Vaunut syys- / talvivauvalle

vaunuton

Meille on tulossa syysvauva, eli vaunut tulisivat talvivauvan tarpeisiin. Yhdistelmiä olen ajatellut pitkän käyttöiän vuoksi, mutta mahdollisuuksiahan on siis miljoonia. Meillä on tarve mennä vaunuilla metsässä (koiran lenkitys), asfaltilla ja kun kaupungissa asutaan, niin myös julkisissa kulkuvälineissä ja kaupoissa. Vaunujen olisi hyvä viedä myös mahdollisimman vähän tilaa auton peräkontissa. Toivoisin, että vaunuja on helppo ja kevyt työntää. Ensin katsoin emmaljungia, mutta nyt olen jo ajatellut bugaboota, stokkea, tai mutsy 4 rideria. Mutta joo tuo lämpö. Vauvaa on myös tarkoitus nukuttaa vaunuissa, ja tämä suomen talvi tuo omat haasteensa. Kokemuksia kuulisin mielelläni....

5

396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • emmaljungan2013

      MOI!

      Meillä on aina ollut Emmaljungan sekä Brion yhdistelmävaunut käytössä.
      Suosittelen Emmaljunga Edge Duo Compia tai Mondial Duo Compia Classic rungolla tai Sport runolla jos olet pitkä työntäjä yli 175 cm. Sen lyhyemmille käy loppupeleissä tuo Sport runko liian raskaaksi, kun siinä työntökulmaa ei saa säädettyä ainoastaan pituutta. Ranteisiin oikeasti käy työntää jos on väärä korkeudes. Mondialisssa ja Edgessä ei oo muita eroja kun kuomun leikkaus on vähän erilainen. Classic ja Sport rungoissa on molemmissa ilmakumirenkaat, aivan ehottomat jos metsässä liikutte ja lisäksi Classickki rungossa on metallinen kauppakori joten kestää ostokse, Sport rungossa se o kankainen, ei niin hyvä käytössä. Koppa ja istuinosa on erilliset. Koppaan mahtuu 0-1v ja istuimeen 6kk-3,5/4v. eli todeella tilavat :) mutta sanosin että parhaimmat on juuri nämä edget tai mondialit. ei mene aivan pieneen tilaan mutta eihän näitä oo tarkotus kasaillakaan autoon, autoon kannattaa hommata kauppakäyntejä varten matkikset ja turvakaukalo. lisäksi näihin runkoihin saa kiinni turvakaukalon! vaunujen hinta on 900-1200e riippuu mitä varusteita ottaa ja millä kuosilla. En suosittele keinonahkaisia (halkeilee pakkasessa, hiostaa kesällä) enkä mustia koska haalistuu herlposti auringossa. ja suosittelen juuri tällä rungolla missä on 4 saman kokoista rengasta, ei mitään pikku härpäkkeitä edessä!! jos haluaa niin näihin saa myös quadrolift kantokassin joten jos haluaa ratasosan saada pieneen tilaan ja rungon niin helppo ottaa irroitettava kantokassi mukaan. josta saa myöhemmin makuupussin rattaisiin. kantokopan hinta on aika kallista noin 250-300e. mutta siitäkin on vain hyviä kokemuksia :)

      Suosittelen katsomaan Emmaljungia myös käytettyinä. Löytyy helposti uudenkerheita ja vähän käytettyjä vaunuja monta sataa halvemmalla!

      Brion happy kovalla vaunukopalla tai kovalla kantokopalla on myös yksi vaihtoehto. Kankaiden laatu ei ehkä niin hyvä kuin emmaljungissa mutta kyllä niillä pari kolme lasta ajaa kanssa. hinta on kyllä huomattavasti halvempi n. 500-700e jos tarjouksia on nii voi olla alle tuonki. saman verran tilaa vie kun emmiksetkin.


      toivottavasti sait jotain hyötyä! kysy ihmeessä lissää?

      • vaunuton

        Kiitos vastauksesta. Emmaljungia olen kyllä miettinyt, mutta mielelläni kartoitan muitakin merkkejä. Esikoiselle saatiin aina sukulaisten vanhoja vaunuja ja rattaita. Toimivat aikansa (en harmikseni muista merkkejä). Elämäntilanne oli silloin eri. Nyt on tarhaankin matkaa muutama kilometri ja tosiaan tuo koirakin on tullut tässä välissä hankittua, joten vaunuilta vaaditaan nyt enemmän. Ollaan myös muutettu isomman asunnon perässä hissittömään kerrostaloon, joten sekin tuo vaunuille omat haasteensa. Pehmeää koppaa olen ajatellut, jotta on helppo kantaa portaissa ja ehkä parvekevaunuja lisäksi. Luultavasti tämä on nyt meidän viimeinen lapsi, joten haluaisin selvitä yksillä kohtuuhintaisilla vaunuilla vauvasta leikki-ikään, ja jos jostain joustetaan, niin se on sitten tuo hinta, eli pakko saada hyvät kärryt. Siroista ja sporttisista malleista kuulisin mielelläni lisää, jos jollain on käyttökokemusta. Miten toimii talvivauvalla esim. rattaat, joihin hankkii erikseen pehmeän kantokassin....saako tarpeeksi suojaa ja lämpöä?!? En ole mikään iso 160 cm, ja suht siro muutenkin, mies on 180 cm, joten hyvä niiden rattaiden olisi taipua monen kokoiselle työntäjälle.


    • emmaljungan kannalla

      Moi!
      esim Emmaljungan Classic Sport vaunut Quadrolift kantokopalla eli puolikova/pehmeä miten nyt kukin sen mieltää tai Babylift kovalla kantokopalla on aika hyvä ratkaisu myös. rattaat maksaa 550-600e ja koppa 180-250e.
      pehmeä tuo quadrolift saa ihan samalailla vauvan pakattua kuin isoon vaunukoppaan. tuo pehmee mallihan on lähes saman kokoinen kun se iso runkoon laitettava koppa, hiukan kapeampi vain. mahtuu lämpöpussit, toppavaatteet sun muut niin kauaan kun tarvihtoo.:)
      ja kyllä kannattaa tosiaa pysyä classic runko mallissa niinkun tuo edellinen kirjoittaja kanssa kirjoitti! meill kanssa 180 ja 170 cm työntäjät ja sportti runko ois ollu liian iso meillekin.:/ onneksi tajuttuu kaupassa:)
      todellaki kannatta ahankkia jotkut parveke vaunu jossa on iso koppa niin helppo nukuttaa ulkona. Citycrossit on yksi vaihtoehto ne on varmaa emmikseistä kevyempiä mutta niissä se runko ei oo nii napakka ja löystyy jo vuoden ikäisen lapsen käytössä aika tuntuvasti.. renkaat kuluu nopeaa ku ovat sellaista muovia. nätit ja sporttiset vaunut mutta kalliit siihen nähen että näää muut mallit kestää kauemmin ja säilyy runkokin ryhtikkäänä. city crossit maksoi jalkapeitolla jtn 950e.

      mutta suosittelen emmaljungaa!

      itelläni ollu myös bugaboota ja muuta hömppää ja eipä niillä oo tehny juuri mitään.. mutta rahaa vaan mennyt.

    • butsy

      Oletko jo saanut vaunut?? haluatko tietoja mutsysta ja bugaboosta.

    • nef

      oletko katsonut saksalaiset gesslein merkkiset vaunut? itsellä oli sellaiset ja tykkäsin paljon. sit esim. bumbleride indie on hyvä lenkkeily - ratas/vaunu ja vie vähän tila takaronkissa, mutta vauvan koppa on aika pieni.

      stokken vaunuissa on aika pienet pyörät, joten ei ehkä ihan "metsä"vaunut ole..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7488
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2812
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2402
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2113
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1799
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1379
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe