Joka vanhoja muistelee

vm,60

mitäs vanhoja rakennuksia tai kauppaliikkeitä muistatte menneiltä ajoilta?onko Köngäs-Baari tuttu jossa oli Bingokin ja se palveli myös osulan kievarin tilana,silloin oli tunnelmaa.

152

7959

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuulikki-Tuuttinen

      Materon matkustajakoti ja Irjan baari (vai oliko se Kianta baari???) olivat jossain siinä paikkeilla missä on nykyään S-market.
      Lappalaisen Olgan kelloliike.

    • oi niitä aikoja

      muotiputiikki jossin nyky kirkon lähellä....

      ja jokin varaosa myymälä lähellä...

      • 1970-luvun

        Muotisoppi taisi olla siinä kirkon risteyksessä, toisella puolella risteystä oli kirjakauppa. Molemmat siirtyivät sitten tuohon tupalalle ja Muotisopista tuli Muotiputiikki. Tupalalla oli toinenkin vaatekauppa, mikäs sen nimi olikaan, Pohjolan vaatetus? Sieltä tuli yleensä farkut ostettua.


      • Anonyymi
        1970-luvun kirjoitti:

        Muotisoppi taisi olla siinä kirkon risteyksessä, toisella puolella risteystä oli kirjakauppa. Molemmat siirtyivät sitten tuohon tupalalle ja Muotisopista tuli Muotiputiikki. Tupalalla oli toinenkin vaatekauppa, mikäs sen nimi olikaan, Pohjolan vaatetus? Sieltä tuli yleensä farkut ostettua.

        Oliko joskus myös Fatima? KESKUSKADULLA.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko joskus myös Fatima? KESKUSKADULLA.

        Kyllä oli Fatima 😊👍🏻.


    • Muistoja vain

      Valjuksen-baari oli ennen,nykyisen Tyynen kenkäkaupan tiloissa
      Joosepin-baari vanhan Osuuspankin yläpuolella. nykyisen Elmosportin paikalla
      melkein,Vanhaa.mestaia vastapäätä, oli Maakunnan-baari..Vanhan-kunnantalon
      vieressä oli, Tauriais-Veikon-baari.

      Nykyisen Sokoksen liikken paikalla oli Materon-autokorjaamo. Ämmänleipomon
      vastapäätä, oli Irja Juntusen Matkustajakoti ja pieni paari alakerrassa

      Tässä pieni pala menneisyyttä. Joku toinen voisi muistella lisää.

    • kuvia muistoja

      Onko näistä dokumenntia You Tube

    • äipp-55

      JUSSIN-PUOTI vanhoissa metsäyhtiöitten hirsirakennuksissa tuossa missä oli Tervareitti..oi nostalgiaa..

    • WanhaaÄmmää

      Irjan baari oli nykyisen leipomon päässä, vastapäätä S-Markettia. Taurijaisen baari oli siellä nyk kirjaston lähellä, kunnantalosta, elikkäs Alvarista seuraavana. Osuuskauppa Maakunnan baari oli nykyisen elmosportin kohdalla, Wanhaa Mestaria vastapäätä ja Wanhasta Mestarista ylöspäin oli osulan baari ja bingo, nimiä en muista.
      Amanda Helttusen emannoima Jooseppi oli juuri siinä vanhan Osuuspankin yläpuolella. Manta antoi aina kassasta vippiä, kun keppanaraht meinasi loppua, juotiin samat manit useamman kerran samana iltana. Maksettiin sitten kiltisti takaisin.

    • Oi,oi niitä aikoja..

      Lehtosen Pentin ja Kaisun kukkakauppa oli Kiannonkadulla, vanhan kunnantalo vieressä, vastapäätä Voimakadun risteystä.Pienen pieni kukkakauppa.

      Keräsen Auran nakkiputka oli nykyisen R-kioskin vieressä siinä risteyksessä. Ja siinä nakkiputkassa sai maailman parasta lihapiirakkaa höyrystetyllä lenkinpalalla. Mehumaijassa lihapiirakat (pihaliirakat klo 02,30 aamuyöllä!!!) höyrystyivät ihanan pehmeiksi. Nakkiputka oli niin pieni,että pienikokoinen Aura sopi siihen yksin työskentelemään. Ja Aura palveli aina iloisesti. Mukavat ja lämpimät muistot.

    • 24h

      Tahvanaisen kauppa tuntui isolta, samassa rakennuksessa R-kioski ja vielä linja-autoseman odotustila. Taisi olla Tahvanaisella vielä pikku baarikin siinä.

      • Anonyymi

        Aikalisä nimeltään?


      • Anonyymi

        Tahvanaisen baarissa oli 20 pennin pajatso jota Hirvos Arttu ahkerasti pelasi.


    • *****

      Urheilutalo oli nykyisen Palvelutalon paikalla. Tauriaisen baari oli vanhan verotoimiston viereisessä talossa. Apteekki Porstuan kulmassa. Arola Yhdyskulman paikalla ja Kunnaksen kello ja radioliike Sisustuspisteessä. Pohjolan vaatetus Kenkänurkassa. Muotisoppi Puuilon paikalla.

      • kt 56

        minä kans muistan kun Apteekki oli tuossa kirjakaupantiloissa ja samassa rakennuksessa oli Lukinmaan sähkö kirjakauppa oli pienellä rinteellä nykyisellä Kirsikan parkkipaikalla..onpa mukava muistella noita nuoruusaikoja


    • Muuttaja

      Tosi paljon on ollut baareja! Kai kahvilla oli menekkiä, kun ihmiset odottelivat linkkureita? Joka iikallahan ei autoa ollut...

    • 24h

      Olipa sitä kaljuskylälläkin kaksi kauppaa vastatusten.

    • Topias - 51

      Kurkisen Kallen urheiluliike oli Joosepin alakerrassa.Eli siinä missä nykyään on joku LVI-liike. Vai olikohan se näin ? Muistaako joku? Korjatkaa virheeni ken paremmin muistaa !

      Ja Tauriaisen (Helvin) baarissa oli tosi isot ja hyvät itsetehdyt munkkirinkilät.Nammmm... Samoin 20 pennin pajatso.

      p.s. olenkohan tulossa vanhaksi,kun on tosi kiva muistella vanhoja aikoja,tapoja,ruoka- yms. muistoja. Se ihana nuoruus 60-70 luvulla.

      • aporginaali

        Kodinkoonehuolto Mannisen tiloissa oli liike, jonka nimi oli kirjoitettu seinään: Sekundaa. Moilasen kioski oli siinä vieressä asuntovaunun kokoisessa ja muotoisessa kopissa. Rautakaupan rautavarasto oli nyk. Seurahuoneen ja Mannisen huoltoliikkeen välissä ja siellä sitä oli elämää...siellä juotiin ja siellä naetiin...


    • muistikuvia*

      Vuosmaan kenkäkauppa oli kirjakaupan tiloissa. Muistelen että koko rakennuksen rakennutti Vuosmaa. Meniköhän konkkaan vai miten lie ollut. Samassa rakennuksessa ainakin on ollut Valjuksen baari, Ipatin kauppa, Pohjolan vaatetus, jokin huonekaluliike, kangaskauppa.
      Moilasen kangaskauppa kait oli jossakin Seurahuoneen tiloissa. Kirjakauppa oli erillinen rakennus kirkkoon menevän kadun varrella, kirjakaupan päässä oli kukkakauppa, myöhemmin Muoti-soppi.
      Kultaisen kukon tiloissakin oli joskus vaatetusliike ja Moilasen rautapuoli oli Kähkösen vaateliikkeessä. Nimismies ja hammaslääkäri oli valkeassa rapatussa talossa Neuvola-hammashoitola-eläinlääkäri taloa vastapäätä kadun toisella puolella.

      • kotseutu

        mie muistan tuon riihiluoman esson risteyksen kulmassa ja tuo jätkänpuisto oli kamalaa vesijättömaata ,on se kunta tehnyt hienoa työtä kylän kaunistamiseksi se on kuin käyntikortti


    • Tarinankuuntelija

      Hammaslääkäri Siitonen otti vastaan juuri tuossa vaaleassa kivitalossa vastapäätä nykyistä neuvola-eläinlääkäritaloa. H-lääkärin vastaanottotilat oli siinä oikeanpuoleisessa asunnossa,jonne johtaa kiviportaat.
      Tarina kertoo,että naispotilas oli tullut aamuvarhain hammassäryn tuomana Siitosen vastaanotolle ja istua kökötti portailla odottaen vastaanoton avautumista. Aamukävelyllä ollut vanha mies pysähtyi naishenkilön luokse juttelemaan (niin kuin täällä on ollut tapana) ja kysyä paksautti naiselta, että "Siitostako se rouva outteloo"? "Siitostapa.siitosta....."!

    • 60-70-luv.nuori Kotk

      EIköhän joku alkaisi tekemään ohjattuja Ämmänsaaren kylänraittikävelyjä juuri
      näissä maisemissa.Muisteltaisiin menneitä aikoja,paikkoja,tapoja,ihmisiä...Olisihan sitä paljon kuunneltavaa ja kerrottavaa.
      Siinä useampi tunti vierähtäisi,kun käveltäisiin esim. nämäkin paikat ja kohteet läpi,mitä näissä yllä olevissa kannanotoissa on ansiokkaasti kerrottu.
      Olis kyllä tosi hauskaa: yksi muistaa yhtä ja toinen muistaa toista.

      Tässäpä ideaa sanavalmiille,esiintymistaitoiselle ja Ämmänsaaren lähihistoriasta ( 50-70 luku) tietävälle tyypille.

      Josko tällainen sattuisi vielä oman kesälomani aikaan,niin olisin heti itse valmis kävelyporukkaan...

      • Anonyymi

        Taisi edesmennä henkilö. joka teki näitä opastettuja kierroksia.
        Kirjakin löytyy: Kulttuurikävelyllä Ämmänsaaressa tai jotain sinne päin.
        Romppasen Helinä


    • iso kellu

      joo ennen oli piiitkät jonot juottoloihin,kesälläkin kun ei Karvahattuun tai Osulankievariin sopinna piipahettiin Lomakylän ravintelissa,ja sieltä sitten vanhan postitalon. polliisiasemalle putkaan

    • kaunisranta

      Olihan lomakylässäkin ravintola .

    • Että silleen

      Asiakas meni lainaamaan Materon Heikin korjaamolta momenttiavainta. Heikki siihen, että ota toki.
      Kun ukko toi avaimen tunnin perästä takaisin ja kysyi lainan hintaa, vastasi Heikki, että viisikymmentä markkaa. Ukko siihen, että ei perkel3, sehän maksaa korjaamotunnin hinnan. -No niinhän se maksaa, sihen kun olisi kuulunut mekaanikko sen avaimen matkaan vaan etpä älynnä kysyä.

      • Ranta Marketta

        Oliko joskus nykyisen Teboilin kohdalla Kiannan rannassa sekatavarakauppa?


    • kylän kk

      muistan 70 luvulta Sirkan ja Voiton grillikioskin(nykyinen R-kioski) myöhemmin TB:nKirsti grilli ,silloin tuli Kebab-varras ämmään ja yöllä tanssiiltojen loputtua tori oli kuin vappuna väkeä odottamassa taksilla(rakennuksen toisessa päässä) kotiin pääsyä,tappelunnujakoita unohtamatta kun kuhmolaiset oli riitaa haastamassa..oi niitä aikoja

      • nukillapyöriny

        Voitto oli kova puna-aatteen kannattaja ja osti Ladan. Kun pusines alkoi kannattaa hän laajensi ja osti Isomman Ladan. Mitä paremmin kauppa kävi sitä vaaleammaksi punapalo kävi kadoten lopulta kokonaan ja autokin vaihtui länsimalliin.


    • 90-luku.

      Muistatteko ravinreli Ryysyrannan?

      • en käyny ite.

        Siellähä oli tobles esityksie vai mitä ne oli?


      • Ja piste

        Kukaan ei halua muistaa sitä paskapaikkaa.


      • Anonyymi
        Ja piste kirjoitti:

        Kukaan ei halua muistaa sitä paskapaikkaa.

        Omistaja kukkoili jokapaikassa. Esitteessäkin oli ihtesä ahtanu joka kuvaan. Ällöttävä tyyppi.


      • Anonyymi
        Ja piste kirjoitti:

        Kukaan ei halua muistaa sitä paskapaikkaa.

        Ja tuskin toimi vielä 60 -70 luvulla


    • Piparia Kuhmosta

      Suutaein Grillillä oli tosijaan tunkua valomerkin jäläkeen! Valikoimassa oli mm. Kukkaronkiusausta, SitäSunTätä, makkraperunii ja niin edelleen. Silliäkin sai lasipurkissa, jos pikkasen hiuko. Täydellä mahalla oli mukava tapella jytistää torilla. Erityisen reipasta painia käytiin kuhmolaisten kanssa. Itsekin päädyin lopulta painimaan kuhmolaisen kanssa vällyjen väliin, ilman kamppeita! Nyt on pierty samaan peittoon jo neljättäkymmenettä vuotta ja hyvin on mennyt. Vaikka onkin kuhmolainen hän.

      • 1953

        Suutarin grillin kukkaronkiusaus-annos oli meidän Ämmänsaarelaisten nuorten puheissa r a h a p u s s i n r ä ä k k ä y s !

        Mielikuvissani ja silmissäni olen käynyt läpi näitä keskustelussa käytyjä paikkoja, taloja,liikkeitä, ihmisiä. Kristallinkirkkaina nämä muistot ovat mielessä.

        Oliko muuten luistelukaukalo aikoinaan kanavan varressa, sillan alapuolalla.?Samoin partiomajat (parakit) olivat siinä samassa paikassa.


      • Kaukalo
        1953 kirjoitti:

        Suutarin grillin kukkaronkiusaus-annos oli meidän Ämmänsaarelaisten nuorten puheissa r a h a p u s s i n r ä ä k k ä y s !

        Mielikuvissani ja silmissäni olen käynyt läpi näitä keskustelussa käytyjä paikkoja, taloja,liikkeitä, ihmisiä. Kristallinkirkkaina nämä muistot ovat mielessä.

        Oliko muuten luistelukaukalo aikoinaan kanavan varressa, sillan alapuolalla.?Samoin partiomajat (parakit) olivat siinä samassa paikassa.

        Juu, kaukalo oli siinä kanavan varressa ihan 1970-luvun alussa.


      • Kaukalo kirjoitti:

        Juu, kaukalo oli siinä kanavan varressa ihan 1970-luvun alussa.

        Niin oli kaukalo joenvarressa ja 1 jalakanen kunnanmies kyttäsi meitä iltasin mitä me tehtiin luistinkopissa. Paskahuussi oli kopin takana josta me otettiin paskaa kerran ja ikkunanpielet ulukopuolelta siveltiin paskalla niin tämähän oli nojannu siihen kun ikkunasta sisälle yritti katella. pahalle haisi ja vihanen oli tämä kyttääjä.Evonventtii piirteli kiemuroita ja kolasi rataa.


      • Anonyymi
        1953 kirjoitti:

        Suutarin grillin kukkaronkiusaus-annos oli meidän Ämmänsaarelaisten nuorten puheissa r a h a p u s s i n r ä ä k k ä y s !

        Mielikuvissani ja silmissäni olen käynyt läpi näitä keskustelussa käytyjä paikkoja, taloja,liikkeitä, ihmisiä. Kristallinkirkkaina nämä muistot ovat mielessä.

        Oliko muuten luistelukaukalo aikoinaan kanavan varressa, sillan alapuolalla.?Samoin partiomajat (parakit) olivat siinä samassa paikassa.

        Kanavan varren puutavarapinojen koloissa oli hyviä pontikkapullokätköjä. Työväentalolta oli lyhyt matka huikalle. Joskus löytyi pullo, vaikka ei sellaista ollkut kätkenytkään.
        Pääsimpä siellä luistelupaikan pukukopissa poikuudestakin.


    • keppa1

      Pellin urheiluputiikki vapaa-aika oli puuilon tiloissa 80 luvulla.

      • Aavehiihtäjä

        Ei ollut kun naapurissa.


    • Muistoja tämäkin.

      Hammalääkäri, Siitosella oli joskus vastano-ottotila,Voimalaitoskanavan viitostien
      sillan ,vasemmalla puolella punaisessa parakissa. Kajaanin suuntaan kujettaessa. Joko Uittoyhtiön -tai Kanavan rakentamisen aikaisia parakkeja.

      Linja-autoasemaa vastapäätä ns kosken puolella oli, Kaasisen radioliike, hieman
      kelan rakennuksesta viitostie suuntaan.

      Pala kerrallaan entistä ämmänsaarta muistoissa kooten.

      Kansalaiskoulua käytiin, Kunnalliskoti Kurimossa. Postiautolla kuljetettiin,
      Pojat asuivat Alajärven Koululla. Tytöt taas Kiannanniemen koululla.

      Metsä kurssilla taas oltiin Leinokylän koululla, Näljängässä.Opettajina veikko Kemppainen ja Arvo Juntnen. Kun mentiin Postiautolla Näljänkään ensikerran näin paperisen markan setelin Olikohan vuosi,1962 ta 1963 ?

    • Ihania nuoruusaikoja

      Blomqvistin (= Lunkan) autoliike ja Kalu-Antin huonekaluliike ( vainajien kuljetus) oli aikoinaan siinä talossa missä viimeksi on ollut Hannu Holapan liike matkahuoltohuolto.
      Lunkan liikkeenjohtajana oli Mauri Härkönen ja Antti Ulla-vaimonsa kanssa möi huonekaluja (liekö myös myynyt ruumisarkkuja,en muista).

      Uittoyhtiön (Pekkalan perhe asui siinä) iso talo oli nykyisen KELA:n talon kohdalla. Komia talo olikin. Harmi,kun kaikki vanha on hävitetty.

      • sattuuhan sitä'

        Menin kerran Kalu-Antilta keinutuolia ostamaan. Joku kulkija oli löytänyt petinsä ruumisarkusta. Miten lieneekin sinne aikautunut, ei minulle selvinnyt.

        Maakunnan baarissa kuuntelimme Beatlesia levyautomaatista. Taisi toinen levyautomaatti olla Irjan baarissa.


    • olli-55

      muistaako kukaan ämmänsaaren lentokentän juhannusjuhlia joskus 80-luvun alkua oli linja-auto kuljetuksetkin sinne

      • *****

        Muistetaan. Kerran oli niin kylmä juhannusjuhla että valillä satoi rakeita.
        Heikkisen Tenho kyseli vapaaehtoisia aina järjestysmiehiksi. Hyvä jos kahvit raski palkaksi tarjota, muusta palkasta puhumattakaan.


      • kurimon mies
        ***** kirjoitti:

        Muistetaan. Kerran oli niin kylmä juhannusjuhla että valillä satoi rakeita.
        Heikkisen Tenho kyseli vapaaehtoisia aina järjestysmiehiksi. Hyvä jos kahvit raski palkaksi tarjota, muusta palkasta puhumattakaan.

        Nuuka ollu koko ikänsä


    • kk-po

      joku kyseli onko mitään tallennettu valokuviin ,luulen että kirjaston talonmies on kuvannut aika paljon aikojen saatossa ,nämä pitäisi saada kaikkien nähtäväksi

      • *****

        Kirjastosta luulisi löytyvän katseltavaa. Ainakin vanhoja Ylä-Kainuu lehtiä, vai oliko ne silloin Suomussalmi lehden nimellä.


      • Menneisyyttä

        Vanhoja valokuvia löytyy Työväentalon baarin seinältä. tietysti kuvat ovat työväentalon
        rakentamisen ajoilta.

        Hostoriaa kuitenkin,aatteeseen katsomatta.. Varmaanki joliiakin yksityishenkilöillä
        löytyy vanhoja valokuvia ?


    • katseltavaa

      kehittä suomussalmen historia nettiin .

    • Maksumin 62

      Onko Ämmänsaaressa ollut joskus Ipatin kauppa ? Tuo nimi kuulostaa tutulta,mutta en saa päähäni tai verkkokalvoilleni kuvaa missä tällainen kauppa olisi ollut. Tietääkö joku? Kertokaa.

      • muistelija*

        Pieni Ipatin kauppa oli joskus samassa talossa kuin Puuilo ja Kirjakauppa. Rakennus oli jaettu useisiin pieniin kauppoihin silloin. Olisikohan ollut nykyisen kampaamon tiloissa en muista tarkkaan. Joku väitti että Ipatin kauppa olisi ollut nykyisen Expertin tiloissa. Muistan vaan tuon Tahvanaisen kaupan ja välissä oli baari, sitten linja-auto asema. Myöhemmin Tahvanainen yhdisti baarin samaan liikkeeseen.


      • Anonyymi

        Suomussalmella oli Ipatti!


      • Anonyymi

        Ipatti oli kirkonkylällä , entisen T B - vieressä .
        Rakennus vieläkin .


    • Jalo N. Koski

      Ipattihan oli Matkahuollon talossa, siinä jossa nyt on Paikallis-Sähkö. Kaupanhoitajana Ipatissa oli Aulis Tahvanainen, eli tahva.

      Ipatin kauppaimperiumin juuret olivat Kajaanin Teppanassa, jonne laukkuryssä Teppana Ipatoff perusti kauppaliikkeen. Huomatkaa, että Teppana antoi nimen kaupan lisäksi koko kaupunginosalle

    • teokko

      Oma ajankuva 70-80 luvuilta: Hankkijan liike nykyisen Seurahuoneen tiloissa. vieressä, entisen Tiimarin kohdalla Eelis Moilasen rautatavaralaani. Vastapäätä seurahuonetta tais olla Moilasen varastoja myös; kauppauatotalli tmv?.
      Nykyisen Ylä-kainuun Talotekniikan tiloissa Osuuspankki, Osuuspankin kyltti tais olla silloin myös kunnanatalon seinässä. Posti ja postipankki jossa nyt on tilitoimisto ja Nordea. Nordean kohdalla matalassa osassa autotallit

    • nuori -55

      paljon oli kyllä palveluja kirkonkylälläkin ,kuka muistaa tuon vireän -70luvun

    • Jalo N. Koski

      Kun hotelli rakennettiin pääsi Ämmänsaarikin sivistyksen piiriin, tuli Alko ja uima-allas! Siellä sitä saunottiin ja rypeydyttiin. Puhuttiin, että eräs yrittäjä olisi kusaissut altaaseen, jossa oleva indikaattori alkoi levittämään sinimustaa vesipilveä yrittäjän ympärille. Hotellissa sitten saunan päälle tansittiin ja Sorsankorvassa sheikattiin discomusan tahdissa. Yes Sir alkaa polttaa!

    • muisteleva

      Eikös siinä nykyisen kirjakaupan rakennuksessa ollut jokin vaateliike, pieni sellainen, nimeä en muista. Josta sai muodikkaimmat vetimet joskus 80 luvulla tai jopa aiemmin? Kumma miten huonosti sitä muistaa yksityiskohtia, olisi tosi hauska nähdä vanhoja valokuvia seitkytluvulta..

      • Aavehiihtäjä

        Pepita, kauppias- omistaja Järvinen. Myöhemmin siinä rakennuksessa oli myös varaosaliike.


      • Aavehiihtäjä
        Aavehiihtäjä kirjoitti:

        Pepita, kauppias- omistaja Järvinen. Myöhemmin siinä rakennuksessa oli myös varaosaliike.

        Linkkurilta kun lähdettiin kylälle päin niin siinä oli joku baari, myöhemmin siinä oli Kiantaradio. Mestarin terassin paikalla oli Köngäs baari, myöhemmin osulan vapaa-aika. Purettu ja toimii nykyään Kuurtolan metsästys seuran majana.


      • 4422223

        Muotisoppi oli vissiin puuilon paikalla. Vaatteita oli ylä ja alakerrassa.


    • Jalo N. Koski

      Laukkosken Jorman yksiön kokoisessa liikkeessä myytiin ja huolletiin Solifer-mopot...asiantuntemuksella. Kalu-Antti kalusti Ämmänsaaren ja vihasi kommunisteja. Pyykkös-Topi rahoitti rakentuvaa Ämmänsaarta. Amnda Helttunen möi keppnat ja Rotti-Eero johti osulan llikettä. Keräsen Aura piti nakkikoppia.

      Siinä koko Ämmänsaari 1960-luvulla

    • Jalo N. Koski

      Heikkis-Tenho piti autokoulua. Jokainen oppitunti alkoi valituksella miten ei autokoulun pito kannata vaan joutuu hän ihan lahjaksi tätä touhua tekemään ja iltakausia lahjattomia ajo-oppilaita opettamaan. Oikein hävetti siellä istua, kun ol niin saaatanan köyhä autokoulunpitäjä, että pelotti, että se nälkään kuolee saaatana. Maksettiin koulumaksutkin viipymättä, että säilyy elossa hän perheineen.

      Mutta sitten kun ilmestyi keltainen Lionsien julkaisema juoruvihko, eli jokavuotinen äyrikalenteri niin Tenhohan siellä 150 000 äyrillään keekoili keulassa koko vihkossa. Se oli kuulkaa se 150 tuhatta äyriä sama summa kun lähes 200 tuhatta eeroa nykypänä, sano.

      Että ei männä hukkaan minunkaan maksut siinä koulussa.

      • vain yksi meistä

        Hyvän opin liikenteen saloihin olet sinäkin saanut,
        Jokainen yrittäjä valiittaa kunei tämä homma kannata. Oletko kuullut yhdenkään yrittäjän kerskuvan että minun yritys onkin kultakaivos ?

        Tenho Heikkisen, Autokoululla yksi opettaja joka oli ylitse muiden,niin teoria
        kuin ajopuolenkin opettajana. " Martti Moilanen "
        Rauha hänen sielulleen, Sinne jonnekkin.


    • kälämi

      laettoate kuvvie,jos jollae oes

    • Kuka muistaa

      Kuinka monta pankkia Ämmänsaaressa oli 60-70-luvuilla ? Minkä nimisiä oli pankinjohtajat ja missä pankkirakennukset sijaitsivat ? Joitakin pankinjohtajia muistan nimeltään,mutta suurin osa on unholassa. Pankinjohtajathan olivat "isoja herroja" kylässä kuin kylässä ja heistä liikkui vaikka minkälaisia juttuja (tosi tai/vai epätosia!!! - tiedä häntä).

      • Anonyymi

        Oli ainakin Jalo Pursiainen Postipankissa, sitten myöhemmin oli jossain pankissa Esko Lempeä.


    • VM -52

      Kirjastoonhan voisi kerätä näyttelyn (siihen näyttelytilaan) aiheena: Ämmänsaari kuvina 60-70-80- luvuilla. Olisi varmaan kivaa ja nostalgista katseltavaa sekä muisteltavaa. Näyttelyn voisi koota eri ihmisten ottamista valokuvista - siis vapaaehtoisuuteen perustuen.
      Tämähän se on sitä yhteisöllisyyttä.

    • oi niitä aikoja....

      kirkolla oli kauppoja Ipatti, Huotarinen Pyytiellä, k kauppa ja e kauppa ainakin,.. teboil, kop, postipankki, op ja säästöpankki, kantobaari ja Kaleva.... Arolakin ja Korhonen..... joskus 75-79 vuonna muistelen...

      • Aavehiihtäjä

        Maakunta oli kirkkoa vastapäätä ja baari, Desoto kauppa-auto. TB, jonka rakennutti Teokko alun perin meijeriksi. Risteyksessä alapuolella tien toisella puolen, oli Auvisen parturi. Kalevaa vastapäätä oli Korhosen kemikaaliokauppa ja Käpin kelloliike. Kalevan ja taksikopin välissä Hilja Lassilan Matkustajakoti ja vastapuolella Saurialan Spar kauppa. Koulua vastapäätä oli E-liike ja edessä Kilta-baari. Sirkka Materon kukkakaupan vieressä oli aikoinaan myös Kanto-baari. Postin vieressä oli Leimun vaatetusliike ja vastapäätä Miettisen Kallen kirjakauppa ja Mailan parturi. Tien toisella puolella oli Helttusen Amandan Baari ja myöhemmin alapuolella oli Kujakannon Baari. Muitahan tänne onkin jo kirjoitettu aiemmin mutta pyytiellä oli Kettusen kauppa ja vastapäätä oli Huotarisen Kalevin kauppa. Paloaseman vintillä oli kirjasto, joka oli muistaakseni aikaisemmin ollut Hartikaisen talossa. Kalevan kiinteistössä oli tosiaankin Arola ja alapuolella leipomo.


      • Jalo N. Koski
        Aavehiihtäjä kirjoitti:

        Maakunta oli kirkkoa vastapäätä ja baari, Desoto kauppa-auto. TB, jonka rakennutti Teokko alun perin meijeriksi. Risteyksessä alapuolella tien toisella puolen, oli Auvisen parturi. Kalevaa vastapäätä oli Korhosen kemikaaliokauppa ja Käpin kelloliike. Kalevan ja taksikopin välissä Hilja Lassilan Matkustajakoti ja vastapuolella Saurialan Spar kauppa. Koulua vastapäätä oli E-liike ja edessä Kilta-baari. Sirkka Materon kukkakaupan vieressä oli aikoinaan myös Kanto-baari. Postin vieressä oli Leimun vaatetusliike ja vastapäätä Miettisen Kallen kirjakauppa ja Mailan parturi. Tien toisella puolella oli Helttusen Amandan Baari ja myöhemmin alapuolella oli Kujakannon Baari. Muitahan tänne onkin jo kirjoitettu aiemmin mutta pyytiellä oli Kettusen kauppa ja vastapäätä oli Huotarisen Kalevin kauppa. Paloaseman vintillä oli kirjasto, joka oli muistaakseni aikaisemmin ollut Hartikaisen talossa. Kalevan kiinteistössä oli tosiaankin Arola ja alapuolella leipomo.

        Tosijaan kirkolla oli kauppa jos toinennii. Poikien kanssa, kun keskikoulussa mentiin osulasta ostamaan limpparia ja munkkie, niin osulan olli sanoi: "Ostakaa poijjaata nunniee! Niisson kuukautiset vielä sisässä."


      • Aavehiihtäjä
        Aavehiihtäjä kirjoitti:

        Maakunta oli kirkkoa vastapäätä ja baari, Desoto kauppa-auto. TB, jonka rakennutti Teokko alun perin meijeriksi. Risteyksessä alapuolella tien toisella puolen, oli Auvisen parturi. Kalevaa vastapäätä oli Korhosen kemikaaliokauppa ja Käpin kelloliike. Kalevan ja taksikopin välissä Hilja Lassilan Matkustajakoti ja vastapuolella Saurialan Spar kauppa. Koulua vastapäätä oli E-liike ja edessä Kilta-baari. Sirkka Materon kukkakaupan vieressä oli aikoinaan myös Kanto-baari. Postin vieressä oli Leimun vaatetusliike ja vastapäätä Miettisen Kallen kirjakauppa ja Mailan parturi. Tien toisella puolella oli Helttusen Amandan Baari ja myöhemmin alapuolella oli Kujakannon Baari. Muitahan tänne onkin jo kirjoitettu aiemmin mutta pyytiellä oli Kettusen kauppa ja vastapäätä oli Huotarisen Kalevin kauppa. Paloaseman vintillä oli kirjasto, joka oli muistaakseni aikaisemmin ollut Hartikaisen talossa. Kalevan kiinteistössä oli tosiaankin Arola ja alapuolella leipomo.

        Teppo Seppäsen liike oli unohtua ja Huotarisen pieni polkupyöräkorjaamo joka myöhemmin oli Huotarisen Villen kiinteistön päässä. Hilja Lassilan kiinteistössä oli myös Kinnusen Marjatan kampaamo. Lehdon hautaustoimisto oli Pyyvaarantien risteyksessä Vastapäätä paloasemaa. Myöhemmin kirjakaupan tiloissa oli muun muassa Säästöpankki.Kujakannon kiinteistössö oli lääkekaappi joka oli myöhemmin Säästöpankin takana vastapäätä Hermanni Lassilan sekatavarakauppaa. Eli, elävä oli kylä silloin.


      • varma tieto
        Aavehiihtäjä kirjoitti:

        Maakunta oli kirkkoa vastapäätä ja baari, Desoto kauppa-auto. TB, jonka rakennutti Teokko alun perin meijeriksi. Risteyksessä alapuolella tien toisella puolen, oli Auvisen parturi. Kalevaa vastapäätä oli Korhosen kemikaaliokauppa ja Käpin kelloliike. Kalevan ja taksikopin välissä Hilja Lassilan Matkustajakoti ja vastapuolella Saurialan Spar kauppa. Koulua vastapäätä oli E-liike ja edessä Kilta-baari. Sirkka Materon kukkakaupan vieressä oli aikoinaan myös Kanto-baari. Postin vieressä oli Leimun vaatetusliike ja vastapäätä Miettisen Kallen kirjakauppa ja Mailan parturi. Tien toisella puolella oli Helttusen Amandan Baari ja myöhemmin alapuolella oli Kujakannon Baari. Muitahan tänne onkin jo kirjoitettu aiemmin mutta pyytiellä oli Kettusen kauppa ja vastapäätä oli Huotarisen Kalevin kauppa. Paloaseman vintillä oli kirjasto, joka oli muistaakseni aikaisemmin ollut Hartikaisen talossa. Kalevan kiinteistössä oli tosiaankin Arola ja alapuolella leipomo.

        Pyytiellä oli alunperin Enni kinnusen rakentama ja pitämä kauppa,joskus 60-luvun alkupuolella.Möi sitten myöhemmin Kalevi Huotariselle.Fakta!


      • Totta vai Tarua
        varma tieto kirjoitti:

        Pyytiellä oli alunperin Enni kinnusen rakentama ja pitämä kauppa,joskus 60-luvun alkupuolella.Möi sitten myöhemmin Kalevi Huotariselle.Fakta!

        Ennen sitä oli Kalevilla kauppa Pekkalassa, vastapäätä Kettusen kauppaa, Askolassa.


      • Anonyymi

        Entä Seppäsen putiikki? Kaija Keränen piti. TEPPO SEPPÄSEn aloittama?


    • ai vieläkin...

      niin ja Leimu... Mailan parturi... lossi... juu ja Kauko Huotarinen urheilukauppa...

      • tosi on

        Lassilan kauppa Pyytien ristauksessa.


    • verpel

      Kauppakartanon paikallahan oli Kello-Lappalaisen vanha omakotitalo jossa liike sijaitsi ja sen viereen ns.Kalulassi rakennutti nykyisen Kaluste Moilasen rakennuksen .Silloin sanoivat että aika syrjäinen paikka kun kylän laitamille rakensi.ei ollut vielä Virastotaloa .eli metsän laidassahan tuo oli.

    • Jalo N. Koski

      Vappu 1976

      Kaljanjuonti alkoi Joosepissa heti aamutuimaan. Varattiin pöytä johon kommunistit eivät saaneet istua ja haettiin tiskiltä sandelsia. Istuttiin ja turistiin. Laulettiin muutama isänmaallinen laulu. Jääkärimarssin jälkeen Annaliisa (vas) käski lähetä ulos.

      Vappukulkue oli pitkä ja punainen niinkuin kirkon matto. Oli lippua ja lakaattia, jossa vaadittiin raakaa työtä ja muita etuuksia. Karvaperseäijät niitä kantoi. "Työtä työttömille" -lakaattia kantoivat miehet, jotka vuodesta toiseen koettivat keinotella työttömyyspäivärahan ja karenssin välissä ilman, että pitäisi työnsyrjään tarttua. Taisto tuotiin viimeisenä, kantamalla. Mertsi ei ollut vielä syntynytkään, kun Lennu kantoi punalippua.

      Masan kanssa otettiin paraati vastaan Joosepin edessä. Hitlertervehdyksellä.

      Marssin jälkeen oli tanssit Työväentalossa. Vellu viskasi kerran tj-patin tanssikansan joukkoon. Savu ja pamaus oli valtava ja tannsit loppui siihen. Vellukaan ei joutunut tilille teostaan vaikka oli kokelasmies.

      Masa joutui lähtemään Kajaaniin rajalle vappuiltana, kun loma loppui. Sen verran oli vielä tunnelmissa, että piti linja-automatkalla sulkeiset matkustajille. Seuraavana päivänä komppaukko kuulusteli masan. Sanoi lopuksi, että tämä on sellainen tarina, että hän iskee koko kuulustelupöytäkirjan huoneensa seinään muistoksi.

      Sellaisia vappuja ei kuulkaa enää ole, kun oli seiskytäluvulla!

    • Kiitosta

      Tämä juttu on kyllä paras.... Hienoa.

    • Esko vm 1944

      Ostimpa KOMULAN AUTOSTA uuden moottoripyörän Jawa 250 cm3 śyksyllä 1963.
      Olikohan se siinä nykyisessä Mäkeläisen kodinkoneliikkeessä?

    • V1975

      Sorsankorvan käytävässä sain kerran pilluo ihan yllättäen. Joku frouva halusi, että pannaan heti ja minähän olis siihen valmis. Vedettiin siinä sitten viikseen ihan huoleti, saattoi joku nähläkin, muttei se eneä haittaa, kun aikaa on mennyt jo 40 vuatta.

      • Viiksi Wallu

        Niin sitä pittää, ei kait tuo haitannu varmaan silloinkaan.


    • V1975

      Vanei haetannut! Mälli lensi parikymppisellä niinkun tykinlaakaas. Ja rouva oli tyytyväinen

    • 1970-luvun

      Baareista taitaa olla mainihtematta vielä Saaren baari, joka oli Laukkosken naapurissa, linja-autoaseman baari ja Moilasen baari, jotka kaikki olivat oikein suosittuja, etenkin maitotilipäivinä. Järvisten pitämä naisten- ja lastenvaateliike oli nykyisen Sampolan paikalla ja Pyykkösen parturi-kampaamo puutalossa Kajaaniyhtön ja KOP:n talojen takana.

      • 1970-luvun

        Lastenvaateliike olikin muuten Kauppakartanon paikalla, lelloliikkeen kanssa samassa talossa. Sampolan paikalla oli Moilasen rautavarasto ja Kajaaniyhtiön talot.


    • 1970-luvun

      pankijontajia joku kyseli: ainakin 1970-luvun alussa PYP:n (myöhemmin SYP) konttorinjohtajana oli Esko Lempeä, Postipankin Jalo Pursiainen, ja Säästöpankin Eero Matero ja Osuuspankin johtaja oli Teorod Rinne, KOP:n johtajan nimi ei nyt tule tähän hätään mieleen.

      • tytön kaveri

        Kop- pankinjohtajana Tauno Salomäki


      • Anonyymi
        tytön kaveri kirjoitti:

        Kop- pankinjohtajana Tauno Salomäki

        Ja myöhemmin Haikola Lasse


    • Vuoresuo

      Onko rautatie-asemalta ollut henkilöliikennettä ja milloin tuo asema on alunperin perustettu?Ilmeisesti tavaraa on ennen tullut kauppaliikkeisiin kun on tuossa Risteen alueella nuo varastorakennukset

      • Junamatkailija

        Rautatieyhteys valmistui Ämmänsaareen 1955 ja henkilöliikenne alkoi 1.12. 1955.
        Junaliikenne oli hyvinkin vilkasta, kun esim. Ämmän ja Pesiön välillä ei ollut maantietä. Junavuoroja Kontiomäkeen päivässä oli useita: aamulla 1. lähti 6 maissa ja palasi 10 seutuvilla. Sitten oli puolenpäivän aikaan, iltapäivällä ja vielä illallakin muistaakseni.
        Lähes kaikki tavara kulki junalla, ei ollut rekkoja !


    • 70 luku

      Nakkikioski siinä Op:tä vastapäätä,jota piti edesmennyt Keräsen Aura.Mahtavat lihapiirakat ja makkarat

      • Ja vieressä oli taxiasema. Pääsi äkkiä kotia jois oli rahhaa.


    • Irmelinen -55

      Nimimerkki Oi,oi niitä aikoja 24.4.2014 klo 19:56 muisteli ansiokkaasti Keräsen Auran nakkiputkan antimia. Ja ne oli todellakin HYVIÄ...! Varmaan Auran itsetekemiä, nimittäin ne lihapiirakata.

      Jos oikein muistan,niin Auran miehellä Jormalla oli likakaivojen tyjennysauto - yrittäjiä siis molemmat.

    • oiniitä aikoja

      KOP johtajana Toivo Pyykkönen.Shellillä Niemen Topi.Essolla Riihiluoman Helge.
      Alkossa Srandenin Aimo.Karvahatussa Lesosen Topi.

      • 1970-luvun

        Alkon johtajan poika Strandenin Pertti eli Ransu oli SUPSin jalkapallojuniorien valmentaja. Oikein taitava peluri itsekin.


    • Jalo N. Koski

      Lesosen Topi ei ollut karvahatun johtaja vaan sen joviaali portsari. Tunnettu myös sotakuvaajana.

      • 1970-luvun

        Hotellin ja siis myös Karvahatun johtaja - olikohan Paajanen?


    • 1949

      Syp,ssä oli joskus Pankinjohtajana Lempeän Esko, Säästöpankissa Matero etunimeä en jaksa muistaa, Juntusen Lassi Osuuspankissa, Kurkisen Kaarlo oli todennäköisemmin Osuuspankissa jo ennen Lassi Juntusta.. Risteen alueella
      oli Varastot Osuusliikkeellä, E,/ H Moilasella, Saastamoisella.

      • Anonyymi

        Onko ollut joskus jopa Työväen Säästöpankki?


    • en vaihtais

      muistelen nuoruuttani ,oli eräs lauantai(-76) ja saatiin hommattua viikonlopuksi alkoholijuomaa MARINELLAA oltiin niin muka vanhoja(16)ilo oli ylimmillään ,mutta ei se sittenkään hyvää juomaa ollut kun kaikki tuli takaisin.Oltiin kuitenkin nuoria ja kokeilunhaluisia mutta on pärjätty eikä örvelletty,kuitenkin hyvät muistot ja eletyt vuodet tähän asti.

    • --37

      Todellakin ,menetin poikuuteni Ämmän voimalan työmaaparakissa ja sama kaveri on vielä kainalossa.

    • oiniitä aikoja

      Paajanen oli portsari.Lesosen Topi, ei tietysti ollut johtaja, mutta legenda
      jo eläissään.

    • Jalo N. Koski

      Rautatieasemalla oli hlöliikennettä ainakin 70-luvun alulle asti. Asemalta nylykytettiin lättähatulla Pesiölle, jossa muistaakseni oli vaihto. Joka tapauksessa pessieltä pääsi etelään, aina Kontiomäkeen asti. Ja kontsahan se olikin kuulkaa sellainen liikennepaikka, että sieltä pääsikin sitten vaikka minne, mihin tahansa rautaiset tiet tässä maailmassa veivätkään.

      • VRläinen

        Niin, henkilöliikenne loppui Ämmänsaareen 1967, jolloin junan korvasi ns. junanjatko eli postiauto liikennöiden vuoteen 1982, jolloin säännöllinen henkilöliikenne loppui Taivalkosken radalla. 1980- l lopulla kokeiltiin muutamana talvena Winter Railia, muttei se noussut kannattavaksi.


      • VRläinen2
        VRläinen kirjoitti:

        Niin, henkilöliikenne loppui Ämmänsaareen 1967, jolloin junan korvasi ns. junanjatko eli postiauto liikennöiden vuoteen 1982, jolloin säännöllinen henkilöliikenne loppui Taivalkosken radalla. 1980- l lopulla kokeiltiin muutamana talvena Winter Railia, muttei se noussut kannattavaksi.

        Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin henkilöliikenne Ämmänsaareen/-sta loppui 21.5.1966, ja ns. junanjatko liikennöi sitten toukokuun loppuun 1976 saakka.
        Taivalkoskelle henkilöliikenne päättyi heinäkuussa 1982


    • niin käy

      Pian tässä alkaa olla sen verran höperö, ettei muuta osaa kuin vanhoja muistella. Höperyyden lisääntyessä ei sitten enää muista mitään.

    • muistiton

      Onpa mukava lukea näitä. Mä oon jo niin höperö etten enää muista juurikaan, mut tulee jotain mieleen tässä. On siellä kylä paljon muuttunut noista ajoista. Ja niin hiljaista nykyään.

    • Jalo N. Koski

      Winter Rail, joopasenjoo! Raahataan etelän veteliä hitaalla junankyrsällä pitkin Suomussalmen korpia, no thanks!
      Ja olihan Suomussalmella oikein laskettelurinnekin tuolla Pesijön suunnalla. Oli sompahissi ja kaikki. Nuotiopaikka lämmittelyyn, kun paleli niin perkeleeest puolen minuutin alamäkimutkittwlun jäläkeeni. Mutta muistaako sen nimeäkään kukaan?

      • Seoli

        Panka


      • Lennié

        mutta onko tietoa tuosta jo puretusta hyppyrimäestä joka sijaitsi Vaamankalliolla?


      • Lennié kirjoitti:

        mutta onko tietoa tuosta jo puretusta hyppyrimäestä joka sijaitsi Vaamankalliolla?

        Oltiin keskikoulussa ja koululla oli leveitä suksia, joita lainasimme ja ruokatunnilla kävimme hyppäämässä Vaaman mäessä. Tais olla mäkiennätys jotakin 28m . Ite hyppäsin n. 20 m.


      • 3666666
        Seoli kirjoitti:

        Panka

        Olinpa töissä pankalla 1990.


      • Anonyymi

        Pankavaara


    • siljander

      ja kontsalla sitä vasta nylykytettiinkin

    • Biingo

      Biingo

    • kylöolipienijavirkkeä

      Nykystä kirjastoa vastapäetä luiskan mäen alla nykysten kerrostalojen kohalla oli Pölläs Ransun aotokorjaamo joka palo 50-luvun puolivälissä... nuorisotalokirjaston vastapäesessä (Amantan?) talossa Kämppä Takke piti ennen Ruohtiin lähtöäsä pientä sähkövehekaoppoa, ratijoeta ja kotinkoneita... takapihan puolella kellarissa Vasankarin Pekka merkkihuolti aenahi Solihverimopoja ja Kulloppisahoja, joeta möe Tampion Matti kunnantalon vastapäesen punatiilikerrostalon alakerrassa linkkariaseman puolella... Oesko se ollu PölläsLassihi sitte toesena kesänä ku huolti mopoja siellä Kiannonkavulle, mikä lie sillo ollu nimeltää, vissii ei mikkään... itellään Lassilla oli komia Vasama nelitahti rossimopo, katteeksi kävi muilla.
      KärkkäesLassi möe metästys ja kalastusvehkeitä KaluAntin talon peässä ja sorvasi takapihan pöksässä pienoskivväärit Vierlinkipaokuille sopiviksi... Laokkosken Jorma sitten jatko omanaan Lassin eräliikettä siinä 70-luvulle asti. KaluAntilla oli joskus melekonen rapula kun tuli karvahattuun paetasillaan ja aomutossut jalassa ensiappuun... poejat tarjosi viskipaokkuja ku Antilla ei lähteny eäntä ja emäntä oli pannut kotona rahat kassakaappiin... parin paokun jäläkkeen tuli ensmäeset sanat ja kuppi rupesi pysymään omissa käsissä... oli niitä kyllä joskus muitahi joella joskus peäsi jano ja emäntähi yllättämmään...

    • Kaasisen ratio ja tv liike oli silloin kunnantalon puolella Kiannonkaulla. Ja kunnataloa vastapäätä oli kansakoulu. ja kansakoulusta seuraavassa omakotitalossa asui Makkosen Matti. Hän joka keksi SMS:N.

      • fakt

        Kansakoulun ja makkosen talon välissä on edelleen talo jossa oli apteekki.


      • Niimpä on...oikeessa oot!


    • Kaverin kanssa istuttiin pakkasessa lankun päälllä ja katottiin pientä teveetä Kaasisen liikkeen ikkunassa jossa joskus vilahti jotakin mustaa...muuten satoi teveessä lunta eniten...siinä meni monta iltaa.

    • 4446556

      Olihan se divarikin tuossa kauppakadulla.

    • Muistaako joku mikä oli Joosepin baarin paikalla sitä ennen?

      • muistelen

        Oliko se Meijerin Baari


      • muistelen kirjoitti:

        Oliko se Meijerin Baari

        Kyllä oli Meijerin baari! Niitä oli monta baaria yhtaikaa Ämmässä sillon. Vaihtoivat vaan nimeään ja omistajaa. Maakunnasskin oli baari 60 luvulla.


      • evakkoreki

        pelli muistaakseni aloitti keskuskadulla kajaani yhtiön rakennuksissa sampolan kohdalla 80-luvulla,nimellä pohjolanase työstö. saatan olla väärässä.


    • Osulan portailla oli mukava istua lämpimänä kesäyönä ja katella torille missä humalaiset möykkäsi..torihan oli heti siinä ennekun siirsivät toiselle puolelle tietä. Posti oli siienä vieressä ja postintalossa myös polliisiasema jossa päivysti Palojärven Matias.

      • lumperinmuori

        Olin kerran isän matkassa ja isä meinasi joutuo tuohon putkaan. Minä peästin kalterien toeselta puolelta itkun ja polliisi vähä leppy ja vei meijät 404 pösöllä kottiin. Äeti oli ihmeissään ja kysy multa, että onko poijalla hiuka, vastasin että on ja saen sitte suola muikkuja ja leipeä.


      • lumperinmuori kirjoitti:

        Olin kerran isän matkassa ja isä meinasi joutuo tuohon putkaan. Minä peästin kalterien toeselta puolelta itkun ja polliisi vähä leppy ja vei meijät 404 pösöllä kottiin. Äeti oli ihmeissään ja kysy multa, että onko poijalla hiuka, vastasin että on ja saen sitte suola muikkuja ja leipeä.

        Oliko Piiparinen sillon polliisina? Se oli mukava mies.


      • lumperinmuori
        Lumperi kirjoitti:

        Oliko Piiparinen sillon polliisina? Se oli mukava mies.

        En tuntenu polliisie olin alta kymmenen. Kerran olin kyllä itehi putkassa virastotalossa ja tietenhi ihan syyttä.


      • lumperinmuori kirjoitti:

        En tuntenu polliisie olin alta kymmenen. Kerran olin kyllä itehi putkassa virastotalossa ja tietenhi ihan syyttä.

        Muutamat polliisit tuli tutuiksi hyvinki..Onni Piiparinen jo ihan kun olin pienenä penskana, myöhemmin Palojärvi, Mäntylän Ahti ja Pyykkösen Pekka(oli vähän aikaa polliisina) oli niitä muutama vielä muttei tuu mieleen..No Suopelto oli nimismies .


      • ennenosattiin

        Eräät poliisit kerjäsivät aikansa tapakoulutusta... ja huomasivat olevansa kahden kerroksen väkeä - toinen maijan katolla, toinen pitkällään torilla.


    • Tyrmätär

      Missä oli ennen sotia poliisin asemat ?.

    • 68-106

      Lysti lukkea ku poijjat assieta tuumovaa.

    • PAOH

      PUTKAN MÄKI KIRKOLLA

    • 6754449446

      Kohta muistellaan että oli kipa kirjakauppa, puuilo, fotosampola, nordea, jalonraetti..
      hyvä sumi !!!

    • Anonyymi

      Pitämällä oli kippari. Urkkiha se sitä pyöritti

    • Anonyymi

      Oliko joskus jopa autoliike Lapinlampi? Missä on nykyisin Ämmän Huolto-osa, niin siinä?

    • Anonyymi

      Ei kauppaliikkeitä, mutta joskus oli Sarapal , Selkopuu ja vielä Ekopuu nimiset yritykset, mutta menee jo ehkä 80 luvulle.
      Ja Pala -Maja.

      • Anonyymi

        Puhumattakaan Reijo Romppaisen Ämmän Autosähköstä.
        Siinä se kansa oli Persoona.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhumattakaan Reijo Romppaisen Ämmän Autosähköstä.
        Siinä se kansa oli Persoona.

        Ja entäpä sitten Määränen.
        Tyyne se teki vielä bisnestä Palvelutalollakin kuulemma. Ja antoi "pikavipinkin". Korosta ei tietoa 😉


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja entäpä sitten Määränen.
        Tyyne se teki vielä bisnestä Palvelutalollakin kuulemma. Ja antoi "pikavipinkin". Korosta ei tietoa 😉

        Määränen saunomisen jälkeen käveli reiskat jalassa ja kylpytakki päällä karvahattuun oluelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Määränen saunomisen jälkeen käveli reiskat jalassa ja kylpytakki päällä karvahattuun oluelle.

        Määräsellä oli peliteltta, jossa pelattiin sököä joskus jopa seteleillä. Ilimakiväärillä ammuttiin ja ykskätisiärosvoja pelattiin. Hienoa aikaa se oli 60-luku.


    • Anonyymi

      Entäpä ihmehitsarin paja?
      Siinä risteyksessä, kun käännytään kylältä nykyiselle Superille ja Tokmannille. Oikealla.
      Nimi ihmehitsari siitä, että miehellä oli ollut tapana sanoa, että "on ihme, jos ei pysy".

    • Anonyymi

      Minä muistan kun Apteekki oli vanhan kunnantalon vasta päätä olevassa talossa .
      Rantakadun kulmauksessa .
      Ja Nimismies oli eläinlääkärin vastapäätä .
      Ainkin 49 vuotta sitten kun ajokortin sain .

      • Anonyymi

        Suopelto oli nimismiehenä silloin.


    • Anonyymi

      Ämmänsaaren työväentalon nurkalla näkyi jäykistynyt Ola Virran kikkeli.

    • Anonyymi

      Hyvä kysymys
      On tullut mieleen tuo Ämmänsaari, Osulan vanhassa kievarissa on tullu paljonkin käytyä joskus , silloin seitsetluvulla, ja hyvää muistoja.

      • Anonyymi

        Minä olin 1969 kesäkuussa viikon Ämmänsaaren lomakylässä (lomaliitto). Olin silloin 10 vuotias. Jäänyt mieleen uimaranta ja siellä ranskalaiset turistit (perhe, monta lasta) joilla kaikilla oli tummat hiukset ja niissä yksi iso valkea raita. Oli kait joku sen ajan ranskalainen tukkamuoti villitys. Jäänyt myös lomakylässä ollut sauna jota lämmitettiin kaasulla.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      637
      4708
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3519
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      154
      3221
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      168
      2479
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2329
    6. 252
      1877
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1467
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      97
      1354
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1349
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1140
    Aihe