Maalta kaupunkiin - HELP!!

Jöötah

Moi

meillä on sellanen tilanne et tuli avioero miehen kans ja oltas nyt muuttamassa 3v pojan ja kahden koiran kans kaupunkiin maalta jossa meillä oli ennen omakotitalo vuokralla. Sinne ei luonnollisesti oo mahdollista jäädä eron takia.

Tarviisin nyt kipeästi apua miten saada stressimahanen collie ja tosi energinen saksanseisojan ja pystykorvan mix sopeutumaan lyhyellä varotusajalla kerrostalokaksioon lähiöss Vantaalla. Noi koirat on tottunu olee ulkotarhassa ja välillä sisällä ja vapaana ja noista toi collie on nähny hihnan vaan ehkä jotain viis kertaa. Iät on nuoremmalla 3v ja vanhempi energiapommi on 7v mut sitä vois luulla kaksvuotiaaks se ei oo pentuajoiltaan yhtään rauhottunu.



Kaikki neuvot ja niksit olis nyt tarpeen. Tiedän et tää muutto tulee venyttää mut äärirajoilleen kun on toi lapsikin, kummastakaan koirasta en kuitenkaan haluis luopua. Ovat leikkaamattomia uroksia molemmat. Mitä naapurien kans tulee ottaa huomioon ja yleisessä asumisessa kans et ärsyttäsin mahollisimman harvaa ihmistä en haluis heti ekan kuukauden aikana saada häätöuhkaa. Pystymix vahtii helposti myös eli haukkuu ja collie yhtyy siihen.

Help??



ps. rahaa ei oo paljon käyttää, eron takia kaikki säästöt meni ja sossulla tullaan menee niin pitkään et saan elämän tasaseks ja pääsen taas töihin.

3

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hankala tilanne

      Jos koirat vielä noin energisiä. Opettele ensinnäkin nyt kävelemään hihnassa sillä se on välttämätöntä kaupungissa. Naapureita ärsyttää lähinnä koiran haukkuminen ja päälle hyppiminen. Ota myös koirat nyt sisälle jos et vielä ole muuttanut että tottuvat olemaan sisällä. Paljon hihnalenkkejä vaikka koirien kanssa erikseen näin aluksi. Etsi myös lähin koirapuisto/muu paikka missä voi juosta alueelta mihin muutat.

    • Näin sen teet

      Siitä haukkumisesta sisällä pääset helposti eroon kun aloitat homman mahdollisimman pian muutettuanne. Viettäkää aluksi yksi kokonainen päivä parvekkeella. Kun koira(t) haukahtaa, tulee karkotus sisätiloihin. Pari sekuntia riittää, sitten saa tulla takaisin. Edes oven ei tarvitse olla kiinni mutta pääasia että kirsu ei tule parvekkeen puolelle. Kun seuraava kerta haukahtaa, silloin uudelleen sisälle ja muutaman sekunnin pidempi karkotus. Karkotuksia pidennetään aina kahteen minuuttiin asti ja palataan takaisin alkuun. Koko ajan ja heti ensimmäisestä äännähdyksestä. Tätä teet siis yhden kokonaisen päivän ajan.

      Sitten seuraavana päivänä vietätte aikaa olohuoneessa ja karkotuspaikkana toimii eteinen tai toinen huone. Muutoin aivan sama juttu.

      Molemmissa tapauksissa tulet huomaamaan että haukkukerrat harvenee harvenemistaan päivän mittaan. Seuraavina päivinä ei tarvitse kuin silloin tällöin komentaa koira karkotukseensa. Aivan hiljaiseksi pystykorvaa on mahdoton tietysti saada, mutta niin hiljaiseksi kuitenkin että naapureita, ellei nyt aivan koiranvihaajia tai kerrostalokyttääjiä ole, ei koirasi ääntelyllään juuri häiritse.

      Kun poistutte kotoa ja koirat jäävät odottelemaan, niin laita radio päälle ja volyymia sen verran ettei ulkoa kuuluvat äänet niitä häirihte.

    • Ehit vielä laittaa ne matot lattialle, mitä meinaat käyttää uudessa asunnossa; näin saat heti tuttua hajua mukaan, mikä auttaa kumpaakin koiraa. Lenkkien määrän kun vielä tuplaa niin eivät jaksa vahtia..
      Tuo radio hyvä antamaan taustameteliä niin ettei asuntoon kuuluvat äänet ole ainoat. Lisäksi antaisin koirien jäädessä yksin niille mieluisat puruluut.

      Juu, tuossa jo sanottiinkin että joka haukahduksesta huomautus. Jos koiran annetaan vuhkua ja vahtia, niin se on vain ongelmien lisäämistä. Voithan testata itsekin jääkö koirat hiljaa; mene rappukäytävään ja kuuntelet tilannetta jonkun aikaa; silloin voit nopeasti puuttua itse tilanteeseen.

      Hihnassa kulkeminen voi olla helpoin juttu: vieras paikka ja vieraat hajut niin herkempi koira seuraa sinua joka tapauksessa.

      Kaveri laittoi kerrostaloon muuttaessaan lapun rappukäytävän seinälle "koulutus käynnissä. Asunto ö3ö." Voi siihen laittaa myös "Mikäli häiritsevää haukkumista esiintyy, olkaa ystävällisiä ja laittakaa siitä lappu, missä aika, päivämäärä ja haukun kesto." Haukkumista oli ensimmäisenä viikkona, mutta eipä tullut myöskään kiukkuisia palautteita. Eihän tuo mikään täysin varma konsti ole torjua naapureiden huutoja, mutta ainakin sillä on osoitettu että kotirauha on otettu huomioon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      55
      5391
    2. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      48
      2232
    3. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      60
      2216
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1049
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1004
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      870
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      3
      833
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      753
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      751
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      27
      736
    Aihe