Perhanan teräsuojat..

Kamikaze sahuri

Korpeaako ketään muuta nämä rimpulateräsuojat sahoissa?

Olen meinannut useamman kerran leikata itseltäni sormet kun yli-innokas suojalaite pakottaa työskentelemään kummallisin ottein. Käsisirkkelissä suojus hankaloittaa sahaamista niin paljon että olen omaksunut huonon tavan pitää aina peukalon syrjällä suojusta yläasennossa. Turvallisempaa olisi jos laitteessa ei olisi teräsuojaa ollenkaan jolloin pystyisi keskittymään sahaamiseen ja käyttämään kunnon otteita (joissa sormet kaukana terästä).

Hajoavatkin nuo rimpulat helposti.

Rakennussirkkelistä ruuvasin suojauksen tänään kokonaan pois paranteekseni laitteen käyttöturvallisuutta! Enää ei tarvitse harrastaa ote-akrobatiaa sormet muutaman millin päässä viuhuvasta terästä...

4

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jarrunkin poistin

      Pöytäsirkkelistä minä jo uutena poistin teräsuojuksen. Eihän se ole kuin tiellä. Halkaisuohjain puukon säädin myös siten, että se on terää alempana. Eipä haittaa uria sahatessa.

    • älytöntä

      Olette te sankareita - onnea!

    • kari789

      Sattumoisin juuri eilen pohdiskelin noita yläjyrsimiä ja niiden turvalaitteita. On käyttä mennyt kovin hankalaksi, kun virtakytkintä pitää painaa jatkuvasti, jotta kone käy.

      Olen noita ostanut jo neljä. 1. ja 2. olivat sellaisia, joissa virtakytkimen sai lukittua, joten molemmat kädet olivat vapaana pitämään kiinni sieltä, missä parasta on.

      Tuo jyrsin no 2 oli ehdottomasti paras näistä neljästä. Siinä oli kahvat kiinni jyrsimen pohjalevyssä eikä itse moottoriosassa. Silloin ote on lähellä jyrsimispintaa jolloin koneen käsittely on helppoa ja vakaata.

      Nykylaitteissa kun täytyy koko ajan painaa virtakytkintä, niin kahvat joudutaan laittamaan kiini itse moottoriosaan. Silloin ote on kaukana jyrsimistason yläpuolella. Se vaikeuttaa koneen asennon hallintaa ja on vaarana että kone kallistuu. Pitäisi olla ainakin yksi kahva kiinni myös alhaalla pohjalevyssä kuten paistinpannussa.

      Tuollainen paistinpannujyrsin on ollut olemassakin. Joskus kauan sitten markkinoille tuli ensimmäinen käsiyläjyrsin. Valmistaja oli B&D. Jyrsin oli tehty porakoneesta ottamalla koneen vaihteisto eli se etupää irti ja sen tilalle oli laitettu jyrsimen kori eli se pohjalevy. Siinä oli yksi kahva kuten paistinpannussa. Tämä kahva ja se toinen, porakoneen kahva, olivat toisiinsa nähden ehkä 90 asteen kulmassa. Näillä kahvoilla oli erittäin helppoa hallita koneen liikettä. Kun kahvat on kulmassa toisiinsa nähden ja vielä lisäksi ERI korkeudella, niin kone ei keiku mihinkään.

    • Puhtaat kalsarit

      Teräsuojan tarkoitus ei ole suojata käyttäjää vaan laitteen valmistajaa. Jos vahinko syntyy, niin voidaan osoittaa että käyttäjä on käyttänyt laitetta "väärin" eli korvausvelvollisuutta ei tule, vaikka vahinko olisikin aiheutunut siitä, että huonosti suunniteltu suojalaite pakotti käyttämään laitetta vaarallisella tavalla.

      Teräsuojat sopivat hyvin nykyaikaiseen p***ahousuyhteiskuntaan missä oletetaan että yksilöllä ei ole mitään vastuuta omista tekemisistään vaan laskun maksaa aina joku muu ja vahingon sattuessa ensimmäisenä kiekaistaan että "kuka korvaa?" ja ihmetellään että pitäisikö asiasta vastaavan ministerin erota.

      Turvallisuus on aina käyttäjän korvien välissä ja omissa käsissä. Sirkkelit ovat lähtökohtaisesti hemmetin vaarallisia kapineita, eivätkä ne teräsuojilla muuksi muutu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1026
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      56
      742
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      618
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe