Gallup Malediiveillä matkustaneille

Utelias -79

1. Koska matkustit, ajankohta ja matkan kesto?
2. Kohde ja hotelli tmv. ?
3. Matkatoimisto ja lentoyhtiö?
4. Matkalaiset? Aikuisia? Lapsia? Ikähaarukka?
5. Pisteet (1-5) kohteelle? Hyvät ja huonot puolet?
6. Pisteet (1-5) hotellille? Hyvät ja huonot puolet?
7. Sää lomasi aikana?
8. Mitä nähtävyyksiä tms suosittelisit muille?

3

773

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vasta takaisin

      1. 20.4 - 29.4 paikan päällä 7 päivää.

      2. Maafushi - Arena Lodge. Käytiin myös Fihalholhilla ja Fun Islandilla

      3. Ei käytetty matkatoimistoa, lennettiin Helsinki - Lontoo Heathrow [Finnair]; bussilla Heathrow - Gatwick; Gatwick - Male [British Airways] ja takasin muuten samalla tavalla paitsi myös Heathrow - Helsinki väli British Airwaysillä.

      4. Kaksi aikuista ~30

      5. (5) Malediivit on aivan huikea paikka, paras puoli on ehdottomasti merielämä. Jos snorklaus ja sukeltaminen kiinnostaa, suosittelen ehdottomasti. Jos idea on ottaa lähinnä aurinkoa rannalla, maailmassa on paljon halvempia paikkoja siihen tarkoitukseen.

      Maafushi saarena on hieman epäsiisti, ei siis mikään resortti jossa kaikki on aivan tip top. Ihmiset ovat ystävällisiä mutta kyseessä on kuitenkin muslimimaa, joten esimerkksi naisten pukeutumista rajoitetaan ja alkoholi on kielletty Maafushilla. Itseasiassa alkoholi on kielletty koko Malediiveilla, mutta resortit saavat sitä myydä turisteille.

      Maafushilla on pieni turistiranta, jossa naiset saavat käyttää bikinejä, muuten saarella tulee käyttää peittävämpää asua. Resorteissa pukeutumista ei rajoiteta.

      Ruoka Maafushilla on ihan hyvää, jos tykkää kalasta. Kanaa ja nautaa saa myös, mutta mitään huimia kulinaristisia elämyksiä annoksista ei oikein saa. Hotellien tarjoamat aamupalat ovat koko saarella samat joka aamu eli kananmunia, paikallista kalamuhennosta, jotain riisintapaista jossa on tonnikalaa, paahtoleipiä ja makkaroita. Lisäksi tarjolla oli lettuja. Hedelmämehut ovat loistavia, ja ne tehdään aina tuoreista hedelmistä. HIntataso on kohtalainen Maafushilla, mutta ilmeisesti hinnat ovat nousussa.

      Buffet resortissa ~25$ /hlö
      illallinen Maafushilla ~10$ /hlö

      Resorteissa on buffet tyylinen ruokailu ja ainakin Fun Islandilla ja Fihalholhilla. Resorttien ruoka on hyvätasoista, Fihalholhilla ehkä parempaa kun Fun Islandilla.

      6. (2,5) Arena Lodge on guest house majoitus, joka kuuluu Arena Beach ja Arena Sky Lodgen kanssa samaan ketjuun. Käytännössä siis saa "paremman" hotellin palvelut halvemmalla. Varasimme mahdollisimman edullisen huoneen, koska tarkoitus ei ollut viettää huoneessa juurikaan aikaa. Hintaansa nähden huone oli ihan ok, ilmastointi toimi (on muuten erittäin tarpeellinen, yölämpötilat eivät paljon päivän lämpötiloista laske) ja huone oli ihan kohtalaisen siisti. Arena Lodgen henkilökunta ei juuri osannut puhua englantia, pois lukien yksi nuorempi työntekijä. He kuitenkin soittivat jollekin kielitaitoisella aina tarvittaessa.

      Arena ketjun hyvä puoli oli hyvä excursion tarjonta, eli päivä visiittejä resorttehin, snorklaamaan ja muihin aktiviteetteihin oli tarjolla päivittäin.

      7. Pääsääntöisesti aurinkoista, mutta muutaman iltana tuli muutama ukkoskuuro. Sateet olivat kyllä todella lyhytkestoisia. Lämpötila oli yli 30 kokoajan.

      8. Snorklaus ja sukeltaminen! Kannattaa käydä myös resorteissa, Fun Islandin ja Fihalhohin snorklauspaikat oliva myös todella vaikuttavia. Korallit tosin ovat haalistuneet 90-luvun lopun voimakkaan El Ninon takia, eivätkä ole palautuneet kovinkaan hyvin.

      PS. Liikkuminen Malediiveilla voi olla kallista, jos et käytä julkista lauttaa. Speed Boat lentokenttä - Maafushi 175$ /vene max 6 ihmistä Jotkut resortit ovat kaukana Malesta, ja niihin päästäkseen täytyy lentää vesitasolla 250 - 500 $ / hlö. Jotkut resortit järjestävät omia kuljetusia vierailleen ja ne saattavat sisältyä majoituksen hintaan.

    • The sunny side

      Matka 1.
      1. 10/2010, 15 vrk
      2. Kuredu
      3. Finnmatkat, Lufthansa/Condor
      4. 2 aikuista
      5. ja 6. Täydet pisteet. Ei huonoja puolia, vain hyviä. Kaunis, kilometrin pituinen hiekkasärkkä jätti unohtumattoman vaikutuksen. Malediivien kohdalla on mielestäni aika hankala puhua kohteesta ja hotellista erikseen. Kun ollaan saarella, jonka omistaa hotelliketju, kohde=hotelli.
      7. Paahtava aurinko, muutama trooppinen sadekuuro
      8. Nähtävyyksistä kyselee varmaankin sellainen, joka ei ymmärrä millainen kohde Malediivit on? Tajuatko, että vietät lomasi saarella? Osa saarista on todella pieniä. No toki visiitit paikallissaarille voi ajatella nähtävyyksiksi? Ui, snorklaa/sukella, ota rennosti, syö hyvin. Jos olet himoshoppailija, unohda Malediivit.

      Matka 2.
      1. 10/2012, 15 vrk
      2. Meedhupparu
      3. Finnmatkat, Lufthansa/Finnair/Condor
      4. 2 aikuista
      5.ja 6. 2 pistettä. Ruoka huonoa ja kylmäketju ei toiminut, koko loman ajan turistiripuli. Hotellissa kuluneisuutta. Muutoin perus-Malediivia, merta, aurinkoa, snorklaamista, rentoilua.
      7. Aurinkoinen, tyyniä päiviä. Pari trooppista sadekuuroa.
      8. Kts ensimmäinen kasi.

      Ilmainen vinkki: Valitse saari, jonne lennetään vesitasolla. Vesitasolento yli atollien on kokemus, jota et ikinä unohda. Pikavenekyydillä jäät kokemusta köyhemmäksi.

    • Malediivitar

      1. Koska matkustit, ajankohta ja matkan kesto? Joulu-tammikuun vaihde 2015-2015.

      2. Kohde ja hotelli tmv. ?
      Hulhumale --> Thulusdhoo --> Himmafushi (never back, epäsiisti mädäntyneelle haiseva ranta, kaatopaikkana toimiva) --> Dhiffushi (PARATIISI!!) --> Hulhumale. Kaikissa pieni paikallishotelli tai -hostelli. Liikuttiin paikallisveneillä.

      3. Matkatoimisto ja lentoyhtiö? Omatoimimatka, KLM & Aeroflot, koneen vaihdolla siis mentiin.

      4. Matkalaiset? Aikuisia? Lapsia? Ikähaarukka? 2 keski-ikäistä. En silti meitä aikusiiksi sanoisi ;-)

      5. Pisteet (1-5) kohteelle? Hyvät ja huonot puolet?
      Hulhumale 4; kivoja pieniä ruokapaikkoja, paikallisväestöä, uimarannalla sai naiset olla vain kokouikkareissa. Kierrettiin tätä sääntöä menemällä riittävän etäälle the Rannasta puiden taa. Silti uidessa sielläkin toppi ylle. Poliisit kävi ratsaamassa rantaa silloin tällöin bikiniuimareiden varalta.
      Thulusdhoo 5; sikasymppis pikkusaari, jossa turisti oli nähtävyys. Huikea ranta 20 askelta huoneen ovelta, delfiinien hyppynäytökset aivan siinä silmien alla. Hiljaisuus.
      Himmafushi 1; kommentit jo tulikin aiemmin ylempänä. Paikallisvankila myös siinä rannan tuntumassa. Riistohinta"ravintola", jossa surkea ruoka.
      Dhiffushi 5; huikea matala ranta, jossa kirkkaassa vedessä rauskuja mukavasti tuijoteltavana. Pikkuruinen saari, jossa ihmiset heiluttelivat meille hotellin parvekkeelle, kyselivät kuulumisia tiellä ym. Ihana ilmapiiri, sinne takaisin!

      6. Pisteet (1-5) hotellille? Hyvät ja huonot puolet? Kun en nimiä muista, niin jätän arvioimatta.

      7. Sää lomasi aikana? Aurinkoahan tuo pukkasi ihan koko ajan B-)

      8. Mitä nähtävyyksiä tms suosittelisit muille?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      359
      4121
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1769
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1536
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      62
      1515
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1350
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1321
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1319
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      201
      1296
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1200
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1194
    Aihe