tuhooja

tuhooja1

mikä neuvoksi kun koira tuhoo yksin ollessa tavaroita, lähes kaikkea mitä löytyy, kenkiä, kännykät, kaukosäätimet, roskapussit, lähes kaiken mikä jää niin matalalle että saa ne. koira on 9kk ja ihan pentuna ei tehnyt näitä tuhoja vaan nyt kuukauden päivät on syönyt vaikka mitä. Meillä on sääntönä ettei mitään jätetä matalalle kun lähemme töihin/kouluun ja koiralla on leluja, luita. Mutta kun unohtuu joku tavara pöydälle niin se on mennyttä.

8

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarkkana

      Tuohon auttaa vain aika. Tuo unohdus pitää vaan maksaa oppirahana.

    • saman kokenut

      Se tuhovimma liittyy tuohon ikään. Loppuu aikanaan. Pidätte vaan tavaranne mahdollisimman hyvin tallessa ja saatavilla taas sopivaa järsittävää.
      Kyllä sitä oppii muistamaan, kun muutamat silmälasit on joutunut puolessa vuodessa hankkimaan...

    • Jebul

      Ei koiran tarvitse vaeltaa koko kämpässä yksinollessaan. Rajatkaa sille sopiva alue/huone, missä on mahdollisimman vähän mitään tuhottavaa.

      • Juu, osan huoneista voi ja kannattaa sulkea. Ja sitten jotain muuta pureskeltavaa: isoja nahkaluita, kongeja, koiran leluja.
        Itse laitoin yhdelle täystuholle nameja maitopurkkiin ja teippasin purkin maalarinteipillä, risoihin sukkiin solmin purunameja, likaisia pehmoleluja sai naapurin lapsilta ja kirppareilta -joita sitten meni varmaan kuutiometri vuoden aikana. Mutta ei mennyt sohva vaihtoon eikä tarvinnut uusia johtoja.

        Iso puruluu on hyvä sillä koira saa sen pureskelusta mielihyvää, eikä ehkä kiihdytä koiraa niin paljoa kuin päätön repiminen. Leluista kannattaa ensin katsoa miten koira toimii niiden kanssa, ettei syö vanuja ja muuta.

        Ennen yksinjäämistä koiraa kannattaisi lenkittää, mutta silloinkaan koiraa ei saa innostaa liikaa: jos koiralle tekee leikkejä ja se alkaa käydä kovemmilla kierroksilla ja sitten yllättäen laitetaankin yksin tekemään ei mitään, niin varmasti tulee jotain tuhoja...


    • H2=

      Tuota olisi ehkä kannattanut ajatella ennen sen koiran hankkimista. Nämä jutut nyt vain kuuluvat koiran omistamisen "ihanuuteen":)

      • Ei kaikkea voi tietää etukäteen, söpöstä pikkupaketista kuoriutuu välillä mitä ihmeelisimpiä asioita: tuolle yhdelle omalle oli tiedossa vahva turkki, mutta tulikin aika hillitön... Tiedossa oli vahva luonne, muttei sellainen periksiantamattomuus, tilannesilmä ja hermot terästä.


    • 2+4

      Liikuntaa aamulla ennen, kuin jätätte sen yksin. Siis kunnolla liikuntaa. Itse vedän pyörällä lenkin ja koira juoksee vieressä tai sitten 5km lenkin kävellen, laittaa herätyskellon aikaisemmin soimaan vaan. Rajattu alue ja sallittuja leluja alueelle.

      Meillä nyt teinityttö 28kg ja tekemistä pitää olla koko ajan. On kerennyt jo sängyn päätyä ja korkkareita syömään, kun unohtunut ovi auki tai kengät lattialle. Paras lelu on sellainen mihin saa lihaa sisään ja yöksi pakkaseen. Siinä sillä menee mukavasti aikaa, kun koittaa saada lihat lelun sisästä. Myös pakkasesta luita/rustoja. Menee kyllä ohi ajallaan, meillä nyt selvästi vähentynyt tuhoaminen.

    • ppöööpö

      kyllä koira täytyy ihan kävellen lenkittää, ei kannata ottaa koira jos on laiska.. pitkä, rauhallinen kävelylenkki, paljon haistelua joka rauhoittaa koiraa ja tokoa sinne väliin niin meillä ainaki jäädään kiltisti lepäämään kotio :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      58
      2011
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1935
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1408
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1350
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1331
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe