Tyehtosopimus.

Maksava jäsen

Mites mahtaa tuo vartiointialojen tyehtosopimus edetä?
Vartiointialan nykyinen työehtosopimus päättyy 31.05.2014

50

2011

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • __...__

      No tällä hetkellä neuvotellaan jatkosta TES:n osalta.

      Aika niukan olemattomasti on ollut missään vielä tietoa neuvotteluiden tavoitteista ja ajettavista asioista toistaiseksi. Odotetaan että jos vapun jälkeen tulisi jotain uutisia tai sitten ei.

    • Tuossa joitain
    • mission impossible ?

      No lisärahaa ei todellakaan ole tulossa yli edellisen kokonaisratkaisun, mutta tes:n tekstipuolelle on todellakin ladattu suuria odotuksia.
      Työnantajien neuvottelutavoitteista ei ole myöskään mitään tietoa.
      Todennäköisesti Pamin ja Turvan käy kuin Suomen jatkosodan jälkeen - ay-pomot kertovat ylpeänä joukoilleen, että torjuntavoitto saavutettiin !
      Jos ja kun käy, että nykyinen tes-sopimus heikkenee edelleenkin, niin se on sitten näkemiin liitto - ja tätä mieltä on suuri osa liittoon kuuluvista työkavereistanikin.

      Jos ei näissä neuvotteluissa saada merkittäviä parannuksia turvallisuusalan duunareille, niin sitten se tarkoittaa todellakin näkemiin Pam ja Turva - vartijoiden pinna on jo ihan täynnä naisvaltaisen Pamin munattomuutta ja saamattomuutta. Viimeinen mahdollisuus on siis menossa... toivottavasti tämä asia tajutaan neuvottelupöydässä olevien edustajien paksuissa kalloissa !!!

    • __...__

      No täytyy kyllä todeta että toivomuksena olisi että palkankorotukset olisivat edes vähän isompia kuin niillä aloilla jotka osallistuvat siihen isompaan "vakaussopimuksen" mukaiseen ratkaisuun. Saa nyt tosin nähdä, sillä olemmehan ikuinen matalapalkkainen palveluala.

      Itse en oikein ole nähnyt koskaan mitään hyötyä liittoon kuulumisesta tai turvallisuusalan liiton jäsenyydestä tällä alalla monestakin syystä. Ensinnäkin työttömyyskassan jäsenyys järjestyy YTK:n kautta huomattavasti halvemmalla eikä omalla uralla ole vielä pölähtänyt esiin mitään niin kovaa erimielisyyttä työnantajan kanssa etteikö siitä olisi selvitty ihan asiallisesti esimiesten ynnä muiden toimihenkilöiden kanssa hoidettaessa. Toki pystyy se liittoon kuulumaton työntekijäkin omastaan pitämään kiinni mikäli vaan niin tahtoo ja etenkin PK-seudulla aina voi melkeinpä vaihtaa firmaa jos meno ei miellytä.

      Tuossa jonkun Tampereen vartijoiden paikallisosaston linkissä ehdotuksista neuvottelupöytään oli ihan hyviä pointteja etenkin lisien noston osalta, mutta sitten alkoi taas tämä itkeminen siitä kuinka oma tehtävä on niin alipalkattu verrattuna sen vaativuuteen.

    • vaakonnakkiko

      No älkää hyvät vartijapolot vaan liittykö mihinkään YTK:on, se on varma tie tuhoon. Jos ja kun työnantajan kanssa menee sukset ristiin, niin et satavarma saa mitään apua Loimaan loikkareilta. Siitä lafkasta ei todellakaan saa mitään oikeudellista apua ongelmatilanteisiin, tarkoitan siis pätevää oikeudellista apua. Kun työkaverini irtisanottiin selvääkin selvemmin aivan tekaistuilla syillä laittomasti, niin ainoa neuvo oli, että palkkaa oma asianajaja ja pätevä sellainen !
      Niin kauan kuin ay-liikkeen jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia, niin kannattaa aina kuulua oman alansa ammattiliittoon ;- sieltä saa tarvittavaa ammattiapua ongelmatilanteissa.Kyllä Turva ja Pam antaa apua hädän hetkellä, mutta edunvalvonnassa tällä naisvaltaisella Pam:lla on paljon parannettavaa. Todellakin paljon parannettavaa !

    • MM näistä

      Tampereen vartijoiden paikallisosaston ehdotuksista:
      Oheistyölle asian mukainen korvaus: mm. liputus, ovenavaukset, postitus, puhelinvaihde, kiinteistönhoito, siivous, logistiikka.
      pullohuone, kärryt, korit, niin noista tuskin koskaan tullaan saamaan mitään erillis korvausta,
      Yksi asia myös mikä kannattasi ottaa puheeksi neuvotteluissa että onko tietyt vartioimisliikkeiden myymät palvelut vuokratyövoimaa vai alihankintaa?

      • Sieriously

        Kaikki vartiointityö on alihankintaa, paitsi jos vartioit työnatajasi hallinnassa olevaa aluetta.

        Alihankintaa siksi, että esim. SOK:lla ei ole vartioimisliikelupia. Ovihommat voi olla vuokratyövoimaa.


      • Jos vuokratyötä
        Sieriously kirjoitti:

        Kaikki vartiointityö on alihankintaa, paitsi jos vartioit työnatajasi hallinnassa olevaa aluetta.

        Alihankintaa siksi, että esim. SOK:lla ei ole vartioimisliikelupia. Ovihommat voi olla vuokratyövoimaa.

        Niin mitä työehtosopimusta silloin noudatetaan jos on vuokrtyötä, pamia vai sitä joka on vuokraavalla yrityksellä jos sellaista on. Esim jos jokin teollisuus firma niin sitten metalli/teglonogian tessiä kö?


    • wåswöä

      Securitas kouluttaa nykyisin myös sihteeri-vartijoita asiakkaan tarpeen mukaan. Siis normi vartija, jolla on myös sihteerin tutkinto suoritettuna. Mielenkiintoista. Luulsi, että koulutettu sihteeri tienaisi paremmin, kuin vartija. Mutta nythän se menee tessin mukaan. Käytännössä vartija tekee pääasiassa sihteerin töitä, mutta on valmiudet toimia myös vartijana. Ovela innovaatio vartiointiliikkeeltä.

    • __...__

      Nuo Securitaksen "sihteerivartijat" nyt ovat vaan uusi monipalvelun muoto, jolla yritetään saada aikaiseksi sata kertaa halvemmalla ammattiryhmä A tekemään ammattiryhmä B:n työt jossain kohteessa. Tämä on normaalia alalla, jossa perinteiset vartiointiliikkeet joutuvat muuntumaan ja muuttamaan palvelujensa sisältöä enemmän monipuolisemmaksi perinteisen vartioinnin sijaan.

      Sitä voi sitten miettiä että kuinka moni tekee sihteerin ammattitutkinnon käytyään jotain vartija-TES -hommia noin 10-11€:n palkalla. Eipä silti, ihan kivan uhkarohkea ja röyhkeä veto tällainen yritys Securitakselta.

      Eipä ole muuten TES-neuvotteluista taaskaan kuulunut yhtikäs mitään. Kuinka etenee neuvottelut? Turvallisuusalan ammattiliiton sivut ovat ainakin alhaalla, joten eipä sieltä informaatiota heru asian suhteen yhtään. Muutenkin tiedotus tämän kevään vartiointialan TES-neuvotteluista on kyllä ollut niin olematonta missään kanavassa, että eipä tosiaan hävetä yhtään se päätös olla kuulumatta alan ammattiliittoihin sun muihin.

    • Joo eipä ole

      Kuulunut neuvotteluista mitään????
      Tuo Vartija Sihteeri on kyllä ihan kieroilua, varmaan räätälöity joillekin firmoille tuollainen palvelu missä on juuri potkittu omat sihteerit pihalle tai on irtisanottu porukkaa/yt:t menossa, niin voidaan tuolla verukkeella palkata uutta porukkaa tekemään täysin samaa työtä pois potkittujen tilalle. Minun mielestä tuo on vuokratyövoimaa ja siinä tapauksessa pitäisi tehdä töitä sen firman tessin mukaan jossa ns vartija sihteeri toimii tai noudattaa sitä tessiä mikä on työntekijälle se parempi.
      Pami tuskin tekee mitään selvittääkseen tuollaisten palveluiden myymisen laillisuudesta tai siitä että kohdellaanko työntekijää tasapuolisesti talon oman henkilökunnan kanssa kun kuitenkin tekee talon töitä ja vielä varmaan talon johdon valvonnan alaisena mikä juuri tekee tuosta työstä vuokratyövoimaa.

    • Ärtynyt vartija

      Juu ei taida tulla taas yhtikäs mitään näistäkään neuvotteluista. Tekeeköhän ne sielä oikeesti mitään vai ryystävät kahvii ja mussuttavat pullaa. Viimeksi saatu liseien nosto oli pelkkä vitsi, erittäin huono sellainen, mutta vitsi kuitenkin. Olis pitänyt tulla euromääräinen korotus 2-3 egee esim. Nyt varmaan palkat nousee 1% ja lisät ei ollenkaan, vaan keskitytään sopimuksen tekstipuoleen. Nämä neuvottelut on jo nyt pelkkä vitsi. En todellakaan mene mihinkään lakkoon jos ei haeta kunnon korotuksia peruspalkkoihin ja lisiin.

    • veikkaan kyllä

      Palkat nousee max 0.7% ja lisät saman verran, lauantai lisään ei tule muutosta, Tuntipalkkalaisilta koittavat viedä APV oikeuden. Tuskin tulee mitään mullistavaa
      sama rata jatkuu :)

    • __...__

      Edelleen on ollut surkeaa tiedotus minkään edes etäisesti alaan liittyvän tahon toimesta nämä TES-neuvottelujen etenemiset tällä kertaa. Asiasta ei ole pukahtanut juuri mitään edes PAM puhumattakaan tästä alan omasta ammattiliitosta.

      Paha enne taitaa olla se että neuvottelujen todellisesta sisällöstä ja etenemisestä ei ole tullut mistään mitään tietoa. Ilmeisesti vartiointialan TES-ratkaisu tulee olemaan samanlainen niukan leivän soppari kuin muiden vakaussopimukseen lähteneiden tahojen, vaikka meidän alallamme tuota parannettavaa löytyisi monestakin kohtaa aivan selkeästi.

      Saa nyt nähdä että miten käy, mutta ei tämä kuolemanhiljaisuus neuvottelujen suhteen ole kyllä saanut minua ainakaan uskomaan että asioita TES-neuvottelujen tiedotuksen suhteen hoidettaisiin yhtään sen paremmin maksavien jäsenten ollessa kyseessä sen puoleen kuin meidän YTK-vartijoidenkaan suhteen..

      • 2kk lakko

        Eikö ruveta kehittelemään pikkusta lomaa, kun meidän valitsemat luottamushenkilöt ei mitään selvitä rivimiehille! Menemme töihin kun 2e korotus on tullut palkkoihin!

        Sen verran kai uutta on tulossa laki hommiin että putkan vartiointi siirtyy yksityiselle puolelle muutamien vuosien päästä... mutta se ei vielä ensi kädessä lisää nykyisiä yksityispuolen vartijoita putkille. Mutta toivottavasti jatkossa alkaa sielläkin siivous työntekijöistä ja poistuu se sukulaisten ym. suosiminen niin kuin se nyt valtion viroissa on vallalla!


    • Ei ole mitään tietoa

      Ede Turvan sivuilla http://www.turvallisuusala.fi/
      Eikö Tapani Tompuri kirjoitellut sivuilla ainakin ennen neuvotteluiden etenemisestä?
      Nyt ei löytynyt mitään..........

    • Eikö ennen

      Tapani Tompuri kirjoitellut turvan sivuilla neuvotteluiden etenemisestä?
      http://www.turvallisuusala.fi/
      Nyt ei löydy enää mistää mitään tietoa tai ketä edes neuvottelee.
      Usimmassa pami lehdessä oli kyllä: turvallisuus alalle ei ole tärkeää tälläkään kertaa palkan korotukset???????? Mikä on sitten tärkeää?

    • Pamin sivuilta.

      Vartiointialalla neuvottelut työehtosopimuksesta ovat edelleen kesken. PAMin sopimusasiantuntija Markku Saikkosen mukaan neuvottelut etenevät hyvässä hengessä ja neuvotteluja jatketaan ensi viikolla. Vartiointialan sopimus on voimassa toukokuun loppuun.

    • Uusi työehtosopimus.
    • __...__

      Jep, sopimus saatiin aikaiseksi mutta tarkempaa sisältöä ei ole vielä julkaistu.

      Huomioitavaa tässä sopimusratkaisussa on myös se että se on voimassa ilmeisesti vain vuoden verran ja sitten varmaan taas pitäisi käydä uudelleen pöytiin neuvottelemaan.

      En nyt muista että minkä pituuden muiden alojen sopimukset saivat, mutta taisivat ne kuitenkin olla pitempiä kuin vartiointialan.

      • huisia

        Huikeat 20e on tulossa kk-liksaan korotusta, ja yölisään pari senttiä.
        :'(


      • huisia

        Huikeat 20e on tulossa kk-liksaan korotusta, ja yölisään pari senttiä.
        :'(


      • Simo69
        huisia kirjoitti:

        Huikeat 20e on tulossa kk-liksaan korotusta, ja yölisään pari senttiä.
        :'(

        20 e korotus. Sekin vasta syksyllä. Talllit ja Apvt poistuu. Pam on ylittänyt oman paskan tasonsa.


      • Mistä tuollainen
        Simo69 kirjoitti:

        20 e korotus. Sekin vasta syksyllä. Talllit ja Apvt poistuu. Pam on ylittänyt oman paskan tasonsa.

        Tieto....Sen kyllä uskon että kun PAM asialla niin APV:t poistuu kun ottivat ne tuntipalkkalaisilta pois jo ajat sitten, mutta APV on sellainen juttu että niihin ei kosketa koska se lähes viimeinen etu mitä vartiat saa kun tekevät töitä kaiket juhlapyhät.


      • Kolme palloa
        Mistä tuollainen kirjoitti:

        Tieto....Sen kyllä uskon että kun PAM asialla niin APV:t poistuu kun ottivat ne tuntipalkkalaisilta pois jo ajat sitten, mutta APV on sellainen juttu että niihin ei kosketa koska se lähes viimeinen etu mitä vartiat saa kun tekevät töitä kaiket juhlapyhät.

        Milloin on APV:t otettu pois osa-aikaisilta. Jos luet kirjaa oikein, kuuluu ne myös osareille. Tietysti jos olet jossain sellaisessa firmassa duunissa missä ei noudateta kirjaa, oma häpee.


      • Tuossa....
        Kolme palloa kirjoitti:

        Milloin on APV:t otettu pois osa-aikaisilta. Jos luet kirjaa oikein, kuuluu ne myös osareille. Tietysti jos olet jossain sellaisessa firmassa duunissa missä ei noudateta kirjaa, oma häpee.

        19 § Työajan lyhentäminen
        Muutokset tulevat voimaan viimeistään 31.8.2011 lukien, jollei paikallisesti
        pääluottamusmiehen kanssa toisin sovita.
        Työajan lyhennys koskee kuukausipalkkaisia työntekijöitä. Työajan lyhennys ei koske osa-aikaisia.


      • Kolme palloa
        Tuossa.... kirjoitti:

        19 § Työajan lyhentäminen
        Muutokset tulevat voimaan viimeistään 31.8.2011 lukien, jollei paikallisesti
        pääluottamusmiehen kanssa toisin sovita.
        Työajan lyhennys koskee kuukausipalkkaisia työntekijöitä. Työajan lyhennys ei koske osa-aikaisia.

        Jos osaat lukea, TAL ja APV ovat kaksi täysin eri asiaa. TAL = työajan lyhennys APV =arkipyhävapaa. Milloin on TAL kertymää ollut osareilla, kerro nyt ihan vapaasti.


      • Hups sorry
        Kolme palloa kirjoitti:

        Jos osaat lukea, TAL ja APV ovat kaksi täysin eri asiaa. TAL = työajan lyhennys APV =arkipyhävapaa. Milloin on TAL kertymää ollut osareilla, kerro nyt ihan vapaasti.

        Meni lyhenteet sekaisin, elikä tallit lähti tuntareilta jo jonkin aikaa sitten, silloin kun itse joskus olin vartioalalla niin talleja kertyi vielä kaikille. Mutta pami neuvotteli ne tuntipalkkalaisilta pois, tarkoitin että nyt varmaan läntee APV:tkin pois kun paikallisesti voidaan luottamusmiehen kanssa sopia.....vai mitä toi sopimus teksti nyt sitten ikinä käytännössä tarkoitaakin?


    • pampampampampamela

      "Paikallisesti pääluottamusmiehen kanssa sopien (51 §) voidaan ottaa käyttöön joustavan työajan malli ja / tai vuosivapaajärjestelmä. (Kuukausipalkkaisia koskevat
      työajanlyhennykset ja arkipyhävapaat eivät ole lähdössä pois, tälle on vain luotu
      vaihtoehtoinen malli.)"

      Mitähän helevettiä tuo tarkoittaa? Vaihtoehtoinen malli kuulostaa siltä, että jollain tavalla tulemme kärsimään rahallisesti tästä.

      • Niinpä?

        Mitäköhän tuo käytännössä tarkoittaa? Että taas sopimuksessa kohta, paikallisesti voidaan sopia sitä ja tätä yms kusetus juttuja.
        Saisivat nyt rrrkele laittaa nuo lomaraha hommat kuntoon että maksetaa kausittain eikä könttänä ennen lomaa niin ei tulisi niitä ns nollatilejä......


    • Jälleen kerran

      Loistavaa työtä PAM :) Että oikein 20e kk ja 2 sent yölisiin, tekeehän tuo jo yli 3e kk jos on pelkästään yöllä töissä.

    • Vahingonilo

      Ha ha ha ha

    • gtrhdfg

      sinkkonen neuvotteli heikennyksen,joka voifaan ottaa käyttöön paikallisesti sopimalla pääluottamusmiehen kanssa.

    • Anonyymi

      10€ tunnissa riittää lihapäille

      • Anonyymi

        Gangsteri on ammattirikollinen ja rikollisjengin tai -järjestön jäsen

        23.11.2003
        R 01/1273 Teräaseen hallussapito yleisellä paikalla

        1.6.2006
        R 06/275 Ampuma-aserikos ja laiton uhkaus

        20.6.2018
        R 18/175 Ampuma-aserikos

        Aika hurja Kaveri ja taitava.


        Ihan Boss style.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Gangsteri on ammattirikollinen ja rikollisjengin tai -järjestön jäsen

        23.11.2003
        R 01/1273 Teräaseen hallussapito yleisellä paikalla

        1.6.2006
        R 06/275 Ampuma-aserikos ja laiton uhkaus

        20.6.2018
        R 18/175 Ampuma-aserikos

        Aika hurja Kaveri ja taitava.


        Ihan Boss style.

        TOI on kova CV.

        Eli talous rikoksista ei tullut tuomioita.

        Huumeista ei tullut tuomiota.

        Murhista, raiskauksista ja ei tullut tuomioita.

        Pakko sanoa ammattilainen.

        Ihan oikea Mafia Pomo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        TOI on kova CV.

        Eli talous rikoksista ei tullut tuomioita.

        Huumeista ei tullut tuomiota.

        Murhista, raiskauksista ja ei tullut tuomioita.

        Pakko sanoa ammattilainen.

        Ihan oikea Mafia Pomo.

        En usko joku olisi noin hurja ei suomessa oo tollasta.

        Gangsteri on ammattirikollinen ja rikollisjengin tai -järjestön jäsen

        23.11.2003
        R 01/1273 Teräaseen hallussapito yleisellä paikalla

        1.6.2006
        R 06/275 Ampuma-aserikos ja laiton uhkaus

        20.6.2018
        R 18/175 Ampuma-aserikos

        Aika hurja Kaveri ja taitava.

        Ihan Boss style.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En usko joku olisi noin hurja ei suomessa oo tollasta.

        Gangsteri on ammattirikollinen ja rikollisjengin tai -järjestön jäsen

        23.11.2003
        R 01/1273 Teräaseen hallussapito yleisellä paikalla

        1.6.2006
        R 06/275 Ampuma-aserikos ja laiton uhkaus

        20.6.2018
        R 18/175 Ampuma-aserikos

        Aika hurja Kaveri ja taitava.

        Ihan Boss style.

        Hauska tarina joo tunnen oikea Mafiooson.

        Gangsteri on ammattirikollinen ja rikollisjengin tai -järjestön jäsen

        23.11.2003
        R 01/1273 Teräaseen hallussapito yleisellä paikalla

        1.6.2006
        R 06/275 Ampuma-aserikos ja laiton uhkaus

        20.6.2018
        R 18/175 Ampuma-aserikos

        Aika hurja Kaveri ja taitava.

        Ihan Boss style.


        Joo ja suomessa juupa juu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En usko joku olisi noin hurja ei suomessa oo tollasta.

        Gangsteri on ammattirikollinen ja rikollisjengin tai -järjestön jäsen

        23.11.2003
        R 01/1273 Teräaseen hallussapito yleisellä paikalla

        1.6.2006
        R 06/275 Ampuma-aserikos ja laiton uhkaus

        20.6.2018
        R 18/175 Ampuma-aserikos

        Aika hurja Kaveri ja taitava.

        Ihan Boss style.

        23.11.2003
        R 01/1273 Teräaseen hallussapito yleisellä paikalla

        1.6.2006
        R 06/275 Ampuma-aserikos ja laiton uhkaus

        20.6.2018
        R 18/175 Ampuma-aserikos

        Kuka vaan voi tilata nämä dokumentit Piotr Marko Lehtosesta Tuusulan käräjäoikeusesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        23.11.2003
        R 01/1273 Teräaseen hallussapito yleisellä paikalla

        1.6.2006
        R 06/275 Ampuma-aserikos ja laiton uhkaus

        20.6.2018
        R 18/175 Ampuma-aserikos

        Kuka vaan voi tilata nämä dokumentit Piotr Marko Lehtosesta Tuusulan käräjäoikeusesta.

        Hakkasi ja raiskasi useamman miehen puu dildolla peppuun. Miesten alistaja. Oo varovainen Voit olla seuraava uhri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hakkasi ja raiskasi useamman miehen puu dildolla peppuun. Miesten alistaja. Oo varovainen Voit olla seuraava uhri.

        Joo kuulin kaatoi miehen maahan ja raiskasi puudildolla peppuun. Kuulema ensin kuristi tajuttomaksi. Kuvasi hauskan raiskaus videon. Kuulema jotain pomoja raiskasi. Varmaan lehtiin tulee videot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo kuulin kaatoi miehen maahan ja raiskasi puudildolla peppuun. Kuulema ensin kuristi tajuttomaksi. Kuvasi hauskan raiskaus videon. Kuulema jotain pomoja raiskasi. Varmaan lehtiin tulee videot.

        Perseraiskattavat mieslutkat. Ei muuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perseraiskattavat mieslutkat. Ei muuta.

        Aina kannattaa hakata ja raiskata. Videot nettiin tienaat kunnon homoporno rahat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aina kannattaa hakata ja raiskata. Videot nettiin tienaat kunnon homoporno rahat.

        väkivaltaporno (Homo)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        väkivaltaporno (Homo)

        SarjaAlistaja.


    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1808
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      180
      1324
    3. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1168
    4. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      35
      1067
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      82
      986
    6. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      935
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      880
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      64
      816
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      779
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      751
    Aihe