Rahaa katosi kentällä

En syytä, ihmettelen

Heti aluksi haluan sanoa, etten syytä ketään yksittäistä henkilöä. Kerron kuitenkin tapauksen samalla pyytäen kuulla onko vastaavia kokemuksia muilla.

Saatoin vaimoni Malagan kentälle Norwegianin klo 10.35 lähtevälle lennolle 21.4.-14. Lähtiessämme hotellilta vaimolla oli todisteellisesti seteleitä 65 eur ( 50 2x5 eur) Ostin metroliput Fuengirolassa ennakkoon varaamillani kolikoilla. Vaimo ei koko siirtymisen aikana edes ottanut kukkaroaan esille. Lähtöselvityksessä luukulla 353 n klo 8.20 vaimo antoi virallisen henkilökorttinsa virkailijalle. Hetken kuluttua virkailija pyysi kortin uudelleen, jolloin vaimoni ei ottanut korttia esille vaan näytti sitä kukkarossaan olevan läpinäkyvän "lokeron" läpi. Virkailija tempaisi kukkaron ja vei sen tiskinsä alle. Tilanne eteni siten, että vaimo meni turvatarkastukseen ja minä lähdin asunnollemme. Jo metroon sain tiedon että mennessään ostamaan vesipulloa, vaimo huomasi, ettei kukkarossa ollut kuin yksi viiden euron seteli. Muistaessani tapahtumat tiskillä aloin ihmetellä, minkä vuoksi virkailija pyysi kortin uudelleen tarkastettavakseen ja tempaisi kukkaron kokonaisuudessaan. Voihan olla että huolimatta erittäin suuresta tarkkaavaisuudesta tunnettu vaimoni pudotti rahansa vettä ostaessaan, mutta tapahtuneet yhteensattumat lähtöselvityksessä jättivät miettimään. Elämänkokemukseni perusteella (65) tiedän, että maailmassa tapahtuu ihmeellisiä asioita, sielläkin missä ei pitäisi. Vaimoni ei jäänyt surkuttelemaan sinänsä pientä tappiota, joka laajemmasta perspektiivistä tarkastellen on varsin mitätön. Ellei tapaukseen sitten liity vakavampaa ilmiötä.

13

291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En syytä, ihmettelen

      Pitihän tekstiini tulla näppäilyvirhe. Rahaa oli lähtiessä seteleinä 60 eur, ei 65. Muilta osin ei korjattavaa

    • Mahdollista hyvinkin

      Jään innolla odottamaan, tuleeko muilta vastaavaa kokemusta.. Hulluahan tuo on, mutta espanjalaissukuisena voin todeta eteläisen Espanjan kansan muuttuvan päiväpäivältä röyhkeämmäksi ja vähemmän turisteja sietäväksi..

      Mielestäni ei olisi ollenkaan väärin tiedustella asiaa Malagan kentältä

      • En syytä, ihmettelen

        Korostan jokaisessa kommentissani, että rahojen katoamiselle voisi olla joku inhimillinen, itsestä johtuva syy, enkä ilman varmaa näyttöä syytä ketään. Vaimoni on kuitenkin poikkeuksellisen tarkka asioissaan (kirjanpitäjä ammatiltaan). Jopa kaikki matkan vähäisimmätkin kuitit ovat tallessa. Jokaisen matkan jälkeen hän tekeen taulukkolaskennalla matkan "tuloslaskelman". Sellaiset ovat tallessa kaikilta reissuiltamme. Kuten lähes 40 vuoden aikainen talouskirjanpitonsa perheen menoista. Ne ovat samalla arvokasta historiatietoa menneiltä ajoilta

        Tämä lisätiedoksi eiliseen kertomukseeni.

        Otinkin yhteyttä Malagaan palaamalla kentälle seuraavana aamuna Norwegianin lähdön aikaan. Lähtöselvityksessä oli sama henkiö. Odotin kunnes kaikki lähtijät olivat selvittäneet lähtönsä ja menin hänen juttusilleen. Ja nyt olen tarkkana mitä kirjoitan. Kysyin häneltä miten pitää menetellä jos lähtijä menettää jotakin kentällä. Hän neuvoi menemään infoon, jossa ilmeisesti tiedetään löytötavaroiden kohtalosta. Sanoin sitten vaimoni menettäneen edellisenä aamuna tiskin 353 ja turvatarkastuksen jälkeisen pisteen välillä rahaa. Seuraava on omaa tulkintaani, mutta mielestäni virkailija taisi menettää jonkin verran itsehillintää, koska käski mennä hakemaan apteekista lääkkeitä.

        Lähtiessäni viikkoa myöhemmin seurasin tarkkaan lähtöselvitystä (ei ollut mainittu virkailija paikalla). Passit ja henkilökortit viedään tiskin seinämän takana olevaan lukulaitteeseen. Mikäli asiakas on riittävän pitkä, ja haluaa seurata asiakirjansa käsittelyä, se on mahdollista. Varmistin sen itse. Rakenteiden muodostamaa fyysistä estettä ei ole. Luonnollisesti näyttö on suojattu siten, ettei sen tiedot ole nähtävänä. Tapauksessamme kiinnitti huomiota juuri tuo henkilökortin pyytäminen kukkaroineen uudelleen nähtäväksi. Laite ei näytä uudella kerrallakaan eri tietoja, joten uusi "tarkastus" on turha. Lähtiessäni yritin katsella mahdollisia valvontakameroita kuvaamaan virkailijan työskentelyä. Uskoakseni sellaiset ovat olemassa. Pitää vielä harkita yhteudenottoa lentoyhtiöön ja lentokentän turvallisuudesta vastaaviin viranomaisiin. Olenhan itsekin tehnyt elämäntyöni Suomen rajavartiolaitoksessa.

        Otin asian esille tällä foorumilla, siksi ettei koskaan voi olla liian huolellinen. Vaimoni menettely antaessaan kukkaronsa oli enemmän refleksinomainen liike uuteen pyyntöön, kuin hölmöydeksi laskettava teko. Jota se näin jälkikäteen ajatellen saattoi olla. Ja mikä pahinta, jos syytön sai sen vuoksi jonkinlaisen epäilyksen niskaansa.


    • 18+4

      Suosittelisin samaa kuin se henkilö portilla. Käy hakemassa lääkettä, olet sairas.

      • En syytä, ihmettelen

        Teetkö tarkemman diaknoosin jos tulen vastaanotollesi?
        Aloittaja


      • Silmät selässäkin

        Kerropa 18 4 meille muillekin, mihin perustuu tuo arviosi lääkkeiden tarpeesta? Oletko ehkä ns. Kela-lääkäri? Joka tapauksessa heittosi on ala-arvoinen.

        Kuten aloittajan kirjoituksesta voi päätellä, mitä vain, missä vain ja miten vain voi sattua. Jossain suomalaisessa tv-ohjelmassa demostroitiin taskuvarkaiden toimintaotteita, oli hyvin valaisevaa. Itselläkin on kokemusta käsilaukkuvarkaan yrityksestä vielä lomakkoni. Onneksi olin varautunut ja lomakko ei ollutkaan laukussa vaan muualle kätkettynä.


      • En syytä, ihmettelen
        Silmät selässäkin kirjoitti:

        Kerropa 18 4 meille muillekin, mihin perustuu tuo arviosi lääkkeiden tarpeesta? Oletko ehkä ns. Kela-lääkäri? Joka tapauksessa heittosi on ala-arvoinen.

        Kuten aloittajan kirjoituksesta voi päätellä, mitä vain, missä vain ja miten vain voi sattua. Jossain suomalaisessa tv-ohjelmassa demostroitiin taskuvarkaiden toimintaotteita, oli hyvin valaisevaa. Itselläkin on kokemusta käsilaukkuvarkaan yrityksestä vielä lomakkoni. Onneksi olin varautunut ja lomakko ei ollutkaan laukussa vaan muualle kätkettynä.

        Kiitos sinulle kommentistasi. Kuten moneen otteeseen olen todennut, tarkoitukseni oli vain tuoda esille varovaisuuden merkitystä reissuilla. Kirjallisissa ilmaisuissani pyrin mahdollisimman tarkkaan asioiden ja tapahtumien kuvaukseen.

        Satojen ihmisten työyhteisössä on poikkeuksetta omaatuntoaan venyttäviä ihmisiä. Meille menetyksen arvo on mitätön, mutta jos tapauksen esille tuonnilla olisi myönteisiä vaikutuksia niin matkailijoihin kuin kenttäviranomaisiin, ei se ole turhaa.

        Näille palstoille on pesiytynyt noita psykiatreja, jotka luovuudessaan ja ilmaisun rikkaudessaan tyrkyttävät jakaiseen tilanteeseen lääkkeitään.


    • KKK18

      Eos teidän tapauksesta, mutta Espanja ja erityisesti Malaga-Fuge on taskuvarkaiden ja kaikenlaisten varkaiden toiminta-aluetta. Luin varastelualttiudesta ennen kuin kävin viikon lomamatkalla Malaga-Fuge ja kaikki pikkupaikkakunnat siltä väliltä. Metron liukuportaissa näin sitten omin silmin kun edelläni liukuportaissa ollut parikymppinen siististi pukeutunut nainen oli laittanut kätensä edellä olevan naisen käsilaukkuun.

      Espanjassa on iso työttömyys ja siitä seuraava kurjuus, mutta minulle jäi myös käsitys että varastelu, kieroilu ja turistien kusettaminen on lähinnä kulttuuria. Vaihtorahakusetusta ja jos jonkinmoista väärin rahasta takaisinantamista kohtasi viikon matkalla usein. Vertailun vuoksi Portugalissa en ole kohdannut kusettamisia tai varastamisen yrityksiä. Tullut vietettyä Portugalissa useampia viikkoja.

    • kaiken nähnyt

      Jos setelit eivät ollet vetoketjullisessa taskussa on mahdollista, että virkailija ikäänkuin vahingossa tipauttaa setelit lattialle näkymättömissä ja poimii ne sitten sieltä taskuunsa. Näyttöä tällaisesta ei tietenkään koskaan saa häntä vastaan jos valituksia ei tehdä tai ilmene samasta henkilöstä toistuvasti. Siksi on hyvä tehdä ilmoitus epäilystä kaiken varalta ja korostaa miksi haluaa asian ottaa esille.

      • En syytä, ihmettelen

        Eivät olleet vetoketjun takana. Kukkaro jonka virkailija otti - suorastaan tempaisi - on lähinnä pankki- etu- ja muita vastaavia kortteja varten muodostuen useista läpinäkyvistä lokeroista, vähän kuin kirja. Keskimmäisessä lokerossa, joksi sitä tässä nimitän, vaimo säilytti käteistä suurin piirtein päivän tarpeen verran. Kun kukkaron avaa kädessään näkee heti onko siellä myös rahaa. Setelin ottaminen vaatii näppäräsormiselta suurin piirtein 0,62 sekuntia. Kömpelömmältä hieman enemmän. Kukkaron antaminen saattaa vanhaa ilmaisua käyttääkseni johtaa siihen, että tilaisuus tekee varkaan.

        Näytön puuttuessa on vaarallista syyttää. Mitäpä sanoisi tuo sunnuntaiaamuna lääkkeitä suositellut "tohtori", jos palaankin tänne kertomaan mitä lähtöselvityksen kameroista näkyy ja mitä havaintoja kentän turvallisuudesta vastaavat ovat tehneet.


    • hyvä kertomus

      Kiitos varoituksen sanoista! Toivottavasti saat selvyyden tilanteelle. Ja oppina meille kaikille: Ojenna vain kysytty kortti, älä koskaan koko rahapussia. Rahapussista voi ihan vaingossakin ojennustilanteessa pudota jotain tärkeää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe