Autossa riehunta.

Kohtakuuro :)

Ongelmana on autossa uikutus ja ohikävelevien koirin haukunta. Koira(narttu) on kotona itse rauhallisuus. Toki vahtii ja haukkuu outoja ääniä. Mutta nyt on ongelmaksi tullut autoilu. Yleensä koira kulkee farkun takaosassa jossa koiraverkontakana vapaana. Tai takapenkillä siihentarkoitetuissa valjaissa. Eli kiinni turvavöissä..

Toisen koiran nähtyään meinaa mennä "raamit" kaullassa ikkunasta ulos ja jää rähisemään. Muutoin pitää pientä uikutustä ja ininää kokoajan päällä. Kotona se tulee hyvin toimeen koirien kanssa. Tosin on reviiritietoinen. Mutta lenkillä rähisee muille koirille.

Mikä siis avuksi autoilu ongelmaan.

10

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näe kokonaisuus

      Eipä taida tuohon rähinäongelmaan autossa löytyä ratkaisua ennen kuin olet löytänyt ratkaisun rähinäongelmaan lenkillä.

      Ininä autossa ei vaadi varmaan muuta kuin että otat koiran etupenkille ja avaat raitisilmasuuttimen josta hauvasi saa happiryyppyjä halutessaan. Myös ikkunan raolleen avaaminen ajaa saman asian.

      • Kohtakuuro :)

        Näihin ongelmiin juuri pyysin neuvoja. Ymmärrän kyllä näiden asioiden syy yhteyden. Tänään lenkillä tavattiin kaksi koiraa nuuskittiin ja ei ongelmaa. Keskusteltiin asiasta koirien omistajan kanssa. Mutta hänkään ei osanuut auttaa.

        No etupenkille ottaminen on pois laskuista. Jos turvatyyny laukeaa on koira mennyttä. Eikä autossamma ole liioin kuuma. Ilmastointi pitää siitä huolen. Ja kyllä tässä on kaikki konstit mitä on keksitty pyritty käyttämään. Ja vielä tiedoksi tämä ei todellakaan ole ensimäinen koiran,i joten en ole asiassa mikään "märkäkorva".

        Tietysti koiran voisi laske vapaaksi takapenkille. Mutta kun koirakin täytyy olla kytkettynä autossa takapenkilläkin. Jo omankin turvallisuuden kannalta. Tiedätkö minkäläainen massa on n.25 kg koiralla ilman turvavitaä kolaritilanteessa. Mutta kiitos neuvostasi. Ikkunan aukipitäminen ehkä onnistuukin kesäkeleillä.


      • Näe kokonaisuus
        Kohtakuuro :) kirjoitti:

        Näihin ongelmiin juuri pyysin neuvoja. Ymmärrän kyllä näiden asioiden syy yhteyden. Tänään lenkillä tavattiin kaksi koiraa nuuskittiin ja ei ongelmaa. Keskusteltiin asiasta koirien omistajan kanssa. Mutta hänkään ei osanuut auttaa.

        No etupenkille ottaminen on pois laskuista. Jos turvatyyny laukeaa on koira mennyttä. Eikä autossamma ole liioin kuuma. Ilmastointi pitää siitä huolen. Ja kyllä tässä on kaikki konstit mitä on keksitty pyritty käyttämään. Ja vielä tiedoksi tämä ei todellakaan ole ensimäinen koiran,i joten en ole asiassa mikään "märkäkorva".

        Tietysti koiran voisi laske vapaaksi takapenkille. Mutta kun koirakin täytyy olla kytkettynä autossa takapenkilläkin. Jo omankin turvallisuuden kannalta. Tiedätkö minkäläainen massa on n.25 kg koiralla ilman turvavitaä kolaritilanteessa. Mutta kiitos neuvostasi. Ikkunan aukipitäminen ehkä onnistuukin kesäkeleillä.

        Millanen pirssi teillä sitten oikein on kunnei matkustajan turvatyynyä saa kytkettyä pois? Yleensä nimittäin siihen löytyy oma kytkin. Tsekkaa ohjekirjasta.

        Juu, ja tuo nuuskutteluhomma ei ole mitenkään riippuvainen siitä lämpötilasta mikä autossa vallitsee, vaan siitä että happihörpyt ulkoilmasta rauhoittaa koiraa. Voi olla että auttaisi juuri siihenkin ettei koirasi huomioisi niitä muita turrikoita matkan varrella. Varsinkin tuo kun imppaa raitisilmasuuttimesta. Mutta kannattaa tosiaan pitää ikkunaa auki raollaan jos takapenkillä matkustaa.

        Tuo turvavyöjuttu on kyllä kaksipiippuinen juttu kanssa. Oletko koskaan miettinyt että autosi saattaa syttyä palamaan. Kolarissa tai jopa ilman kolaria. Rekku on kyllä viimeinen joka autosta pelastetaan. Ja kriittisessä tapauksessa hankaloittaa muutenkin pelastustöitä. Kolarin jälkeenhän koira etsii suojaisan paikan eikä jää romun luo hortoilemaan ja häröilemään.

        Ja vielä lyhyesti omat vinkkini siihen kohtaamisremuamisen ehkäisyyn. Kaksi samaa sukupuolta olevaa eivät kohtaa hihnaseukkaamisen merkeissä. Kysy vastapuolen sukupuoli. Oma rauhallisuutesi on avainasemassa, puheellasi rauhoitat koiraa ja kerrot mitä sen oletat ja haluat missäkin tilanteessa tekevän. Kun kohtaatte ja moikkaatte jotakuta lenkillä, niin lähteissä hihnat eivät kiristy, vaan koira poistuu moikka-tilanteesta pyynnöllä(erityisesti samaa sukupuolta olevat). Milloinkaan älä näytä koirallesi omaa hermostumistasi, äläkä myöskään oikeasti hermostu sen kanssa.


    • gommentaattori

      Se on sitä rähinäongelmaa yleistettynä. Reviiritietoinen rähisijä ja kaiken vahtija.
      Minä pistäisin automatkan ajaksi auton takaosaan häkkiin. Jos ei siellä herkeä rähisemästä, voi häkin peittää, ettei näe ohikulkijoita. Eipä ole vahdittavaa.
      Ajon aikana on tärkeää, että kuljettajaa ei häiritä.

    • Huono olo

      Koiralla voi myös olla pahoinvointia autossa, varsinkin kuumalla kelillä. Oireet voi olla iniseminen ja haukottelu. Ja lopuksi myös oksentelu

    • .............

      Estä tuo toiminta. laita koira häkkiin tai valjaisiin. Meillä käytössä kumpikin vaihtoehto. On meillä lapsetki turvavöissä, joten koira kanssa. Itseasiassa, jo laki taitaa vaatia sellaista. KOira rauhoittuu usein jo siitä, että ei pääse vapaasti riekkumaan. Kuskin häiritseminen on vaarallisempaa kuin mahdollinen kolari. Turha miettiä jotain sellaista. Se ei ole hyvä vaihtoehto sekään, että onnettomuuden sattuessa koira pääsee itsekseen irtaalleen.

      Meillä loppui rähinät, kun päätin, että ne loppuvat. Hankin häkin. KOira alkoi samantien nukkumaan. Otin tehokuurin hihnakäytökseen, ja nimenomaan lopetin hihnalla hallinnan, ja vaadin koiralta kuuliaisuutta. Koira ei saanut ikinä ohittaa rintamalinjaa, enkä nyppinyt hihnasta. Palkitsin takaa. ja kas kummaa, rähinöintikin väheni lähes samantien. Hihna löysällä ohitukset, ilman stressiä, ja paljon palkkaa siitä, että koira pysyy siellä selkäpuolella. Ja toistoja ja siedätystä. Jo rotu on sellainen, että erityisesti urokset eivät sosiaalisuudestaan ole kehuttuja. Meillä siedetään muut urokset. Eli en hyväksy tappeluita, ja vaadin sietämistä.Tykätä ei edes tartte. Kun ei se siihen tule varmaan ikinä pystymään. Mutta käyttäytyä vaan on osattava. Vahtimisen ja reviiritietoisuuden kanssa tein kompromissin ; saa ilmoittaa, mutta pitää lopettaa pyynnöstä. Ja ilmoittaa saa vain pihaan tulijoista, ei ohikulkijoista. On toiminut, ja iteasiassa ei ollut edes hankalaa rajoittaa, kun aloin hommiin. Parin haukahduksen jälkeen kutsuin vaan pois kyttäämästä. Räksytys ja urinointi liittyi nimenomaan liikkumismahdollisuuteen ja näköyhteyteen.

      Kohtaamistilanteissa otin kontaktiin. Kaikkinainen dominointi kitkettiin pois. Sitä riitti, mutta onneksi löysimme rehellisen ja osaavan kouluttajan. Kyttäily ajankuluksi ei ole meillä sallittua. Ajankuluksi mennään harrastamaan. Eli enrgian purku hyödylliseen auttoi jo paljoon! Vaikka aina ollaan paljon touhuttukin, mutta lisäsin vielä ihan fyysistä rasitusta.

      Palkkiona sellainen suht helppo koira- On sillä viettinsä ja omat rajoittensa. Mutta niistä huolimatta elämme nykyisin aika leppoisaa elämää. Viettejä ei siltä pois saa päältä, enkä ole lähteny niitä edes pois täysin vaatimaankaan. Tiesin kyllä ne asiat jo ostopäätöst' tehdessäni. Mutta sallituissa rajoissa on pysyttävä.
      Ja ne rajat määrittelen minä. Tarvittaessa diktaattorina. Jos päätän, että ei vahdita, niin silloi n ei vahdita. Mutta jo sälkaihtimien sulkeminen auttaa tpdella paljon. Ja luulen, että koirakin on onnellisempi mm autoillessaan nyt, kun seon häkissä, eikä tartte enää ympäristöä vahtia. Kun hankin häkin, se alkoi tosiaankin nukkumaan automatkat. Ja nykyään häkki on se melkein paras paikka maailmassa. Häkissä mennään kaikkeen kivaan harrastukseen. Eikä tartte vahtia ympäristöä. Suosittelen siis itsekkin häkkiä taikka turvavyötä. Usein jo pelkkä liikkumisen estäminen saa aikaan toivotun reaktion. Ja arki helpottuu.

      • Kinda

        Kuulostaapa hienolta, siis, että hyvin tehty! Johonkin tämäntyyppiseen 'elämäntyyliin' itsekin pyrin (viettirajoitteet täälläkin huomioon ottaen) ja ajattelinkin kysyä, että olisiko kouluttajasi sellainen, jota voisit täällä ihan nimellä suositella? Toki maantieteellinen sijaintikin vaikuttaa.. (itse lounais-suomessa) Olisi vaan niin kiva saada juurikin rehellinen ja osaava kouluttaja avuksi ja tueksi tässä hommassa..


    • Koiran kanssa kannattaa tehdä ajoharjoituksia joka viikko tuossa tilanteessa. Mutta ota kaveri ratin taakse, näin voit itse mennä takapenkille ja keskittyä täysin koiran ohjaamiseen.
      Tai eihän siinä tarvitse kuskiakaan; auto kävelytien viereen parkkiin ja penkille koiran viereen vahtimaan rekun vahtimisia.

    • KouluTaja!

      Anteeksi asiahan ei minulle kuulu. Mutta en voi olla komentoimatta. Kuten ystäväni sanoi. Jos haluat todellista tietoa älä ainakaa kysy sit s Suomi24. Tämä kai tässä tuli todistetuksi.

      -koira oli siis parempi pitää etupenkillä tai irti? Mielestäni vain täydellinen idiootti tarjoaa tälläistä vastausta. Ensiksikin koira ei saa olla irti etu eikä takapenkillä. Ja vielä hölmömpi ajatus. Turvatyynyn kytkeminen pois,jotta koira voisi olla etupenkillä. Näiden lausuntojen antajalta pitäisi koira/koirat takavarikoida.
      -Samainen henkilö oli myös sitä mieltä että koiralla olisi paremmat mahdollisudet selvitä irrallaa jos auto syttyy palamaan. Täysin väärin. Kodin, kuten autonkin paloissa uhrit kuolevat pääosin palokaasuihin. Esim. kupari kaapeleiden palamishöyryt tappavat jopa yhdellä henkäyksellä

      -Huvittavin ehdotus oli ikkunan aukipitäminen. Siis todellako? -30 astetta ulkona ja ikkuna pitäisi pitää auki. Oletko todellä noin tyhmä. Ja omistatko todella koiran,sääliksi käy

      -Ota koira haltuun. On siis katsottu Cesarin ohjelmia. Miten voi ottaa koiran haltuun ajaessaan

      -Voi vee näitä besse vissereitä.

      -Ainut kunnolinen neuvo on tuo häkin kokeilu. Mutta muut voit unohtaa.

      • Olisit sitten

        ollut kommentoimatta. Ensinnäkin mikään ei estä pitämästä koiraa vapaana autossa. Toisekseen ikkunan pitäminen raollaan rauhoittaa koiraa. Kolmannekseen, kun auto syttyy palamaan, on todellinen kiire päästä siitä ulos.

        Mutta usko itse mihin haluat, ja pidä koiraasi miten haluat. Mutta älä sitten itke kun tulee se todellinen tilanne jonka vuoksi rekkusi menettää henkensä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5484
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      60
      2276
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      52
      2272
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1049
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1024
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      900
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      3
      853
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      773
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      761
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      753
    Aihe