Töiden saaminen LA:ssa, kesäajalle 2015 tai 2016

American dreams

Moikka!

Olen parikymppinen suomalainen yliopisto-opiskelija ja haluaisin tulevaisuudessa lähteä luomaan urani Kaliforniaan. Opiskelen alaa, jonka töitä en voi opiskelu aikana Yhdysvalloissa tehdä (lääketiede), joten olen ensi kesäksi lähdössä tuttujen kautta keskilänteen hengenpelastajaksi. Sinänsä tosi siistiä päästä ylipäätään jenkkeihin kesäksi, mutta koska unelmana olisi West Coast eikä keskilänsi, minua kiinnostaisi lähteä uudelleen töihin 2015 tai 2016 kesäksi.

Työluvat, ym. eivät tule ongelmaksi, enkä kaipaa täällä neuvoja viisumeihin liittyen vaan lähinnä minua kiinnostaisi kuulla käytännön kokemuksia LA:ssa työllistymisestä. Tosiaan koulutuksestani ei juurikaan ole tässä tapauksessa hyötyä, työkokemusta löytyy myynti ja asiakaspalvelu töistä sekä liikunnan ohjauksesta usean vuoden ajalta.

Alustava ajatus olisi, että lähtisin paikan päälle, hostelliin / coach surfaamaan ja etsisin työn. Kalifornian työttömyysprosentti näyttää olevan tilastojen mukaan USA:n suurimpia ja kielitaitoni on sujuva englanti ja sujuva suomi ja that's it. Onko jollain täällä oma kohtaista kokemusta vastaavasta tilanteesta? Löysitkö duunin netistä, liikkeitä kiertämällä, suhteilla, lehti-ilmoituksesta? Millainen palkkaus oli? Viihdyitkö työssäsi? Kauanko työn haku vei? Miten ihmiset suhtautuivat sinuun hakijana / työntekijänä, jne? Unelma olisi päästä luomaan hyödyllisiä kontakteja ja esim. jonkun kuntosalin tai yksityisen lääkäriklinikan respa olisi täydellinen duuni. Kuitenkin perus myyntityö esim. urheiluliikkeessä, vaatekaupassa tai torilla kelpaisi.

7

275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9+6

      Epäilen, että Suomesta saisit vinkkejä, useimmilla tyssää työlupaan. Ilmeisesti sinulla on USA:n kansalaisuus jos ei tarvitse luvista välittää.

      Etsipä joku kalifornialainen foorumi joka käsittelee työllistymistä.

    • Money Talks

      Oletettavasti sinulla siis on jo valmiiksi USAn kansalaisuus koska turistiviisumilla homma ei tule onnistumaan.

    • 197

      Kaliforniassa ei suomen kielen taidosta ole oikeastaan mitaan hyotya. Plussaa olisi jos osaisit sujuvaa espanjaa.
      Klinikan respana sinulla pitaisi olla perusteelliset tiedot vakuutusyhtioista ja systeemeista jo ensimmaisena tyopaivana. Torimyyjan palkalla tuskin edes saa vuokraa maksettua Calissa kun kaikki on kallista.

    • NUIJA

      googlaa CITYATA FORUM LA

    • Siisteihin asiakaspalveluhommiin on paljon pyrkijöitä ja siten aika vaikea päästä jos olet juuri maahan saapunut siirtolainen tai vierailija. Helpompia olisi erilaiset keittoöhommat (tiskaaja, busboy, pikaruokalan kokki, yms) mutta siellä tuntipalkka on yleensä se minimipalkka 8 USD per tunti. Paremmin palkattuja mutta helposti löytyviä töita on erilaiset likaiset työt, esim. teurastamoissa tai lapiohommissa rakennuksella. Näissä on alkupalkat yleensä jo yli 10 USD per tunti ja työtunteja saa viikossa laillisesti tehdä huomattavasti enemmän kuin Suomessa.

    • tyäläinen

      Kuntosalit jatkuvasti hakevat ohjaajia. Miksi et Googeloisi haluamaltasi alueelta CA.sta niitä ja ottaisi suoraan yhteyttä heihin. Olettaen tietysti että tiedät treenauksesta tarpeeksi voidaksesi ohjata muita.

      Toinen tapa on osallistua isoisena kesäleirien ohjaajaksi. Tälle kesälle on liian myöhäistä mutta tulevaisuutta varten voit pitää mielessäsi. Nitäkin on satoja ympäri usaa ja voit keskittäytyä juuri CA.n alueelle. Lääketieteen koulutuksestasi on tuossa iso apu. Se olisi täydellinen kesätyö.

      Lääkäriklinikan respan palkalla tuskin pystyisit elämään,(minimipalkka) mutta siinä jää illat ja viikonloput vapaiksi jolloin voi ottaa toisen työpaikan. Niitäkin mainostetaan jatkuvasti. Googeloi paikallisen sanomalehden työpaikkailmoitukset, sunnuntain lehdet ovat parhaimmat. Tosin useimmat hakevat pidempiaikaista kuin vain parin kolmen kuukauden ajaksi.

      Monster.com on yksi search engine josta voisi olla apua.

      Jos vain töitä haluaa tehdä, oli maa kuin maa, sitä AINA löytyy.

    • allisam54

      Asuin ja olin (monenlaisissa) töissä L.A.:ssa (green card) 18 vuotta. Go-getter-tyyppinen ihminen saa (ainakin jotain) työtä parissa päivässä. Jos et välitä työluvasta vaikka et ole laillisesti työllistyvä, voit silti saada (pimeitä) töitä. Melkein kaikki ulkomaalaiset ystäväni olivat aloittaneet ilman työlupaa ja ajan kuluessa parantaneet immigration-statustaan.Ihmemaa se ei ole, mutta mahdollisuuksia on valtavasti jos on valmis tekemään kovasti työtä. Good luck!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      344
      3601
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      233
      2203
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1722
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1617
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1454
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      294
      1315
    7. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      87
      1165
    8. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      84
      1149
    9. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1141
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      996
    Aihe