onko normaalia

hermot menee

Ihan pakko kysyä nyt neuvoa, kun oma 24 v kokemus sakuista heittää häränpyllyä. Uusi pentu, 3,5 kk
- käsien pureminen on ongelma (ps yritetty kaikkia neuvoja ja ohjeita joita koirakirjat antaa)
- kun koiralle heittää pallon jne, koira itsekseen murisee
- jos juoksija tai koira/ihminen kulkee ohi: vetää sinnepäin, haukkuu ja niskarvat on koholla.
- sisällä haukkuu (tiedän että on huomionhakuhaukkua)

Ei olla voitu mennä vielä koulutukseen, toinen rokko vasta kuun lopulla. Liittyykö jotenkin agressioon? arkuuteen?
Monesti on tullut mieleen koiran myynti sellaiselle, jolla on keinot tällaiseen.Vihaista remmirähjääjää en halua, tuo haukkuminen on hankalaa, namipalat eivät auta, eikä räminäpurkki sen kummemmin. Koira sekalinjainen. Vanhemmilla ei mitään ihmetuloksia, mistään.

15

248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oma vika?

      Kasvattajako ei osaa neuvoa etkä häneltä etukäteen suvun koirien luonteenominaisuuksista mitään tiedustellut? Kuka kasvattaja kyseessä?

    • hermojakoetellaan

      Minulla myös heitti tässä taannoin pitkä kokemus "häränpyllyä" sain sellaisen pennun että oksat pois. Se olikin oikea peto,en kuvitellut sellaista olevan edes olemassa... Tiedän tunteen... kun mikään normaali ei tehoa,eikä muukaan..
      Onneksi tämä seuraava ( nykyinen) iso uros on taas perinteinen ihana sakemanni

      • aloittaja11

        Kiitos tiedosta etten ole ainoa. Tajusin tänään metsä lenkillä että koira on arka. Se selvästi pelkää. Välillä vain tulee epätoivo, kun en osaa tällaisen pennun kanssa toimia. Edellinen oli enkeli. Ja olisi på noloa tässä kasvattajaa mainita, on minulla sen verran sivistystä jäljellä. Minun hän ongelma on, kun tieto ei riitä. Alaosasto täällä ei toimi, joten täytyy omillaan. Pärjätä. Jälki tai raunio olisi mieluista, jos ar kuuden saisi pois.


    • Umpiutelias

      Taas tyypilliseen tapaansa kyselee kasvattajaa:))Sinä kun et sillä tiedolla mitään tee.

    • zenmaster

      Terävä ja pehmeä koira on paha yhdistelmä. Kilo kaupalla kärsivällisyyttä ja positiivista vahvistamista paljon, sekä erityisin hellin käsin koulutusta, niin kyllä siitä koira saadaan. Suosittelen kuitenkin ammattiapua alkuun, että ei ongelma pamahda täysin silmille.

      Voimia vintiön koulutukseen....

    • :)))

      Flick on ulkoiselta olemukseltaan pehmoinen, mutta luonteeltaan kova, ei säikähdä vähästä eikä traumatisoidu edes "kummituksen" nähtyään, puolustaa tarvittaessa vaikka muuten on itse lempeys eli parasta mitä maailmasta löytyy.:) On myös erittäin terävä eli kansanomaisesti ilmaistuna fiksu sekä helposti koulutettava oikeissa käsissä.

      • ......

        fiksu=älykäs, valpas eli terävä


    • Olinkin

      melkein jo unohtanut sut:))

      • Ei olisi

        nnistunutkaan. Nimittäin Flickin elämä ei pääty koskaan, vaikka joku sitä toivoisikin.


    • elämä on

      juuri niin terävä ja pehmeä, huh. On siinä minulle haastetta. Koirakirjatkin tosiaan neuvovat jokainen vähän eri lailla, yksi pehmein arvoin, toinen kovemmin. Tänään tavattiin pihan läheisyydessä kaksi pikkukoiraa, ja eikun niille haukkumaan. Tosin häntä heilui, mutta räks räks.. taluttajaa ei nyt pelätty (yllätys) vaan meni heti tervehtimään, outoa ukkelia. Mutta siitä toisten koirien kanssa kommunikoinnista; tuo niskaharjasten ja hännän asento kertoo paljon, enkä oikein tiedä, miten menettelisin oikein. Siis juuri niin, ettei mennä ojasta alikkoon. Vähän se koulutuskenttä pelottaa, pilataanko muiden treenit räyh-räyh-räyh -tyylillä. Muuten täällä kotona ei pelkää imuria, fööniä, kattiloiden kalinaa, ei mitään. Pihalla ei halua lähteä kävelemään pois kotipihalta ja kotiin tullessa vetää pihalle takaisin. Metsässä arka-kävelee aivan vierellä, talutin löysällä. Vaan meidän pitäisi sieltä metsästä päästä ihmisten ilmoille. Siinähän jännitän minä ja koira. Mutta kun halusin suoraselkäisemmän koiran entisen näyttelylinjaisen tilalle, tilaus on sitten ehkä siinäkin suhteessa erilainen. Enkä tiedä, miten pentuja on sosiaalistettu kasvattajallakaan, paljon kun pentuja tulee ja menee. Ja en siis syytä kasvattajaa, vaan omaa kädettömyyttä :(

      • yht.kuntakelpoinen

        Etkö nyt ymmärtänyt; koira voi olla ulkoiselta olemukseltaan pehmeä mutta luoteeltaan kova, mikä tarkoittaa hyvää hermorakennetta. Flick on tällaisesta hyvä esimerkki. Eritäin hyvä jälkikoiram, terve, rohkea, kovaluonteinen eli ei säikyturhasta, ottaan lungisti eli ei traumatisoidu pelottavia vaikeita tilanteita koettuaan. Eipä ole virallisia luonnetestejä tarvittu, jotka eivät välttämättä ole se kaikkein paras ja luotettavin tapa testata koiran hermorakennetta.


      • eikö tieto riitä?
        yht.kuntakelpoinen kirjoitti:

        Etkö nyt ymmärtänyt; koira voi olla ulkoiselta olemukseltaan pehmeä mutta luoteeltaan kova, mikä tarkoittaa hyvää hermorakennetta. Flick on tällaisesta hyvä esimerkki. Eritäin hyvä jälkikoiram, terve, rohkea, kovaluonteinen eli ei säikyturhasta, ottaan lungisti eli ei traumatisoidu pelottavia vaikeita tilanteita koettuaan. Eipä ole virallisia luonnetestejä tarvittu, jotka eivät välttämättä ole se kaikkein paras ja luotettavin tapa testata koiran hermorakennetta.

        Itse et ymmärrä, kun väität ettö terävä = fiksu ja helposti koulutettava.


    • outoko

      Mitä luet pystystä niskakarvasta ja heiluvasta hännästä?
      Naapuri 2v narttu tekee se vieraan koiran nähdessään.

    • Hermoja koetellaan

      Nyt pitäis hommata kaveriksi jokin kokenut koirakko,onko sellaista tuttavapiirissäsi?
      Sen kanssa vois aloitella kulkemista niissä vaikeimmissa tilanteissa ja totutella sitä rohkaistumista,elikkä hyvän kaverin kanssa vois olla mukavempaa mennä pelottaviin tilanteisiin. Eihän tuo pennun käytös kuulosta edes pahalta,kun on ystävällinen vastaantulijoille,se haukkumien ja karvojen nostelu on mielestäni vaan epävarmuutta
      että kyseessä on pentu, joka haluaa tutustua uusiin asioihin.
      Hyvä siitä tulee kun vaan kuljettelet sitä paljon joka paikassa,ei haukku haavaa tee :)

    • Riiviöitä

      Aika useasti ihmiset unohtavat mitä on pennun kanssa eläminen. Aika kultaa muistot, edellinen koira on ollut jo niin monta vuotta helppo ja kuin ihmisenmieli. Pennuissa on totta kait eroja, on työläämpiä ja helpompia. Itsellä oli siis todellinen riiviö josta kasvoi aivan upea palveluskoira. Ikinä ei kokeissa loppunut paukut kesken. Pari ekaa vuotta oli pelkkää ympäristöharjoittelua, koska kaikki kiinnosti ja joka paikkaan se ehti. Monet itkut itkin ja mietin, että missä olen mokannut sen kanssa, kaikki opit aluksi tuntui valuvan kuin hanhen selästä. Koira oli 3v ja aivan yhtäkkiä kaikki alkoi toimimaan sen kanssa. Eli mikään harjoittelu ei ollut mennyt hukkaan. Jaksamista ja ymmärtämistä sen pennun kanssa. Pitkää pinnaa ja oikeista asioista kehuminen joka kerta kun se toimii oikein. Jättää ne negatiiviset asiat huomioitta ja keskittyy siihen mitä pentu osaa ja oppii. Älä työskentele koira vastaan vaan koiran kanssa. Niin ja muista kaikesta huolimatta iloita siitä pennusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2763
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2110
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1741
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1735
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      114
      1699
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe