin kulttuuri on vielä elävä, missä lapset saavat mahdollisuuden oppia kveenin kieltä kveeninkielisessä ympäristössä ja missä on myös kveeninkielistä henkilökuntaa vanhainkodissa. Jos koulu ja vanhainkoti häviää niin se tarkoittaa, että kylä ja sen kveeninkielinen ympäristökin on pian poissa. Haluaisimme, että kveenin kieli ja kulttuuri säilyvät ja pysyvät elävänä Pyssyjoella.

  Vastusta näitä lakkauttamisia allekirjoittamalla! Yhdessä säilymme kveenin kielen ja kulttuurin!)

  http://www.adressit.com/ei_pia_panna_alas_pyssyjoven_koulun_ja_solbratin_vanhoittenkoin

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.