Koirapuisto - idiotismin mekka

lemmikkinä kuppa

Minkä helvetin takia viette koirianne koirapuistoihin? Eikö jokaisella koiran omistavalla ole tuttuja, ystäviä, kavereita tai vaikka sukulaisia joilla on koira, eikö se piskinne voi niiden kanssa leikkiä ja juosta samalla kun omistajat ehkä joisivat sivistyneesti kahvia? Mutta ei, vittu ei... Mennään vaikka räntäsateessa 120 neliön aidattuun hiekkalaatikkoon, jossa seistään hiljaa ja erillään, kun koirat juoksee keskenään.

Opettakaa ne piskinne tottelemaan teitä, niin voitte pitää sitä syrjäisillä paikoilla vapaanakin, oisko mitään? Ihan vapaana, kyllä. Eikö koira siinä saisi liikuntaa aivan tarpeeksi?

Mikä helvetin idea noilla koirapuistoilla oikein on? Tiedän omasta kotikaupungistakin kaksi otollista paikkaa kerrostaloille, mutta ei... Tässä on nyt koirapuisto, jep, koira vitun puisto. Oksettaa ja naurattaa samaan aikaan.

Olette vässyköiden vässyköitä koirapuistoissa ravaajat, opetelkaa nyt herrajumala elämään omaa elämäänne ja antakaa sen koiran hyvinvoinnin olla prioriteetti numero 5 vaikka, mutta ei numero 1!

23

392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koiruus

      Satutko olemaan tietoinen laista joka kieltää koirien vapaana pitämisen, muualla kuin koirille tarkoitetuilla alueilla eli koirapuistoissa.
      Mites sitten jos olisit itse kävelyllä ja vastaasi juoksisi irrallaan oleva koira, sitten mekkaloisit täällä että eikö omistajat yhtään ajattele kun päästävät koirat irti.
      Koirista et näköjään ymmärrä mitään joten miksi haaskaat aikaasi näillä palstoilla, hanki elämä.

      • Koirapuisto ja muut

        Koiran saa pitää vapaana yksityisalueella esim. piha-alueella tms. Myös maanomistajan luvalla koiraa voi ulkoiluttaa vapaana ottaen huomioon metsästyslain aikarajoitus.


    • kondis

      Mikäpä tässä maassa ei olisi lailla kielletty? Toinen asia mistä voin oppitunnin sullekin pitää on juurikin se, että älä tuijota niitä lakeja suurennuslasilla - elä. Tässä maassa voidaan pahoin satojen lakien takia. Mitä ikinä kansalainen haluaa tehdä niin se vaatii jonkinlaisen lupa- ja asiakirjan, muuten tulee sakko. Joka asiasta verotetaan ja jos et maksa lain mukaan, saat sakot. Käytä turvavyötä, älä tupakoi, älä juo alkoholia, ethän polta kannabista, tässä on nopeusrajoitus 40 km/h, älä kyseenalaista, älä nauti ja ethän vaan jätä niitä veroja maksamatta.

      Asiaan... Aivan totaalisen eri asia pitää irrallaan 65 kiloa painavaa tappajan näköistä koiraa Kaivopuistossa kuin 5 kiloista sylikoiraa metsäpoluilla. Maalaisjärjellä pääsee pitkälle. Se 65 kiloinenkaan ei luonnostaan ihmistä pure, mutta valitettavan usein niiden omistajat ovat keskiarvoa selkeästi tyhmempiä ja sen myötä eivät osaa kouluttaa sen kokoista koiraa asiaankuuluvalla tavalla.

      Ja vittu kerätkää ne koirienne ulosteet! Taivas varjele...

    • Urvelo!!

      Mikäs vässykkä sinä sitten oot kun tuut tänne huutamaan ihmisille joita et tunne, koirista joita et tunne, tilanteista joita et tunne ??!!!
      Lain mukaan koiria ei saa pitää vapaana muuta kuin omalla pihalla ja aidatulla alueella. Joka pykälää ei tartte noudattaa aina mutta myös vapaana kulkemiseen tottumattomilla koirilla on oikeus päästä juoksemaan.

      Eikä sun tajuntaan näytä menevän se että ihmiset asuu erilaisilla alueilla, okt/rt/kt, metsän vieressä tai kaukana siitä, ison tai pienen tien varressa, keskikaupunki/taajama/maaseutu. Koira voi itessään olla erittäin vietikäs elukoitten jahtaamiseen tai sitten nou, itsepäinen tai helposti hallittava, ns turvallinen ystävällinen kaikille tai aggressiivisuuteen taipuvainen, ihmisen läheisyydestä nauttiva tai ei.
      Myös tuttavapiiriin voi kuulua vähän/paljon/ei yhtään koira- ja/tai ihmiskavereita, joillakin on aika matkan takanakin päästä ihmisten ilmoille.
      On liikuntarajoitteita/elämän henk.koht ongelmia, jne. mitkä muokkaa meidän ihmisten elämät täysin erilaisiksi keskenään.

      Et sä senkin ääliö voi viisastella et koirapuistot on perseestä, monelle koiralle ne on mieluisia paikkoja, mukaanlukien omilleni.Joten ole hyvä ja älä sitten käytä niitä puistoja äläkä tuu tänne lässyttämään ongelmias! Vi*** noita älykääpiöitä.

    • Justjoo

      Poistetaan sitten lasten leikkipuistotki samalla koska varmaan lasten vanhemmillakin tuttuja joilla lapsia..
      Jos sinua ärsyttää koirapuistot niin minua ärsyttää nuo isot kerrostaloklöntit jotka pilaavat maiseman etkä näe ikkunastasi muuta kun toisen kerrostalon!
      Jos niiden sijaan olisi metsää missä saa pitää koiria vapaana niin eihän koirapuistoja sitten tarvitsisi.

    • kipale

      No vaikka siksi, että koira saisi parempaa liikuntaa, kun voi juosta vapaana. Ja tapaa samalla niitä lajitovereita. Ei kaikkien tutuilla ole koiria, tai sitten ne asuvat jossain kauempana. Miten se on sinulta pois, jos joku menee sinne puistoon vaikka sitten räntäsateessa? Ulos se koira on joka tapauksessa vietävä. Ja kappas, kun minua ei edes vituta mennä sinne vesi-, räntä-, tai lumisateeseen, ei tässä mistään sokerista tehtyjä ämmiä olla, niinkuin näköjään eräät... Ja eikö niitä karmeita kerrostaloja ole ihan tarpeeksi?? Yritä SINÄ elää omaa elämääsi äläkä takerru muiden elämään.

    • Preb

      Olet täysin oikeassa, koirapuistot ovat tosi naurettavaa toimintaa.

      • prebjooo

        Toinen vammanen liikkeellä! Tutkituta pääs ääliö


    • Oryx1981

      "Eikö jokaisella koiran omistavalla ole tuttuja, ystäviä, kavereita tai vaikka sukulaisia joilla on koira, eikö se piskinne voi niiden kanssa leikkiä ja juosta samalla kun omistajat ehkä joisivat sivistyneesti kahvia?"

      -Ööö, millä perusteella kaikilla olisi? Minun on tarpeeksi vaikea löytää koirattomiakin ihmisiä joiden kanssa juoda sivistyneesti kahvia, puhumattakaan koirallisista. Ja kyllä, olen yrittänyt tutustua koiraihmisiin netissäkin, mutta eipä ole tullut siitäkään mitään.

      Kaikilla ei ole laajaa kaveripiiriä tai suurta sukua.

    • Caucasiansd

      Tää oli sellainen provo-kirjoitus; heitetään sivulle ja sitten annetaan jengin kiehua, itse lähdetään pois.
      Itse ajattelin mennä vaikkapa kotiäitien sivulle, puhua yhteiskunnan loisista ja ympäristöä saastuttavista vaippavuorista. Mitään muuta intressiä ei ole kuin ärsyttäminen. Sitten häippäsen seuraavalle sivulle.

      • niimpä

        Jep. Nyt tuli totuus. Hallelujah! Ihmiset saa kiksejä tästä :D


    • Don't bark so loud

      Miksi tuut tänne provoilee? Eikös hralla ole omaa elämää ollenkaan tai jos on niin aika surkea kun pitää täällä huutaa ihmisille jotka tekee niin kuin pitääkin

      vien sen meitin hran koirapuistoon ettei siitä tule sekopäistä piskiä siellä se saa jusota niin kauan kun haluaa ja tutustuuu myös muihin kun en edes juo kahveeta niin mitä sä turhaan räksytät.

      Tollanen räkyttäminen on pahempaa mitä kukaan piski voi tehdä kun sulla raukalla ei ole edes omaa koiraa niin miksi tulet tänne sitten nakkelemaan muitten niskaan sitä paskaa?

      Miten se sua haittaa vaikka möllöttäisin siellä keskellä talvea alasti ei se sua pitäisi haittaa tippaakaan voit tulla vaikka mukaan möllöttää jos sua vituttaa että mä siellä koiran kanssa yksin möllötän tajoan sulle vaikka limpparit siitä hyvästä :D

    • Koiraharrastaja

      Paimiossa ainakin paikallisen koirayhdistyksen ylläpitämä koirapuisto ja sen yhteydessä oleva koulutuskenttä ovat ahkerassa käytössä. Jätökset siivotaan hyvin ja yhdistys pitää puistoa kunnossa, ja sen näkee kävijämäärässä.
      Koirapuisto on hyvä paikka antaa koirien juosta vapaana ja leikkiä toisten koirien kanssa.

    • haz3l

      Eihän koirapuiston tarkoitus ole ainoastaan pitää koiraa vapaana. Tärkeämpi paikka se on koiran sosialistamiselle. Ei niitä oppeja, jotka erilaiset koirat voivat käyttäytymisellään pennulle opettaa, voi oppia yksinään korpimetsässä. Kirjoittaja ei luultavasti omista edes koiraa tai jos omistaa, niin ei ole ikinä viitsinyt perehtyä koirien käyttäytymiseen.

      • 234+0987

        Koira on laumaeläin, ja laumassa on aina johtaja.Puistossa selvitetään kuka on lauman johtaja, joka kerta.Joidenkin koirien kohdalla leikkien,juostenja joidenkin tapellen.
        Paras paikka sosiaalistaa koiraansa on koirankoulutukset, tuttavien, ja juurikin hyväkäytöksisiksi tiedetyt koirat.Ei sinne puistoo kannata viedä koiranpentuaan selkäänsä muilta vierailta koirilta ottamaan.Niin on monta remmirähjää ja epävarmaa koiraa tehty.Koira ei voi luottaa omistajaansa kun omistaja pakottaa pennun/koiran tuollaisiin tilanteisiin, vaikka omistajan kuuluisi aina kaikissa tilanteissa suojella pentua/koiraansa.

        Koira on riittävän sosiaalinen ja hyväkäytöksinen, kun se pystyy ohittamaan hihnassa muut koirat riehumatta/sekoamatta.
        Voit halutessasi pysähtyä juttelemaan muiden ihmisten kanssa, ja koirasi osaa käyttäytyä hyvin, ei hauku, ei nyi hihnassa, ei tuijottele, ei hypi yms.

        Koirapuistossa ei opi koira sitä perustottelevaisuutta, ja niitä tapoja joita tarvitaan ohitustilanteissa.Niitä opitaan koulutustilaisuuksissa joissa paljon koiria paikalla.Sieltä saat parhaat eväät, niillä sitten koulutat koirastasi yhteiskuntaan sopivan ja sosiaalisen yksilön.

        Minä päästän koiran puistoon vain tuttujen koirien kanssa tai yksin.Vieraat koirat omani ohittaa kauniisti.Ja leikkii vieraidenkin kanssa hihnassa, jos siihen antaa luvan.Ei rähjää,hauku, eikä nyi hihnassa.On kaikkien siliteltävissä, ei ole agressiivinen millekkään/kellekkään.

        Koulutuksissa käytiin ahkerasti pentu ja nuoruus aikoina, sitä suosittelen kaikille.Niin ei tule pito eikä hallinta ongelmia.Koiran on hyvä tavata ja tutustua vieraisiinkin koiriin, mutta siinä on omistajan osattava katsoa millaiseen porukkaan koiransa päästää, ettei siitä lopulta ole enemmän haittaa kun hyötyä koiralle.


      • ääliöitäliikkeellä

        kerroppa sama stoori aiemmin hakatulle koiralle, ääliö.


    • sitäkö haluat

      Hyvä idea AP, älä sitten säikähdä taikka valita, jos 50kg uroksemme tulee luoksesi. En käy enää puistoissa vaan pidän vapaana muualla, kuten haluat.

    • joo

      Oma koirani tappaisi sinut paskiainen!!

    • elhoitaja

      Ap ei tiedä koirista tai eläimistää yhtään mitään. Turha hullulle on kertoa totuutta. Eläintenhoitaja opiskelijana tässä monen eläimen kanssa tiedän että voi hallelujah kun olisikin koirapuisto, kun se koira ei aina vapaana pysy vieressä. Tai entä kun se koira pelkää tai inhoaa asioita, kyllä se koirapuisto on elukan turva. Ja hyvä tyypit jotka seisoo siel räntä ja vesi sateessa niin kuuluu tehdä. Koiralla on paljon enemmän virtaa ja vauhtia kun ihmisellä niin kaks koiraa ja rajattu alue...turvallista ja parasta koiralle. Oma koira pysyis vapaana mutta anna olla kun pamahtaa jossain niin ei näy enää koiraa tuntikausiin tai jos tulee ihminen kävelykepeillä/oksa kädessä niin ollaan tappovalmiina...koiraa ei niin vain pidetäkkään vapaana. En tiedä omistatko edes koiraa kun näin sanot, päättelisin sinun omistavan vain oman itsekkään mielikuvasi asiasta ilman tietoa.

    • Koirarakastaja

      Hanki hemmetti elämä!! Mene hoitoon..

    • porsaspenkki

      Aloittajalla on lääkkeet ottamatta. Ei sais nauraa kun toinen on sairas, mutta silti pisti naurattamaan tuo "koira vitun puisto" :D :D

    • puitonpöljäke

      Voi olla tuttu koiranomista, huom, se ei tarkoita että tutulla koirallisella olisi aidattu piha. saatetaan siis ihan kimpassa lähteä koirapuistoon, koirinemme. Ja jos koirapuistot poistetaan, niin eikäösw saman tien joutuais poistaa liikuntahallit ja uimahallit, onhan niitä järviä uimiseen ja avantointi kuulema terveellistä, ja kerrostalojen pihoja jalkapalloon, jääkiekkoon ym toimintaan, kaikki pois vaan!

    • ongelmakoirien-mekka

      En suosi koirapuistoa. Kouluttakaa koiranne niin voitte pitää muuallakin vapaana. Heikosti koulutettujen koirien paikka ja sellaiseen seuraan en omaa koiraani veisi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      325
      3203
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      223
      1994
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1612
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1427
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      82
      1309
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      284
      1243
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1061
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      1001
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      146
      878
    Aihe