Työttömiä kadehditaan?

Pitkäaikaistyötön

Aivan hullulta kuulostaa ajatus, että työttömän pitäisi mennä työttömyyskorvaustaan vastaan jonnekin ilmaistöihin! Uskon, että tällainen ajatus on tullut sellaiselta henkilöltä, jonka ei itse ole tarvinnut ikinä olla työtön eikä miettiä päätään puhki miten taas "sijoittaisi" sen kuukausittaisen huiman 500 euron työmarkkinatuen. Sopisi varsinkin hyväpalkkaisten kokeilla elämistä muutaman kuukauden pelkällä työmarkkinatuella. Vieläköhän sen jälkeen kadehtii työttömää? Ja mielestäni on erittäin väärin, että kaikki työttömät leimataan hyvin helposti työtä vieroksuviksi. Varmasti näitä työtä vieroksuviakin on, mutta luulenpa, että kyllä enemmistö haluaa ja yrittää kaikin tavoin löytää sitä työpaikkaa ja olisi takuulla paljon mieluummin töissä kuin työttömänä.
Mikä olisi se taho, joka todella pitäisi työttömienkin puolta, kenen puoleen kannattaisi kääntyä?

7

238

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Niin, ihme juttu, jos pitää vielä kadehtia "työtä vieroksuvaa".

  • 17+8

   Ei kukaan kadehdi työmarkkinatuella olevia, mutta kieltämättä kadehdin kaveria, joka oli kaksi vuotta 3000 euron kuukausittaisella ansiosidonnaisella samaan aikaan kun itse tein täyspäiväduunia 2000 euron kuukausipalkalla. Ja onhan näitä kausityöläisiä, jotka ovat esim. kesän töissä ja sitten talvikuukaudet ansiosidonnaisella vaikkapa Thaimaassa. Ja ansiosidonnainen ei lopu koskaan koska välillä käydään täyttämässä työssäoloehto. Ja tietysti joku voi kadehtia vaikkapa Helsingissä nuoria työttömiä, joilla on varaa asua keskustassa asuinalueilla, joihin töissä käyvällä ei ole varaa. Tasan ei käy onnenlahjat.

  • Byro B

   Ei kai kukaan työttömän asiaa aja.

   Ilmeisesti jotkut osaavat pyörittää ansseja vuosikymmeniäkin. Se kuitenkin vaikeutuu sitä mukaa kuin vanhenee. Entiset pomot jäävät eläkkeelle tai firmat menevät konkkaan. Sitten puuttuu ne entiset kontaktit eikä uusia löydä.

   Yx tuttava on työskennellyt hautausmaalla jotai 1/2 vuotta joka vuosi ehkä kymmenisen vuotta. Palkka ei ole häävi eikä anssi siten juuri työmarkkinatukea parempi, mutt ansaitsee anssilla eläkettä, jolle jää parin vuoden sisään ihan iän perusteella.
   Kai sitää vapaa-aikaa kadehtii joku töissä kieli vyön alla painava eikä ehdi muistaa/tajutakaan tuota finassipuolta.

  • se on vain...

   porvadeiden (kokoomus jne) luomaa propagandaa, että työttömillä on luksus oltavat. Kaikkihan sen tietää millaista on kituutella muutamalla satasella kuukaudessa, ei autoa, ei uusia vaatteitta, ei ravintolaruokaa, ei leffoissa käymisiä, ei alkoholia, ei tupakkaa, vain ja ainoastaan halvinta mahdollisinta ruokaa, että rahat riittäisi koko kuukaudeksi. Näin ainakin itselläni on. Kaiken tämän lisäksi olen vakavasti sairas, sairastan skitsofreniaa. Ei ole myöskäään yhtä ainotta kaveria. Perheenjäseniä näen harvoin, he ovat naimisissa, on lapsia jne. Jos joku IHAN AIKUISTEN OIKEASTI kadehtii minua, niin väitän että on vielä enemmän ruuvi löysällä kuin minulla, ihan oikeesti! Mitä nämä porvarit ja muut köyhän ahdistajat haluavat vielä? Keräämään käpyjä vain hyvinvuokseni, että porvaris ihmiset, nuo rikkaat keskuudessamme eivät ahdistuisi kun minä en tee töitä?

  • kokemusta on

   Minulla 43 vuotta raskasta työtä takana, jo 15 vuotiaana aloitin, sitten potkittiin pois, saan ansiosidonnaista nyt 1500/kk brutto ja syylistetään luuseriksi, ikää on 58, ei naurata, ei naurata, kadehtikaa nyt. Törkeää on syylilstäminen ja nämä jutut, että työttömän pitää mennä pakkotöihin, ilman palkkaa.
   Itse olisin vielä töissä, mutta kun irtisanottiin kylmästi ja kuka ottaa tämän ikäisen duuniin.
   Kuspäinen työnantaja ei myöskään katsonut, onko mahdollisuutta päästä putkeen, ei ulos vaan ja nuoremmat sai jäädä töihin, minultakin jäi muutama kuukausi vajaaksi työttömyysputkeen pääsemiseen.

   • Byro B

    Ota selville kunnan velvoitetyöllistämisjutut ja hanki pätkätyö, ett pääset putkeen. Ei sitä kukaan tarjoa, mutt toimi ite.
    Jaksamista.


  • Notta soon

   "Aivan hullulta kuulostaa ajatus, että työttömän pitäisi mennä työttömyyskorvaustaan vastaan jonnekin ilmaistöihin"

   Joka tuollaista esittää, ei paljoa omaa logiikan tajua. Siis työttömyyskorvausta saadakseen tulisi tehdä työtä.

   Ja jos työtön tekee työtä ollessaan työtön työttömyykorvauksen saajana, viranomainen antaa karenssin ja vie työkorvauksen pois.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan Emma gaala.

   Luuleeko Martina olevansa koko Emmagaalan pääjehu vai mikä on? Monta päivää jo laittanut itseään gaalaa varten,ja tottakai, pois kotoa hotelliin pakko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   320
   2700
  2. Ilman heijastinta ?

   Kauhavalla lenkkeilijä menehtyi auton törmättyä päin. Kyllä se heijastin on halpa henkivakuutus pimeällä, toki ei ole tietoa että onko heijastinta käy
   Kauhava
   14
   1881
  3. Erika Vikman Emmagaalassa

   Luulin nähneeni tuolta harakalta kaiken, mutta erehdyin. Mikä hiton riepu sillä on päällä? Hirveä ilmestys!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   192
   1796
  4. Olen tajunnut että tein virheen

   Kun meidän yhteys katkesi. Olisit ollut se oikea nainen mulle, miten enää voisin asian korjata? Olen pahoillani.
   Ikävä
   116
   1655
  5. Pilaa sun tunteista

   Sitähän minä vaan teen täällä. Ootko tajunnut?
   Ikävä
   340
   1555
  6. Sofia lähti taas matkalle

   sinä ja minä emme....
   Kotimaiset julkkisjuorut
   148
   1321
  7. Kerro itsestäsi jotain, joka tulisi todennäköisesti yllätyksenä kaivatullesi

   Hyvässä tai pahassa. (Mutta mieluummin tietysti olisi kiva kuulla niitä hyviä asioita!)
   Ikävä
   116
   1253
  8. Martina, uusi hirviö Jocelyn Wildenstein

   Emma gaalan matolla Martinan esiintyi tänään, naama muuttuneena hirviön kaltaiseksi, kuten överi kauneusleikkauksia itselleen tehnyt Jocelyn Wildenste
   Kotimaiset julkkisjuorut
   263
   1172
  9. Miehen malli ja rooli tässä yhteiskunnassa

   Eli olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että miehen rooli on ollut murroksessa jo vuosikymmenien ajan ja yhä edelleen se on vähän hakusessaan. En ole
   Sinkut
   236
   1008
  10. 82 prosenttia kannattaa Natoa!!!

   SUOMALAISTEN Nato-jäsenyyden kannatus on koko ajan vahvistunut ja vankistunut. IS:n Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan 82 prosenttia on sit
   NATO
   224
   865
  Aihe