Ilkeät puistoilijat

Miksi näin?

Miksi lähes jokaisen koiranomistajan ilme on niin torjuva, kun sinne on tulossa uusi koirakko? Asenne on negatiivinen jo ennen kuin ehtii 'terve' sanoa, ikään kuin kaikki muut koiranomistajat olisivat huonompia ja tyhmempiä kuin he jotka siellä jo ovat.
Tunnistatko itsesi kuvauksesta, tai oletko saanut juuri tuota kohtelua itse?

Eikö ensin pidä tutustua ihmiseen, ennen kuin voi tuomita tyhmäksi tai muuten ei-toivotuksi henkilöksi?

10

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tavallinen tyhmä

      Tapa niin koira - kun hevosihmisilläkin. "Minähän tiedän parhaiten, katso nyt tuota joka ei osaa kouluttaa koiraansa". Harmillista. .

    • kipale

      Minä en kyllä ole koskaan törmännyt sellaiseen ilmiöön, enkä myöskään itse ole naama norsunjutulla kun muita tulee. "Meidän" puistossa käy näköjään vain mukavia ihmisiä :) Missä ihmeessä te oikein asutte jos siellä tollasta on..

    • 13+18

      Me ollaan käyty meidän kaupungin kahdessa puistossa, toisessa koiranomistajat ovat ihan ku perseeseen ammuttuja karhuja, haukkuvat vaan toisia puistossa kävijöitä, eivätkä viitsi edes moikata kun tulee/lähtee. Toisessa puistossa lähes poikkeuksetta kaikki moikkaa ja tulee juttelemaan ja on tosi mukavia, ottaa hyvin uudet koirat vastaan jne. Itse yritän moikata kaikkia ja kysellä koirista edes ne perusasiat, eli iän ja sukupuolen, vaikka en mikään sosiaalinen ihminen olekaan.
      Riippuu siis pitkälti puistosta, millaisia ihmisiä koirineen siellä käy. Jos puiston porukka vaikuttaa läpeensä mädältä, niin kannattaa vaihtaa tai lopettaa puistoilu kokonaan. Ei semmoisia pissapäitä tarvitse, eikä kannatakaan, sietää.

      • kipale

        No ei minun mielestä muiden ihmisten takia kannata puistoilua jättää.. Ei siellä itseensä tartte sosialisoida, jos muut on kettupäitä.


    • ketjunaloittaja

      En haluaisi vaihtaa puistoa, kun tuo on lähin. Ihmettelen vain sitä kylmää asennentta, joka siellä tuntuu olevan lähes aina, riippumatta keitä siellä on. En ole antanut sen kuitenkaan estää siellä käymistä, vaan tervehdin itse puistoon mennessä ja olen ystävällinen muille. Yleensä se sulattaa jään ja äreimmätkin alkavat rentoutua.
      Koirani on kiltti ja rauhallinen, joka tulee yleensä toimeen kaikkien kanssa, joten meidät on sitten havaittu "riittävän hyviksi" niiden nirppanokkien seuraan.
      Käyn puistossa vain siksi että koirani saa juosta ja leikkiä muiden koirien kanssa, en välitä seurustella ja juoruilla. Tuollaiset tyhmät klikit pilaavat ilmapiirin eikä houkuttele ystävystymään sen lähemmin, mutta eipä onneksi tarvitsekaan. Pääasia että koirat tulevat toimeen keskenään.
      Mutta olisihan se kiva, jos uusia tulijoita tervehdittäisiin ystävällisesti, kuten normaaleihin käytöstapoihin kuuluu. Ei sen luulisi olevan itseltä pois.

      • tämmöstä täällä

        Riippuu missäpäin suomea käytte puistossa. Ainakin täällä oulussa tuntuu olevan, että pitää pidempään tuntea ennen kuin voi edes tervehtiä. No itse olen sellainen pauka, että juttelen kaikkien kanssa heti, tosin osa tulee seisoskeleen kauempana muista eikä selvästi halua edes puhua muiden kanssa, hyvä jos koiralleen jotain sanovat.


        ps. kyllä itsekin katson pahalla niitä jotka tuovat ns. tappelukoirataustaisia koirapuistoon, vaikka olen aiemmin jo pyytänyt odottamaan että pääsen itse koirani kanssa pois.


    • Caucasiansd

      Koira on vain eläin ja sillä on veikeät eläinten tavat. Tuntuu oudolta kun jotkut koiranomistajat hiiltyvät puistossa ja heidän pulssinsa hakkaa toista sataa.
      Koirapuiston pitää olla hauska ja rentouttava kokemus. Ei sinne mennä kiroilemaan, syyttämään toisia ihmisiä ja koiria ja karjumaan omalle. Siis sellaiselle ihmiselle ihan väärä paikka. Eikö riitä kiroileminen ja stressi työpaikalla? Pitääkö vielä illallakin jatkaa? Ja sitten kuollaan sydäriin 50-vuotiaana,,,,

    • 2koiraa

      Omasta mielestäni koirapuisto on ensisijaisesti koirien kohtaamispaikka, ei ihmisten. Lisäksi koirapuisto on monille koirille ainoa mahdollisuus päästä välillä juoksemaan ja telmimään vapaasti, ilman hihnoja ja remmejä. Mulle on ihan sama, vaikka koirien omistajat möllöttäisi hiljaa omissa nurkissaan, mutta ei sekään haittaa, jos jotain keskusteluja saa aikaiseksi. Toki tervehdin puistoon mentäessä ja ennen portin avausta teen tiettäväksi, että sisään ollaan tulossa (jos jonkun tarvitsee tulla pitämään koirastaan kiinni tai haluaa mahdollisuuden poistua paikalta, ennen kuin päästän koirani irti).

      Itse tykkään seurailla koirieni touhuja ja toki puutun tarpeen vaatiessa tilanteeseen, jos käytös menee todella villiksi. Yleisesti ottaen kuitenkin annan koirien touhuta omiaan, sitä vartenhan puistot on. Monissa eri puistoissa Tampereella käyneenä voin sanoa, että pääasiallisesti fiksua porukkaa ja kivoja koiria on ollut, vain muutama ns. erikoisempi tapaus on tullut vastaan. Jos toisten koiranomistajien kanssa ei ala juttu luistaa, en siitä loukkaannu, ei minunkaan kanssa varmaan aina juttu luista... :D Jatkuvaa omalle/omille koirille karjumista ja komentamista en oikein ymmärrä. Miksi mennä koiran kanssa puistoon, jos koira ei saa siellä juosta, kiehnätä, painia ja pelleillä muiden kanssa?

    • näkökulmaa

      Suomalainen ei ole onnellinen kuin vasta silloin kun ketään muuta ei ole kilometrien säteellä. Koirat eivät ole onnellisia joutuessaan tutustumaan vieraisiin koirakkoihin pienellä aidatulla alueella, siinähän ollaan niin epävarmalla alueella, että ei ihme että rähinöitä syntyy tuon tuostakin, kun kyseessä on koirille erittäin stressaava tilanne.

      Vielä kun tähän soppaan lisää aloittajan mainitsemat YRMY naamaiset valmiiksi vihaiset ihmiset, niin koirahan herkästi aistii omistajan mielentilat, ja sitten onkin seuraavaksi vuorossa koiratappelu.

      Että sellaista puistoilua.

      Yhteenveto: Koko touhussa ei ole mitään järkeä.

    • _Frutti

      Heiprui heei!!

      En vaa ymmärrä niitä idiööttejä koirien omistajia.. Kuin valitttaaa ja antaa portti kieltoja ja sitten puolustee omaa koiraansa :/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      424
      1849
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      190
      1507
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1421
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      168
      1386
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      990
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      966
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      933
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      921
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe