Ennen parketin asennusta huomioitavaa

Remontoija

Meille on tulossa keittiöremontin yhteydessä parkettilattia.Asennuksen hoitaa Puustelli.He toimittavat kuulemma lattiamateriaalin vasta n. vuorokausi ennen asennustyön aloitusta.Kuitenkin kaikkien parkettivalmistajien ohjeissa neuvotaan,että parketteja tulisi varastoida asennettavassa tilassa 1-2 vkoa.Kun tiedustelin Puustellin remonttivastaavalta asiasta,hänen mukaan sillä ei ole merkitystä?Että koskaan heille ei ole tullut reklamaatioita lattian asennustöistä.Kyseinen parketti on vielä aika hintava,joten soisi että kaikki tapahtuisi myös varastoinnin osalta oikein..Tuumasivat että ovathan ne lämpimässä rautakaupan varastossa,mutta käsittääkseni juuri asennuspaikan ilmankosteus on tässä se syy,miksi valmistajat ohjeistavat tuohon viikon,parin säilytysaikaan.Kokemuksia??

4

1317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Scgavsvsvsv

      Meille korjattiin yhden huoneen parketti niin että asentaja toi laudat tullessaan ja lätki paikoilleen samantien. Ei ole ollut ongelmia.

      Mutta kyllä asiakkaalla on oikeus vaatia että maksetussa asennuksessa noudatetaan valmistajan asennusohjetta. Jos asia häiritsee niin vaadi että näin pitää toimia. Ja aina voit kysyä lausunnon myös parketin valmistajalta. Kysy että jos ongelmia tulee lyhyestä työmaavarastoinnista niin korvaako takuu. Jos joko puustelli tai parketin valmistaja lupaa korjauttaa mahdolliset ongelmat oman piikkiinsä niin sittenhän asia on omasta puolestasi huoleton.

      Oma mielipiteeni on, että enemmän kannattaa kiinnittää huomiota aluslattian (betoni tms) suoruuteen, ja siihen että asentaja tarkistaa suoruuden ja oikaisee mahdolliset heitot ennen parketin asennusta. Kuuluuko tämä asennukseen? Jos tasoitteita joudutaan käyttämään niin niiden pitää myös ehtiä kuivua ennen parketin asennusta. Myyjä/asentaja sanoo tähän "nykyiset laastit kuivuu niin nopeasti ja tarvittaessa laitetaan rapid laastia", mutta niillä rapideillakin (=nopeasti kuivuvat ja päälystettävät) on omat kuivumisaikansa pussin kylkeen kirjoitettuna. Urakka-asennuksessa näistä helposti yritetään niistää ja parketteja ollaan latomassa heti kahvitauon jälkeen.

      Ehdota puustellille, että asentaja tulee tuomaan paketit ja oikaisemaan mahdolliset heitot viikkoa aikaisemmin. Silloin ainakin sekä paketit että laastit saavat kuivua tai tasaantua kunnolla.

    • Remontoija

      Kiitos vastauksestasi.Eipä taida kuulua lattian oikaisut asennushintaan,lisämaksusta sitten varmaan.. :-/ Nyt käytössä ohutpuulattia,en sitten tiedä mitä sen alla on,muovimatto varmaan,tarvinneeko tasoituksia tehdäkään..Soitin parkettivalmistajalle ja siellä lyhyttä säilytysaikaa remonttikohteessa ei nähty välttämättä näin kesäaikaan etenkään ongelmana,koska parketit varastoidaam lämpimissä tiloissa (=myymälöissä).Eli siirretään lämpimästä tilasta vain toiseen.Toivotaan ettei tule ongelmia.

    • Laattaa

      Suosittelisin ihan omasta kokemuksesta laattalattia, parketti ei ole keittiössä hyvä ratkaisu. Koko ajan saat varoa ja kuivata vesitipat saman tien pois. Pieni vesilammikko kun jää lattialle tunniksi-pariksi, niin se vaurioituu saman tien.
      Laminaattikin (hyvä sellainen) on keittiöön hiemen parempi ratkaisu, mutta ei sekään vettä kestä.
      Meillä keittiön parkettilattia meni uusiksi jo 5 vuoden jälkeen. Pilalle se meni heti sen ensimmäisen kerran jälkeen, kun koira oli yöllä kaatanut vesikuppinsa. Arvaa, laitettiinko enää parkettia..

      • meillä toimii

        Meillä on toiminut parketti keittiössä oikein hyvin. Kaikki tipat tosiaan kuivataan saman tien, mutta niin tekisimme olisi materiaali mitä hyvänsä. 10 vuoden aikana pari isompaa lätäkköä levinnyt siihen, joku limupullo tms, mutta ei siitä mitään jälkiä jäänyt. Parketti on hyvin tehty, liimattu pontit ja uskon, että se osaltaan auttaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      244
      2140
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1836
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      74
      1534
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      109
      1255
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1150
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1115
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1044
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      970
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe