KAHVIPIRTTI 92 / 2014

Uusi pirtti puhtaan päiväkirjan kera nyt taas alkuun.
Saapa nähdä vieläkö intoa riittää saada tämäkin kirja sinne kahdensadan viestin kerhoon;)
Uupumista vai kiireitäkö on, hiljaiseksi meinaa käydä, no katsellaan mitä seuraa.
Nyt en malta sen suurempia hommeleita tehdäkään, vaihdan puhtaat pöytäliinat, suuremmat pölyt keräilen.
Scillan kukista laitan pöydille laakeat astiat väriä antamaan, kohtahan se kukkarunsaus taas alkaa.

Kahvia ja tuoreita munkkeja edelleen tarjolla, maistuu ne munkit vapun jälkeenkin, vai mitä?

Tästä on nyt yhtä hutaisemalla alettava tekemään nämä sisähommat ja jouduttava ulos, siellä puuhat ajankohtaisia, sitten sadesäällä sisällä touhutaan.
Tekemällä ne asiat kuntoon saadaan, sää määrää pitkälti nämä hommelit täällä kesäpaikalla.

Tervetuloa uuteen pirttiin viestejä laittamaan, kyllähän niitä sitten illalla ehtii lukemaan ja kiva on aina kuulla mitä teille ystävät pirtissä kuuluu.
Oikein hyvä viikonloppua kaikille ja tutut porinat, pirtin katto korkealla, seinät leveinä ja kynnys melkein olematon, kaulin leveän hymyn kera tervetulleeksi toivottaa.
Kissatkin häntä pystyssä puskemaan tulee silityksiä kerjäten, astukaa sisään;)

212

1106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • marja-liisa....

      Huomenta uuteen pirttiin!

      Kylläpä täällä on taas kaunista, kelpaa piipahdella.

      Meillä oli tänäänkin 3 astetta pakkasta aamulla, ja tippaakaan ei ole sitä vettä tullut, vaikka vähän väliä lupaillaan. Kastelin eilen oikein reilusti kukkapenkkejä, ja kivikoita, kun ovat niin kuivia, että pölyää. Ei sieltä mitään nouse, jos ei saada pian vettä. Katselin, ja tutkin talven tuhoja. Meillä ainakin vuorenkilvet kärsi kovasti lumettomuudesta. Viime kesänä olivat niin komeita, ja nyt ihan rähjäisen näköisiä. Samoin kevätkaihonkukka, kesäkullerot, pellikset ja jaloakileijat on kärsineet. Jotain piippoja nousee, mutta ei tietoakaan sellaisista mättäistä, mitä ne on olleet.
      Onneksi kaikki puuvartiset,puut, ja pensaat ovat säilyneet hyvin. Olen ostellut kaikkea erikoistakin, joiden kasvuvyöhyke on etelämpänä. Hyvin on säilyneet jalokärhötkin, kaikki on jo kasvussa. Ja köynnösruusut tekee lehteä jo täyttä päätä pakkasöistä välittämättä.

      Jos kelit näin jatkuu, niin kyllä kaikki kasvimaan teot myöhästyy. Luin tuosta viime vuoden päiväkirjastani, että 5 päivä oli jo kasvimaat tehty. Sipulit, ja aikainen peruna maassa. No taimella on nytkin peruna, mutta ne on vaan laatikoissa tuolla kasvihuoneen lavojen alla. Pian pitäisi saada maahan sitäkin. Mutta tänäkin aamuna oli vesipöntöt kovassa jäässä.
      Kun sataisi edes, ja loppuisi nuo kovat yöpakkaset. ----No eipähän tässä auta muu kun vain odotella. Ne on nämä suomen kesät tämmösiä kylmän kotjeita, mutta onneksi vähälumisia!

      • Näilläkin nurkilla on pakkanen viime yönä ollut, ja minähän olinkin valmistamani kalakeittokattilan illalla sinne kylmettymään vienyt, joten ei kun hain sen aamulla jääkaappiin. Ympäristöteko on säästää sähköä.

        Ikävä on noita tuttuja kukkia, joilla aloitit luettelosi, Marja-Liisa, kun kirjoitit: " Meillä ainakin vuorenkilvet kärsi kovasti lumettomuudesta. Viime kesänä olivat niin komeita, ja nyt ihan rähjäisen näköisiä. Samoin kevätkaihonkukka..."

        Bergenioiksi nimitimme vuorenkilpiämme rivitaloasuntomme etupihalla, meillä joka perheellä olivat etupihalla nuo samat bergeniat, ja ai että ne olivat keväällä kauniita nostaessaan sen kukkavartensa korkeaksi ja puhjetessaan kukkaan.
        Sain muos kevätkaihonkukkaa C-asunnon ystävältäni ja sehän myöskin kukoisti aina keväisin sen etupihan istutuksen reunamalla.
        Miten pidänkään kasveista, jotka ''ymmärtävät kevään päälle'', - yksi oli niistä norjalainen morsiusangervo, sen olin saanut tupaantuliaislahjaksi ja hoidin sitä huolella. Se myöskin puhkesi kukkimaan keväällä.
        Vielä näistä kevään airueista rhododendron, tuo happamen mullan vaativa pensas, sekin meillä kukoisti.
        Kärhöt olivat myöskin, mieheni teki puisen korkean ristikon, jossa kiipeilivät, ja lannoitetta saatuaan valtaisasti kukkivat. Samoin runkoruusu, - niin ja näitä kasveja vein myöskin mieheni haudalle kasvamaan - sitten myöhemmin.

        Mökille olimme niitä siirtäneet jo aiemmin myöskin.
        Siellä kukoistavat myöskin pikkuiset Scillat, ne lisääntyvät itsestään. Ja rannalla nurmikolla suikeroalpi kukkii kesällä keltaisenaan, apilaakin nurmikossa on siellä.

        Kaikkea elettyä välillä tulee ikävä.

        Mutta nyt tähän hetkeen, pari syvää sisäänhengitystä: kaikki hyvin 'laivalla', samaa toivottelen meille kaikille! Ulos ja eteenpäin on elävän mieli! - Iloista lauantaita! t. Liisa.


    • P.S.

      Minä olen mennyt 6-vuotiaana yksin bussilla kunnanlääkärin luo ottamaan rokotuksen isorokkoa vastaan, tulomatkalla jäin bussista sukulaistalon kohdalla kyläilläkseni siellä, muistan vietäkin siellä isoveljeni anopin, joka laittoi silmälasinsa minulle, mutta otin pois, kun ne estivät minua näkemästä. mehun ja pullansiivun jälkeen sitten bussilla kotiin, ja todistus tästä on käsivarressani lähellä olkapäätä tänäkin päivänä kolmena rokotusarpena. minun ikäisilläni muilla ei olkavarressa näitä arpia enää olekaan, myöhemmin ne hiukan piiloon laitettiin.
      Pikkusiskoani vein hammaslääkäriin 8-vuotiaana bussilla lähikaupunkiin noin 20 km:n matkan ja takaisin, sodan jälkeen.
      En osaa näin jälkeenpäin sanoa, pelkäsinkö jotain.

    • Pitäisi ennakoida tuleva tilanne!
      Vosin hankkia varapuhelimeksi jonkin aivan yksinkertaisen kännykän, joka ei vaadi lataamista alvariinsa.

      Kuka tietäisi, mikä puhelin kannattaisi ostaa varapuhelimeksi,
      siis, jos hukkaan puhelimeni,
      niin mieheni vielä eläessä voin sanoa hänelle, että pliis, soita mun kännykkään, kun en löydä sitä mistään!

      Hän teki työtä pyydettyä, ja pian alkoi kuikutus kuulua saunan seinällä hengarissa olevan saunatakkini taskusta. Helppo löytää!

      Mutta entäpä nyt. Kun lankapuhelimenikin lopetin, ja jos puhelin on vaikka viimeisessä yhdeksästä laukustani, sen viimeisessä eli viidennessä sivutaskussa, niin kaikki on käytävä läpi.

      Mietin, pitäisikö minun, terveen 7-kymppisen, samantien ennakoida tuleva tilanne ja ostaa senioripuhelin, jos sitä myöhemmin tarvitsisin.

      Tärkeintä olisi, ettei siinä olisi internettiä tms virtaa kuluttavia elementtejä, koska lataaminen on silloin tiheää. Siitä tulee turhaa vaivaa, koska en käytä siinä puhelimessa mitään noita ylimääräisiä juttuja.

      Entä mikä liittymä? Olisiko jonkin firman prepaid?
      En edes tiedä oikein, mikä on prepaid. Etukäteen ostetaan puheaikaa, mutta miten pitkään se arvo on voimassa, ellen käytä puhelinta?

      • Tänään oikein vaihteleva kevätpäivä, aamulla aurinko paistoi, mutta ei aikaakaan kun alkoi satamaan, ei kovin pitkään, jälleen aurinkoa. Sitä iloa ei kestänyt kovinkaa kauvaa, alkoi satamaan räntää, nyt taas poutaisempaa, jopa sinistä taivasta näkyy. Lämpötila vaihdellut aamun nollasta aina 11 asteeseen tilanteen mukaan, räntää kun satoi oli vain 4 astetta. nytkin taas 9,2 astetta.
        Päivä kulunut lähinnä kotiaskareiden merkeissä, kaupassa tosin kävin, senjälkeen tein ison kulhollisen salaattia, johon sekoitin eilistä krillattua kananlihaa, joten kevyesti tuli syötyä, ja olihan se syötävän hyvää.

        Noista kaksista puhelimista, senverran, aina meillä puhelin löytyy, kun meillä molemmilla on kännykkä, joskus on soitettava missähän jomman kumman puhelin on.
        Pari muutakin tapausta tulee mieleen, pojallani on kaverina yksi maanviljelijä joka oli ollut päivän metsätöissä, oli soitellut kotiinsa, ja unohtanut puhelimensa kannonnokkaan, eikä löytänyt puhelintaan.
        No seuraavana päivänä kävivät poikani kanssa etsimässä, tulivat lähelle sitä työmaata, poikani soittti ja puhelin soi siellä kannonnokassa, Hyvä apu.

        Toinen vähän ikävämpi tapaus. Minunkin tuntema metsämies oli metsätöissä, se oli hänen ammattinsa. Isää ei kuulunut kotiin niin hänen poikansa lähti etsimään isäänsä metsästä, poika tiesi paikan jossa isä oli töissä.
        Isällä oli kännykkä mukana, poika soitteli, ja lopulta kuuli kun isän kännykkä soi.
        Isä ei vastannut, mutta isä löytyi, oli saanut sydänkohtauksen ja kuollut puun viereen.

        Tuosta puheajan säilymisestä en sen enempää tiedä, kun me tehtiin liittymissopimus oli puheaikaa määrätyn rahamäärän edestä, ja loppuun se kului
        puhelut maksoi ja siitä vähennettiin aina osa siitä puheajan rahasummasta. Siitä on niin kauan ei taida samanlaisia sopimuksia enää olla.

        Nyt katselen ulos ja aurinko paistaa.


    • Liisa S

      Kyllä kännyköistä on apua, hyvä oli, että isä löytyi, vaikka olikin kuollut.

      Joku kertoi jostain G-mobilesta, siitä en ole vielä ehtinyt ottaa enempää selvää.

      Mutta eihän tässä ole kiirettä tuon kanssa. Kiitos, Late!

    • Iltaa ja saunaterveiset!
      Todella on vaihtelevaa säätä pitänyt tänään. Milloin synkistynyt ja vettä sadellu, vaihtuakseen taas auringon kirkastamaksi.

      Ennen saunaan menoa, paleli paljaat jalkani, niin, että villasukat oli haettava vaatehuoneen korista, ja saunan kuumuus tuntui vallan suloiselta. Päivä on mennyt pieniä puuhia tehden, mitä nyt ruuanlaittoa.
      Tein suolatun lapapaistin lopuista keiton ja hyvä vahva keitto tulikin, ja sopi näin viileällä hyvin. Chili vielä antoi tulisuutta liemeen.

      Nyt pitää hakea levylihapiirakan ohje, sekin on joskus hyvää kuuman lihaliemen kanssa. Pakastimessa on hyvä olla vierasvaranakin. heippa

    • Harjapolle

      Sama pitää minunkin tehdä, hankkia varapuhelin ja liittymä tai tuollainen etukäteen maksettu puheaika.Ei vain ole tullut ajankohtaiseksi vaikka olen sitä tuumaillut.

    • SkillaN*

      Sunnuntai päivään tässä silmiä raotellaan, ulkona sumuista, nollassa oli mittari, kun siihen eka kerran kurkkasin.
      On jännä katsoa nouseeko sumu ylös, se sateena päivän aikaan alas tulee, mutta niin on sadetta luvattukin.
      Eilen satoi aika tavalla räntää, mutta vedeksi muuttui maan pinnalla, kostutti jonkun verran kuivaa luontoa.
      Kevät hommia aika kivasti saatu alulle, tänään kotiin matkaan, viikon perästä sitten muutama päivä taas täällä, muutama päivä taas kotona ja sitten puolenkuun maissa on aikomus asettua kesäasukkaaksi.
      Harrastukset silloin saatu päätökseen ja loma alkaa;)

      Ei ole minulla kuin yksi kännykkä, en ole ajatellut hankkia toista, vielä en ole kännykkää kadottanut, vaikka kaikkea muuta etsinkin silloin tällöin.
      Kotoa lähtiessä käännyn vielä ovelta katsomaan, että kaikki laitteet on pois päältä, muisti ei enää varmemmillaan ole.
      Voihan se olla hyvinkin lähellä se aika, että kaikesta vara versio hankittava.
      Avaimen olen unohtanut joskus, onneksi talossa on henkilöitä joilla on yleisavain, ei ole tarvinnut vielä maksaa oven avaamisesta.

      Katselin sillä silmällä noita kukkapenkkejä, että ovatko kasvussa, vai eikö, kaikki näyttää olevan terhakasti kasvuun lähdössä, ainoastaan ruusu joka viime kesänä kukki hyvin, näytti melko elämättömältä, leikkasin sen kyllä.
      Eihän minulla täällä niin paljon kukkia olekaan, mitä nyt Marja-Liisalla on, hänellä aivan paratiisin loisto pihassa ja sisällä, kova työ palkitsee.
      Ehkä jos vakituisesti täällä asuisin, alkaisin kilpa laulantaan;)
      Häviölle jäisin, en omista sellaista viherpeukaloa, minkä Marja-Liisa on saanut.

      Saunassa sitä eilen käytiin ja olipa löyly toisen moinen mitä kerrostalon saunassa.
      Kyllä kylmät lähti, kun kiukaalle vettä heitti.
      Nyt paikkoja kuntoon laittamaan, tiskit pois kaappiin ja sitten taas matkustamaan.
      Neule on matkassa, junamatka kivasti menee sukkaa kutoen;)
      Kivaa sunnuntai päivää teille kaikille.

      Sumu olla jollottaa paikoillaan, ei nouse ei laske;)

    • Huomenta...ei niinkään hyvää, jos omalta kantiltani katselen ja tunnen.

      Itsekkäästihän tämä on minulta mennyt, omasta olemisestanikin on riittänyt puuhaa ja vaivaa. Pois on jääneet kirjoitteluni, maailman- ja kotimaisen politiikan seurailu, vaput ja juhlat. Niin se on menoni typistynyt, hoitakoot niin kuin haluavat!

      Luulen kyllä, ettei poissa oloni ole suurta aukkoa heittänyt politiikkaan ja asioiden hoitoon, eikä seurauksista voine minua syyttää. Niin... se loisvirus kävikin kimppuuni yllättävän tomerasti. Luulin, että se on muutaman päivän köhä, vaan eipä niin mennyt. Siinäpä olen ollut taistelukentän alustana, vihulainen iskee aina vaan uudestaan ja puolustus järjestelmäni pistää ontuillen vastaan. Asiantuntijoiden arvailut olivat, että 2-3 viikkoa siinä tappeluksessa menee. Arvio voi olla oikeakin, kaksi viikkoa on mennyt. Saa nähdä.

      En nyt sentään petipotilaana ole läsinyt. Pientä rauhallista kävelyäkin olen päivittäin harrastanut. Jotain tekemisen nyhräämistäkin puolväkisin olen koettanut ylläpitää. Kattoon tuijottaminen tunnista toiseen ei ole kovin elähdyttävää.

      Olisin kyllä pysynyt jotain kirjoittamaankin, mutta en ole halunnut tuottaa tuotosta, joka on täysin sisäänpäin, omiin ongelmiini käpristynyt. Sitähän tämä on nytkin. Teki vain mieleni tehdä ilmoittautuminen Pirttiin. Varsinkin, kun tämä aamu ei ole nyt kovin takkuisen tuntuinen.

      Hyvää kevään jakoa teille, normaali tempuin kesä lähestyy!

    • Tuollaista flunssa on kuulema liikkeellä. Poikanikin on potenut Pääsiäisen jälkeistä kovaa yskää vieläkin. Näin keväällä saakin olla varovainen jälkitautien varalta.

      Toipumista Sinulle toivottelen Ynnämuu, ja vitamiinipitoista ravintoa päivittäin. Tyrnimehukin on voimaa antavaa flunssaisena.

      Kylmän koleaa on ulkona vielä, lähdenkin tästä Ikeassa käymään, on pieniä hankintoja tehtävä talouteen. Saatanpa syödä siellä lounaankin samalla.

      SkillaN siellä seilaa 2 huushollin välillä, tuttua minullekin pari vuotta sitten, nyt olen jo kokenut helpotuksena luopumisen.
      ihan riittämiin on puuhastelua näiden pihojen kanssa, iloa toki enimmäkseen.
      Ei vain nyt viitsi terassilla istua kylmässä. Saunan jälkeen vilvoittelin hetken, hetki riittikin hyvin.

      Hyvää sunnuntainviettoa!

    • Ihan luonnollista on että tulee kerrottua, jos on sairaus iskenyt.Seurataan ja odotetaan että kaikki pirttiläiset pääsevät terveiksi ja lukeutumaan pirtin "muonavahvuuteen".
      Aina vaan sitkeimmiksi ovatkin muuttuneet kaikki, varsinkin nuo hengitystie infektiot.
      Ne vaan mukana pyrkivät kulkemaan vaikkei tahtoisikaan.

      Ei ole varakännykkää, ei. Toisaalta kun asun täällä, on Elisan Pojat (toimisto ) tuossa kävelymatkan päässä. Joskus lentomatkojen jälkeen on kännykkä tehnyt tenän. Pian he sen laittavat kuntoon.
      Jos hommaisin varasemmoisen olisi se halvin (jonkun kympin) versio jolla voisi vaan soittaa.
      Nykyisin on määräaikais liittymissä esim vuoden vapaat puhelut kotimaassa.
      Pojan tyttärellä on semmoinen.
      Mutta ei niitä tarjouksia varapuhelimeen kannata ottaa, vaan siihen jota käyttää. muutenhan ne menevät ihan hukkaan
      Yritän omalla kohdalla aina ajatella että kännykästä pitää huolehtia aina.
      Jos tunnustan onhan sitäkin jahdattu toisen soitolla monesti. Piriseehän se jos sattuu olemaan samassa tilassa, eikä esim autossa tai mökillä.
      Kun sain uuden kännykän, mieheni otti entiseni. Oman Sim kortin laittamalla siihen sehän on toiminta kelpoinen- soittamiseen, on vieläkin
      Ei vaan ole kameraa eikä nettiä siinä.
      taas tulee asiaa jotka kaikki jo tietävät joten paras lopettaa ja jatkaa pyhän pitämistä. Räntä kuurot oli ja meni ja viileää pitää !
      Kivaa sunnuntai iltapäivää kaikille

    • Ramoona*

      Kevät keikkuen tulevi, toissapäivänä ravautti rakeita, aurinko väläyttää välillä huikaisevan hymynsä, sitten mustanpuhuvat pilvet kätkevät sen, tuuli on kylmää, hanskatkin tarvitsee käteen. Lämmintä vesisadetta luonto kaipaisi, varsinkin kun ei lumien sulamisvesiäkään ole varastossa. Aikataulu on vielä edistämisen puolella, en muista tulppaanien tähän aikaan yleensä pihassa puhjenneen kukkaan. Aikaisten hedelmäpuiden kukkanuput ovat jo yllättävän pitkällä, omenapuista Huvitus ensimmäisenä. Yleensä koulujen loppumista on saatu juhlia omenankukkien ihanuudessa. Huolestuttaa vain, että kukat puhkeavat niin kylmään ja tuuliseen säähän, etteivät pölyttäjät ole liikkeellä. Kirjoittikos Katleija jossain, että Turussa kirsikkapuut jo kukkivat ? Helsingin Roihuvuoren hanami-juhlaa eli kirsikankukkatapahtumaa vietetään kai vasta kuun puolivälin vaiheilla, eikä meidänkään pihan kirsikat kuki vielä, luumupuut ovatkin myöhäisempiä.

      Kevään tulosta keikkuen olen lukenut kansatieteellisen selityksen, että ihmiset ja karja olivat lopputalvesta ruokavarastojen vähyyden takia jopa nälkiintyneitä, horjuivat kulkeissaan. Kevätväsymyksestäkin puhutaan, vaikka onhan nykyaikana saatavissa tuoretta vitamiinipitoista ruokaa koko vuoden. Flunssa on kurja seuralainen, sen aina autuaasti unohtaa, kunnes se taas iskee. En tiedä, kannattaako sitä niin alkuun vastustaakaan, antautuu vaan surkealle ololle vällyjen väliin, ottaa vastaan hemmottelut ja osanotot huonon olon valituksiin. Syö mikä tahansa maistuu, vaikka jäätelöä , nesteistäkin nauttii mieluisimpia. Maitotuotteet lisäävät nielun limaisuutta, sen opin flunssaisia lapsia hoitaessa, mutta jäätelössä on jotain taikaa ja sen kylmyys turruttaa minulla kurkkukipua. Kuumaa mehua en flunssaisena kaipaa, lämmin hunajatee kyllä maistuu , mutta kylmä appelsiinituoremehu ja kylmä mustikkasoppa tuntuvat parhailta. Amerikassa sairaille viedään aina kanakeittoa ja itsekin uskon sen voimaan silloin, kun ruokahalu on jo palaamassa. Chiliä ja currya mausteeksi, vähän riisiä ja herne-maissi-papirkaa , kanaliemikuutio ja pieniksi paloiksi leikattua kypsää broileria. Keitto on helppo, kun valmiiksi paistettua boroileria saa kaupasta, samoin vihannekset pakastepussissa.

      Myötätuntoiset terveiset flunssatoipilaalle. Hiljaa hyvää tulee, itseään kuulostellen.
      Ruusun päivän tervehdys kaikille pirttiin kurkistaville, tämä Ruusun päivä on aina yksi etappi matkalla kesään.

    • Kyllä kyllä tuo kiireeksi vetää, klo oli 7 aamulla, kun tlimme tänne pyykille
      koneiden luo, Luoja järjestää kylmiäkin välillä oikein rakeita tuli..

      Me kun olemme koti ihmisiä,niin on kivaa olla kaksikin kotia tuntuu hyvin vaihtelevaa, Mökillä tulee voimistelua kukkapenkkejä raaputellessa,kun viime
      -kesä lonkka vaivasena taapersn mieheni perässä ohjeita annoin...

      Kaikki hyvin , nyt nautitaan ja ylvästellen nokka pystyyn kesää odotellaan.

    • Päivää vuan ;)

      Meillä tuli eilen rakeita.
      Oli kuin valkeita helmiä pitkin pihaa.

      Scillat kukkii,ei ne näytä kylmästä välittävän,on levinneet kovasti.

      Katselin äsken jotain ohjelmaa jossa naisten korseteista puhuivat.
      On se ihan luojan lykky ettei niitä enää käytetä.

      Iltaa kohti tämäkin päivä kallistuu.

      Hyvää vointia kaikille.
      näkyillään...

    • SkillaN*

      Hyvää huomenta viikon alkuun, pilvessä on ja tuulikin näyttää oksia heiluttelevan.
      Tässä taas istun kotona ikkunasta samalla katsellen miten työt rakennuksella alkaa.
      Miehet yksi kerrallaan tuossa kadulla työpaikalleen ovat kiirehtineet ja nyt alkaa taas tapahtumaan.
      Kuusi tätä touhua katselee, lienee kurretkin oksien kätköissä ihmettelemässä tätä touhua, toivottavasti kuusi jää elämään.

      Kotona tomaatit jo tukikeppejä tarvitsee, vielä olisi kestettävä tätä purkki kasvua vähän aikaa, sitten pääsevät vapaimmille kasvualustoille.
      Lämmintä ja hyvää kasvualustaa kaipaavat, jotta satoa saisi.

      Noista korseteista pitää sanoa, että kyllä ne selkää tukivat ja olihan naisilla ennen vyötärö, no en minäkään niitä kaipaa, mutta monet joutuvat selän takia liivejä pitämään.
      Se pyykin pesu maalla/mökillä on vähän hankalampaa, mutta ihana olisi järvessä lirutella pyykit, jos sellainen mahdollisuus olisi.
      Minulla kone pesee sielläkin, mutta ei järveä niin lähellä, että huuhtomaan pääsisi.
      Pakkohan kaupoilla on kaupungissa käytävä, samalla pyykit pesee, niin kuin merihuisku kerroit.

      Ei ollut edes lehtiä vielä kirsikka pensaassa, silmuja vasta, mutta kauankos ne kukkia työntää, jos lämmintä tulee ja tuleehan sitä.
      Sitten piha kaunistuu, kun vielä omenan kukat puhkeaa, silloin kesä on alkanut.
      Eipä niitä tuulisia ilmoja kaipaa keväällä, kun kaikki taimet ei yhtä nopsaan juurru, tuuli sitten pääsee heiluttamaan ja juurtuminen viivästyy.
      Ruusupapu on yksi ohut lehtinen joka ainakin kasvun alussa ei tuulta kestä.
      Niissäpä sitä puuhaa riittää, kun tukikeppejä asettelee;)
      Onhan se työlästä keväisin muutenkin, kun kasvit maahan saatuaan, yöpakkasten pelossa niitä harsottamaan joutuu.
      Muistan M-L kertoneen miten yölläkin peittelemään lähti, jos kaunista ja kasvua meinaa saada, näin on meneteltävä.
      Sinnikkyys palkitaan, ympäristö kukkii ja satoa tuottaa, kyllä M-L pihasta sitä satoakin tulee, jos jonkinlaista.

      Minulla on kännykässä kamera, on myös digi kamera, kummallakin osaan kuvan ottaa, mutta enpä osaa niitä koneelle laittaa, pitäisi kai oppia pyytää, mutta milloinkaan ei aika riitä.
      Toisaalta en kovin innokas ole kuvaamaankaan, noita kuvia on jälkeeni jäämäänkin, kuka niitä kaikkia tarvitsee.
      En ole herkkä vaihtamaan mitään operaattoria, sen verran olen sotkenut niiden kanssa, että nyt saman kanssa pelaan, vaikka voisi olla edullisempiakin tarjouksia.
      Ei tuonne päähän kovin paljon lisää mahdu, hyvä kun näin pärjään;)

      Kyllä se voimia kysyy, kun kahden paikan väliä kulkee, mutta ihana on kynnet multaan laittaa, sellainen ei kerrostalon pihalla onnistu.
      Muutenkin alkaa aika rajallista olemaan tuon jaksamisen kanssa, mutta jotakin pientä tekee mieli tehdä.
      Tätä päivää, yhtä kerrallaan elelen, aika näyttää mihin johtaa, tai tietäähän sen määränpään jossakin odottavan, mutta niin kauan kun henki pihisee eletään, hitaammin vain mennään;)

      Tänään viimeinen käsityö kerho päivä, myyjäisiin tavarat hinnoitellaan ja sitten perjantaina lopetellaan myyjäisten jälkeen käsityöt varastoon, mitkä ei kaupaksi käy.
      Mukavaa alkavaa päivää, tämä viikko sitten kuljettaa meidät äitien päivään, yksi kesän alkamismerkki sekin.

    • Hintriika*

      On ollut niin haipakkaa, etten ole ehtinyt paljon edes kurkata kahvipirtin ovelta. Tai ehkä kiireen tuntu johtuu vain siitä, että vanhenee ja hidastuu. Ennen huitaisi kaikki hommat hetkessä pois alta ja jäi aikaa vielä lekotteluunkin. Mutta ennen oli ennen.

      Vappu humahti ohi kuten ennenkin. Työväenlaulut soivat korvamatona vielä pitkään, vaikka muuten olisikin juhlinnasta selvinnyt. Sää oli koleahko, mutta aurinko sentään paistoi. Ei se sitten niin kamalan kylmältä tuntunutkaan, suojaisissa paikoissa oli suorastaan lämmintä.

      Eilen lumihiutaleet ilmassa leikkiä löivät ja välillä tuli rakeitakin, mutta sitten taas aurinko loihe katseensa meihin. Kovin on vaihtelevaa ollut tämä kevätsää. Nyt taas paistaa.

      Enpä ala tekemisiäni luettelemaan. Eivät ne niin historiallisia ole. Mutta omatunto alkoi soimata, että täytyi käydä ilmoittautumassa. Se on nyt tehty.

      Hyvää kevään odotusta! Odotusta se ainakin meillä taitaa olla vielä pitkän aikaa. Mutta odottaminenhan se usein eniten mieltä kihelmöi. Moi!

      • No , hei Hintriikka* Vappu se oli täälläkin eipä ilmat sen kummemempia, vettä ja räntää. Samoin tuli harjoiteltua työväenlauluja, lisäksi poikkesimme tutuilla haudoilla.

        Maahan täällä ollut paljaana pitkään, mitä nyt joskus se lumikuuro valkaisee Tänäkin aamuna oli ollut lunta, ehti vain sulamaan ennen kuin minä heräsin.
        Terveisiä myös pirttihirmuta, jonka paremmin tunnet, kun kerran poikkesimme Kemissä.
        Kesän odotusta myös sinne kihelmöivään Merilappiin. Late.


      • Hintriika*
        LateVaan kirjoitti:

        No , hei Hintriikka* Vappu se oli täälläkin eipä ilmat sen kummemempia, vettä ja räntää. Samoin tuli harjoiteltua työväenlauluja, lisäksi poikkesimme tutuilla haudoilla.

        Maahan täällä ollut paljaana pitkään, mitä nyt joskus se lumikuuro valkaisee Tänäkin aamuna oli ollut lunta, ehti vain sulamaan ennen kuin minä heräsin.
        Terveisiä myös pirttihirmuta, jonka paremmin tunnet, kun kerran poikkesimme Kemissä.
        Kesän odotusta myös sinne kihelmöivään Merilappiin. Late.

        Kiva, kun muistatte minut. Sydämelliset terveiset Pirttihirmulle!


    • SkillaN*

      Huomenta, nyt kauniiseen auringon paisteeseen, taivas juuri se mummolaan pyöräilyn värinen;)
      Taisi pieni pakkanen viime yönäkin olleen, en ehtinyt katsoa, kun mittari auringossa jo oli.

      Mukava Hintriika, että ehdit edes joskus pirttiin viestiä laittamaan, useammin vain toivoisimme tietoja sieltäkin suunnilta.
      Jaksa vaan sinäkin sitä kesää odottaa, kyllä se sinnekin saapuu, jos entiset merkit paikkansa pitää, sitä samaa täälläkin vaan odotellaan.

      Eipä tässä kovin kummia ole tapahtunut täällä Savossakaan, luonto vihertyy ja lämpöä kaivataan.
      Lintuja aika vähän näillä liepeillä lentelee, harvoin kaduilla edes västäräkkiä näkee, maalla oli jo peipponen ja västäräkki kotiutunut, nyt sitten kirjosieppo ja pääskynen vielä ja sitten se kesä pitäisi olla.
      Pääskyset ovat vähentyneet kovasti, aiemmin kun navetta oli vielä olemassa, enemmän niitä ullakolla pesi.
      Kai nämä luonnon muutokset lintuhinkin vaikuttaa.

      Tänään laulamista taas harrastetaan, siinähän se päivä iltaan saadaan.
      Palstalla alkaa taas yhden ihmisen aloitteiden teko ilmennä, kysyy ja vastaa, no hänen riemunsa, kai se luotsi vähän rauhoittaisi, no enpä tiedä mikä olisi se juttu, millä palsta mukava olisi, no pirtti sitä ainakin on.
      Hiljaiseloa on pirtissäkin ollut, no ei ketään voi pakolla vaatia kirjoittelemaan, viestiä silloin, kun aihetta tulee.

      Lopetan minäkin, eipä muuta kuin kivaa päivän viettoa lukijoille ja mahdollisille viestin laittajille.

      • hurskainen

        Silmät luppasee väsymyksestä, mutta tähän aikaan torkut aiheuttaisivat yöllä valvomista. Pitää muutama tunti sinnitellä.
        Nuorempi eläkeläismies sanoi ettei hän saa unta ilman unilääkettä. Eläkeläisen luulisi voivan löytää oikea unirytmi ilman unilääkkeitä.

        Nukkumisrutiinit ovat niin yksilöllisiä. Kun töissä olin, aattelin että syön silloin kun nälättää, nukun vaikka päivällä jos siltä tuntuu.
        Toive ei toteutunut. Herään siinä klo 7 haminoilla, mutta päivällisen jälkeen en jksa mitään ilman päiväunia. Riittää hyvin n. 25 min.


    • Aamua ja aurinkokin killottaa ihan kirkkaasti. Luulisihan tämän jo piristävän, vaikka lämpömittari ei helteile, 5. Vaihtelevaa ovat olleet pohjoisemmankin kelit, kuten Hintriikan* kertomasta selvisi. Hyvä juttu kertomus, "ilmoittautuminen" tuli. Vaikka en tunne Hintriikkaa* muuten kuin näiden viestien välityksellä, aina ne vanhat mieleen joskus pulpahtaa ja ihan hyvinä muistoina.

      Tällaista melkeinpä paikallaan pyörimistä olen viimeaikoina pääasiassa tehnyt, tötterehtinyt vähintäin puolittain sekasin. Ajatuksen
      pätkäni ja askeleeni karkailevat, enkä aina tokene huomaamaan, mitä olen olevinansa tekemässä. Ja eikun taas kaikki alusta... Valmista ei tule, eikähän kaikesta tulisikaan, vaikka olisin normaalin selväpäinenkin. Näin se käy, kun olen keskittynyt vain yhteen asiaan.

      Eipä mitään, kyllä tämä "yhdenasian" hoitoni on menossa parempaan suuntaan. Ellei nyt sitten yllätystä tule. SkillaN harrastelee laulamista. Hyvä harrastus, minulle se ei päivän ratoksi sovi. Töihin kyllä aion pitkästä aikaa tarttua, ellei nyt ilmat huonoksi pyllähdä. Parvekkeen lasit täytyy kirkastaa, vaikka vastahan minä ne viime kesänä pesin. Se tuo pöly lentää ja pilaa vanhat työni.
      Eteenpäin...niinhän se aika menee itse kullakin tavallaan!

      • Rva Ylikypsä

        Aurinko niin komiasti paesteloo!

        Tänään oli "emäntäparini" kanssa kevään viimeinen kahvitusvuoro tuolla Kohtaamispaikalla. Lyhyeksi kyllä siellä oleminen minun osaltani jäi, hyvä kun ensimmäiset vieraat olivat kahvikupposensa nenänsä alle saaneet. Vaikka siitä on niin monen monta kertaa puhuttu, nimittäin hajuvesien käytöstä, niin eikö vaan yksi "emäntä" tullut tuoksuvana. Ja huh huh. Kyllä hän sen itsekin pian huomasi, mutta vahinko oli jo tapahtunut, ääni melkein loppui ja oli hyvin vaikea hengittää. Siitä paikasta soitin miehelleni ja pyysin hakemaan kotiin. Pitkän aikaa vielä kotonakin oli vaikeaa, yritin vähän nukkuakin. Olihan mulla "piippu" mukana, vaan eihän se siinä tilanteessa enää autttanut vaikka yritin. Kovasti kehuivat kahvikaakkuani, eilen sen leivoin, tein tiikerinkakun ihan yksivärisenä ja puolitoistakertaisena. Mulla on oikein iso vuoka, siihen joskus teen isomman annoksen. Oikeeta voita, kermaa ei ollut, laitoin pullosta vaniljakastiketta ja muutaman lurauksen rommiesanssia. On se minunkin mielestäni hyvää! Emäntäparini toi sitten myöhemmin loput kakusta takaisin, saadaanpahan syödä itsekin, saattaahan joku käväistä ensi pyhänä kahveella.

        Kyllä on mainiota seurata noitten lintujen seurustelua näin kesän kynnyksellä, kovasti ne pareittain pyrähtelee. Kymmenisen pönttöä meidänkin pihalla on, toivottavasti niistä jossain vaiheessa kuoriutuuja kasvaa uusia siivekkäitä!

        Ei ole oikein vielä tämän ajan tavanomaista säätä, tänäänkin oli n.6- 8 astetta, ei kauaa tarennut istua pihakeinussa, niin ja luntakin heitteli tänään puolenpäivän maissa. Kehoitin Hakan peliin lähtenyttä miestä pukemaan asiallisesti.

        Tuossapa on lähellä nyt sen värinen pilvi, että saattaa tulla lunta, entiset sulivat eilisen aikana, maa oli eilen aamulla ihan valkoisena.

        Hyvvee illan jatkoo ja ootellaan sitä oekeeta kessee ja kovasti ootellaannii !! PM


      • Rva Ylikypsä kirjoitti:

        Aurinko niin komiasti paesteloo!

        Tänään oli "emäntäparini" kanssa kevään viimeinen kahvitusvuoro tuolla Kohtaamispaikalla. Lyhyeksi kyllä siellä oleminen minun osaltani jäi, hyvä kun ensimmäiset vieraat olivat kahvikupposensa nenänsä alle saaneet. Vaikka siitä on niin monen monta kertaa puhuttu, nimittäin hajuvesien käytöstä, niin eikö vaan yksi "emäntä" tullut tuoksuvana. Ja huh huh. Kyllä hän sen itsekin pian huomasi, mutta vahinko oli jo tapahtunut, ääni melkein loppui ja oli hyvin vaikea hengittää. Siitä paikasta soitin miehelleni ja pyysin hakemaan kotiin. Pitkän aikaa vielä kotonakin oli vaikeaa, yritin vähän nukkuakin. Olihan mulla "piippu" mukana, vaan eihän se siinä tilanteessa enää autttanut vaikka yritin. Kovasti kehuivat kahvikaakkuani, eilen sen leivoin, tein tiikerinkakun ihan yksivärisenä ja puolitoistakertaisena. Mulla on oikein iso vuoka, siihen joskus teen isomman annoksen. Oikeeta voita, kermaa ei ollut, laitoin pullosta vaniljakastiketta ja muutaman lurauksen rommiesanssia. On se minunkin mielestäni hyvää! Emäntäparini toi sitten myöhemmin loput kakusta takaisin, saadaanpahan syödä itsekin, saattaahan joku käväistä ensi pyhänä kahveella.

        Kyllä on mainiota seurata noitten lintujen seurustelua näin kesän kynnyksellä, kovasti ne pareittain pyrähtelee. Kymmenisen pönttöä meidänkin pihalla on, toivottavasti niistä jossain vaiheessa kuoriutuuja kasvaa uusia siivekkäitä!

        Ei ole oikein vielä tämän ajan tavanomaista säätä, tänäänkin oli n.6- 8 astetta, ei kauaa tarennut istua pihakeinussa, niin ja luntakin heitteli tänään puolenpäivän maissa. Kehoitin Hakan peliin lähtenyttä miestä pukemaan asiallisesti.

        Tuossapa on lähellä nyt sen värinen pilvi, että saattaa tulla lunta, entiset sulivat eilisen aikana, maa oli eilen aamulla ihan valkoisena.

        Hyvvee illan jatkoo ja ootellaan sitä oekeeta kessee ja kovasti ootellaannii !! PM

        Oi ystävät!
        On niin keväistä, niin keväistä, että taitaa tulla kesä!
        Olen viiden jälkeen ollut pystyssä, mitannut verenpaineen kahdesti ja selaillut vanhoja passeja: pojan, mieheni ja omia.
        Omat passikuvani ovat tietysti kaikkea muuta kuin edustavia -- lukuun ottamatta KU:n valokuvaaja Lintusen otosta.
        Se on tosi upea, mutta kun tarkkaan katsoo, niin kyllä siitä minut tuntee.
        Ei vallesmannikaan huomauttanut mitään kuvaa vilkaistessaan. Meille syntyi kina silmieni väristä. Hän väitti,että olen sinisilmäinen. Tottakai itse paremmin tiesin, että silmäni ovat harmaat. Lopulta sain nimismiehen uskomaan, että sinisyys heijastui sinisestä takistani.
        Itsepäisistä flikoista mutisten hän alleviivasi silmien väriksi harmaan.
        # On se sääli, että ihmisen harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta pitää valokuvissakin olla itsensä näköinen!
        Onneksi en vielä ole ketään säikäyttänyt paitsi yhden nuoren miehen, joka Porvoonkadulla otti minua käsikynkästä ja sanoi: - Iltaa, Bella.
        Sitten säikäytin pahan kerran yhden lääkärikirjakauppiaan, joka änkesi meille, kun minä olin sairaana.
        Oma oli syynsä; mitäs yritti pelottamalla myydä.
        Mielestäni kyllä kaupitella saa
        niin uskontoja kuin muitakin aiheita, mutta uhkailemalla ainakaan meidän huushollista ei mitään irtoa.

        Jassoo, kellohan on jo vaikka mitä.
        Petikaverini lähtee eläkeläisiin, ja minä menen hänen reviirilleen eli rupean kyökin puolella hoitamaan käsiäni
        astianpesuaineella.
        Eihän se mitään auta, mutta on mukavampaa kuvitella hoitavansa kauneuttaan samalla, kun ihmettelee mistä kahdelle ihmiselle siunaantuu niin paljon tiskattavaa.

        Oikerin iloista ja valoisaa kevätpäivää kaikille!


    • SkillaN*

      Huomenta, tämä keskiviikko hyvällä alulla.
      Sää näyttää hyvältä ja naputus kuuluu rakennukselta, siellä talo vaan nousee.
      Tänään on pieni jännitys odotettavissa, lähdemme sokko matkalle, tiedä mistä itsensä löytää.
      Ei kovin pitkälle kumminkaan mennä, kun jo neljän maissa palaamme, toivottavasti kiva paikka kohteena ja hyvä ruoka odottaa.
      Puuron keittoon sitten neljältä, kahdeksan litran kattila riisi puuroa, huomisiin piirakka talkoisiin on minun hukini.
      Kaulin toivottavasti hyvin liikkuu sitten huomenissa.

      Vaikean verhon jatkamisen sain työkseni, on kuulemma joku kirpputori löytö, ja tämä henkilö nyt välttämättä haluaa saada verhon ikkunaan.
      Malli on jo vähän sotkeutunut ja meinaa olla hankala selvää saada, mutta enpä mielelläni sano, ettei tule mitään, yritän ja yritän;)

      Huomaa selvästi kevään ja tulevan kesän kaipuun jo niin laulajissa, kuin muissakin kerholaisissa, uupuneita, ehkä vähän kyllästyneitäkin ovat, mutta viime rutistukset pakko tehdä.

      Noihin päiväuniin en minäkään ole totuttautunut, mitä nyt sitten tuolissa torkahtelen, uni tulee siinä21-22 välillä ja aamu viiteen sitä riittää, en ole koskaan unilääkkeitä syönyt.
      Eihän sitä puolikuntoisena työt maistu, eikä tarvitsekaan, kyllä niitä ehtii sitten paremmissa voimissa olen tehdä, joten rauhallisesti vaan ynnämuu.
      Se aikaansaaminenkin vaan vähenee, kun ikää kertyy, pakko hyväksyä.

      On se melkoinen vaiva tuo allergisuuskin, ei sitä ymmärrä, jos ei ole kokenut.
      Minusta tuntuu, että minulta hävinnyt koko hajuaisti, en tunne hyviä, en huonoja hajuja, tai pitää melkoisen vahvat aromit olla.
      Iholtani olen kyllä melko herkkä, pienikin ytykän purema saa aikamoisia patteja syntymään.
      Nyt Turkin matkalla sain hyvän salvan, millä kutina edes lähtee, siellä puri joku ja piti tohtori sedälle näyttää, allergiasta puhui, sen mitä tolkkusin.
      Sieltä meidän matkalaiset saivat tauteja ihan sairaala reissuihin asti, useampi joutui muutaman päivän sairaalassa viettämään.

      Naurattaa vieläkin, kun olin juustoa ostavinani tuliaisiksi, olikin jotakin Halvaa, mihin sitä käytetäänkään, ehkä leivonnaisiin.
      Samanlaisia paloja juustoa oli ruoka pöydässä ja ilman muuta kun näin sellaisia kaupassa, sen enemmän tutkimatta juustona ostin.
      Makeaa on ainakin.
      Sattuu aina näitä erehdyksiä;)

      Nyt rupean laittautumaan sinne tuntemattomaan määränpäähän lähtemiseen, mikä lieneekään kohde?
      Mukavaa aurinkoista päivää teille toisillekin, lupailivat jo hieman lämpenevää lähipäivinä, sitä kaivataan.

      • Morjens, Skillan!

        Vesi kielellä luin "juusto-ostoksestasi".
        Ihan pienestä alkaen olen rakastanut Halvaa ja rakastan edelleenkin.
        Fasterini oli aikoinaan Grankullan (Kauniainen) aseman kioskilla myyjättärenä, ja minä olin usein hänen mukanaan.
        Kun söin kiltisti evääni, sain jälkiruoaksi hopean- tai kullanhohtoiseen paperiin käärityn Halvan.

        Taidan olla paikkakunnan ainoa itämaisen namin ystävä, koska en aikoihin ole missään kaupassa nähnyt Halvaa.
        Kiitä onneasi, että asut niin kaukana. Jos pitäisit majaasi viiden kilometrin säteellä tästä meiltä, saattaisin lenkkeillä ihan vahingossa sinun osoitteesi suuntaan ja poiketa ovikelloasi soittamaan...


    • Päivee! Ihan hyvät kelit ja lämmintäkin toistakymmentä. Kävellä vetkuttelin kauppreissullani kuin konsanaan vanhat. Pysähtelin katselemaan puoli kaupunkilaista luontoa ja hyvältähän näytti. Taitaa se tulla kesä tänäkin vuotena.

      Piti kehumani kuinka erinomaisia, uusia perunoita oli myynnissä. Eivätkä maksaneet kuin 27,29 / kg. Kyllä se oli euroja. Sillä hinnalla kyllä voi jo odottaa myös laatua. Siinä kyllä mielestäni oli huomautettavaa. Rupeloitahan ne perunapahaset oli. Otin vanhoja, ihan hyviä 0,75/kg. Enkä edes vaihtaisi päikkäin näihin uusiin. Ymmärränhän minä, että täytyyhän viljelijänkin työstä palkka saada, mutta ei se näin onnistu. Pari päivää ovat uutuutta tarjonneet, mutta eipä näytä perunalaatikko hupenevan.

      Eilen sain kirkastettua parvekkeen lasit. Kyllähän se ajan kanssa onnistui. Nyt on mainio ilma jatkaa ikkunoiden putsaamista. Kyllä se on parempi homma, kuin ammatikseen sairastelu ilman pätevää syytä.

      Enpä tunne Halvaa, tai sitten en erota muista tököteistä. Jostain olen nimen kuullut, mutta tarkoituksella en ole ostanut.

      Ja nyt ryhdyn suunnittelemaan työhommiani. Suunnitteluhan se yleensä on arvokkaampi vaihe.

    • Kyllä se minua vielä lapsettaa,kun arvelin olevani samankuntoinen,kuin ennen.

      .Nyt tulin oman lääkärin luokse kortisooni piikille,kun hän 2 pistosta tekee helpotaa.
      Olisihan se muistetava pitää kuokka kädessä,mutta ei touhottaa niin kovasti.
      Minulla on kyllä kieltoja kaveri jakamassa,,kun yksi kesä kukkapenkkejä en mitään tehnyt.
      Kostautuu yksi peranna valloittaa toiset kukat se ilkää,niitä juuriahan mirevin
      ja vein ne pitkänmatkan louhikkoon rehottakoot siellä.
      Mutta elämä opettaa hartaammin multatöissa rauhalisuus,
      Lähestymme Äitien päivää,sitä juhlitaan kaikki 15 hengen porukka.
      Lapsen lapsiakin on 3 -ketju jatkuu...toivon elämän heitä kuljettavan.
      Nyt minä vanhana pelkään ukraina-venäjä--meininkiä..

    • SkillaN*

      Aikaista huomenta, aurinko myös herännyt, nyt jo kattojen yli paistaa tähän koneelle.
      Kirkas on taivas, lupailee kaunista päivää.
      Kaunis oli eilinenkin päivä, kun sokkoretkellä siitä nautimme.
      Matkamme vei Joroisten kartano maailmaan.
      Ensin kävimme katsomassa ortodoksista tsasounaa, rikas joroslainen rakennutti sen kotikylälleen, vaimolleen, joka on venäläinen.
      Kaunis pieni kirkko, ikoneineen, sipuli kupoleineen.
      Sen jälkeen tutustuimme Järvikylän kartanon salaattia valmistavaan tehtaaseen, iso oli alue, 4 hehtaaria ja kaikki tapahtui koneellisesti.
      Herkullisen näköistä salaattia ja muita yrttejä sieltä maailmalle lähtee, myös tekonurmea suurella alalla valmistui täällä.
      Monen monta tekovaihetta salaatti kokee, ennen kuin se kaupan hyllylle pääsee.
      Juhanilan kartanossa nautimme lounaan ja sieltä lähti kukkakasseja matkaan. katselemista riitti sielläkin, kasvilavoja oli toista kymmentä.
      Joroisten kartanot ovat peräisin Ruotsin vallan ajoilta, jolloin niitä annettiin lahjaksi sotaherroille, silloisen Venäjän rajan tuntumaan, monia taisteluja näissä maisemissa käytiin.
      Paljon on nähtävää lähiympäristössä, ei edes kaikkea tiedäkään, näin tuli taas uutta tietokin lisää.
      Joroisten musiikki päivät ovat kaiketi yksi laajalti huomioitu ja kartanot tälläkin tapaa tutuksi tulee.

      Mutta nyt on retki takana ja tänään sitten arkisiin puuhiin, piirakan paistoon.
      Puuroa illalla hämmentelin ja kahdeksan litraa on minulla tätä herkkua, toiset tuovat lisää.
      Lähemmäs viisisataa piirakkaa pitäisi syntyä;)

      Maistoin minä myös tuota Halvaa, aika makeaa on, yritin etsiä ohjetta mihin sitä voisi käyttää, olisitpa todella lähempänä Venlastiina sen herkun saisit.
      Taitaa jäädä minulta syömättä moisen hinnan omaavat uudet peruna, minulla on vielä pakkasessa muutama pussi, suurimman uuden perunan himon tyydyttää, eihän toki maasta nostetun veroisia, mutta hyviä kumminkin.
      Siikli on hyvä pakaste perunaksi.
      Minun aiemmin "kirkastetut" lasit nyt jo uutta pesua vailla, mutta nyt en siihen hommaan ryhdy ennen syksyä.
      Kyllä tuo rakentaminen jouduttaa lasien pölyisyyttä.

      Toimin taas omana lääkärinä ja määräsin itselleni särkylääke kuurin ja nyt polvet paremmalta tuntuvat, kai pitäisi käydä niitä näyttämässä oikealle lääkärille, mutta luulen että saman homman määräisi, ellei sitten puukolla toimimista suosittaisi.
      Minua ei koskaan ole leikattu, en tahtoisi sitä kokea, no unohdin onhan kaihileikkaus minullekin tehty.
      No kaikki ajallaan, jos pakko on, ei auta pullikoida.
      Minulta jää äitienpäivä väliin, karkaan maalle.
      Helpotan vähän näitä jälkeläisiäni, kun se yksi päivä ei meinaa riittää kaikkien luona käyntiin, mummoja useampia omien äitien lisäksi.
      Oman äidin haudalla käymme jo tänään.

      Jälleen on päivä aloitettu pirtissä ja nyt sitten näihin omiin päivä rientoihin, heippa!

      • maammutti

        Jospa et kirjoittaisi niin heevatin pitkiä juttuja, niitä ei kukkaan viitsi lukea vaikka kuinka erinomaisen henkilön kaapua niskaasi olet tavoitellut.
        Lyhyestä virsi kaunis.


      • maammutti kirjoitti:

        Jospa et kirjoittaisi niin heevatin pitkiä juttuja, niitä ei kukkaan viitsi lukea vaikka kuinka erinomaisen henkilön kaapua niskaasi olet tavoitellut.
        Lyhyestä virsi kaunis.

        Maammutti, millä perusteella sinä kirjoitat, ettei kukaan viitsi lukea? Tiettävästi esimerkiksi minä en ole valtuuttanut sinua enkä ketään muutakaan antamaan lausuntoja puolestani.
        # Olen itse sen verran pitkien kirjeitten kirjoittaja, ettei mieleeni tulisi narista kenenkään rivimääristä.
        Elämäni on nykyisin entisaikoihin verrattuna niin rauhallista, että joskus raaputan jopa tikusta asiaa.

        Terkut!


      • marja-liisa....
        maammutti kirjoitti:

        Jospa et kirjoittaisi niin heevatin pitkiä juttuja, niitä ei kukkaan viitsi lukea vaikka kuinka erinomaisen henkilön kaapua niskaasi olet tavoitellut.
        Lyhyestä virsi kaunis.

        Ja höpön höpön!

        Kirjoittele vaan edelleen, ja vaikka kuinka pitkälti, kyllä meitä lukijoita on. Ei näitä kävijöitä niin kauheasti päivittäin ole, ettei ennättäisi kaikkien juttuja lukea. Juuri niissä pitkissä jutuissa on aina asiaakin.
        Ja sitäkään kaapua sinun ei tarvitse tavoitella, olet erinomainen ilman kaapujakin.
        Lippu korkealle vaan!


      • hurskainen
        Venlastiina kirjoitti:

        Maammutti, millä perusteella sinä kirjoitat, ettei kukaan viitsi lukea? Tiettävästi esimerkiksi minä en ole valtuuttanut sinua enkä ketään muutakaan antamaan lausuntoja puolestani.
        # Olen itse sen verran pitkien kirjeitten kirjoittaja, ettei mieleeni tulisi narista kenenkään rivimääristä.
        Elämäni on nykyisin entisaikoihin verrattuna niin rauhallista, että joskus raaputan jopa tikusta asiaa.

        Terkut!

        Ihan samaa mieltä kirjoitusten pituuksista Venlastiinan kanssa. Voihan ne pitkät kirjoitukset vain ohittaa eikä niistä erikseen tulla huomautteleen.
        Eihän pariin riviin saa mitään sisältöä. Mutta onhan meitä joka junaan, ja vielä laiturillekin jäämään.

        Meille ennustetut sateet eivät toteutuneet. Kyllä ne sateet 1 millimetriin mahtuivat. Kun oli ulkotyötä kesken, hyvänä tämän pelkän pilvisyyden koin.


    • Uamu päevee ;)

      Kyllä on tuttua tuo Halva,nammm...

      Minulla on pieni pulma ;)

      Ystvättäreni täyttää huomenna vuosia ja lapsensa ovat järjestäneet yllätys juhlat.Minun pitäisi mennä Hänen luokseen kahville ja kuitenkin olen menossa sinne ylläreille.
      Pakko valehdella jotain.

      Eilen kävi siistijä tyttö pesemässä partsun lasit..
      Syksyllä sitten seuraavan kerran.

      Noinhan se on aina käynyt,kun olen pessyt ikkunat,niin seuraavana päivänä sataa.

      Toivon kyllä sadetta,vie siitepölyt pois.

      Seuraatteko noita SUBin ohjelmia?
      Kaikkea ne keksiikin .Ennustuksia ja povauksia.
      Käänsin vahingossa sinne,rahastustahan se on;(

      Eipätässä kummempia.
      näkyillään....

    • Nea*

      Hyvää iltaa Pirttiin!

      Tuulisen päivän ilta, mutta kaikki on hyvin sujunut.
      Sain viimein kaikki kasvimaa hommelit tehdyksi, tuntuu hyvältä!

      Jalat vain on vähän ihmeissään tästä operaatiosta, sanoin ettei hätää, nyt loppuu tuo homma. Nyt saa vain odottaa sitä kasvun ihmettä, täytyyhän sen eteen jotain saada aikaankin!

      Venlastiina jutteli siell'ä niin mukavia, että oikein nauratti.
      Häneltä sujuu kirjoittaminen hyvin, niinkuin täällä Pirtissä useilta
      muiltakin.

      Hyvin SkillaN* jaksaa myös kasvimaita laitella ja monenlaisia
      kukkia kasvattaa.
      Samoin tunnen minäkin, että kun saa sormet multaan, niin vasta
      kesä on tulossa!

      "Oi toukokuu, oi toivon kuu, te päivät kesän koissa,
      Kun kaikki suveen valmistuu, mut suvi viel on poissa
      kun päättyy talven pitkä yö ja alkaa valon aika,


      kun kitaraansa kiuru lyö vaan viel ei pääskyn aika",

    • Niinpä..."maammutin" tölväisy on niin tökerö, ettei se antaisi aihetta muuhun kuin olan kohautukseen. Moneksihan meitä näyttää löytyvän, piilotettua suuruuden hulluutta, joka kuvittelee voivansa puhua kaikkien puolesta ja jaella "neuvoja" vieläpä aiheettomalla nälvinnällä.

      Kukin kirjoittaa tavallaan, pitkästi tai lyhyesti. Jos joku ei "viitsi" lukea, onko sitten vaikeata hypätä yli? SkillaNin kirjoitukset ovat Pirtissä aamun avaus. Hyvin olen jaksanut lukea ja aina niihin myös asiaa sisältyy. On ansiokasta, että hän on jaksanut puurtaa. Tämä tästä virrestä!

      Ylen sateinen päivä oli täällä. Marketissa kipaisin rutiinireissuni pienin kosteusvaurioin. Eipä ollut haluja jäädä ulos tollistelemaan. Muutoin alkaa tulla tunne, että kyllä se eläminen pienestä terveyshäiriöstäni huolimatta alkaa pikkuhiljaa sujumaan. Eikun uuteen päivään!

      • Ehtoota vuan.

        Meillä on ollut semmonen suhnusää ihan koko päivän.

        Tämä muori on ihan töpinöissä;)

        Tulivat vauvelia näyttämään ja minähän olen ihan myyty.

        On hän NIIN ihana;)

        Skillanille jaksamista,älä välitä tuommosesta mörököllistä.

        Huomenna menen ystävättäreni 75v yllätys juhliin.
        Lapsensa järjestävät.
        Tiedossa kivaa.

        Voikaatten hyvin.
        näkyillään...


    • Hyvä,hyvä kun elämä voittaa.
      Olen samaa mieltä muiden pirttiläisten kanssa kirjoitusten pituudesta.
      Miksiköhän niistä pitää huomautella- onhan se jokaisen oma asia, mitä tai miten pitkästi kirjoittaa.
      On lisäksi vapaus olla lukematta. Mutta ne kirjoitukset tämän pirtin tekevät. Pitkät tai pätkät ! Mielenkiinnolla luen . Päinvastoin Sattuu "silmään" ellei jostakin pitkään aikaan kuulu mitään.

      Noin se äitien/mummojen päivä lähestyy. Ei pääse karkuun, on jo useita soittoja tiedusteltu, olemmeko mökillä, kotona vai missä ?.
      Omaa äitiä lukuun ottamatta olen aina ollut kotona tai mökillä ja tänne ovat tulleet kukkineen joskus jopa lahjoineen. Nykyisin suurin joukoin, kaikki morsiamet ja sulhaset mukanaan, siitähän sitä kertyy.Anoppi asui niin kaukana, että siihen aikaan hänen eläessään kortilla muistettiin.
      Ajattelen, että onhan se mukava kun käyvät ja onhan se osoitus siitä, että läheiseksi katsovat kun muistavat ja tahtovat tulla tervehtimään.
      Neljännen polven edustajakin jo taapertaa omin jaloin, vaikka on vasta 10 kk.
      Voi voi, miten osaakin olla suloinen tyttönen.

      Tänne saakka eivät sateet ole yltäneet. Tänään on multapenkit saaneet olla rauhassa. Päivä meni puita pinoon latoessa- on siinäkin kevät työ. Jos on puut laitettu nurin onhan se jälkityökin tehtävä jos jo kappaleiksi on saatu.
      Viikonlopun sadeuhka on olemassa- saas nyt nähä.
      Pitää kai alkaa etsiä "yöpuuta", että jaksaa taas huomenna.
      tehkää muutkin samoin.
      Tänään kuulin lintujen riemukasta laulua monen päivän jälkeen. Varmaan ne poloiset ovat ihan kohmeessa kylmän kourissa.
      Onneksi nyt on luvattu lämpenevää.
      Heippa !

    • SkillaN*

      Huomenta, kaikesta huolimatta.
      Kiitos pirttiläiset kannustuksesta, mutta totuus on, että pitkiä viestini on, en osaa lyhyesti kirjoittaa.
      Ihmettelen vaan miksi pitää lukea, selkeästi minut tunnistaa, voisi olla huomioimatta.
      Kirjoittelen melkeinpä vaan pirttiin, joten suuresti en luulisi palstan rauhaa häiritsevän.
      Mistähän kaavusta nyt olikaan kyse?
      Omana itsenäni kirjoitan, tyhmästi tai vieläkin tyhmemmin, mutta se siitä, jospa nyt pienen tauon antaisin pitkistä kirjoituksistani, jospa ärsytyksesi katoaisi "maamutti";)
      Hyvää äitienpäivää kuitenkin kaikille.

    • MERIHUISKU1 HETA

      Käytiin taas siellä 4kerroksessa pyykit pesemässä, sattuikin niin mukavasti sattui kylmät päivät...
      Nyt taas suloisesti paistaa ja lämmint' on ja meidän lemmikit ovat mielissää,kun saavat vapaasti juoksennella.
      Mieheni teki jo yllätyksen ,kun hän joutui yksin l'htemään kauppaa,kun selkäni kipeä.
      Toi ihanan ison ruusun ,joka on kuulema Kolilla kasatettu,joten maahan voi jättää talveksikin. -.-Sitten olen kaivannut sellaisa monivuotista KÄrhöä.

      Kaikki on iloisesti alkanut,mutta synkyyksiäkin ravistelee-Tein SKILLAN tavoin
      menin päivystys lääkärille ,työn takana oli ,kun kinusin 2kortisooni piikkiä
      kuitenkin sen sain,hänen mielestäni syön jka päivä kortsonia..
      Köykkyyn meinasi viedä,, mies sanojansa ei säästänyt,miksi et usko minua.
      älä aina ole se kuokka käressä et ole nuori enää.
      Minkäs teet , kun homma on niin rakasta puuhaa.-
      Älä SKILLA välitä pitistä ketjuista,meitä suurin osa tykkää sinun kirjoituksta...

      Kaikille parhainta ÄITIENPÄIVÄÄ.






























    • Saunaterveiseni kahvipirttiin!

      Otinkin niin hyvät löylyt. että korvat oli palaa:) Pidän aina ämpäriä viileällä vedellä vieressäni, siinä on hyvä virkistyä kuumuudessa.

      Voi sentään, kun joku on pahoittanut SkllaN'in mielen. Älä suotta muuta tyyliäsi, kuulut aamunavaukseen minullakin, ja olen nauttinut leppoisasta kerronnastasi. Eihän tuommoinen typistetty kirjoitus ole Sinua lainkaan?
      Kaikki me olemme saaneet osamme kiukutteluista, kun ei aina ole jonkun mieleen. Omana aitona itsenään pitää ihmisen saada olla !

      Huomenna onkin lähdettävä kauppaostoksille, sain vasta äsken tietää ketkä tulevat. Hieman hajanaiseksi menee, kun tytöt (naisväki) tulevat jo päivällä, mutta poikani poikineen, vasta illalla mökkimatkalta. Tytöille tarjoan ruokaa, mutta toista kattausta en taida jaksaa illalla, miesväki saa vain kakkukahvit.

      Sadetta vihmoo taas lujasti, mukavaa onkin viettää rauhallinen koti-ilta saunarentona, ja pujahtaa sitten puhtaaseen sänkyyn, heippa vaan,..

    • Hei kaikki mummut ja äidit, jos on aamukahvit jäänyt juomati, nyt ennen huomista äitienpäivää tulkaa harjoittelemaan.
      Olis Nappikahvia ja Sacherkakkua, rusinapullaakin löytyy.
      Nyt hieno päiväkin, huomisesta ei tiedä, pääsee juhlista kuivin jaloin.

      Hyvää äitienpäivää kaikille äideille. Late, ja kumppani.

      • marja-liisa..

        Hei!

        Kiitos, ja hyvää äitienpäivää myös minun puolestani. Tänään on ollut vähän lämpimämpi päivä. Ja meilläkin saatiin jo kasvimaa melkein tehtyä. Kaalit vaan istuttamatta, ja pavut ja herneet kylvämättä. Mutta suurin homma jo tehty. Istuttelin myös jo paljon perennantaimia ulos, siperian orvokit, maariankellot, harjaneilikat ja salkoruusut on jo penkeissä. Sain kasvihuoneen lavoille vähän kaivattua tilaa. Aikainen perunakin tehtiin, neljää lajiketta. Monta penkkiä tuli, ja on heti hyvällä taimella, kun taimetin nekin tuolla lavojen alla.Toivotaan että ei enää hirmuisia pakkasia tulisi, pienistä kyllä sevitään.

        Minulle oli pettymys tänä aamuna, kun ei ollut emännän aamunavausta. Jotenkin minulle on tullut tavaksi, että aamukahvin juotuani, istun tässä yöpaidassani, ja luen teidän kaikkien kirjoitukset. On kiva tietää mitä te muut samanikäiset puuhailette. Ja minusta ihan kaikista pikkuasioistakin on kiva lukea. Ei kai meille enää mitään niin järisyttävää enää edes tapahdu,. Pääasia, että olemme elämässä mukana, ja että meitä edes joku kiinnostaa. Ja että jaksamme ja pärjäämme jotenkin tässä tavallisessa arjessa.

        Ja jos se jotain häiritsee, niin kyllä on kumma. Eihän tämä täällä roikkuminen ole pakollista kellekkään. Niin onpa tosi tyhmää vielä valitella.

        Mutta nyt on sauna jo varmaan kuuma, ja lähden sinne ottamaan kunnon löylyt. Hyvää illan jatkoa kaikille!


      • Liisa S.
        marja-liisa.. kirjoitti:

        Hei!

        Kiitos, ja hyvää äitienpäivää myös minun puolestani. Tänään on ollut vähän lämpimämpi päivä. Ja meilläkin saatiin jo kasvimaa melkein tehtyä. Kaalit vaan istuttamatta, ja pavut ja herneet kylvämättä. Mutta suurin homma jo tehty. Istuttelin myös jo paljon perennantaimia ulos, siperian orvokit, maariankellot, harjaneilikat ja salkoruusut on jo penkeissä. Sain kasvihuoneen lavoille vähän kaivattua tilaa. Aikainen perunakin tehtiin, neljää lajiketta. Monta penkkiä tuli, ja on heti hyvällä taimella, kun taimetin nekin tuolla lavojen alla.Toivotaan että ei enää hirmuisia pakkasia tulisi, pienistä kyllä sevitään.

        Minulle oli pettymys tänä aamuna, kun ei ollut emännän aamunavausta. Jotenkin minulle on tullut tavaksi, että aamukahvin juotuani, istun tässä yöpaidassani, ja luen teidän kaikkien kirjoitukset. On kiva tietää mitä te muut samanikäiset puuhailette. Ja minusta ihan kaikista pikkuasioistakin on kiva lukea. Ei kai meille enää mitään niin järisyttävää enää edes tapahdu,. Pääasia, että olemme elämässä mukana, ja että meitä edes joku kiinnostaa. Ja että jaksamme ja pärjäämme jotenkin tässä tavallisessa arjessa.

        Ja jos se jotain häiritsee, niin kyllä on kumma. Eihän tämä täällä roikkuminen ole pakollista kellekkään. Niin onpa tosi tyhmää vielä valitella.

        Mutta nyt on sauna jo varmaan kuuma, ja lähden sinne ottamaan kunnon löylyt. Hyvää illan jatkoa kaikille!

        Parveke on kumma juttu, miten paljon onkaan työtä saada siellä kesäversio aikaan, monet juoksut alakerran häkkikomerolle ja takaisin, ja minulla kun on ollut periaatteena, etten käytä hissiä.
        Onhan se hissikin tavarain kera vaivalloinen, varsinkin isot pehmusteet, jotka ovat mustissa muovipusseissa, täyttäisivät hissin oviaukon kokonaan.

        Pesin puiset laatat ja alla olevan sementin huuhtelemalla, nyt laatat ovat pystyasennossa kuivumassa, ja pehmusteet avattuina olohuoneessa.

        Voihan karmistus, miten paksu pöly oli parvekkeen pöydälläkin talven jäljeltä, hyvää tekee saada pölyt pois.

        Suihkussa sen jälkeen perusteellisesti, tukka vielä sai erikoiskäsittelyn. Hyvä olo on puuhastelujen jälkeen.

        Huomenna kylään ja konserttiin kyydillä. Olen sanonut lähipiirilleni, että vaikka olenkin pitänyt lahjoista, niin mieluummin vain seuraa ja juttelutuokioita, ne vasta mieluisia lahjoja ovatkin.

        Sadetta luvattiin vielä huomennakin näille nurkille, samoin maanantaina.
        Kahvista kiitokseni, hyvältä maistui.
        Hyvää Äitienpäivää huomenna SkillaN ja muu pirtin väki!

        .


    • Taitavat mummut ja äiteet häärätä leipomuksiensa parissa, kun eivät Laten kehoitusta ole huomanneet.

      Nyt en jaksa millään kahvia ja pullaa ottaa, kiitos silti tarjouksesta. Vieraita on täällä vieraillut ja siinäkös aika mennä hujahtaa ja samoin kahvia kuppi toisensa perään.

      Onpa mielessäni väikkynyt, koska lähtisin korpiretkelle mökkini maisemiin. Taidanpa siirtää vielä reilusti lähdön eteenpäin tässä tilanteessani. Parasta testailla ja kohennella kuntoani. Eihän sille reissulleni mitään välttämätöntä kiirustakaan ole.

      Hyvää äitienpäivää jo nyt hyvissä ajoin!

      • Puskasuleima

        Täält kans yks ikääntyvä neiti-ihminen onnittelee kaikkii äitei ja mummui huamisen äitiempäiväj johorosta.
        Olen meinannu et huamisaamuna seison Kaffepirtin kuistil ja kukistan joka ainoon naisempualen, ku tulee aamukaffeelle Pirttiin.
        # Älkäp pelkäkä, em miä pistä teittii. Minul on simmost taikateippii, et sil on hyvä kiinnittää ruusu rintaan, eikä siit jää tahroja vaatteisiin.
        Nii et paljon onnee jo tämmöttis etukätee.


    • HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ kaikille ja huomenta!
      Aamun avaaja nukkuu ? vielä, mutta minäpä laitan kafeet napin alle. On tuota Laten tuomaa hyvää kakkua ja rusinapullaa, Aah. Suolaiseksi toin lohipiirakkaa, viipaleina pöydällä oottelemassa ottajaa.
      Osmon päivä näkyy olevan, lisäksi veljeni syntymäpäivä. Silloinkin oli äitienpäivä kun hän syntyi. Joten aiheita useita liputukselle löytyy !
      Eilen kävi jo 7 henkeä (vaikka on valehtelijan luku tuo 7) kävipähän kuitenkin. Kukkasia tuli ja kahvia yhdessä nautittiin, kivaa oli.
      Tänään muu jälkiporukka käy.
      Vielä ruusun sain kun VS seisoo tuossa kuistilla kukittamassa meitä muita,
      taikateipein. Alahan Skillan kipittää pirttiin- kaikki me odotamme sinua.
      Ajatellaan että on sananvapaus ja myös oikeus olla erimieltä. Ei se ole ketään vastaan. ollaan vaan niinkuin ennenkin kirjoitellaan pitkästi tai pätkästi miten milloinkin .
      Nyt kahville herkuttelemaan ja sitä hyvää Äitienpäivää kaikille !

    • Ramoona*

      Kävimme valkovuokkometsässä aamukävelyllä, kosteaa ja hiukan sumuista on, mutta hiirenkorvainen raikkaus hellii aisteja, sää on lämpenemässä. Siniristiliput liehuvat, kevään kukat helottavat jo pihoissa, Pirtissä juhlatarjoilu ja perinteikäs rintakukkanenkin !

      Tänään nautitaan isolla porukalla miesten ja lastenlasten kokkaamaa lounasta, ja eiköhän me naiset saada serenadistakin nauttia, on musiikkimiehiä lähisuvussa.
      Pikkuhiljaa pakkaamme autoa ja valmistaudumme matkalle kesää vastaan.

      Hyvää äitienpäivää, ruusun tuoksua !

    • hurskainen

      Kesäisen kosteaa siellä nyt on. Ei ollut sadevesimittaria. mutta on ehkä parikymmentä mm sadetta eilinillalla alkaneen sadejakson aikana saatu.
      Nyt lehti suorastaan lehahtaa puuhun Keski-Suomea myöten.

      Keltavuokot ovat menestyneet sireenipensaikon reunalla omassa pihassa. Ihan kai ne on tuotu taimitarhalta siihen pari vuosikymmentä sitten.
      Valkovuokkojen kävi huonommin. Varjoisa piharakennuksen suoja ei ollut niille hyvä. Aurinkoa nekin tarvitsevat.
      Lippu liimautui aluksi märkään metalliseen lipputankoon, mutta piankos tuuli nailonkankaisen lipun kuivatti ja vapautti lipun liehumaan äitienpäivän kunniaksi.
      Onnittelut äideille!

    • No, jospa laittaisin tuon kahvin tulemaan tänäänkin kun tuo emäntämme on kateissa- vieläkin ! Tässä ohikulkiessa. Ensin tietenkin huomenta kaikille !

      Siniristi lippu liehuu tänäänkin- on sattunut peräkkäin äitienpäivän kanssa:
      J.V.Snellmanin p..siis suomalaisuuden päivä,, Lotta saa ajatella että hänelle liputetaan.....
      Juodaan kahvit sen kunniaksi, näin maanantai aamuna !

      Kaunista piti olla mutta vettä sataa, jatkoksi eiliselle sateelle.
      Nyt vauhdilla kesää kohden kun maa saa viimein kosteutta.
      Tuomet heti kukkii, jossain kai jo ovatkin kukassa.

      Nyt päivän rientoihin. Oikein mukavaa ja hyvää päivää kaikille !

      • marja-liisa...

        No niin!

        Tästä se alkaa dementia, meillä ei lippu liehu, eilen vielä muistin, mutta nyt vasta, kun kerrot lipun liehuvan. En taida enää nostaakkaan keskenpäivän. Luulevat vielä, että nukuin rokuliin.

        Olin tuolla ulkona vesisateessa kastelemassa itseni. Raahattiin suuret verenpisarat paikoilleen, ja vaihdoin niihin vähän pintamultia, ja lannoitin. Jospa ne sillä jaksaisivat kukkia. Pesin myös jo pienemmän suihkualtaan, ja laitoin vedet ja pumput paikoilleen,Iso allas laitetaan vielä vähän remonttiin, kun tässä keretään.
        Kun tuota hommaa aina näin keväällä kerääntyy. Kunhan saa kaiken kertaalleen pengattua, , niin kyllä se sitten siinä menee entisellä painollaan.
        Pakkasöitä on nyt ensisijaisesti vahdittava, kun taivasalla on jo kaikenlaista.

        Skillania ei ole näkynyt vieläkään. Ei kai se karhu ole häntä syönyt. Siellä nimittäin on lähellä. Penkaa Rossinkylän roskiksen aina vähän väliä karmeaan kuntoon. Siellä on aina roskapussit sadanmetrin säteellä. On se tehokas poika.
        Minä kohta kovasti huolestun!


      • Puskasuleima

        Kosteeta on täälläki. Ja aika vehreetä.
        Eilen kato se ainoo muuttolintu, se nostokurki, mut nys sinne on tullu piänempi pitkäkaulanej ja korkee pääty on kohonnu puitten sekaan.
        Nym meitin pihas hyppelehtii pari hömötiaista. Neet varmaan hakee ittelle piilopaikkaa silt varalt, et eilenehtoonen harakka alkaa tas liirellä ku suihkukone ympäri pihaa.
        Eilen sil oli sittek kauhee vauhti, mut oli siin jotaki niin upeeta, että kattelemaaha miä jäin.
        Miä kyl miätin, et jos se haki Skillanii.
        Venlastiina sai eilen ikiomal läppärij, ja tää nykyne jää muun perheen käyttöön. Vs onnistu jo tupeloimaan kummatki käyttökelvottomiks, mut keittiömestari osai teherä molemmat käyttökuntoon.
        Mahtaskoha se löytää Skillaninki vai pitäskös muarostaa hakuketju? Ei sunkas se oh hukkunu jonnekki Keski-Suamen mettiin?
        Miä jo varmuureks huuran: - Skillani, tu äkkii kotiin!!!


    • Voi sentään miten hassuja virheitä tulee omiin kirjoituksiin. Tietenkin laitoin kahvin ohikulkiessa ,eikä emäntämme ole ohikulkiessa kateissa. toivottavasti ei karhun kanssa sentään olisi mitään tekemistä
      .Kohta pitää tehdä katoamisilmoitus.
      Taidankin laittaa heti pirtin seinälle ilmoituksen...
      Pirtissähän on sääntö :kaveria ei jätetä !!

    • Siivoojat häärii vinhasti ympärilläni, ja eilisen urakan jälkeen istun mielelläni työhuoneen rauhaan.
      Että olikin vilkas päivä aamusta alkaen, ja illalla vielä saarelaiset saapuivat.
      On syöty yhdessä, kahviteltu ja iloittu yhdessäolosta, ja ruusujen kauneutta ihastelen. Lastenlasten elämästä ja suunnitelmista oli mukava kuulla taas.

      Harvoin kirja putoaa rinnalleni, ja valo jää sammuttamatta, mutta niin vaan kävi illalla, kun vihdoin vuoteeseen pääsin. Ihanan pitkän yöunen sain kyllä nukkua:)

      Täällä emäntä pitää taukoa,...ehkä sitten on taas intoa enemmän kirjoittaakin.

      Leppoisaa viikon alkua!

    • Russakkapa

      Hyi kamala! Mistä tuo russakka tänne eksyi??? Ja tuolla toinen vilistää! Nyt äkkiä siivoojat paikalle!!!

      • Puskasuleima

        Älä pelkä! Se ov vaa painajaisunta, ku nukahrit keskellä päivää nojatualiin telkkaria töllöttäessäs.
        Mikää ei tiätysti estä sinuu menemäst suihkuuj jos raskit erota kotieläimistäs.


    • Iltaa!

      Ilmoittautumisen verran "esiinnyn", kun tulin läppärini avanneeksi. Varsinaista aamun avaajaahan on odotettu. Eikä ihme, alkaa kummastuttaa "katoaminen." Ehkäpä sitten huomenissa...

      Normaali puuhiani olen hidastetussa muodossa tehnyt. Kävin sentään kulkupeliäni katsastusmiehelle näyttämässä. Tein sitä ennen oman katsastukseni, tai paremminkin katselun ja pienen koeajelun. Kunnossa tuntui olevan ja eipä katsastajallakaan ollut huomauttamista. Joten kulkuväline on valmis lähtöihin, mutta enpä vielä hätäile.

      Minulle tulee pikapuolin operaattorin vaihto. Vanha sopimus päättyy ja kun taloyhtiöön ehti vuosi sitten tulla yhteisliittymä, niin eipä siinä muuta järkevää vaihtoehtoa olekaan. Eiköhän tuo pienillä ongelmilla järjestyne kuukauden vaihteessa.

      Eipä tässä rupattelu sujuvasti luista, vaikka terveysongelmani ei enää pahemmin häiritsekään. Joten toivon vain Pirttiin kurkistaville hyvää yötä!

    • SkillaN*

      Huomenta, kyläilyt tehty ja taas pirtissä.
      En kyllä lupaa parantaa tapojani pitkien juttujen kanssa, sitä taitoa en hallitse.
      Minusta on mukava ottaa kantaa toisten viesteihin, joka ikisen, ei se minusta paha tapa ole, keskustelua tavallaan.
      Livenäkin inhoan sellaisia kiusallisia tilanteita, jolloin ei kukaan virka mitään, pakko on jotakin sanoa.
      En liioin välitä noista poikki teloisista viesteistä, jos näin olisi, en kymmentä vuotta olisi viitsinyt kirjoitella.
      Sovitaan nyt tässä, että kun nikkini näkyy, hyppäätte yli;)

      Ynnämuu kaipailee korpi mökilleen, ei se mikään ihme ole, juurilleen sitä jokainen joskus ikävöi, nyt vaan sää ei ole oikein otollinen, jospa siirtäisit menoasi, niinhän sitä mietitkin.
      Turvallinen ajopeli se on syytä olla, kun sinne kauas lähtee.

      Olen samaa mieltä Puskasuleiman kanssa, painajainen oli koko russakka juttu, eihän niitä enää ole olemassakaan, sukupuuttoon jo kuolleet.

      En karhun suuhun ole joutunut, en edes osannut pelätä, mutta hyvä M-Liisa kun kerroit, siellä lammilla käydessä on kovasti korpinen maisema, voisi vaikka nalle vastaan tulla.
      Teillä siellä mökillä on vaara tavata karhu, kun siellä suunnalla asustaa.

      Mukavaa kuulla, että muutamat jaksavat minun pitkiä juttujani kaivata, mutta nyt on jätettävä ilman huomiota osa viesteistä, venyy muuten yli pitkäksi kirjoitukseni.
      Kaikki olen tarkkaan lukenut ja Puskasuleiman huudon ihan selvästi kuulin, meri-kukan ilmoituksen näin pirtin seinällä, kiitos kaikki ihanat pirtin kirjoittajat, ilman teidän mukana oloa, ei syntyisi pitkiä viestejäni;)

      Viimeinen lauluharjoitus tänään, huomenna samoin viimeinen kerho ja sitten lomalle, meille lupailtiin kovaa sadetta, vielä ei kylläkään sada.
      Mukavaa päivän kuluttamista teille kaikille.

    • Eläköön ! taas on pirtin asiat kohdallaan kun emäntä on löytynyt. Ja ihan ilman "karhunpuremaa". Olikohan se Lieksassa päin, kun karhu poikineen tuli pihamaalle ruokailemaan lintujen talipalloja. Vieläpä yksi poikasista terhenteli kahdella jalalla kun perheen isä yriti häätää niitä pois.
      Lapsensa itkun takia yöllä heräsi ja vilkaisi ulos ikkunasta. Aikamoinen näky - laita sinne sitten päivällä pienet lapsen leikkimään !!!!!!!!!

      Nuo russakat- jos niitä nyt sitten olikaan, ovat saattaneet tulla ne nähneen henkilön omissa vaatteissa. Vaatteiden mukanahan ne kulkevat mm.Kun takin viskaa naulakkoon kaulimen alle, istuakseen kiikkustuoliin, siitähän ne elukat sinkoavat taskusta ympäri pirttiä. Takin heitossa on sekin vaara että se osuu kaulimeen joka taas kalahtaa takin heittäjän omaan otsaan !

      Kannattaa käyttäytyä siististi. Käydä siellä suihkussa ja puistella rytkynsä ennen pirttiin tuloa niin järjestys säilyy. Sitten on kiva istua kaffeelle ihan korvapuustien kanssa-siis oikeiden syötävien pullien kanssa.

      Sitten faktaa. Suvussa olevan nuoren perheen kissa katosi.
      Kaikki paikat etsittiin. Lopuksi katsottiin äskettän päälle laitettu pyykkikone.
      Päältä täytettävä kone avattiin ja kas vaan. Vaatekorissa mielellään makoileva kissa oli vaateiden mukana mennyt koneeseen.
      Ollut jonkin aikaa, kun oli jo ihan kuuma, jalat harallaan kauhusta, kylmän vesihuuhtelun jälkeen veivät eläinlääkäriin.
      Lääräri sanoi että tässä vaiheessa tuodut kissat ovat jo yleensä kuolleita.
      Tämä teräsmimmi toipui aikanaan.Seuraavaksi meni ulos puisteluun menevän mattorullan sisälle ja joku astui sen päälle. Taas kiljuen karkuun..
      Kaikesta huolimatta se synnytti 9 poikasta kaiken tapahtuneen jälkeen Yksi kuolleena. Tosin ei silloin tehopesussa vielä odotellut, mutta aika pian kuitenkin
      On sen mirrin seikailuilla naurettu monesti. Kissallahan on 9 henkeä, sanotaan.

      Hyvä esimerkki ;kaikesta rummutuksesta huolimatta tavallaan mitenkään ei käynyt, kai ei ollut tarkoitettu käyvänkään.
      Sama meillä ihmisillä. Ihmeellisistä kiemuroista joskus selviää kuin leikiten vaikka tilanne olisi hyvinkin vakava..

      Nyt vakavasti puhuen paras lopettaa ennenkuin kaulin napsahtaa omaan päähän. Moi !

    • Kiva! Emäntä tuli kotiin. Tervetuloa sekä omasta puolestani että valtakirjalla kissojen ja Kaulimen puolesta. Kyllä ne kolme olivat vähän kuin orpoja p....a vieraassa h:ssa.

      Keittiömestari tuli ilmoittamaan, ettei hänen koneellaan näy minun tekstini.
      Hän lukee parhaillaan Meri-Kukan tekstiä. Anteeksi nyt, että meikämuija ei voinut olla nauramatta, vaikka maailma niin raskaasti koettelikin kissaressua ja tietysti perhettäkin.

      Täytyy lopetella ja mennä katsomaan, joko tämä näkyy.
      Olisihan se niin rauhallista pitää vaikka mykkäkoulua, kun voi kirjoittaa sanottavansa.

      Terveisiä vain teille kaikille, jotka Pirtissä poikkeatte.
      Pitemmittä turinoitta moi, moi!

    • Hyvää päivää!

      Ja todella sellaista! Huomasin kyllä jo aamulla, että nytpä onkin palattu normaaliin järjestykseen. Aamun avaushan täällä oli näkyvissä. Eipä huoli tapojaan muutellakaan, pitkät jutut ovat ihan paikallaan. Helpompi hommahan on lukea juttuja kuin rustata niitä tekstiksi. Ainakin minulle.

      Hyvin ennätin tänäänkin lukea, mutta siihenpä aikani loppui ja oli monta tehtävää, jotka täytyi pistää toimeksi. Laajakaistan irtisanominen olikin tempukasta. Kun tuli selväksi mistä on kyse, sanottiin olevan ruuhkaa ja kehottivat soittamaan uudestaan. No lopulta sekin onnistui monien odottelujen jälkeen. Uuden sopimuksen teko kyllä kävi jouhevasti. Ehkäpä ne asiat ovat nyt hoidossani.

      Hyvinhän täällä on russakkahommatkin neuvottu hoidettavaksi, jos jonkun takista on niitä sattunut pöllähtämään. Eihän ne nykyisin ihan jokapäiväisiä vieraita ole. Toista oli ennen....no enpä ala historiaa kerrata!

      Sitkeä sissi on ollut M-K kertoma kisu. Oli sellainen juttu, että siinä on lukijakin vastuussa. Nimittäin...onhan monesti asiatkin "lukijan vastuulla." Ottaako täydestä, vai pitää kertojan vilkkaan mielikuvituksen piikkiin. Ja kun jutut kertautuvat, niihin tuppaa lisukettakin tulemaan. Eipä mitään, hyvä ja opettavainen kissa-juttuhan se oli. Kaikesta voi selvitä hyvällä tuurilla ja sitkeydellä.

      Korpireissuni saattaa siirtyä ensikuun puolelle. Joka tapauksessa olen saanut ukaasin, että tämän kuun lopussa on oltava paikalla. Kuulemma jakavat valkoisia lakkeja ja suvun vanhimpana pitäisi mukana pyöriä. Onhan näitä jo entisiäkin heimooni tullut, mutta kaipa se pitää vaan näitäkin rituaaleja jatkaa niin kauan kun mukaan pystyn konttaamaan.

      Eiköhän tämä "keskipitkä" osallistumiseni jo tällä kertaa riittäne. Toiste lisää jotakin jorinaa!
      (olipa vaikeaa lähettäminen)

    • Joku täällä ketoili liiveistä--ne olisi minulle tarpeen,oli herkut åitienpäivänä,mut

      minun kohdalla ohi meni,olin huonovointinen,,
      Annoinpa rauhassa toisten syödä,enkä halunut pahoitta mieltä,kun olivat saaneet kokoon porukan.
      Täytekakkua vähän söin,kun minulla on pahatapa särkylääkkeiden jälkeen ei sinäpäivänä syödä.
      Vettä täällä sataa kokopäivän,joten olenpa sängyssä vaan ja parantelen kehoa.

    • Ne mirrit

      Mitä ihmettä,, epäileekö ym että tuo kissajuttu oli mielikuvitusta. Ei sinne päinkään eikä edes yhtään liioiteltu, mieluummin päivnvastoin. Aikaa on ehkä pari vuotta, mutta vielä sitä jaksettiin äitienpäivänäkin nauraa yhdessä. Itkukaan kun ei auta.
      Voi mirriparkaa, Kova oli pyöritys koneessa voi vaan kuvitella.
      Tuommoinen vaatekasa on kiva, pehmoinen ja lämpöinen paikka kaivautua ja nukkua . Nuoriso kun ottaa korin ja kaataa likapyykin koneeseen ja sillä siisti.
      Sen verran sanon vielä, että kissä oli "pyykkärin" sisaren mirri, siksi tulikin kiire löytää kadonnut kissa. Se kun majaili kummankin luona- kumpi oli kotona.
      Suuresta perillismäärästäkin on laskettu leikkiä. Joku epäili että on solut tainneet jakautua vähän liian moneksi siinä myllerryksessä ja kuumuudessa.
      Onhan 9 pentua kuitenkin aika harvinaista. Tyttären poika oli avustamassa synnytyksessä kun niitä pentuja vaan tuli ja tuli.
      Russakat sen sijaan ovat täyttä kuvitelmaa, alusta loppuun.
      Paitsi että vatteissa ja laukuissa ne matkustavat uusiin paikkoihin. Nähnyt en ole koskaan , kuullut kylläkin.
      Ahaa yhteenlasku odottaa.. merikukka.

    • SkillaN*

      Huomenta ja kovin sateista sellaista, vettä on nyt tullut ihan riittävästi, voisi jo aurinko tulla esiin.
      Vettä kaivattiin, nyt se on tehnyt tehtävänsä ja voisi lopettaa.
      Asia mille ei ihminen mitään voi, satakoon sitten, mutta kyllä se vielä paistaakin, tätä toivon.

      Kamala kokemus kissalle, sanotaan, että seitsemän henkeä on kissalla, kai siinä yksi säästyi.
      Onnea Venlastiina uuden koneen omistuksesta ja noin todella voi sen riidan välttää, kirjoittelee vain viestit, sanan ruoska ei sivalla, kirjoittaen laantuu kiukkukin.

      Onnittelut myös ynnämuulle uuden laajakaistan onnistuneesti viritettyäsi, kyllä se varmaan minulle ainakin olisi melkoisen vaikea homma.
      Kiukuttaa nuo mainokset, aina esiin tulee, kehottavat ostamaan jotakin, kone toimisi aina vaan paremmin, mutta minäpä en niitä palveluja osta, koneeni toimii ihan hyvin,,,,toistaiseksi;)
      En maksa kuin käyttömaksun.
      Etappeja nuo valkolakin saamiset on elämässä, kannattaa juhlistaakin, mutta opiskelu vaan jatkuu, ellei muuta niin elämän koulua on käytävä.

      Lepopäiviksi nämä sade päivät melkein menee, vaikka löytyyhän sitä sisätöitäkin, jos halua ja kuntoa on tehdä.
      Paranemisia merihuiskulle, otahan rauhallisesti.

      Nyt on se vihon viimeinen kerho tältä keväältä ja leivoksen tekoon lähden, samalla juhlistamme tämän vuoden etupuolen merkkipäiviä viettäviä, saavat ruusun jokainen, 45 ruusuja on jaossa, sitten jouluna vuoden loppupuolen juhlijat huomioidaan.
      Äitienpäivää myös vietämme tämän kerhon kohdalla, annamme kaikille naisille käsityökerhon näpräämät avaimen perän, niitä on sataviisi kymmentä kappaletta, ahkeria on oltu.
      Yllätys tämäkin.

      Katsellaan vesisadetta ja jos tarve on ulos mennä, sadevaatetus päälle ja onnistuu, minä joudun lähtemään;)

    • Aamua, päivä näyttää tänään kirkastuvan. Kyllähän eilen sataa losotteli tälläkin. Tilastot kuulemma kertoo, että näin viileätä toukokuun alkua ei ole ollut kuin pari kertaa sadan vuoden aikana. Osaa ne ilmat vaihdella.

      Onhan SkillaNin kerhossa näppärä konsti, merkkipäiviä juhlistetaan kaksi kertaa vuodessa. Mitäs sitä nyt erikseen jokaista, onhan se juhlavampaakin joukkona!

      Meri-Kukan kertomaan kissan selviämisestä ihmeellisestä seikkailusta: kyllähän minä uskon jutun todeksi, koska näin vakuuttavasti kerrotaan. Tuskinpa se aiheuttaa sellaistakaan vahinkoa, että joku täysin tumpelo ottaa jutun totena ja alkaa huljautella kissojaan pyykkikoneessa, koska se on mahdollista. Ja saa vieläpä jälkikasvunkin vauhtiin.

      Epäilyni lähti koko "kissan pesuun" siitä, että olen kyllä hyvin monissa asioissa skeptikko, epäilijä ja vielä melkoinen tosikkokin. Olen kuullut kymmeniä, ellei satoja legentoja kerrottavan suurina ja ihmeellisinä totuuksina, joille ei sitten löydykään alkulähdettä, eikä todistetta. Jotain saattaa löytyä," se kertoi, hän oli kuullut, sen kertoi luotettava herra X, joten täytyyhän sen olla totta." Pohjois-Karjalassa on eräs vanha legenta, Kuikka-Koponen ihmeellisine kykyineen.

      En nyt sentään ole niin tosikko, että jokaista juttua alan pohtimaan niin, että päätäni alkaa särkemään. Suurin osahan saa mennä menojaan uskomuksineen, hällä väliä, jos siitä ei ole haittaa. Tuleehan näissä nettikirjoitteluissakin väittämiä, "totuuksia", joiden arvoa ei viitsi edes tarkistella, puhumattakaan siitä, että alkaisi väittelemään. En tietenkään vihjaa tällä Pirttiin, eihän täällä ...ne on jossain muualla.

      Jaha... ja nyt pienelle lenkille! Hyvää kituliaan kesän alun odotusta teille! Kyllä se siitä...

      • Kyllä se kesä on tulossa, tuossa läheisen pusikon reunassa on muutamia tuomia, ne aloittavat kukintansa, varmaan tänään on jo avonaisia kukkia.
        Puissa jo paljon lehtiä, ja pihlajat nupuillaan. Nurmikot aivan vihreitä,
        Linnut aika vähissä tässä meidän pihapiirissä, yksi Harakanpesä lähikuusessa. Muita lintuja harvemmin näkee, Tosin yksi kurki edelleen tuossa lähitienoilla olevalla rakennustyömaalla.
        Taidetaan tehdä pieni lenkki, tänään voi äänestää Eurovaaleissa, ajattelimme mennä heti, ettei mieli muutu ketä äänestää.
        Nythän on helpompi valita, kun koko maassa samat ehdokkaat.

        Pitihän minunkin kertoa yksi kissajuttu, pieni tyttö tuli kotiin saateiselta pihalta kissan kanssa, kissakin oli ihan märkä.
        No tyttö otti kissan syliin ja pani mikroon, ja napsautti päälle, onneksi vain pienen hetken, ja kissa tuli uunista ulos paljon kuivempana.
        Huhussa on perää, kissalla ainakin 7 henkeä.

        Tästä ikkunasta kun katsoo, näyttää ihan kesäiseltä.


    • Hyvää huomenta tännekin!

      Kyllä tuo kissan meno pesukoneeseen on ihan mahdollista, läheltä piti tilanne sattui minullekin kerran.
      Olin täyttänyt sivusta avattavan pesukoneeni, kun jätin luukun auki hakeakseni pari saunapyyhettä vielä koneeseen. Niinpä työnsin ne perään ja suljin luukun, ja olin juuri käynnistämäisilläni koneen, kun pyyhkeessä näkyi outoa liikettä.
      Avatessani koneen tuli kissan pää esiin, ja kauhuissani päästin sen pois koneesta. Ne kun menevät mielellään pyykkikoriin ja vaatepinoihin jostakin syystä.

      Kirkkaana on aamu valjennut täällä etelässä, uutisista kuuntelin kaivosmiesten onnettomuudesta Turkissa. Kauheaa on omaisten huoli siellä, satojen jo kuoltua, eikä tiedä miten saavat loput loukkuun jääneet pelastettua. Aina niitä sattuu, milloin Kiinassa, milloin missäkin. Taitaa olla huonosti valvottuja nuo turvallisuusmääräykset.

      No, muihin toimiin on nyt ryhdyttävä tässä, lämpöäkin ennustetaan loppuviikoksi taas. Tuleekohan ihan kesä nyt?

      • mies keskeltä

        "Mitä sinne tekemään
        kissanpoikia pesemään"

        Mistä lorusta lie kotoisin tuokin lapsena kuultu hokema?


      • kevätterveisin
        mies keskeltä kirjoitti:

        "Mitä sinne tekemään
        kissanpoikia pesemään"

        Mistä lorusta lie kotoisin tuokin lapsena kuultu hokema?

        "Kis kis kippurahäntä
        huomenna mennään Lappeenrantaan
        Mitä sinne tekemään?
        Kissanpoikia pesemään
        Mitkä niiden nimet ovat?
        Suutari, Räätäli, Pikipöksy Pietari,
        Kengän kaputtaja, Naskalin naputtaja
        tästä pelistä pois! "


      • mies keskeltä
        kevätterveisin kirjoitti:

        "Kis kis kippurahäntä
        huomenna mennään Lappeenrantaan
        Mitä sinne tekemään?
        Kissanpoikia pesemään
        Mitkä niiden nimet ovat?
        Suutari, Räätäli, Pikipöksy Pietari,
        Kengän kaputtaja, Naskalin naputtaja
        tästä pelistä pois! "

        Hauska loru tuo oli. En ole kokonaisena tätä kuullutkaan. Kiittelee nimimerkkiä kevätterveisin.


    • SkillaN*

      Huomenta, nyt aurinko kurkkii pilvien välistä, lupailee hyvää ilmaa, kylmä tosin on, vain pari astetta, mutta sekin päivän mittaan korjaantuu.
      Ensi viikolle jo hellettä, kyllä kesän kynnyksellä ollaan.
      Loma alkoi, eilen säästä huolimatta oli taas väkeä tupa täynnä kerhossa, eipä jäänyt leivoksia myyntiin, neljä kappaletta jäi tähteelle, tarkasti oli suunnitelma tehty;)
      Kiva oli ihmisten myönteisiä kommentteja vastaan ottaa, kun toimin "hovina" ja yllättyneitä olivat kiitokseen asti myös avaimen perästä, kaiken kaikkiaan mukava päivä.
      Kesällä on tapaamisia jonkun kerran, muuten aivan vaan lomaillen sen saan viettää.

      Tuo loru hyvin on mielessä, sillähän sitä aina valittiin porukan viimeinen joka joutui aina etsimään toisia, tai tekemään se mikä milloinkin oli leikin tehtävä.
      Olihan niitä paljon muitakin lukemia, millä valinta tehtiin, entten, tentten, teelikka mentten, yksi niistä.

      Äänestämässä kävin eilen, kansalaisvelvollisuus suoritettu, eipä ole montakaan kertaa väliin jäänytkään, melkein ainoa tapa saada äänensä vaikuttamaan,
      Miten sitten vaikuttaa se on sitten eri juttu.

      Tuo tapa, että juhlistamme kerhossa merkkipäivät on vasta muutaman vuoden ollut tapana ja kukan saa pyöreitä vuosia täyttävät, 70:sistä aloitetaan ja yli 90 :set, siitä eteenpäin saavat joka vuosi ruusunsa.
      Kukan saajia oli paikalla muutama yli kahdenkymmen, varauduttu oli 45, joten kerhojen vetäjät saivat yli jääneet kukat, emännät myös kukitettiin.
      Komeana kaikui laulu, miks leivo lennät suomehen, se antoi iloa mieleen ja yhteen kuuluvuutta jäsenistölle.
      Hieno viimeinen kerho, hyvillä mielin sitä lomalle lähti.`

      Tuo mikroon joutuneen kissan jutun olen minäkin kuullut, oli vaan mummo asiaa ollut hoitamassa, kamala sekin ajatella kissan kohdalla.
      Onhan niitä ihmisiä, joilla tuntuu ihan oikeasti halu kiusata eläimiä, toivoisi, että jotenkin itse joutuisivat saman kohtalon kokemaan.

      Tuo Kuikka- Koponen on tuttu täällä meilläkin, on kerrottu jopa näistä maisemista olisi kotoisinkin, Koposia Savossa on paljon, voi pitää paikkansa.
      Tempuistaan tuttu on ja tarinoita kerrotaan, silmänkääntö tempuiksi mainitaan ja hyvin totena ne jutut kerrotaan, uskokoon ken tahtoo.

      Nyt toivottelen mukavaa päivää, auringon paistetta, voikaa hyvin;)

    • Päivää että pätkähtää ;)

      Joku on vienyt minulta pari pävää jonneki;)

      Mitä lienen touhunnut;)

      Eilen kyllä olin tuolla arvauskeskuksessa terv,hoitsun vastaan otolla ja tänään kävin antamassa verta tuolla labrassa.

      Se on kumma kaveri se JOKU. Me tuolla kerhossamme ihmettelemme välill,taasko se JOKU on käynyt;)
      Mistä ihmeestä se osaakin aina tulla.

      Meillä teki kissa kerran tempun,hävisi kuin tuhka tuuleen,haimma radiomäkeä myöte sitä ei missään.
      Sitten sattui käly tulemaan käymään,niin eikös mokoma kissa tullut vaatekomerosta naukuen Häntä tervehtimään.

      Ja mökillä poikani ja mieheni opettivat sen niin ronkeliksi,toivat järveltä peratut kalat ja poika vielä palotitelikin ne.Sen jälkeen ei kelvannut kala muuten.Vaikka aiemmin oli syönyt kokonaisena.

      Upea on tämä päivä ollut,vaan tuuli on vielä kylmää.
      Tulihan ilmoittauduttua pirtin vahvuuteen.
      näkyillään...

      • 3--21

        Jo on tylsä kuva. Panna nyt kissoja muka huvittaviin asuihin. Onkohan oma naama sellainen, ettei sitä kehtaa panna tänne näkyviin?


      • Ettäs kehtaatkin
        3--21 kirjoitti:

        Jo on tylsä kuva. Panna nyt kissoja muka huvittaviin asuihin. Onkohan oma naama sellainen, ettei sitä kehtaa panna tänne näkyviin?

        3 21 aina olla suomalaisten kimpussa epäilyksiäsi ja loukkauksiasi heittelemässä!
        Asioistakin voisit opetella keskustelemaan, ettet aina menisi henkilöön!

        Silloinkin, kun kirjoittaa itsestään ja omista tekemisistään, niin niitä on hauska lukea juuri niiden asiapitoisuuden vuoksi,
        on mukavaa lukea, mitä kukin on puuhastellut, se antaa virikkeitä, ja ne tunnelmatkin välittyvät hienosti, - ja siitä on emäntämme SkillaN hyvänä esimerkkinä.
        Muori67 on huumorintajuinen ja kiva kirjoittaja, hänen viestistään jää hyvä mieli, iloinen olo!

        Toisin kuin 3 21:n viestistä, josta jäi henkilöön menevä epäilyn tunkkainen ilmapiiri. Lähde ulos sieltä hushållistasi!

        .


    • Konstit on monet sano akka kun kissalla pöytää pyyhki.
      Meillä ei itsellämme koskaan ole kissaa ollut, vanhemmillamme kyllä. Siitä sitiä riesaa minulla piisasi molemmissa paikoissa, nekun tahtoi lisääntyä joka vuosi useaan kertaan. Minä sain pyövelin osan.
      Nyt meillä on sellainen lelu, pieni kissanpoikanen, se nostetaan aina pöydälle.
      Kesän tuntua, aurinko paistaa, ja tuomet kukkii tuossa ihan lähellä, ei nyt tuoksu joenrannalla, mutta näkyy pusikossa.

      Mitäs sanotte, ensiviikolla jossainpäin suomea helleraja rikkoutuu.
      Kesän riennoista en vielä tiedä mitään, ehkä kolmenviikon päästä selviää.
      Eilen tuli käytyä jo äänestämässä, piti pian mennä ettei mieli muutu.
      Muistakaa juoda mietoja juomia helteellä, nurkkakaappi on suljettu hellekauden aikana.
      Late Vaan.

    • En ole käynyt äänestämässä ennakkoon, vasta 25 påivä olen menossa partioaikatuttujeni kanssa, jonka jälkeen mennään äänestyskahville. Siitä on tullut jo tapa, jos vaan kaikille sopii :)

      Päivä on ollut niin raikas ja aurinkoinen tänään, mieli on korkealla, vaikka en vieläkään ole löytänyt mieleisiäni nojatuoleja. Palstalla vaikuttaa olevan niin kielteisiä aloituksia, mitä aamulla katselin, ettei ole tehnyt mieli kirjoitella.

      Ei sitä viitsi ajatella negatiivisesti asioista, kun päivä paistaa ja luonto alkaa kukoistamaan sateiden jälkeen tosissaan.

      Tervetuloa vaan hellekin, saahan näitä vaatteita vähentää:D

      terve.

    • Ihan tolokun päivähän tänään oli. Ei helteistä, mutta aurinkoa tuli ja sateet pysyivät poissa.

      Nuoruusaikojeni taloudessa oli koira ja kissakin. Kyllähän ne haja - asutusalueella pienenellä huoltamisella pärjäsivät. Juoksentelivat parhaastaan ulkona ja lääniähän riitti. Kissallehan oli ihan hyötykäyttöäkin. Kyllä se hiiriä saalisti ja koira oli jonkunlainen pystykorva, joka pärjäsi ulkona omassa kopissaan, eikä juuri viihtynytkään sisätiloissa.

      Omassa taloudessani ei ole koskaan ollut kissaa, eikä koiraa. Eihän varsinaista tarvetta olekaan ollut. Kyllähän koiran hankinnasta puhuttiin, mutta enpä innostunut. Pienessä kerrostaloasumisessa näistä eläimistä ei mielestäni ole muuta kuin haittaa. Ja onhan siinä velvollisuus huoltaa ja juoksutella lemmikkejään. Niinpä siihen souviin ei ryhdytty. En ole puutteena kokenutkaan, ei ole ollut haittana, jos johonkin on lähtenyt. Eikä naapureiden ole tarvinnut valitella koiran räksyttämisestä.

      Äänestämässä en ole vielä käynyt. Eipä se harkinnasta johdu. Eiköhän se numero löydy vanhasta muistista. Aina olen äänioikeuteni käyttänyt.

      Jospa tämä tällä kertaa "ilmoittautumiseni" täyttäisi. Hyvää jatkoa teille!

    • tulenlieskat2

      Iloista, mukavaa hurmaavaa on kahvipirtti kerrassaan. Hyvää kesän alkua toivottelen kaikille kahvittelijoille.

    • Skillan*

      Huomenet, jälleen aloittelemme viikonlopun viettoa, kyllä se tuo työajan rytmi on vaan mielessä pysynyt, vaikka eläkeläisellä yhtä samaa nämä päivät ovatkin.
      Melko kirkas taivas, lämpöä viisi astetta, mutta huomenissa sitten räjähtää, helle aalto meitä hellii.
      Mukava ajatella, että kylmä aika alkaa olla ohi ja se oikea kesä alkaa.

      Olen aina äänestänyt ennakkoon, sekin tapa päälle jäi, vaikka nyt voisin äänestää oikeana päivänä, en istu ääniä merkkaamassa.
      Eihän sitä tiedä onko niissä maisemissakaan, joten tehty on tehty.

      Hyvä vaan, kun nurkkakaappi on suljettu, vesi se janon parhaiten ottaa helteellä kuin muulloinkin, katsotaan sitten jatkossa milloin Late kaapin avaa.
      Osuva mainos telkkarissa tuo Joku juttu, mutta miten sitä yhden asukkaan huushollissa sellainen joku asustaa, kysyn vaan?

      Palstalle en ole kurkannut ja taidan jättää väliin, laitan koneen kiinni, ulos joudutan itseni touhuamaan, jos sitten illalla uudelleen kurkkaan.
      Eipähän palstalla mitään rakentavaa ole, eikö ihmisillä ole päivissään mitään kerrottavaa, pitää vaan aina toisien viesteistä vikaa etsiä.

      Kaksi koiraa, kaksi kissaa on perheessäni ollut, ihania kaikki ja mieli olisi tehnyt ottaa vieläkin, mutta pitää haluja hillitä, tämä ikä jo rajoittaa.
      Olisi ne sellaisia seuralaisia, ei riitaa tulisi, mutta olen pystynyt järjen kanssa asiaa ajattelemaan.
      Killi kissa maalla jaksaa ruokailla, mutta lähempään tuttavuuteen ei laske.

      Nyt lähdenkin tästä noita lukuisia odottavia puuhia pois listalta ajamaan, voi sitten huoleti kesästä nauttia.
      Hyvää päivää teillekin ja kiva että tulenlieskat kurkkasi, runoilut jääneet vähäisiksi, jospa sekin tauti vielä puraisee;)

      • Rva Ylikypsä

        Puolta päevee tiältä meeltä!

        Ihan harmoota on, ja vettä heettelöö, ee pahasti, mutta ihan tarpeeks, ettee kehtoo nokkoosap pihallel laettoo, aenakaav vielä. Sitä paetsi, en oekeem mielellänj viivy ulukona, nuihes siitepöllyin aekaa. On iham mahotonta tää aevastelemine ja muukiik köhimine. Spirometrian tuloksettii kiertää Tampereen kaatta tänne Valakeekoskelle, tulloo millon tulloo, enkäymmärrä, minkä ihmeen takia ne ee tullu suoraan omalle liäkärille.

        Jatkan myöhemmi, mään nyt pitkäksenj, olj niin kova yskänpuuska.
        JATKUU:Kello on jo 18.00. On ne ahkeria nuo pienet muuttolinnut, no vaekka nuokirjosiepot. Isä ja äet hyvinnii vilikkaasti piipahelloo pöntössä, tältä tuolilta niän kolome pönttöö, ee niissä vielä haavota, kuhav valamistellaa perreen perustamista.

        Käätii apteekissa ja kaapungilla lämpömittarj näätti 16 astetta. Mitehhäm mukavalle se huomenna tuntuu, ku lämpö kohhoo tuonne kahteenkymmenee. Oekeeh hyvvee ilimoo on luvattu. Tiällä on iso peräkonttikirppis , pappa männöö järkkäriks, minä kään siellä sukulaesimmesen kansa kahtelemassa. Aenakiis siellä sua mualiman parraeta muurinpohjalettuja ja jos joku oes tuonna hyviä perennoja, niitä suattasin jonku ostoo.

        Pihanurmikkoo on ajettu tänä päevänä, ee ihan koko tonti alueelta, jonnaet toesena päevänä sittel lissee.

        Mukavoo tulevoo viikovvaehetta, elekee nyt polttako nahkoonno helteessä. Tiällä duhadedä paulamaria


    • Eipään sitä kehtoo taeposen tahallaanniik nahkoosa polttoo. Satun vielä olemaan herkkähipiinennii aurinkossa rojottelun suhteen. Helepostin tuo palaa ja nahkan vaihto onnii kivuliasta puuhoo. Viijestä minuutista iliman paitoo se paistattelu pitää alottoo, jos meinoon turvallisesti alakuun piästä.

      Niinhän ne helteitä ennustelevat. Näkispä vaan! Lupaavathan ennusteet viilennykseksi ukkosta ja sadekuuroja. Niinpä sitten vaihteluakin piisaa.

      Johan SkillaN ansaitseekin rauhallisen kesäloman. Olen lukenut aamun avauksista, että onhan menoa ja puuhaa riittänytkin. Onhan se hyväkin kun jaksaa puuhastella.

      Minulla on mennyt lorvehtiessa jo reilu kuukausi, jos sellaiseksi laskee myös kylpyläreissuni. Nyt kyllä olen jo muutaman päivän testailla, vieläkö se jalka nousee. Kyllä se siitä, mutta eipä ole vielä entisellään. Tietysti on otettava huomioon, että kyllä se ikärakenteenikin pikkuhiljaa menoa ja toimintaa hillitsee. En vain ole valmis äkkinotkahdusta hyväksymään yhden köhäkuurin takia. Täytyyhän sen verran "elävän mieli" olla eteenpäin nojallaan.

      Katselin telkkarista EU- komission puheenjohtajatenttiä. Suomennoshan tuli ajantasaisena. Kyllähän ehdokkaat osasivat puhua ja lupailla kasalaisille vaikutusvaltaa asioihin. Niinpä...ensiksi, ehdokkaat olisivat jo hyvissä ajoin voineet selkeästi tuoda esille näissä käynnissä olevissa vaaleissa sen, että missä ryhmässä ja miten he EU:ssa toimivat. Sinä tuntuu olevan ristiriitoja vaalipuheissa ja toiminnassa.
      Se tuo "kalastus" panee laittamaan sellaisikin syöttejä, josta voitaisiin puhua "höplästä vetämisestä." Enpä tämän enempää kuivasta aiheesta.

      Eikun odottelemaan niitä luvattuja lämpimiä.(ei ole politiikkojen päätettävissä). Hyvää illan jatkoa teille!

      • Katleija

        Alako kiinnostaa tuo siun murteheis, liekkö savon liepeiltä jostain. Arvuuttelin mielessäin noita "taeposen tahallaanniik..." sanojasi. Tarkoittako ne -taipuisan tahallani- eli etten nyt ihan noin vaan tahallani nakaani polta.
        Ei tässä käy pitempään vielä istuminen. Pari viikkoa on ollut kaikenlaista, meinasivat jo 112:een soittaa. Sain estetyksi.
        Kohta on helle, muistakaa juoda.


    • Skillan*

      Lauantai aamua, kaunis onkin aamu, tuuli oksia heiluttelee, muuten enteet lämpimälle päivälle.
      Eilen tuuli oli melkosen kylmää, nyt mittarissa jo kymmenen astetta, ehkä tuuli ei tänään niin kylmältä ainakaan tunnu.
      Lintuja lentää ympäriinsä, ovat kaiketi jo pesäpuuhissa, kumppani on löytynyt, yksi ainoa pääskyspari tännekin taloksi ryhtyi.
      Läheisellä pellolla joutsen pariskunta käy ruokailemassa, samaan peltoon ihastunut myös kurjet.
      Seurattavaa riittää. kissa ystävät myös muistivat ruokinta paikkansa, molemmat voivat hyvin.
      Näin elämä jatkuu, vaikka aina talvelle lähtiessä ajattelee, että vieläkö kesän näkee.

      Nurmikon leikkuuseen ei vielä tällä leveysasteella ole päästy, mutta hyvä niin, on tuota hommaa riittänyt ihan tehdä asti.
      Porkkana ja punajuuri penkeissä, kurkku ja kurpitsa myös, peruna vielä pussissa, kun pelto on niin märkä, että ei vielä ole päästy tekemään, no ehtii kyllä.
      Eihän ne kylmässä maassa kasvuun vauhdilla pääsekään, seuraavavana ne laitetaan ja sipuli, muutama kesäkukka pussi vielä ja sitten vain kasvua odottamaan.

      On se tuo allergia hankala homma, en sitäkään ole suuremmin joutunut kokemaan, itikan puremat ovat minulle se herkkä juttu, nyt sain Turkista sellaista salvaa, että saa kutinan pois ja paukamat jää tulematta.
      Pannu pitäisi putsata ja rasvata, pääsisi niitä muurinpohja lettuja tekemään, no ehtii vielä, kunhan kunnolla ilmat lämpenee.

      Kaikki taudit ne kuntoa koettelee ja kyllä se iän kulku myös askelta lyhentää, on huomattu.
      Aamupäivä menee vielä vauhdilla, mutta iltapäivästä hidastuu, totuus se on, ei jaksa kuten ennen.
      Mutta eipä ole pakkokaan, mehän olla eläkkeellä ja kun se ajatus on päällä, että " eteenpäin elävän mieli " kaikki hyvin ynnämuu.

      Totta puhut ynnämuu, ainakin lupaukset eläkeläisten asioiden hoidosta tahtovat unohtua.
      Vaalia ennen meidätkin muistetaan.

      Nyt tuntuu siltä, että tuonne kasvinmaalle lähden, sipulit yritän riveihin asetella, silmään suorat rivit kivalta näyttää;)
      Kaunista päivää kaikille ympäri maata, näinhän on luvattu.

    • Kesä tuolla ikkunan takana on,
      Äänioikeus (ja velvollisuus) on käytetty pari päivää sitten.

      Muita kuulumisia ei juuri olekaan, jos ei lasketa sitä, että passiani ei näy eikä kuulu.
      Kummallista, että jokin voi kadota, vaikken sitä ole ainakaan pariin vuoteen tarvinnut.

      Taidan olla aika kranttu akka, kun kohden ei ole koskaan.
      Mummulan vintillä tuskailin ja uneksinkin, että olisi isommat tilat, että olisi paikka kaikelle ja kaikki paikallaan.
      Kun sitten saimme isot tilat, kaipailin yhtä huonetta, ettei tarvitse joka paikkaa myllätä.
      Nyt on sitten kompromissi, ja aina vain on jotakin onnistunut katoamaan.
      Jos oikein muistan, on nykyinen passini menossa kohtapuolin vanhaksi, joten ei yksi kadonnut passi maailmaa
      kaada. Kunhan vain harmittaa...

      Ei näin upeana päivänä kannattaisi maukua hukkaamieni tavaroitten perään.
      Lähden ihailemaan kesäistä luontoa.
      Kaikkea hyvää kaikille teille toivottelen,
      Nauttikaa kauniista ilmasta ja kaikesta tulossa olevasta.
      Moi!

    • Nea*

      Tervehdys kaikille! Kiireitä on näin kevätkesän aikaan monenlaisia, mutta nyt tulin tähän suuntaan ajatuksella, että istahdanpa Pirtin mainioon tuoliin ja nautin kaikista Pirtin antimista!

      Kahvi ensimmäiseksi, ja vähän maitoa myös, onpa maukasta!
      Jalat ovat vähän hellinä kaikenlaisesta riennosta, nosta ne tuohon jakkaralle, onpa hyvä fiilis.

      Olimme tuossa hiljattain lähimetsikössä, olipa siellä laulajaiset!
      Tuli väistämättä mieleen se Ramonan laittama runo:
      "Ne raikuilee, ne kaikuilee, ne soittaa riemuitsee,
      ja viulut soi ja huilut soi ja metsä vastailee."

      Hyvää viikon vaihdetta kaikille ja Onnea uusille ylioppilaille ja
      heidän vanhemmilleen ja isovanhemmilleen.

    • Tuli se sittenkin melkeinpä kesäpäivän veroinen keli. Olen testannut sen ulkokävelylläni.

      Katleilalle: kyllä se vanha murteeni on savon "liepeiltä." Ei kai se aivan täysin ole enää hallinnassani. Käytin sitä parhaani mukaaan, koska savoa hyvin hallitseva Rva Ylikypsä sutjakkaasti edellä asioita kertoi. Olihan se kohteliasta minunkin käyttää "liepeillä "olevaa kieltäni.

      Niin...se "taenposen tahallaannniik" tarkoittaa ainakin minulle sitä, että tekee jotakin sellaista, josta ei hyvää seuraa, vaikka hyvin tietää mitä on tulossa.

      Passiasiaan, voipi siitä olla vanhasta hyötyä passin uusinnassa jos ei ole kovin vanhaksi mennyt. Ei tarvitse kaikkia papereita hankkia, ajantasainen kuva riittää.

      Nyt en ehti enempää. Kesää pitää käyttää silloin, kun se on käsillä Hei!

      • Sitähän minäkin epäilin, ettei ynnämuu oikea immeinen oo
        Minäkin voisin puhua savoo, mut kunen ossoo. Äitini oli täysverinen Savolainen, mutta kun mitä minä muistan, puhui aina kirjakieltä, olihan käynyt 3 vuotta kierokouluu. Isäni oli Tammelasta ja oli vilkas Hämäläinen. Äiti taas hiljainen Savolainen. Siinä ne keenit meni sekasin, ja minusta tuli Nurmijärveläinen.
        Kyllähän minkin Savoa olen nähnyt, kävin kerran Puijon tornissakin, ja kymmeniä kertoja kulkenut Savon kautta sinne Mujejärven mökille. Sitäpaitsi olen käynyt myös åitini syntymäkodissa Maaningalla pari kertaa, sukulaisia tapaamassa, olihan ne melkein matkanvarrella.

        Tuomet tuossa etualalla ovat kauneimmillaan, vaikka puusto yleensä on vielä lehtien osalta keskenkasvuista. Vihtaa saa odotta vielä pitkään.
        Kyllä tuo kesäiseltä näyttää, lämpöä kuitenkin vain karvanverran yli 18 astetta. Tuulikin vähän tuulee.

        Tällaisia juttuja tuo Savo ja ilmat sai aikaan.
        Terveisin Late.


    • Ehtoota vuan.

      MYö oltiin tännään KESÄ MÄSÄSSÄ,tuolla satamassa.Puksulla veivät meitä sinne.

      Tuuli oli aika viileetä vielä.
      18c näytti yks mittari tuolla kaupungilla.

      Ihan kiva reissu,porukkaa oli ihan kylläksi asti.

      Voe hyvät hyssykät,nyt ne on kehittäneet kuskittoman auton.
      Voe kaaheeta !!!!!!

      Voekeeha hyvin.
      näkyillään...

    • Mitä ihaninta lauantai ehtoota. Eilen ja tänään kukkui käki. Aika aikaisin tänä vuonna. En ollut yksin kuulolla joten se pitää kyllä paikansa oikeasti, muut kuulivat saman.

      Tuli mieleen murteesta, äitini käytti sanontaa "taimosen tahallaan" tarkoitti Että ihan tahallaan. joka tarkoittanee samaa mitä ym kertoi.
      Oikeeta Rauman murretta on myös vaikeeta ymmärtää. kerran yhdessä tilaisuudessa oli pakina rauman murteella. Ainakin minä olin ulkona kuin lumiukko.
      taisi olla moni muukin.
      oikeaa karjalan murretta osaan kyllä, pohjanmaan murteesta sen verran että tiedän mitä ovat rasat, koolit, tantut, ja noituminen ja muutakin. mutta siihen ne jää.

      Mutta nyt lauantain pitoon ,kohta saunaan ja sitten järveen. Hyvää viikonloppua kaikille. Tämä oli ilmoittautuminen.

      • marja-liisa...

        Huomenta!

        Olen seuraillut tätä kesän tuloa, teidän kertomuksistanne. Ja nyt huomasin, että jossain me keskisuomalaiset ollaankin edellä, meillä on käki kukkunut jo pari viikkoa, Aloittaa konsertin jo kolmelta yöllä ja kukkuja riittää. Mutta tuomen kukkia saadaan vielä odotella. Valkovuokot kin vielä osa nupuillaan. Mutta muuten tuntuu jo kesältä. Eilenkin oli tosi lämmintä, välillä kuumakin, tuolla multa töissä.
        Täytyykin lähteä tästä heti, ennenkuin aurinko oikein alkaa porottaa.
        Mukavaa sunnuntaipäivää kaikille!


      • en tiedä

        Jotain muinais murretta varmaan pojanmaalta,, olet tuntenut varmaan jotai vanhaa väkeä jostain sivukylältä josta ei liikuttu minnekkää, murre myös vaihtuu kylittäinkin jopa talottain kin.


    • SkillaN*

      Oikein ihanaa sunnuntaipäivän alkua, kaunista sellaista, mittarissa jo kolmetoista astetta.
      Eilen oli kaksikymmentä kaksi astetta, oli ihan kesäinen sää.
      Käki kukkui jo pari viikkoa sitten, oli vielä todella kylmääkin, kai kiire sillä saada emäntä ja reviiri kuntoon.
      Näin sitä vaan kesäaikaan siirrytään, linnuilla kova työ saada munat munittua ja uusi sukupolvi kasvuun, sitähän se on ihmistekin kanssa.
      Aina iloitaan uudesta elämästä, lapsia hoivataan ja hellitään, mitä sitten kellekin on elämä tuova.

      Perunapelto täälläkin odottaa, kaikki muu kunnossa, oli niin märkää, että ei aiemmin perunoita voitu laittaa, no eihän myöhäistä ole vieläkään, toukokuuta eletään, vielähän kesäkuussakin perunaa voi maahan laittaa, olikohan se kesäkuun kuudes se rajapyykki?
      Pientä on laittamiset M-L verrattuna, mutta kyllä tällä kunnolla ei paljon jaksaisikaan, iltapäivästä väsy tulee, vai laiskuuttako lienee.
      Tomaatteja en ole vielä maahan laittanut, pitää nyt katsella tuo yöpakkasten kohta, miten yöt lämpenee ja milloin.
      Ei millään jaksaisi noiden harsojen kanssa juoksennella.

      Hämäläisistä sanotaan, että hitaita ja harvasanaisia, mutta tunnen minäkin sellaisen ystävän, jolta juttua tulee, ei tarvitse kuin myötäillä ja on hämäläinen.
      Taitaa joka heimoon kuulua hiljaisia ja puhuvia, itse kuulun jälkimäiseen ryhmään.
      Onko Puksu linja auto, meillä on Pali sellainen jolla kauppareissuja tekevät, ovelta ovelle kuskaavat.
      Pienikokoinen bussi.

      Kyllähän tuo konsertti mistä Nea mainitsi ihan tästä rappusilta kuuluu, niin lähellä tuo metsikkö on ja onhan se todella komeaa laulantaa, siinä sitten yrittää selvittää mikä lintu onkaan vuorossa.
      Kesässä on niin paljon seurattavaa, kasvua joka puolella.

      Olen melko hyvin säilynyt noilta tavaroiden etsimisistä, mutta sekin aika voi olla lähellä, kun vaan muistaisi aina palauttaa tavarat niille kuuluville paikoille, ehkä helpottaisi.

      Nyt tuonne multa hommiin minäkin lähden ja katiskakin pitää käydä kokemassa, touhua riittää, mutta se on hyvä, touhukasta lepopäivää tai sitten vaan nautittavaa olemista kaikille.

    • Se seutu jossa lapsena asustelin oli n.tunnin matka junalla Seinäjoelle. Nykyään ehkä ½ tuntia. Onhan ne murteet paikkakohtaisia-todellakin . Silloin oli niin , voi olla että muuttuvatkin ajan mukana, ja nuorempi väki puhuu enemmän kirjakieltä. Kai.
      Sitäpaitsi aikaa siitä on, silloin elettiin 40-50 lukua.

      Melkein hellepäivä.
      Kaikki (vähät ) siemenet ovat jo piiloitettu jonnekin, myös perunat maahan.
      Kaikenkukkuraksi avomaan kurkut ovat pienellä alulla. Nyt vaan pitää varjella kylmiltä öiltä- niin hyvä tulee. Kylmiltä päiviltäkin on varjeltava mikäli sellaisia tulee.
      Läpinäkyvän muovin alle- saavat valoa, muuta ovat suojassa.

      Tosi pientä ja vaatimatonta nuo omat kasvatukset. Kuitenkin talven kurkut , punajuuret ja perunat on aina saatu. Riippuu ihan miten jaksaa peitellä ja vahtia kylmiltä niitä .
      Selkeästi on lumeton talvi palelluttanut joitain perennoja, mutta minkäs teet.
      Eikä maailma siihen kaadu- myydäänhän niitä uusia.

      Tästä tuli nyt tämmöinen rimpsu omia ajatuksia. Jos on viisas harppaa yli, varmaan moni niin tekeekin, salittua se on.
      Silti toivottelen huomeseksi kivaa alkavaa viikkoa- älkää polttako itseänne.

      • Täytyy tunnustaa, meillä kaikki mitä kasvatetaan tapahtuu parvekkeella, yksi tomaatintaimi kukkapurkissa, jo kukkia täynnä. Ajattelin vielä laittaa yhden ison purkin siihen kylvän tilliä. Viimekesänä tuli hyvä sato tillistä, oikein haisikin tillille, kaupan tillit kyllä näyttää tillitä, mutta ei niissä oikeaa makua ole.
        Lisäksi kukkia siellä on muutamaa sorttia.
        Kesäistä täällä on, 23,4 astetta lämmintä, eihän se vielä hellettä ole, mutta ei se helle niin terveellistä olekkaan.

        Tuo lintumaailma on vähän lisääntynyt, vaikkei vielä pääskysiä olekkaan näkynyt, niitä tässä ympäristössä on runsaasti kunhan saapuvat.
        Tuossa muutamanmetrin päässä harakka hoitaa poikasiaan
        Onhan sekin jotakin kun näkee koska alkavat lentoharjoitukset. Niillä on hyvä harjoituspaikka sellainen heinää kasvava sarka ihan vieressä.
        Taisin juuri nähdä muutaman pääskysen liitävän ohitse.
        Voihan se olla, josko se kesä olisikin saapunut.
        Tiiraillaan lisää, nähdään pitikö paikkansa.
        Late täällä moi.


      • LateVaan kirjoitti:

        Täytyy tunnustaa, meillä kaikki mitä kasvatetaan tapahtuu parvekkeella, yksi tomaatintaimi kukkapurkissa, jo kukkia täynnä. Ajattelin vielä laittaa yhden ison purkin siihen kylvän tilliä. Viimekesänä tuli hyvä sato tillistä, oikein haisikin tillille, kaupan tillit kyllä näyttää tillitä, mutta ei niissä oikeaa makua ole.
        Lisäksi kukkia siellä on muutamaa sorttia.
        Kesäistä täällä on, 23,4 astetta lämmintä, eihän se vielä hellettä ole, mutta ei se helle niin terveellistä olekkaan.

        Tuo lintumaailma on vähän lisääntynyt, vaikkei vielä pääskysiä olekkaan näkynyt, niitä tässä ympäristössä on runsaasti kunhan saapuvat.
        Tuossa muutamanmetrin päässä harakka hoitaa poikasiaan
        Onhan sekin jotakin kun näkee koska alkavat lentoharjoitukset. Niillä on hyvä harjoituspaikka sellainen heinää kasvava sarka ihan vieressä.
        Taisin juuri nähdä muutaman pääskysen liitävän ohitse.
        Voihan se olla, josko se kesä olisikin saapunut.
        Tiiraillaan lisää, nähdään pitikö paikkansa.
        Late täällä moi.

        Jassoo! Muori67 on kuullut huhuja kuskittomasta autosta.
        Ei yhtään tunnu miellyttävältä ajatukselta, eikä myöskään se, että Helsinkiin kaavaillaan kuljettajatonta metroa.
        Toivottavasti ovat harjoitushöpinöitä seuraavan aprillipäivän varalle.

        Iloisempaa asiaa on Meri-kukalla. Ihan tulee haikea olo, kun jossakin päin Suomea jo käki kukkuu. Anna sille käköselle pieni vihje, että tulisi tänne meidänkin suuntaan kukahtamaan,
        Kyllä täällä tarkenee; varjon puolella oli mittarissa 23,6 astetta, ja tuomet ovat valkoisenaan kukkatertuista.

        Katselen tässä toisella silmällä jääkiekkoa.
        En sano mitään, kiroilen vain salaa sisäänpäin täällä kotona.
        # Piipahdin hetkeksi muualle. Kun tulin takaisin, oli ruudussa mainoksia ja bikinipukuisia tyttöjä.
        # Kaiken maailman cheerliderit koikkelehtivat näissä joukkue-urheiluissa toinen toistaan puolialastomampina, ja onhan niitä toki aivan riittävästi melkein joka ammattialoilla. Vain
        seurakunnat eivät vielä ole huomanneet käyttää hyödykseen.
        Kyllä herrakansaa tulisi juosten kirkkoon, kun rovastin saarnan asemesta tulisi lähes Eevan puvussa olevien sulotarten tanssiesitys.

        Hyvää kesän alkua toivotteleepi: Venlastiina


    • Murteista sen verran, että kyllä se peruskieleni on Pohjois-Karjalan itäosassa, hajanaisessa korpikylässä. Vanha murrehan hieman vaihtelee jopa kylittäinkin, jota ei ulkopuolinen juuri huomaa. Onhan minut joskus "tunnistettu" savolaiseksikin, jota kunniaa en kyllä ansaitse.

      Täällä vietettiin kaupunkipäiviä. Olihan sitä monenlaista meininkiä. Kävelin ja katselin, eilen oli ulkoilma konsertteja.
      Pari tuntia kuuntelin mm. Agentsia orkesteria, kun oli mainio ilma. Tänään oli katutanssit, kuuntelin soittoa ja lauluja, mutta enpä tansseihin osallistunut. Siinä se aika ulkoillessa vierähti. Aamupäivällä kävin Kuusijärven maastossa. Vain vähän polulta poikkesin, ei sattunut silmääni korvasieniä. Mustikka kyllä kukki, joten niitä näyttäisi tulevan.

      Jääkiekkoakin seurasin kun kohdalle sattui. Köpelöstihän suomalaisille kävi. Nyt on hyvin lähellä sekin, että leijoniksi nostetut putoavat alkusarjassa. Kumma juttu se leijona tunnusmerkkinä. Niitähän ei ole täällä kuin eläintarhassa. Ellei nyt lasketa kuuluisaa Ruokolahden leijonaa mukaan.


      Kyllä varmaan nämä "puputytöt" olisivat vetonaula sellaisillekin, jotka eivät pelkästä saarnasta jaksa kiinnostua.
      Saattaa olla, että vanhoillisuus" estää vielä tällaisten vetonaulojen käytön. Enpä usko, että minäkään innostuisin, tosin en kuulukaan kirkollisiin päättäjiin edes jäsenenä.

      Eilen kävin käyttämässä päättäjän oikeuksiani äänestämällä. Ehkä tällä kertaa joudun toteamaan, että vaikuttamiseni ei ole suurta, mutta pitäähän se homma hoitaa.

      Jatketaan kesäisisissä merkeissä, jos - ja kun saderyöppy niskaan tulee - sekin on kesään kuuluvaa.

    • No niin ! Nyt on asia toimitettu. Sanottu sille käköselle että pitäisi kukahdella VS:n
      kotikulmilla. Ei, en minä sen takia pirtiin yöllä tullut. Kunnon ihmiset nukkuvat tähän aikaan. Kunnottomat taas hiippailee öisin miten sattuu. Mieluummin valitsisin tuon kunnon yöunen. Mutta taas, minkäs teet. Tuon takia en uskalla koskaan ottaa päikkäreitä, sitten vasta olisin sekaisin kuin seinäkello.

      Ei se yhtään hassumpaa ole kulkea metrolla ilman kuskia.
      Manner Espanjassa ajelimme paljonkin sellaisella. Liput piti lunastaa etukäteen ja leimauttaa ennenlähtöä ja palatessa jos oli edestakainen piletti. Sellaisen portin läpi kulkea --onhan suomessakin esim. laivaterminaalissa sama systeemi, tosin siellä virkailija antaa lipun: toistaiseksi.
      Tai vantaalla itse tehdä lennon lähtöselvitys.
      Mutta pikkuautot, ne kulkevat vielä kuljettajan kanssa, ainakin toistaiseksi.
      Muuten onhan autot jo niin tietokoneella, ettei paljon pysty itse tekemään muuta kuin pensaa lisäämään ja vettä ja öljyt katsomaan.
      Nyt meni sellaiselle alueelle josta en ymmärrä muuta kuin nuo asiat ja ajaa osaan jos auto on kunnossa joten nyt suu suppuun.
      Toisaalta: pianhan ne kehittävät ohjelman että kone ymmärtää puhetta ja toimii sen mukaan. Niinhän robotit jo tekevät.
      Ja taas on suuri määrä työttömiä !!!

      Eilen västäräkki tepasteli pihamaalla. Että se jaksoi kävellä moneen kertaan pihan edestakaisin. Jotain aina nokkasi ilmasta maan läheltä. Ihmettelin että jaksaakin piipertää, jalkalihakset vahvistuvat. ,en koskaan ennen ollut nähnyt- yleensä ne lentävät. Mietittiin jo ,osaakohan se lentää ollenkaan. Kuin vastaukseksi pyrähti lentoon. Sen touhuissa oli kahvitauko ohjelmaa puolentunnin verran.

      Nyt pää pehkuun- mistähän sekin sanonta on tullut ?
      Laitan kahvin napin alle älkää kuitenkaan vielä rynnätkö aamukahville. Vasta kauniin auringon nuosun aikaa kun luonto tuoksuu raikkaalle. Tuomien tuoksu korostuu, kun aamu on viileämpi.
      Kauniit unien jatko-osat kaikille nukkuville.

    • Liisa S.

      Tässä huushollissa oli eilen koolla kaksinumeroinen luku ihmisolentoja, puheensorina ja naurut ilmassa, tosin parvekkeen ovet oivat apposen auki, joten elintila oli sinne saakka laventunut.
      Olen aina toivonut, että suomenlielessä olisi vastine ruotsin sanalle 'skrattsalvor', mutta ihan samantyyppistä ei taida löytyä?
      Lähipiiriläiseni on kertonut tulevaisuuden visiona jo kauan sitten,miten kuljettajaton autoaika lähestyy. Minunkin autoni pystyy jo itse parkkeerautumaan, mutta en sitä ominaisuutta juurikaan käytä.

      Illalla tiskikoneen hiljaiseen ääneen nukahdin, ja pitkän yön nukuinkin. Mutta tänään on uloslähdön aika. Kiireessä en ehdi nyt enempää.

      Iloista viikonalkua pirttiläiset!

    • SkillaN*

      Huomenta, yö tuli oltua unten mailla ja nyt melko pirteänä viikkoa aloittamaan.
      Harmillista se on tuo unettomuus, mutta kun ei uni tule, se ei tule.
      Mistä moinen johtuukaan?
      Ihmettelen hyvä unisena, miten joillekin pienikin häiriö unta häiritsee, hermostostako se johtuu vai tottumuksesta, onkohan asiasta tutkimuksia?

      Kyllä västäräkki paljonkin juoksee ötököiden perään, mutta lentääkin ja sen tunnistaa aaltoilevasta lentotavasta.
      Lintujen laulua on kuunneltu ja arvailuja tehty, kun tunnettuja on vain nämä tutuimmat linnut.

      Parveke on ihan oiva paikka kasvatella yrttejä ja paljon muutakin, jos tilaa riittää, säkit vaan lattialle ja viljelijäksi.
      Perunat on maassa, kuusi aika pitkää vakoa syntyi, hevonen pysyi vaolla ja melko suorin vaot ovat;)
      Muokattua maata vielä jäi käyttämättömäksi, pitäisi vielä kokeilla vaikka lanttua, punasipulia, tai jotakin muuta, ettei vaan työt kesken lopu.
      Kesäkukkien siemeniä vielä laitan ja sitten odottamaan tuloksia.

      Kesällä noita ulkoilma tapauksia on paljon ja mikäs sen mukavampaa kuin katsella ja kuunnella hyvää ohjelmaa, nauttia auringosta ja vaikka ystävien seurasta.
      Torilla käydessä on mukava ryypätä kahvit torikahvilassa.

      Nuo ropotit ovat hyvä apu raskaissa ja hankalissa töissä, mutta niin kuin meri-kukka totesit, työttömyyttä tekevät, ellei sitten niin paljon niitä lisätä, että töitä sillä alalla lisää tulee.
      Suunnittelijoille kaiketi töitä ainakin riittää, tiedä vaikka joskus maailmassa, elävät ihmiset nostavat vain jotkin kansalaispalkkaa ja laiskottelevat, ropotit elämän kustantavat.
      Huh, jotenkin kamala ajatuksenakin, ei hyvä.

      Lämpöä riitti eilen, ihan pikkusen vaille 26 astetta mittarissa, eipä sisälle meinannut raaskia lähteä, piti kuitenkin peli katsoa ja harmitella pelaajien puolesta, kun hävisivät.
      Aina ei voi voittaa ja mieshän se on hävinnytkin, tässä tapauksessa miehet.
      Hiki päässä saavat hekin leipänsä tienata, siltä ainakin näytti haastatetuilla, hiki virtasi.

      No nyt päivän puuhiin, mitä sitten lienevätkään, aina jotakin löytyy, aurinkoa vaan kaikille.

    • Huomenta ;)

      Kerron heti siitä "puksusta"
      Se on Traktori joka on päälystetty semmoseksi hassuksi ja sen perässä on 3 vaunua.Se on ihan kivaa kyytiä.
      kun se ajelee kaupungilla,niin ihmiset vilkuttaa siellä kyydissä olijoille.

      Muistan Aulangolla ajeli myös semmonen "bussi"

      Minä kyllä taidan paistua täänne kämppääni,huh huh.....

      Pakko lähteä pihalle,etsimään varjoa.

      näkyillään...

    • jjoutava

      Tulin pirttiin vaikka en kirjoittantkaan. Kaikenlaisia Puksuja' sitä onkin ja Oulussa Potnapekka'. Vissiin kymmenen vuotta siitä on kun Rotuaarilta lähettiin kierrokselle ja ainakin Ainolan puistossa oli pyssäys ja kierrettiin rantoja ja paikkoja mitä en etes muista.

      Liian kauan on siitäkin kun Oulussa viimeksi kävin Pitäs nyt mennä taasen tuonne rantteelle ennenku on liian kuumaa. Kahvi oli hyvänkuumaa. Kiitti.

      • Katleija

        Kesäturun katuja puksuttelee hilpeä Jokke Jokijuna, joka kiertelee reittejään Aurajoen rannoilla ja kaupungissa. Jokeenkin on ilmaantunut ihmeellinen lautta niitten ihmisiä kuljettavien veneiden lisäksi. Kivasta vinkkelistä siitä lautalta on kaupunkia katsella, musiikkiakin Siinä on pöydät ja tuolit ihmisille ja kahvikioski.

        Näyttää että ihmisillä on koko ajan nälkä kun joen varren runsaat kahvi- ja ruokapaikat ovat hyvin miehitetyt. Joen ravintolalaivat ihan pursuavat ihmisistä näin kauniina pävänä.


    • Nea*

      Onpa lämmin, vilkaisin mittariin ja 30 astetta näyti vielä
      varjossa!
      Ihanaa on tuo lämpö, kohta aamulla hipsuttelin ulos melko vähissä vaatteissa, meillä on aika suojainen piha, että voi riisuskella liiat
      kuumat vaatteet vähemmäksi.
      Pientä siivoushommaa olen harrastanut, ikkunaverhot pesuun keittiöstä ja muista tuulettelen.
      Saan siivoajan torstaina, on niin monta ikkunaa pestävä ja
      kuudelta puolelta jokainen. HUh!

      Katsoin vähän suojaharson alle, hyvin näkyvät itäneen .
      Kylläkait sinne rikkakasviakin tulee, että perkaamista
      riittää.
      Retiisit oli jo oikein suuria, saa sitten salaatin joukkoon.

      Hyvää iltapäivää pirttiläiset!

    • hurskainen

      Kateus vie kalat vesitä, kaakkotuuli kattilastakin, ennen veisteltiin sanoilla. Tänään tuli ainakin itärajan yli ilmansaasteitakin. Tuuli melko navakasti muuten.
      Muistan niit pahoi metsäpalokesiä Venäjän puolella. Ilma jo aamulla sinisenä maastopalojen kitkerästä kärystä.
      Maaperässä eläviä erilaisia ötököitä niissa kuolee triljoonittain. Osa tästä kärystä myös niistä.

    • SkillaN*

      Huomenta, nyt jo ukkosta täynnä olevaan ilmaan, hieman jyrähteli jo eilen, vettä ei kuitenkaan satanut.
      Eipä se ihme olekaan, että sähköä ilmassa, kolmekymmentä mittari näytti eilen oli jo ihan tukalaa oleilla.
      Ei kuitenkaan valitella, tätä on odotettu.

      Pihalla alkaa kaikki olla kunnossa, nyt vaan odotellaan rikkaruohojen kasvamista, niin puuhat sitten riittää.
      Talon sisäpuolella on vielä hommat kesken, mutta olen muistavinani, että juhannukseen mennessä ne ennenkin siivoukset valmiiksi saatiin.

      Kyllä eilisellä tuulella savut olisi pitkälle lentänyt, jos paloja olisi vaikka rajan takana ollut, oli se sellaista puhallusta.
      Varmasti ihan rajan pinnassa asuvilla noista tuulen tuomista ongelmista saa nauttia.
      Lämpöä antavat monin kertaiset ikkunat tekevät ikkunan pesusta ihan ison urakan,
      kokemusta on, ikkunoita riittää minullakin.
      Väliin tuntuu, että aina niitä saisi pestä, kun liikenne vierestä kulkee, mutta pesen vaan keväisin ja syksyllä.
      Tyhjän saa pyytämättä.

      Kivoja nuo junat, meilläkin kiertelee pieni juna, ainakin Vekara Varkauden aikana, siitä on kiva ainakin kauniilla ilmalla maisemia katsella.
      Tuollaiset kiertoajelut on turisteillekin hyvin tutustumista antava mahdollisuus. vielä jos opas on mukana tietoa karttuu.
      Savottaako jjoutava harrastaa, eikös ranteelle meno sitä tarkoita?

      Uskon että kuumaa siellä korkealla on muorilla, oli se eilen sellainen tukala olo maanpinnallakin.
      Lämpöä luvassa ja eihän lämmin luita riko, että eikun vaan nautitaan ja kesää vietetään;)

    • Hintriika*

      Tervehdys, arvon pirttiläiset! Ehkä on taas aika ilmoittautua. Eilen säidenhaltija tuli hulluksi ja järjesti meillekin hellepäivän, 27 asteessa käytiin.

      Kun alkoivat säätiedotuksissa yllätyskesällä uhkailla, niin tuli kiire saada parveke kuntoon. Ei siellä ole aikaisemmin ole viitsinyt mitään tehdä, kun tuuli on puhaltanut pohjoisesta suoraan parvekesyvennykseen.

      Järjestys on aina se, että ensin puulaatat on juuriharjan ja tolun kanssa hinkattava talven pölyistä (kamala, kun niitä tuleekin), annettava yön yli kuivua ja sitten öljyttävä ja taas kuivatettava.

      Sunnuntaina sitten asettelin huollettuja laattoja takaisin, kun aurinko loihe säteensä parvekkeelle. Oli pakko vähentää vaatetta. Neljä laattaa (= 2,56 neliötä) maltoin asetella, kun oli kipaistava kellariin hakemaan pehmusteet, kaivettava toinen baden-baden mustasta säkistä ja oikaistava itsensä auringon hellittäväksi. Vasta kun naamaa alkoi kunnolla kuumottaa, maltoin jatkaa seuraavien kuuden laatan asentamista.

      Kunnolla se kesä tuli käymään vasta eilen. Eipä ole ennen tarvinnut toukokuussa asentaa aurinkovarjoa paikoilleen, mutta eilen tarvitsi. Talven jälkeinen iho kyllä ilmoittaa, milloin on viisainta siirtyä varjon suojiin.

      Nyt sitten on sumuisen harmaata, eikä mittari jaksa nousta edes kymmeneen asteeseen. Saisi kyllä kunnolla sataa, mutta ei ainakaan vielä sada. Koivut saivat eilen hennonvihreän värin oksilleen, ja sade tekisi hyvää koko luonnolle.

      T'ämmösiä tänne kuuluu. Ehkä se tästä vielä uudestaan kesäksi kääntyy eikä tarvitse olla niin kateellinen, kun te etelän immeiset kehutte, kuinka on kesäistä jo huhti-toukokuussa. Me täällä kuljemma toppatakit niskassa eikä olla kuulevinammekaan. Kunnes lämpöerot tasaantuvat. Kamalat helteet saatte minun puolestani pitää, kesäisen lämpimästä eli vähän alle hellerajan minäkin tykkään.

      Iloista mieltä ja hyvää vointia! Palaillaan taas.

    • Noin olemme sään armoilla. Sitä kiltisti (tai vähän purnaten )otetaan mitä annetaan.
      Joskus tulee mieleen sana. oikeudenmukaisuus , tasapuolisuus... mutta kuten sanottu otamme sitä säätä mitä annetaan .
      Tällä hetkellä oikein hyvää tänne.

      Katujuna se täälläkin kesät kiemurtelee. Pysähtyy rannan kahvilaan, jossa voi kahvitella tai virvokeita nauttia ennen matkan jatkoa.
      Hevoskyytiäkin saa vossikalla halukkaat. Aina niitäkin näkyy matkaavan.
      Kyytipoka on se pieni bussi joka hakee ovelta ja vie perille. Toinen on noutopoika. Samat ovelta haut ja palautukset. Bussilipun verran maksaa tavalliselta matkaajalta.

      Juna ja hevoskyyti ovat kesän riemuja , nuo kyytipojat ympärivuotisia.
      Torilavalla ohjelmaa kesäkuukausien ajan, kaikenlaisia tapahtumia.

      Ja sitten vielä se laululava. Jossa raikuu suvivirsi joka kevät koululaisten kevät laulajaisissa. Kun taas päättivät että sen saa laulaa. (kerrassaan naurettavaa ).
      Nyt pakko sanoa moi.....

    • jjoutava

      Missä isäntä on? Lastualle lähti. Rante on liiterin etu jossa pilkotaan puita, veistellään reenjalaksia, teroitetaan heinäseipäitä ja aitatolppia. En muista kuka oli käyttänyt "lastua" nimitystä joka onkin jotenkin runollinen ja sopiva sellaiselle lastujen valtaamalle alueelle. Rante on melko yleinen nimitys ja tykkään käyttää vanhoja sanoja. Eipä muuta ku rantteelle.

    • Sitä nämä kielialueet teettää, jjoutava! Kyllä SkillaNin tulkinta tuntuu oikealta. Metsän ranteeseenhan sitä mennään, pellon tai aukion reunaan, jossa puusto alkaa. Mitäpä tuo haitannee, jos hämäläisillä on paikka lähempänä.

      Sään armoillahan tässä on oltu. Eilen hipoi kolmessa kympissä, tänään 5 "astiallista" vähemmän. Ei ole sadellut, eikä paljon pilveillytkään. Hyvä näinkin, jatkosta ei varmaksi tiedä.

      Onhan Joensuussa edistyksellistä, kun ovat saaneet vossikat jälleen käyttöön. Muistan kyllä vanhat ajat, kun vossikka oli Joensuussa "taksinakin." Käsitykseni mukaan ne kyllä olivat välillä poissa käytöstä. Kyllähän vossikkaveturi voi päästellä päästöjäkin, mutta lienevät vähemmän myrkkyjä pukkaavia. Kyllä vossikkakyyti voi hyvinkin ihan huvin kannalta kiinnostaa.

      Eipä tässä kummasempia uutisia ole. Päivän vetkuilu ulkona on tehnyt oloni veltoksi. Täytyy vetäistä pienet nokoset, eiköhän se sillä elo tokene ja jaksaa sitten iltaa katsella.

    • hurskainen

      Muuten ihmejuttu tämä suomalaisten uusien perunain into. Euroopassa ainakin vastaava kevätpurjorosaus.
      Jos perunat ovat väkilannalla kasvatettuja, nehän ovat vanhoja perunoita huonompia.
      Mut ei hänessä mitään, ovat maanläheisiä asioita. Mull ei vaan nappaa.

      • peruna on soikea

        Koskaan en ole kaupasta saanut hyviä uusia perunoita.
        Suuria vesimollukoita.
        Ikävä on omia, olivat kuin keltaisia munankeltuaisia.

        Ei meillä yleensä koskaan ostetakaan uusia perunoita, koska puolisolla on jotain niitä vastaan.


      • 0.49 snt kg
        peruna on soikea kirjoitti:

        Koskaan en ole kaupasta saanut hyviä uusia perunoita.
        Suuria vesimollukoita.
        Ikävä on omia, olivat kuin keltaisia munankeltuaisia.

        Ei meillä yleensä koskaan ostetakaan uusia perunoita, koska puolisolla on jotain niitä vastaan.

        Meillä lähimarketissa ehkä jotenkin satsaavat perunoihin. Ne on hyvähköjä. Minulla sama, etteivät ne sovi oikein vatsalle. Ilmavaivoja heti perunoista.
        Kun perunat ensin keittää ja sitten pannulla paistaa, ne ovat parempia niin. Toine epäherkku ovat raparperit. Saa niistä kuulemma kotiviiniä, jota ihmettelen.


      • :))
        0.49 snt kg kirjoitti:

        Meillä lähimarketissa ehkä jotenkin satsaavat perunoihin. Ne on hyvähköjä. Minulla sama, etteivät ne sovi oikein vatsalle. Ilmavaivoja heti perunoista.
        Kun perunat ensin keittää ja sitten pannulla paistaa, ne ovat parempia niin. Toine epäherkku ovat raparperit. Saa niistä kuulemma kotiviiniä, jota ihmettelen.

        Raparperin kanssa pitää muistaa juoda maitoa.
        Ettei tule luukato oksaalihaposta.

        Hyvää mehua olen joskus Mehu-Maijalla valmistanut.
        Mökillä kasvaa jättiläisraparperia.


      • vt-vitosen kulkija
        :)) kirjoitti:

        Raparperin kanssa pitää muistaa juoda maitoa.
        Ettei tule luukato oksaalihaposta.

        Hyvää mehua olen joskus Mehu-Maijalla valmistanut.
        Mökillä kasvaa jättiläisraparperia.

        Marmelaadia voi tehä raparperistakin. Tätini teki. Ihan hyvää se oli. Tunnen erään nuoren naisen, joa syö raakana raparperii, Sinussa on joku vitamiinin puutos kun tota teet sanon sille: se hyvää.
        VT-5 vareessa olevalta huoltoasemalta sai ennen jostain havupuun kerkistä tehtyä likööriä. Liekö sitä Juvan huoltsikkaa enää?


    • SkillaN*

      Huomenta jälleen, nyt taivas uhkaavan näköinen, saa nähdä saadaanko sadetta, ukkosesta ei niin väliä.
      Lämmintä seitsemäntoista, jokohan kylmät yöt olisi ohi.

      Perunoista ollut puhetta, enpä osta ulkolaisia uusia perunoita, torilta sitten eka ostot perunoista, vähän myöhemmin sitten maasta varresta kiskoen.(jos onnistuu)
      Tuo raparperi mehuna hyvää, juuri otin purkillisen sulamaan pakkasesta, kälylläni kasvaa hyvää raparperia, häneltä riittää runsaasti minullekin.
      Hilloa olen tehnyt joskus ja paloina olen pakastanut, niistä vaihteeksi piirakan voi tehdä.
      Kohtuudella voi syödä tätäkin herkkua ja jos mieli oikein tekee, kai silloin puuttuu rautaa, sitähän raparperistä saa.
      Kuusenkerkistä olen kuullut tehtävän monenlaista, apua kaiketi ihottumiinkin lääkkeeksi.
      Uusi peruna pellosta suoraan on parasta ja tuo lannoitus on harkiten tehtävä, on niitä vetisiä, ikävän värisiä kohdalle sattunut.

      Aina tuota tietoa saa pirtissä, että liiterin edusta onkin tuo ranne, minusta se sopi niin hyvin viitauksena metsurin hommiin, no onhan se puun pilkkominenkin metsurin työtä;)
      Muistelen J,Ahon lastuja olevan nuo runot, joka tapauksessa tuli mieleen iltamat, joita nuorina ollessa pidettiin ja siellä ohjelma omasta takaa.
      Kuuluttaja ilmoitti kuultavaksi runon edellä mainitun kirjottajan tekeleenä, mieheni meni puupölkyn kanssa ja rupesi vuolemaan "lastuja" ja yleisöllä oli hauskaa.
      Hauskaa pidettiin pienin keinoin siihen aikaan, oltiin hyvin luovia.

      Vosikkaveturi jättää todella päästöjä tielle ja se oli ennen kukkapenkin himoittu ravinne, nyt voi ostaa kaupasta pussitettuna.
      Seassa paljon muuta kuin tätä kyseistä voimaa antavaa, mutta siistiä levitellä;)
      Joensuu on monessa vireä kaupunki, siellä karjalainen elävyys kukoistaa, kalamarkkinat muistelen siellä myös olevan.

      Ihana että Hintriikakin sai kesästä maistaa näin aikaisin, toivotaan lämpöä riittävän edelleen sinnekin.
      En minäkään helteestä tykkää, sellainen 20 astetta niukin naukin ylitys on hyvä, silloin jaksaa jotakin tehdäkin.
      Jalan alla varmaan mukava tuollainen puusta koostuva lattia, minulla sementtinen, ei lämpene kesä kuumallakaan, matoilla sen peitän.
      Badenbaden minulla on myös parvekkeella, mutta eipä siinä näillä helteillä voi lojua, paistuu elävältä, keväisin ja syksyisin kiva ottaa vaikka nokoset ja tietenkin jos kesä jää viileäksi, sellaistakin on sattunut.

      Kauppaan tästä ponnistan, kiva kun tuo lähikauppa aukeaa jo seitsemältä, voi aamuvirkku asioida aikaisinkin.
      Lämmintä ja hyvää oloa kaikille, sehän se meille on tarpeen.

      • LateVaan

        Parveke on helteellä liian kuuma, paitsi aamulla, on varjossa, sitten illalla auringonlaskun jälkeen mukava.
        Silloin kun muutimme tähän asuntoon lattiassa oli puiset ritilät, eikä lasitusta ollut tehty. Kun kevät tuli teetimme parvekkeelle lasit, sitten puupermanto hävitettiin, ja laitoin sellaisen vihreän huopa maton, siinä on kiva kävellä vaikka paljain varpain, nyt kun lumi, eikä sade pääse parvekkeelle, on tällainen matto paras. Puuritilä silloin kun lasitusta ei ole.
        Hintriikka* tietää kuinka suuri työ on hoitaa puuritilöitä.

        Tämä aamu oli vähän sateinen, ja voi vieläkin sadella, iltapäivästä saattaa tulla poutaisempi.
        Eilen kävin hautuumaalla, ja vein kukkaistutuksia haudoille, torilta ensi ostin kukat.
        Ystävämme Saksasta tulee pikavisiitille lauantaina, on matkalla sinne Pohjois-Karjalaan mökilleen.
        Meille se matka on vielä haaveena. Ehkä siellä taas tavataan.
        Kesä vasta aluillaan, eihän sitä tiedä mitä tapahtuu, eletään päivä kerrallaan.
        Helteet meni nyt paljon mukavampaa, paripäivää riittikin, tuleehan niitä jos on tullakseen. Mukavaa kesää kaikille Late.


    • Näin se vaan on, sateinen keli, mutta eipä puhjennut losottamaan niskaani, kun kävelylenkin tein ja samalla kävin marketissakin. Uudet perunat olivat nyt 14 e/kg. Enpä ottanut, vanhat olivat mielestäni parempia.
      Oikein hyvä kävellä vähän viileämmässä, n. 18 kelissä. Eipä nuo helteet vielä saaneet asunnon kivimuuria kovin lämpimäksi. Tällainen rakenne tasaa lämpöä.

      Kesän suunnitelmani ovat vähän hakusessa. Kehottivat terveyskeskuksesta käymään juttusilla. Hetihän tottelin. Lääkäri oli selaillut tietojani ja päätynyt tekemään lähetteen labrakokeisiin. Olihan siellä yksi laiminlyöntini, aikoinaan kehottivat tilaamaan ajan muutaman kuukauden kuluttua. Kun en erityistä tarvetta tuntenut, jätin tilailematta. Halusivat varmaan nähdä, missä kunnossa ukko ponnistelee. Ihan hyvää huolenpitoahan se. Käynpä nyt esitetyn ruljanssin läpi. Tuskinpa se kesän menojani pahoin sotkee. Sen näkee sitten. Ehkä lähden kesäkuun alusta ja palaan tarvittaessa tai jos kyllästyn muutoinkin.

      Eikun hyvää jatkoa maan möyrijöille tai muutoin aikaansa viettäville!

    • Kaunista kesänlämpöä teille toivottelen,kääräsin tiukan kureliivin,niin pystyn
      istumaan.
      Lauha on ilma,joskus nuorena " riiaillessa" sanottii onpa sametinpehmeä ilma.
      Nyt odotellaan kukkameriä jokainen tahollaan pianhan,kun ilma lämpesi
      lehdetkin puihin tuli.. Peruna maahan laitettiin 5kg ja sipulia puolenkilon nyssykkä.. Saahan syksymmäällä muistella menneitä lapsuuden aikoja.
      Sipuli on tärkeää, kun perheessä on kalastaja. täällä nyt ripottelee ukkonen
      aikailee kertojien mukaan itäSuomeen saapuvan.

      Toivon teille kaikille kivutonta kesää..

    • Nootteja on saatu täälläkin. Jokunen vuosi sitten kun kehkokuumetta vielä sairastelin, ainahan ensin kuvataan . lääkeiden kanssa kotiin ja n. 3 kk kuluttua kontrollikuviin. Olo ja vointi oli selvästi kohentunut- enkä tilannut uutta kuvaus aikaa. Aikojen kuluttua lääkäri asiaa jonkun muun asian takia.
      Tuli aika räväkästi kysely: kun täällä ei ole kontrollikuvia miksi. Ja miksi en käynyt niissä... aina pitää ehdottomasti mennä onko selvä !!! no selväksihän se tuli.

      Juu kalamarkkinat on syksyisin ja keväisin. Viimeiset viimeviikon vaihteessa 2 päivää. Kuten muuallakin on niitä "lieveilmiöitä" runsaasti.
      Olisi melkein helpompi sanoa mitä siellä ei ole kaupan. Lisäksi musiikki esityksiä .
      No on sentään kalanfilerointi esityksiä- ihan asiaan liittyvääkin.

      Joskus pohjoisessa käydessä ostimme kuusenkerkkä viiniä. kallista oli, ei yhtään prosenttia, mutta hyvänmakuista ja raikasta. Tulipahan maistettua.

      Nyt odotellaan sadetta- ei vaan jaksa sataa. joten paras odotellessa ryhtyä päiväkahvin keittoon. Nytkin paistaa aurinko.

      • Rva Ylikypsä

        Kaunista, kaunista!

        Luonto alkaa olla kauneimmillaan, varsinkin nuo valtavat keltaiset voikukat, sekä meidän tontilla, että naapurinkin. Kun vertaa eilisen päivän näkyä tämänpäiväiseen, niin luumupuun kukkkien terälehdet ovat melkein kaikki karisseet maahan, mutta kirsikkapuut hehkuvat. Jos nyt valkoisista kukista voi sanoa että hehkuvat.

        Mukava lukea, kun jotkut ovat tykänneet meikäläsen savolaisista sepustuksista, turhan harvoin tapaan ihmisiä, jotka ovat savolaisia syntyperältään. Olen tuossa joskus miettinyt, että tekisi mieli laittaa paikallislehteen olisiko kiinnostusta savon murteella huastelemiseen. Vaan ajatusasteelle se ainakin toistaiseksi on jäänyt. Laiskimusko minä?

        Kuopiossa aikaisemmin asuneena muistan hyvinkin vossikat. Siellä asusteli ja kuljetteli hevospelillään halukkaita. Tämän hevosmiehen nimi oli Vossikkaville, semmoinen pienikokoinen ja hyvin tumma mies, olisiko ollut hänessä romaniverta.

        Juuri kertoivat uutisissa, että helteet jatkuvat. Minä en oikein enää jaksa innostua kovin kuumasta päivästä, tulee huono olo. Toistahan se oli ennen. Niin muuttuu maailma, paulaseni, saattaisi joku sanoa.

        Kolmen pöntön vilskettä saan seurata tältä tuolilta, se on aikas hienoa! Uutta elämää siellä! Voikaa hyvin! Lämmintä tai vähemmän lämmintä! PM


    • Ehtoota tuas.

      Vaikka oun ihan suteetti savolainen.niin en kyllä ossoo kirjottoo nii ku rva ylikypsä.;)

      Onkohan myö käytynä samoja kouluja pm:n kanssa.

      Meillä oli tänään musiikki esityksiä tuolla pihalla.Sellaisia vän jälkeen jääneitä nuoria tuolta Sylvia kodista.Heitä on mukava seurata.ottavat niin tosissaan esiintymisensä.

      Aamulla roiski vettä,mutta oli ihan poutaa niiden esityksen ajan.
      Nyt näyttää tulevan taas vettä,tuossa partsun kaiteella menee semmonen lasihelmienrivi;)

      Näkyillän...

    • Eipä tässä vaiheessa kuin oikein kauniita unia Teille kaikille.
      Minä ryömin petikaverini viereen.
      Parvekkeen ovi oli viime yönä auki, enkä sitä
      nytkään sulje.

      • Hemmon päivänä

        Auki olevista ovista ja ikkunoista lentää sisään ötököitä. Ei vielä kuitenkaan verta imeviä itikoita. Muutama kärpänen on tullut, mutta perhosia, hiukan senttiä pidempiä.
        Niitä voi pahvin palan ja juomalasin kanssa yrittää kyörätä ulos vapauteen.

        Tulee hiukan kuuma viikonvaihde ainakin aluksi, pariksi päiväksi. Uimaan jotkut ovat jo uskaltautuneet, vaikka melko vilpoisia vedet vielä ovat.
        Ilma kuiten hapekasta tuulen vireen käydessä. Tervapääskyt taituroivat ilmassa kirskuvia ääniä iloissaan päästellen.


    • SkillaN*

      Ukkosen jälkeistä aamua, aurinko yrittelee pilvien lomasta esiin tulla ja varmaan tuleekin.
      Lämmintä edelleen, seitsemäntoista mittari näyttää, hellettä luvattiin.
      Muutaman kerran jyrähti illalla niin, että säikähdin todella, ei mitään kuitenkaan vahinko ilmoitusta ollut lehdessä.
      Rajut ukkoset hieman pelottaa, vaikka en kovin arka olekaan.
      Päivällä joudun parvekkeen oven sulkemaan, siellä on niin lämmintä, että sisälle asti lämpöä tulee, kyllähän yö aikana viilenee ja auki voi pitää.

      Murteita en osaa, mutta kyllä puheestani tunnistaa, että Savossa asustan;)
      Joskus ihan oudolta kuulostaa itsestänikin, kun" viännän" " kaho" tuota, tulee useinkin, miten lieneekin katso lyhentynyt lyhyeksi;)

      Noita EU-vaaleja kyllästymiseen asti telkkarissa, onneksi pian ohi ja sitten alkaa oman maan vaalitouhut keskusteluttamaan, taas kohta kavereita joka puolella;)
      Tuo sodan pelottelu myös saanut mielestäni suuren osan mediassa, ihan kuin haluaisivat kaikkia osapuolia ärsyttää, tuntuu että sotimista joku taho ihan toivoo.
      Nato puheet päälimäisenä monenkin suusta, miksi tälläisiä puheita, eikö rauhaa voisi enemmän esiin tuoda

      Tarkastelin papereitani ja huomasin, että yksi fysikaallisen hoidon lähete käyttämättä, en tiennyt kenenkään sitä minulle määränneen, en sellaista vaivaa ole pitänyt, kai lääkäri ajatteli, että varmuuden vuoksi, no enpä mennyt.
      Vanhentunut jo on.

      Vähän enemmän maahan tuli laitettua kaikkea, mitä merihuisku, onkohan se ahneutta, mutta olen sellainen höperö, että tykkään yllätyksistä ja niitä saa kun satoa korjaa, yllättyy myönteisesti tai pettyen, sepä nähdään syksyllä.

      Hyvä onkin kaikki kuntoon liittyvä tarkistaa, kun sinne korpimaisemiin aiot ynnämuu, ei ehkä kovinkaan kiva sinne päästyä lähteä lääkäriä etsimään.
      No eipä sitä näillä kymmenillä, ei oikeastaan koskaan tiedä mitä yllättävää tapahtuu, mutta hyvä tehdä kaikki mitä ennalta voi.
      Sinne sitä juurilleen kaipaa jokainen ja kyllä varmasti Late ja kumppani myös Mujejärvelle pääsee, näin uskon ja toivon.

      Minäkin tästä taas sinne maalle teen lähtöä, aina noita tarpeita täällä kotonakin ilmaantuu, pakko on tätä väliä purjata.
      Reilun viikon perästä taas tänne palajan, mutta tulee pitempiäkin jaksoja, että saan keskittyä vaan maaseudun rauhaan.

      Kassin täyttämiseen ja junaan, hyvää jatkoa kaikille

    • 'Rante'. Wiki sanoo että puutavaran käsittelypaikka, erityisesti kotitalouden tarpeita varten. lopulta löysin tietoa sanasta. Minun tietäminen ja kaikkien toisten, Skillanin , Ynnämuun, jne. on aivan yhtä oikeaa tietoa tämän sanan merkityksestä kun eri pakkakunnilla on erilaisia versisioita ja selityksiä, haitanneeko mittään.

      Nyt kuitenkin olin laittanut kuvan tästä rantteesta tuonne faceen ja yksi kommentti tuli "Siisti souvi" nyt souvistakin on tarkempi selko otettava.

      • Huh huh!
        Olin muka tietoinen ranteesta, mutta varmuudeksi tarkastin
        Nyky Suomen Sana Kirjasta, onko tietämykseni oikea.
        Onhan se, mutta oppia ikä kaikki -- ainakin, jos sanakirjoja alkaa tutkia. Löytyi ranteelle synonyymi: PUIROA.
        Sellaista sanaa en ole eläissäni kuullut.
        # Jos jollekulle puiroa on tuttu, niin kertokaa, missä päin Suomea sitä käytetään.

        Suomi on muutenkin rikas kieli, ja kun kuvaan tulevat murteet mukaan, on se varsinainen aarrearkku.
        Joka kerta lukiessani erään tietyn rouvan kirjoituksia, tulee etsimättä mieleen, että varmalla menisi kaupaksi, jos samainen rouvashenkilö julkaisisi äidinkielellään pakinoita tai proosakokoelman tai minkä parhaaksi katsoo.

        Jassoo! Tähän tuli muuan kellokalle ilmoittamaan, että kello on pian puoli kaksitoista, ja nyt lähdetään Lidliin.
        Terveisiä vain koko kahden hengen porukalta sinne kaikille,


      • Rva Ylikypsä
        Venlastiina kirjoitti:

        Huh huh!
        Olin muka tietoinen ranteesta, mutta varmuudeksi tarkastin
        Nyky Suomen Sana Kirjasta, onko tietämykseni oikea.
        Onhan se, mutta oppia ikä kaikki -- ainakin, jos sanakirjoja alkaa tutkia. Löytyi ranteelle synonyymi: PUIROA.
        Sellaista sanaa en ole eläissäni kuullut.
        # Jos jollekulle puiroa on tuttu, niin kertokaa, missä päin Suomea sitä käytetään.

        Suomi on muutenkin rikas kieli, ja kun kuvaan tulevat murteet mukaan, on se varsinainen aarrearkku.
        Joka kerta lukiessani erään tietyn rouvan kirjoituksia, tulee etsimättä mieleen, että varmalla menisi kaupaksi, jos samainen rouvashenkilö julkaisisi äidinkielellään pakinoita tai proosakokoelman tai minkä parhaaksi katsoo.

        Jassoo! Tähän tuli muuan kellokalle ilmoittamaan, että kello on pian puoli kaksitoista, ja nyt lähdetään Lidliin.
        Terveisiä vain koko kahden hengen porukalta sinne kaikille,

        Helteisen päivän iltaa!

        Se on nyt sitten ihan oikea kesä, kun havahduin pääskysten kuoroviserrykseen ja myöhemmin sitten näinkin parven kaartelevan talomme lähistöllä. Ja kyllä nyt on ollutkin ihan oikean kesäinen päivä. Pari koneellista pyykkiäkin kuivui ihan hujauksessa ja sain silittää samat, sydänkuvioset lakanat sänkyyn. Siitepölyähän niihin varmasti tarttui, kosteaan kankaaseen, vaan silti haluan kuivattaa pyykin ulkona.

        Kiitoksia Venlastiina rohkaisusta! Olinhan minä tämän mieheni innostamana muutaman vuoden kansalaisopiston kirjoittajapiirissä, vaan en ole enää. Eikä siellä voinut murteella kirjoittaa, kun kukaan ei sitä osannut eikä vetäjä mitenkään suositellut moista käytäntöä. Nyt mulla on suunnitelma, että joskus syksyn tullen yritän saada kokoon muita Savon murteen taitajia, tai muuten siitä kiinnostuneita. Oes niim mukava piästä huastelemmaa oekeen syvämmen kyllyyvestä.

        Tähän lopuks vielä vitsi savolaesuuvesta:" Savolaenev vikkelä kamerakaappias kehhuu laetettaasa ostajalle: Tämä se on niin noppee nappoomaa, että suat kuva anopistassii suu kiini" Sitäpä voe itekkukkii kokkeella. Semmosenniis sanonna oon joskus kuullu: Ei joo synti ollas savolaene, vuan helevetin suur häppee. No tuosta en taatusti oo sammoo mieltä, oon päevvasto ylypee savolaesuuvestaen! Kaekki murteet kunnijaan, eekö nii!!!!! Mukavoo alakavoo viikovvaehetta kaekille!!!! paulamaria

        .


    • Ehtoota.

      On tässä vähän höntti olo.

      Päivällä tuli poliisi auto pihaan,pari piliisia sieltä tuli ja menivät 5kerrokseen,sitten tuli musta auto ja veivät semmosen pitkän paketin pois ja poliisit lähti myös.
      Sitten joku tiesi kerto;yks asukas oli ollut jo muutaman päivän
      Pois nukkuneena.Oli vähän yli 60v.Pari vuotta sitten jäi eläkkeelle.
      Hiljainen hissuttelija pappa.Yksin eläjä.

      Näin sitä ei tiedä noista päivistään,koska ne on täydet.

      Mutta nyt meillä on KUUUUUMAAAAA.
      MInä varmaan paistun;)

      Lähden suihkuun.
      näkyillään...

      • Suihkuun lähden myös minä.
        Menin kohtuullisessa ajassa nukkumaan, mutta unipa ei suvainnut tulla. Kokeilin makuuhuoneen sänkyä, josta siirryin olohuoneeseen nojatuoliiin, ja sitten oli vuorossa parveke.
        Kyllä osaa Suomen kesäyö olla ihana.
        Nukkumisesta ei tietysti tullut mitään, mutta pakotin itseni pötköttelemään työhuoneen sängylle joskus puoli kuuden maissa, ja sitten enää muistakaan muuta kuin että kello oli vartin yli kuusi.
        Hyvin olin nukkunut kokonaista kolme varttia.
        Nyt lähettelen ympäri Suomi kaksineljää virkeät terveiseni!
        Eläköön lauha, uneton kesäyö!

        Kyllä on Suomn


    • SkillaN*

      Hyvää päivän alkua ja viikonloppu taas edessä.
      Kauniina ja helteisenä kesä tulee, voisi sanoa että on jo tullut, tuomet kukkivat, omenapuut ja kirsikka kukkiaan aukovat, sireenit ja pionit nupuillaan, metsä mansikka myös kukassa, harvoin toukokuussa näin on.
      Sadetta kaivataan, paikka paikoin ei ole satanut lainkaan ja siihen ryhmään kuuluu kesäpaikkani.
      Ensiapua annoin eilen, kun paikalle jouduin, on vaan hirveä työ vettä kantaa, tietysti kunto siinä hommassa kohisten kasvaa;)

      Kylvin eilen kesäkukkia ja tilliäkin lisää, kurkut ja kurpitsat jo nousseet esille, alkaa se juokseminen paikasta toiseen, kun pitää seurata kasvun kehitystä.

      Tuo on totinen tosi mistä muori kerroit, noin voi käydä kerrostalossakin, vaikka naapurit seinän takana, en minäkään edes tunne kaikkia naapureita.
      Yhteyden pito jää olemattomaksi, kun ei edes talkoita nykyään ole.
      Surullista on, eipähän sitä tiedä vaikka jonkun kohtauksen saa, eipä hyvätkään ystävät hätiin tiedä tulla.
      Puhutaan kohtalosta, se on kai niin määrätty tämä elämä mentäväksi.

      Onhan ne murteet ihania kuulla, mutta kyllä savolaiset ainakin murteineen on usein naurun aikaan saaneet, tai ainakin salaista hymyilyä osakseen.
      Taito se kyllä on, ei se kaikilta onnistu viäntäminenkään, ei minultakaan täydellisesti, sen verran tuo kirjakieli on mukaan tullut sotkemaan;)
      Saamen kieltä myös yrittävät lapsille opettaa, se on kokonaan unohduksiin menossa, rikkautta se olisi säilyttää vanhoja kieliä, kuin murteitakin.

      Siisti souvi, taas jjoutavoinen arvoituksista puhuu, minulle tuo souvi sana tuo mieleen jotakin työntekoon liittyvää, miksi ei myös taukoa työn lomaan, etsikääpä nyt selitys, valmiille kun olen oppinut.
      Puiro on tuiki tuntematon, siihenkin varmaan jostakin joku tarkoitusta merkitsevä löytyy, murretta kaiketi

      Vesille on lähdettävä, kala-apaja katsomaan, niitä purkki kaloja odottelen.
      Hyvää päivän alkamista ja jatkoa jokaiselle.

    • Päivää! Nythän sitä kesäkeliä on tullut. Hyvä näin! Tässä kivimuurissa ei ole vielä ylimääräinen lämpöaalto yöunia vienyt. Kämppäni on suurimman osan varjon puolella. Kyllä pitkien helteiden aikana ulkoseinät lämpiävät. Silloin taas yö hellettä riittää, vaikka ilmat viilenisivät.

      Kyllä savolaisuus menee aidosti enemmän "kunnian puolelle." Paljon on kuuluisaksi tulleita savolaisvitsejäkin.
      Leppoisaa puhettahan se on, aikaa on sanoa lauseet lisukkeiden kanssa ja niissähän alkuperäinen lupsakkuus kuuluu. Savolaiseksi sanonnaksihan sanotaan: "Voipahaan tuo olla niinnii... vuan voipihaan se olla toisinnii." Näin vältetään jouhevasti kärjekäs mielipiteen törmäys.

      Eihän kaikki savolaisetkaan on ihan samasta puusta veistettyjä. Ja myös koulutus on kansanperinnettä muuttanut, sekä tarve sopeutua erilaisten murre- ja kirjakielien joukkoon. Olisihan se tulkeillekin aika tehtävä, jos joutuisi äkkiä kääntämään oikeata savolaista tai porilaista.

      Eilen mennä hupsahti ilta telkkarin ääressä. Täytyi vahtia samaan aikaan kahta kanavaa, lätkämatsia ja puh. johtajien vaalitenttiä. Ärhäkäksihän keskustelu meni. Tietysti se oli jo puheenjohtajille loppukiri vaaleihin. Kiekkokisassa tuli melkoinen yllätys, kanadalaiset joutuivat pakkaamaan varusteensa ja samoin kävi jo aiemmin usalaisille. Ehkäpä viihdearvo kasvaa. Sitä en tiedä, mihin senkin hyödyn käyttää.

      Joopa...pieni valohoitomainen siivouskeikka vanhan tavan mukaan kuuluu nyt tämän kämppäni huolenpitoon. Ja sitten ulos, ennusteet näyttävät, että tänään ei pilvenhattaraa näy.
      Koettakaan helteistä huolimatta pärjäillä!

    • Taisi olla "viimemetrit" puheenjohtajilla näyttää kyntensä ja kykynsä. Siis puhetasolla. tekemiset on eri asia. Sunnuntain äänestys lähestyy........
      Terhakasti ottivatkin yhteen ja puhuivat ja huitoivat toistensa päälle.

      Minulle tulee souvista mieleen jokin esim työ joka ei mennyt niinkuin piti vaan tuli vielä isompi revokka.. siitä ennen sanottiin :olipa aika souvi....
      koskee muutakin joka onkin aiottua vaikeampi ja moniselkoisempi juttu :aika souvi siinä oli.
      Voi toki muualla tarkoittaa muutakin, mutta tuossa sitä käytettiin meillä päin.

      Nyt pitää joutua aurinkoon (tai varjoon) 50:stä suojavoidetta kasvoilla.

    • Nea*

      Ihana suvipäivä taas tänään, voisi melkein kysyä, että "mistä näitä tulee" näin varhain toukokuussa !
      Enpä tiedä, mutta kaunista on ja lämmintä. Siitä saa olla
      ihan kiitollinen.

      Kesäkukat ovat jo taimella, samoin tilli , salaatti, ym.
      Ainoastaan persilja on vielä melkein näkymättömissä, mutta kun kastelin, niin olihan siellä alkuja.
      Kiva niitä on seurata vaikka niistä on työtäkin, mutta on se vaivan väärtti.
      Nautitaan lämmöstä ja kesästä!

      • hurskainen

        Laitoin pihan santakasan jämille komerosta löytyneen pitkäituisen perunan mieleistään tehtävää suorittamaan.
        Pihalla liikkuu kontiainen, tosi sontiainen. Maamyyrä toiselta nimeltään. Multakasoja ei ole vielä tosin näkynyt.
        Sen käämit kärähtävät kun tunnustelee kepillä sen käytäviä ja pudottaa reikiin kissankarkoitukseen tarvittavaa jauhetta.
        Alkuun se otus kiertää ne, mutta muuttaa ajanoloon paremman hajuisiin tontteihin.
        En aio pyytää maataloustukea istutukselleni. Säästän EU-tukea toisille.


    • Skillan*

      Huomenet ja mitä ihanimman päivän alkamiset, aurinko vaan hellii.
      Tänään Urpon päivä ja kylmästä ei tietoakaan, joten hyvä kesä pitäisi tuulla, jos nämä entisajan merkit jotakin kertovat.
      Hyvällä mallilla kesän alku onkin, mustikoitakin kivan näköisesti oli kukassa, kun tuolla kala reissulla katselimme, ei kuivumista havaittavissa.

      Mansikka maalla nuo hurskaisen mainitsemat otukset ovat käyneet, joitakin mättäitä syöty, onneksi toinen maa vähän kauempana voi hyvin
      Toivotaan että kymmen kertaisen sadon saat perunan kasvustasi, johan siitä uudelle pääsee.
      Taitaa ne tukiaiset koskea vaan noita rahakkaita maanviljelijöitä etelä suomessa.

      Samoja tutkimuksia minäkin aina päivittäin teen kuin sinä Nea* ja ilokseni näkymät hyvät, saa nähdä vieläkö harsojen kanssa joutuu kiertämään.
      Eilen nostin vettä kaivosta sadepönttöihin, pakko on kastella, tätä hellettä ei kasvitkaan kestä, onneksi on sellainen kaivo mistä vesi joutaa vaikka kasveille, ei haittaa tyhjentyminen.
      Saunakaivosta samoin kasvinmaan reunalla pönttöihin veden nostin, tuo kantamis matka mahdollisimman lyhyeksi saa jostakin syystä jäädä;)
      Kaivovesi on suoraan kastellen liian kylmää, olisikin liian helppoa letkulla suihkuttaa.

      Voi olla souvi tuotakin mitä meri-kukka sanoit, en jouda etsimään selvitystä, ehkä asia selviää ajan kanssa.
      En katsonut väittelyä, ääneni olen antanut, hoitakoon asiat kuntoon.
      Muutenkin jää vähemmälle telkkarin katsomoinen, illalla vähän katson, jos jaksan, usein nukkumatti tulee houkuttamaan;)
      Ei kai sitä savolaisuutta hävetä tarvitse, siinä ihmisiä ollaan kuin toisetkin, mutta ei sille mitään mahda, että hymyn saa kuulijan kasvoille, kun oikein viäntää, no onhan huomattavasti kivampaa katsella hymyilevää ihmistä;)

      Nyt kuitenkin tämä savolainen lähtee puuhastelemaan, saunan pesu jo kovasti kutsuu, olisi jo pitänyt tehdäkin, mutta jäänyt on muiden hommien ekaksi ehdittyä, ei jaksa sitä mitä ennen.
      Päivässä aiemmin sai paljon enemmän aikaan, nyt pitää hyväksyä hitaampi tapa.
      Kaikki kumminkin tulee hoidettua, eihän ennen aikaan talon pesua ehditty ennen juhannusta tehdä, ei ollut koneita peltotöissä jouduttamassa, puolustelen saamattomuuttani;)

      Hellettä ja iloa päiväänne, se nahka voi kyllä palaa, jos arka ihoinen on, minä en muista sitä rasvaakaan laittaa, onneksi ei ole herkkä iho palamaan ja pohjat on Turkissa saatu.

      • Jos nyt olisi suvisunnuntai, niin sanasta sanaa pitäisi paikkansa se laulu, jossa kerrotaan, että on kesän kirkas huomen,
        Ei liiku lehti tuomen, mutta ei tuomissa enää ole paljon valkeita kukkiakaan.
        Lintunenkaan ei jaksa tällä helteellä lauleskella.
        Pellot tietysti kukkivat enemmän tai vähemmän vienosti, ja voikukat ovat kellanneet joka ainoan vihreän pläntin.

        Huomaan alkaneeni luoda uutta nykysuomea: kellanneet pitäisi kai olla kellastaneet.
        Mutta kai sitä yksityishenkilökin saa äidinkieltään rääkätä, kun kielitoimistokin on päättänyt, että "alan tulla" onkin nykyisin sallittu muodossa "alan tekemään".
        Seitsemänkymmentä vuotta minullekin on opetettu, että alan tekemään on kielioppivirhe.
        # Taidan tästä lähtien ottaa vaarin Puskasuleiman kieliopista, Suleima kun reippaasti sanoo, että alan rupemaan tai ruven alakamaan.

        Miä ruven ruven nys suihkimaan itteeni, vaihran vähän siivommat vaatteet ja ruven orottamaa viarasta,

        Pärjäilkää ja nauttikaa!


      • hurskainen

        Lämpimät etelänpuoliset tuulet toivat suuria laumoja tummia perhosia. Media sanoo niiden olevan kaalikoiperhosia. Mielellään tunkevat sisälle.
        Ovat kuitenkin vaarattomia. Siivet supussa asettuvat esim. verhoihin. Runsaan sentin pituisia.
        Ihmiset näyttävät hyvin suojautuneen auringon paahteelta. Sehän polttaa suojaamattoman ihon sairaslomakuntoon.
        On se kummaa kun pitkän kylmän kauden jälkeen auringonottamistakin pitää säännöstellä. Viljellyt mansikat tästä kuitenkin tykkäävät.
        Kotimaisia kasvihuonemansikoita on toki jo myynnissäkin.


    • Huomenta! Kyllä tänään taas tarkenee, hyvähän se.

      Kyllä Meri- Kukka melkoisen hyvän selityksen "souville" antoi.
      Olen kyllä kuullut tätä sanaa käytettävän ja käyttänytkin. Sen merkitys lienee laaja-alainen.
      Kun ennen odotti talkootyö, kysyttiin, että lähdetkö souviin mukaan. Kun jostain vähän konstikkaasta työsuorituksesta puhuttiin jälkeenpäin, saattoi joku sanoa, että olinhan minäkin siinä souvissa mukana. No niin...nyt olen ollut tässä souvissa mukana, kun sanan sisältöä selvitettiin. Tosin jo pitkälle valmiiksi ratkaistuna. "Puiro" taas on sana, johon en tällä "nahkapäällysteisellä" tietokoneellani löydä selitystä.

      Operaattorin vaihtoni tökkii. Se on tulossa taloyhtiön kaapeloituun yhteisliittymään. Modeemin resetointi ei ota onnistuakseen. Luulenpa, että joutuu tarkistamaan, onko kaapeloinnissa ongelmia. Sehän on ammattilaisten homma.
      Eipä huoli vielä paina, tämä jo irtisanottu liittymä vielä toimii, joten on aikaa hoitaa tämä souvini rauhallisesti loppuun.

      Tänään taas voikin viettää ulkona aikaansa. Löytyyhän niitä varjopaikkojakin. Eipä minua juuri nyt työhuolet paina, on eläkeläiselläkin "vapaata." Koetetaanhan varoa nahkojemme korventamista karrelle!

    • Liisa S.

      Kielellä voi leikitellä.

      Tuossa Venlastiina nosti suomen kielen erikoisuuksia ajatteluni aineksiksi, ja tulipa mieleeni jostain - en muista mistä - lukemani juttu kielemme monimerkityksellisyydestä.

      Otetaan esimerkiksi lause "Kuusi palaa."

      Joku sokerifriikki haluaa kahviinsa kuusi palaa sokeria.
      Joku huomaa kauhuissaan jouluna : "Kuusi palaa!"
      Harvemmin 6 palaa, siis on tulessa.
      Mutta 6 palaa joskus todistukseen, jos on laiskotellut.
      Kuusi palaa myös joskus tulipalossa, jos nukkuvat.
      Joskus myös ''kuusi palaa'', kun tulevat takaisin.

      Entäs milloin voi rakastunut kuutamolla sanoa
      pilvien hälvettyä: "Kuusi palaa."

      • Lämmintä piisaa, 28,4 ainakin kun, päivemmällä kurkkasin, voisi sanoa, muutama aste liikaa.
        Hain kellarista tuulettimen, alkoi ilma vähän liikkua, tuntui heti mukavammalta.
        Odoteltiin vierasta, ilmoitti ettei tänään tulekkaan, jäi edelliseen kyläpaikkaan yöksi, sai laivalta tullessaan astmakohtauksen ja jäi sinne yöksi. Huomenna kuullaan lisää.

        Taitaa se meidän mökkireissu onnistua, saan ajokortin uusittua, ja voimme taas matkustella.
        Ajankohta vielä auki, kauas on pitkä matka, pitää suunnitella huolella.
        Tulee tuo rajapyykki heinäkuussa täydeksi, joten sellainenkin asia on vähän huolestuttanut.
        Helpotuksen huokaus kävi, kun asia selvisi.
        Helteelä pitää paljon juoda, niin minäkin olen juonut omenamehua ja wisshyä, vähän jääpaloja sekaan, aika raikasta.
        Eipähän muuta, kuin heleää Helluntaita pirttiin.


      • Liisa S.
        LateVaan kirjoitti:

        Lämmintä piisaa, 28,4 ainakin kun, päivemmällä kurkkasin, voisi sanoa, muutama aste liikaa.
        Hain kellarista tuulettimen, alkoi ilma vähän liikkua, tuntui heti mukavammalta.
        Odoteltiin vierasta, ilmoitti ettei tänään tulekkaan, jäi edelliseen kyläpaikkaan yöksi, sai laivalta tullessaan astmakohtauksen ja jäi sinne yöksi. Huomenna kuullaan lisää.

        Taitaa se meidän mökkireissu onnistua, saan ajokortin uusittua, ja voimme taas matkustella.
        Ajankohta vielä auki, kauas on pitkä matka, pitää suunnitella huolella.
        Tulee tuo rajapyykki heinäkuussa täydeksi, joten sellainenkin asia on vähän huolestuttanut.
        Helpotuksen huokaus kävi, kun asia selvisi.
        Helteelä pitää paljon juoda, niin minäkin olen juonut omenamehua ja wisshyä, vähän jääpaloja sekaan, aika raikasta.
        Eipähän muuta, kuin heleää Helluntaita pirttiin.

        Vai Oivaa helatorstaitako ensin vietetään?
        Siitä 10 päivää helluntaihin. Muistelisin.

        Lämmintä ja ihanaa on ulkona, koivut ovat parhaimmillaan, kauneimmillaan, lehmukset samoin, ajoin puistikon viereistä pitkää pyörätietä nauttien kevään kauneudesta.

        Uudet ylioppilaat juhlivat saavutustaan ensi viikon lopulla.
        Onnea kaikille heille, omalle lähipiiriläiselleni muiden mukana!


      • Rva Ylikypsä
        Liisa S. kirjoitti:

        Vai Oivaa helatorstaitako ensin vietetään?
        Siitä 10 päivää helluntaihin. Muistelisin.

        Lämmintä ja ihanaa on ulkona, koivut ovat parhaimmillaan, kauneimmillaan, lehmukset samoin, ajoin puistikon viereistä pitkää pyörätietä nauttien kevään kauneudesta.

        Uudet ylioppilaat juhlivat saavutustaan ensi viikon lopulla.
        Onnea kaikille heille, omalle lähipiiriläiselleni muiden mukana!

        Hellettä ihan riittämiin, voe voe! Ihanaahan se on kun on kesä, mutta en millään enää jaksa olla auringossa, en vaikka kuinka haluaisin. Laitettiin tuohon aurinkoiselle seinustalle mittari ja siihen tuli lukema 46-48! Oneksi kävi melko voimekas tuuli, vaa ei enää, hyvä jos oksat heilahtaa. Pakko on vielä ihan viimeksi käydä suihkussa, on melkein oksettava olo.

        Naapurin vajaa 2-vuotias sai tänään oman uuden uima-altaan ja voi sitä veden läiskettä. Mahtavat kelit sellaiseenkin leikkimiseen. Ovat tosi mukavia naapureita, apua saa ja uskaltaa pyytää koska vaan.

        Taitaa olla niin, että kaikissa meidän linnunpöntöissä on asukkaina kirjosiepot, sanoisin mokomat. Pääskyset ääntelevät hyvin voimakkaasti välillä, niistä pidän tosi paljon.

        Nuorin lapsenlapseni, Heta Rovaniemeltä, on ollut eilen pyrkimässä Tampareelle lukioon, en kyllä enää muista koulun nimeä. Siinä on jotain tekemistä musiikin ja tanssin kanssa, vastaus tulee kai vasta 12.6.Siihen saakka pitää jännittää. Siinä on sitten viimeinen lapsi heidän perheessään, joka lähtee pesästä. Se on sitä elämää!!

        Koettakee pärjätä tämän helteen kanssa, ei kai tätä hyvin kauan voi kestää. Ihanaa kesää kaikesta huolimatta!!!! paulamaria


    • Ehtoota.

      Kyllä tarkenee :)

      Kävin tänään "Robin hoodissa" siellä sai 1€ 4 kpl ruis reikäleipiä.harvinaisen hyvän makuisia.
      3,pistin pakkaseen ja yhtä olen mutustanut,)

      Se on semmonen kauppa että siellä meinaa iskeä ostohimo,)

      Eipä tässä kummempia,tulihan ilmottauduttua;)

      näkyillään...

      • hurskainen

        En osaa elää ilman ruisleipää. Joskus se vaan on loppunut. Silloin raksutan koulunäkkäriä. Päälle tätä hinnakasta kevytlevitettä.
        Sitä laitan myös aamupuuroon reilusti. Taitaa olla Beceliä. Se levite. Sitten Rainbovin metvurstia ja sipaisu sitä poronlihajuustoa. Pikkurasioissa.

        Myllynparas ruisleipä ei ole maukkainta, mutta huonompiakin on. Se on siinä mihin leipääntyy. Joskus siinä kaupassa oli siivutettua riihitetyn makuista leipää punaisella tarralla. Parasta leipää herttuan vuosiin.
        Ihmiset eivät tajunneet sen leivän maun päälle. Mieluummin heille tylsää teollista leipää, ei pienleipomon. Pakko olla mukana, kun Myllynparasta, revittyä tarjolla.
        Pyöreämuotoisia jälkiuunilimppuja on, mutta niihin ei kuluneet hampaani pysty.


    • SkillaN*

      Sunnuntaiaamua, kaunista, mutta luvassa ukkosmyrskyjä ja rajuja sateita, vesi tarpeeseen, mutta ei kovin rajua, ettei siemenet maasta lähde.
      Sipulini pienellä alulla nekin, varmaan irti lähtevät, jos kovin rankasti vettä tulee.
      No asia jota en pysty säätämään, tulee mikä tulee.
      Aurinko on porottanut ja kuumuus on tuskainen.
      Saunan sain pestyä ja vähän noita kukkapenkkejä taistelin puhtaiksi rikkaruhoista.
      Kivetyt reunukset pitää aina irrottaa ja tehdä oja erottamaan nurmikosta, lapio hommia on, no jaksoinpa saada pari penkkiä kuntoon.
      Kauniita on kukat, mutta työtä vaativat, sitä iloa silmälle kumminkin ihminen kaipaa.

      Pienleipomon leipää saa täältä ja se on hyvää, ohuita siivuja voita tai muuta katetta päälle ja maistuupa, varmaan teillekin ruisleivän makuun päässeille;)
      Kotioloissa Oululaisen Reissumiestä usein ostan, on halkaistu, eikun jotakin väliin ja nauttimaan, syön leipää aika vähän.

      Täällä kirjosieppo ja talitintti taitavat elää yhteishuushollissa, olen seurannut yhtä pöntön elämää, en saa selvää kumpi siellä asuu.
      Yksi ainoa pääskyspariskunta lennollaan meitä ilahduttavat, on se komeaa liitoa.

      Niinpä, taisi Helatorstaita Late ajatella, näitä ajatus virheitä väliin sattuu, minäkin jo eilen Urpoa tarjoilin, tänään se vasta Urpon päivä on.
      Kesäkuun puolelle Helluntai menee.
      Noista kielioppi sanoista en tiedä mitään, olen kai tunnustanut, että minulle ei vahvin alue ( jos mikään) hauskaa kuitenkin, kun uusia sanoja keksitään, luovuuttahan se on.
      Kyllä suomen kielessä noita monia asioita tarkoittavia sanoja löytyy, joskus ihan hassuja asioita, oikea oppisuus sitten on mitä on.

      Mansikka harson alle kurkkasin, kyllä siellä kukkia alkaa syntyä, ehkä mansikoitakin joutuu, omat ovat niitä parhaita, joskin toriltakin hyviä löytyy.
      Mansikkaa laitan paljon, yksi purkki taitaa kotona vielä pakkasessa olla, ilta nautinto talven illoissa.

      Nyt päivää aloittamaan, ei suurempia hommia suunniteltu, lepopäiväksi on kai tarkoitettu, pitsiliina kuitenkin virkkaan ajankukuksi, jännä peli sitten illalla katsottava, hopea kuitenkin varma, hienoa pojat.
      Mukavaa olemista teille kaikille.

    • "Kukaan ei synny senioriksi", sanotaan.
      Jos elää saa, niin sitä tietä sitten vähitellen seniori-ikä saavutetaan ja kypsytään ihmisinä tuo nimitys ansaitsemaan.
      Vanhuus on toinen kaunis sana, sekin sisältää kunnioitusta ja arvonantoa.
      Nämä viime päivät ovat saaneet mielen kiitolliseksi siitä, että saan näin kauniita päiviä elää ja kokea.

      Kahvipirttiin ja kotiin hyvää sunnuntaita!

    • Huomenta täältäkin.

      Paistin uunista.;)

      Yks naapuri herätti seittemän aikoihin.
      Ovikellon soittoon heräsin ja manasin,kun olisin vielä nukkunut.
      Ei sillä naapurilla mtään hätää ollut,heittänyt ryypyn päälle;(
      Toista viikkoa pämpännyt.

      Ostin eilen semmosen ranteeseen laitettavan verenpaine mittarin ja nyt yritä opetella sen käyttöä.

      Se liäkär kun käski tarkkailemaan sitä painetta.
      Ei ennen ou tarvinnut sitä tarkkailla.
      Tuntuu että liäkär keksii,että sais liäkkeitä mänemään;)

      No tarkkaillaan nyt sitten.

      Vanhat sanoi ennen Urpo vielä turkki piällä,kesä kaikki paitasillaan.
      näkyillään....

    • Päivää ja hyvä päivä olikin, nyt jo ilta-auringon puolella.

      Internet yhteyteni tuli kuntoon uudessa kuosissa. Aika älytön virheeni, ettei toiminta heti käynnistynyt. Parin yön yli nukkuminen auttoi. Tämä on
      ns. lankaliittymänä. Kun pistoke oli kaapin ja kirjoituspöytäni välissä, eihän pistoketta nähnyt kun "käsikopelolla." Raijasin romuni syrjään, jotta näin esteettömästi. Siinäpä se, kun pistoke oli hyvin tiukka, se ei ollutkaan pohjassa. Eipä se muuta korjausta tarvinnutkaan!

      Että silleen...eipä tämä ainoa tunarointini ollut. Yllätyksiä tulee ja mikäs siinä jälkiään parsiessa. Ehkä on niin, että tokkohan enää edes virheistä ja hätäilystä oppiikaan. Kuhan nyt ei suurta takapakkia ala rysähtelemään.

      Tänään on sitten kaksi loppukilpailua samaan aikaan, jääkiekossa ja tulokset vaaleissa. Kumpihan enemmän kiinnostaa? Ja kumpi on tärkeämpi.
      Luulenpa, että katselen molempia vuorottain ja vieläpä melko rauhallisesti.

      Tässäpä tältä erää. Huomenna lienee vielä hellettäkin ja sitten viilenee ennustajien mukaan. Hyvä on lämmin, mutta ei paha vilpoisampikaan. Pärjäillään parhain päin!

    • SkillaN*

      Viikonalkua, viimeistä toukokuun viikkoa aloitetaan ja koululaiset lomalle pääsee viikonloppuna, hyvin tai heikoimmin arvosanoin.
      Ylioppilaat valkolakin päähän painavat, urakka siltä osin ohi, mutta jatkoa pitää jaksaa.
      Pojan tytär ensimäisen vuoden opettajan hommissa ja on kovasti tyytyväinen ammatin valintaansa, lukiolaisia opettaa.
      Koululaisten kanssa paljon väsymistä opettajien osalta on kuulunut.

      Niin ne johdot, monesti kannattaa tarkistella tosiaan, onko kaikki kohdallaan, ehkä vähemmällä pääsee;)
      Minulla on myös kotona lankaliittymä ja niitä pistokkeita ja töpseleitä on paljon, syytä tarkastaa onko kaikki kohdallaan, täällä maalla mokkulan kanssa pelaan, hyvin toimii, yksi pistoke ja koneeseen mokkulan lisäksi pari johtoa.
      Peli hävittiin, mutta ei se häpeä ole hopeakaan, hyvin pojat pelasi, ne jäähyt olisi saanut olla tulematta, ehkä loppu tulos olisi ollut toinen.
      Ei kai näinkään hyvää tulosta odotettukaan, siis onnittelut pelaajille.

      Vettä on nyt sitten saatu, riittää pitkäksi aikaa kosteus ja kovin harmaa taivas on, kai lisää tulee, lämpökin putosi, mutta lähellä kahtakymmentä vielä kuitenkin, helpottaa vanhoja ihmisiä, joille helle on haitaksi.
      Työssä käyvillä ja puuhasteville eläkeläisille työ ilma hyvä.

      Niin, kyllähän sitä kasvetaan senioriksi ja vanhoiksikin, kun elää saa, jokainen vuorollaan.
      Tuo kunnioitus on mielestäni ansaittava, se ei aivan itsestään tule, teot ja eläminen yleensä sitä tuottaa, oikeat valinnat tai elämisen tavat, ne onnistuneesti toimittua voi myös kunnioitusta osakseen saada.
      Maailmassa on myös niitä vanhuksia, jotka loppuun asti ovat ilkeitä, katkeria ja purkavat sen toisiin ihmisiin, mistä tämä johtuu on arvailtavissa, ehkä elämä on sellaiset eväät antanut.
      Tuo alkoholi voi omalla tavallaan syy tai seuraus epäonnistuneesta elämästä, se "ryyppyputki" usein mukamas lohtua antaa.

      Kauniita päiviä on saatu elää, jospa niitä lisää riittäisi, luonto on nyt kauneimmillaan, kohta tähän vihreyteen tottuu ja se ei enää samaa ihastusta herätä, nyt vaan puiston penkille usein istumaan ja ihastelemaan.
      Täällä tätä ihanuutta kuistin penkiltä katsotaan, seurataan lintuja, oravia ja jäniksiä, kun pihapiirissä pyörivät.
      Elämä maistuu ja nyt taas tämän päivän tapahtumia odottamaan, ei mitään kummallista mielessä.
      Hyvää päivää ja koko viikkoa toivottelen, onnea vielä koulunsa päättäville.

      • Yritin kirjoittaa, mutta ei onnistu.
        Miksi pitäisikään, kuin A. Kivi sen on jo kirjoittanut.
        Siis Aleksin runo "Suomenmaa".
        Taidatkos sen selkeämmin sanoa, miten ihanassa maassa on onni asua?


      • Venlastiina kirjoitti:

        Yritin kirjoittaa, mutta ei onnistu.
        Miksi pitäisikään, kuin A. Kivi sen on jo kirjoittanut.
        Siis Aleksin runo "Suomenmaa".
        Taidatkos sen selkeämmin sanoa, miten ihanassa maassa on onni asua?

        Lääketieteen ja kirurgian sattumakorpraali nosto-väessä mittasi verenpaineeni.
        Meillä on ihan upouusi mittari --
        toimii kuin ajatus.
        Kun toinen tippa silmässä ja pala kurkussa puoliääneen lausuu A. Kiveä, rupeaa hiiri reistaamaan.
        Jäi hyvät päivän jatkot toivottamatta.


      • Puskasuleima
        Venlastiina kirjoitti:

        Lääketieteen ja kirurgian sattumakorpraali nosto-väessä mittasi verenpaineeni.
        Meillä on ihan upouusi mittari --
        toimii kuin ajatus.
        Kun toinen tippa silmässä ja pala kurkussa puoliääneen lausuu A. Kiveä, rupeaa hiiri reistaamaan.
        Jäi hyvät päivän jatkot toivottamatta.

        Ihka alakuum miä pränttään tähän ne Ventlan hyvän päivän toivotukset, et oikeen hianoo ja hyvää suvipäivää vaa teitille kaikille.

        Pitäs vissiil lähtee ostamaa hiirelloukku, ku toi hiiri pottuilee minullekki.


    • Päivää että pätkähti. Nyt voi heittää kuuman ilman valitukset sikseen... ei ole hiki ,
      lämmintä ulkona 7 Vettä sataa, tuli sitä vettä yölläkin ihan ukkosen kanssa.
      Mutta hyvä näin, maa tarvitsee kosteutta- viimeinkin sataa.
      Sitäpaitsi pärjää vaatetta lisäämällä. 30:n helteellä ei enää voi vaatetta vähentää jo vähistä rippeistä. Sää muutos oli aika sukkela.
      Niin, luntakin on luvassa tällä viikolla...nyt alkaa olla "oikeat ja tutut elkeet" suomen kesään.

      Näin pitkä säätiedoitus ja näin epäviralliselta taholta mutta ihan "ruohonjuuritasolta" kylläkin.
      Piti perunoille ja kurkuille viskata huntua niskaan, ettei tarvi lumen seasta kaivaa.
      Eikä vielä sanottavammin liioittelua. Kaikkea on luvassa.

      Mutta siellä takana se kesä häämöttää, helle joka jo kerran oli ja meni.....

      Onhan nuo opettajien työt aika haasteellisia nykyisin. Nuoret ovat hyvin asiatietoisia ja heillä on omat oikeutensa hyvin selvillä.
      Minusta vaatii tietynlaisen luonteen ollakseen sovelias opettaja.Osaa tasa-arvoisesti kohdella kaikkia. Sitten on vielä ne lasten vanhemmat.......... ja monta muuta pulmaa. En olisi ollut opettaja ainesta- heillä pitää olla todella hyvät hermot.
      Keitiömestari huhuilee.... mikähän hätä lienee. Paras mennä katsomaan,
      Mitä parhainta sade tai poutapäivää kaikille tasapuolisesti.

    • SkillaN*

      Sateisen ja kylmän aamun huomenet, kyllä sää muutti muotoaan äkisti, mittarissa alle kymmenen astetta ja hissukseen sataa, tuuleekin.
      Kyllähän tätä vähän ajateltiin, että liian hyvin kesä alkoi.
      Omenapuut kukalla ja paljon olisi kukkia, kun nyt säästyisivät, mustikka hyvästi kukalla, kun nyt pakkaset pois pysyisi.
      No nyt sitten jännätään miten kasvulle käykään.
      Sisätöissä on pysyttävä, on se nyt niin kosteaa ja kylmää.
      Suursiivous olisi hyvä nyt tehdä, mutta eihän siitäkään mitään tule, tuulettumaan ulos vuodevaatteita sun muuta ei voi viedä.
      Ne hommat edelleen odottamaan.

      Kyllä nämä koneet ja sivulaitteet joskus on harmia aiheuttanut minullakin, mutta nyt ihan hiljaa kuiskaan, että hyvin on pitkän aikaa pelannut, mitä nyt yksi sinnikäs kauppaa jatkuvasti koneen parempaan toimimiseen maksullista juttua.
      En osta, en maksa mistään lisäjutusta, kun kone tottelee näinkin, Soneran kanssa olen sopimuksen maksuineen tehnyt, siinä pysyn.
      Avast on koneen suoja varuste ja sekin hyvin pelittänyt ilmaisena.

      Vanhemmat ne ongelma alkaa tuolla koulumaailmassa suurempana ollakin, kun noita juttuja kuuntelee ja onhan lasten huomattavasti helpompi ilkeillä, kun kotona puolustellaan.
      Olisi saatava toimenpiteitä kotiin asti, näinkö sitä jälkipolvemme on oppinsa meiltä saaneet?
      Sen mitä olen sivusta seurannut, kyllä jälkeläisteni lapsilla ja heidänkin lapsilla joku komento kotona on.
      Ehkä muuttunut toisenlaiseksi minun ajoista, mutta rajat tuntuu olevan.

      Kauheita asioita maailmassa tapahtuu, nyt jo suomeen tulee näitä joukkomurha uhkia, mikä onkaan näiden tapahtumien alkulähde ja syy.
      Onko sodasta jo niin kauan, että tälläisiä tervehdyksiä ja tekoja kaivataan, historian kauheudet on jäänyt lukematta henkilöillä jotka näitä tuhoja suunnittelee.

      Nyt radiosta sään kylmenemistä vaan lupaillaan, mutta kyllä se lämminkin vielä tulee, sitä tässä nyt sisähommissa odotellaan ja keksitään jotakin mielekästä tekemistä.
      Ulos ei kyllä mieli tee, tietenkin vaatetta lisäämällä se kyllä onnistuu, jos halua riittää.
      Eipä masennuta sään muutoksesta, onhan tästä kokemusta, mielekästä päivää kaikesta huolimatta.

    • Huomenta! Niinpä kylmeni, kolmasosa on eilisestä lämmöstä jäljellä. Vaan kylläpä se siitä vielä iloksi muuttuu. Virkistäväähän on vaihtelukin hikoilun jälkeen.

      Onhan se aika tyrmäävä tuhon suunnitelma, jota nyt oikeudessa puidaan. Vaikea on löytää järkevää selitystä, siinä jo pitäisi mennä pitkälle toisen pään sisään. Ehkäpä siitä jotain selvyyttä löytyy. Onneksi ei ehtinyt tapahtua tässä sitä pahinta.

      EU- vaaleja olen seuraillut. Meppien jakautumissa ei mitään kovin yllättävää tapahtunut. Ennakointien mukaan ne menivät. Äänissä kyllä tuli "heilahteluja." Nämä olivat EU vaalit, siksi ääneställe on vaikeampi hahmottaa sitä, mihin hänen äänellään pyritään. Niinpä suurin voittaja olikin äänestämättä jättäneet, lähes 60% "kannatuksella."

      Nythän en meppien neuvottelut alkavat, mistä tulee yhteistyökumppanit, mikä tulee toimintalinjaksi ja tietysti se korkein johto. Jollain tapaa neuvottelut muistuttavat näitä kotimaisia hallitusneuvotteluja.

      Nyt sade pitää taukoa. On minun vuoroni toimia, ulos ja asioilleni. Koetetaan pärjätä, ilmoista neuvotteluhan ei auta!

      • Sori, eipä kiire auta! Korjaus: Nythän ne...(ei "en"...)


    • Hilta2

      Oi, kun ihanaa, että ilma viileni välillä! Rupesin jo miettimään onko viiminen kesä, vaikka voihan se olla silti vaikka nyt kylmeni ilma. Ei vanha sydän jaksa, ei..............

    • Heippa pirttiin:))

      Tääl myö piskin ja sulhon kans lämmitellään, pikkasen viilenty kotonaki, ko ilma män melkein pakkasen puolelle. Eilis aamuna ol vaa 5 astetta. Piski ihmetteli aamulenkillä, jotta ompas kiva mummoo lenkittää, ko on viileetä. Ravistel turkkia ja katseli minnuu paljon puhuvan näkösenä. Perjantaina hää männöö karvarille, tehhään kesälooki koiralle.
      Mie ite kävinki parturis ja partur ihmetteli taas ku miun karvat lainehtii, tällä leikkaus kerralla oikein hyvin huomaa miun hiusten alkaneen enemmän kihartua:) Outoa, piikkisuorasta tukasta tulee vanhemmiten luonnon kihara:)) Hui hui noita hormooneita, minkä tekevät.
      Mie luin teijän pirttiläisten pääsiäisretkiä sinne kyöpeliin, linjakkaasti kaik näköjään sujui, jokkainen ties miten homma hoituu. Mie meinasin lähtee mukkaan, mut tuo näkö vähä huono, aattelin, jos johkaannun vaik jonneki suur-velhon morsiammeks, taikoo miut vaik lepakoks ja syä poikkeen suihinsa.... sit sulho jääp kaipaamaan minnuu ja alkaa viettää laatuaikaa ittesä kans:))
      Hohhoijaa.
      Oikein hyvvää kesää kaikille pirtin kulkijoille. Pitäkäähä saranat notkeina, ettei tarvii öljyllä voiella.
      Hei hei

    • No voi sentään tuon wiiwidearin kanssa !
      Olisit voinut ihan hyvin lähteä pääsiäislennolle. Kyl myö nääs ollaan sen verran katteellisii, ettei olis annettu siun jäähä minkää velhon morsiameks, ei olis tullu kuuloonkaan.Mikäs etuoikeus se yhdellä olis ollu,,,, siinä tapauksessa meitä olis jäänyt aika monta. Sillon taas velho olis ihan pökertynyt että haaremiinko hää onkin joutunut yht äkkiä.
      Toinen toistaan viehkeempii mummoi olis pyörinyt suur-velhon ympärillä..
      Eikä huono näkökään ole este, siellähän myö toine toistamme taluteltas.
      Laitahan kalenteriin jo ens vuuven kohalle: muista: NOITALENTO

      • Myöhäistä iltaa! On aika vaikeaa mieltää tätä päivää eilisen jälkeiseksi. Alle viiden asteen oli aamulla, eikä paljoa siitä ole noussut koko päivänä.

        Tyttäreni oli ollut työmatkalla Rovaniemeltä Kuusamoon, siellä aamulla nollassa ja matkalla satanut räntää. Meillä nyt ei ihan noin surkeaa.Kuinkahan noissa pikkulintujen pesissä on lämmityksen laita, kovin on pikkuinen se emokin siellä hautomassa. Onneksi me voimme tarvittaessa lämmittää asuntojamme. Saattaa olla niin, että huomanna laitamme olohuoneen uuniin puita, tänään se vielä jäi tekemättä.

        Voi kuinka tummia pilviä lähestyy tuolta taivaan rannasta, ihme on ellei jossain vaiheessa tule sadetta. En kuitenkaa jää sitä odottamaan, vaan siirryn armahaiseni viereen. Nukkukee hyvin!!!! paulamaria


    • SkillaN*

      Huomenta tuuliseen ja koleaan päivään, aurinko ei nyt helli.
      Siivoamista tälle päivälle suunnittelin, mutta on niin kosteaa, että eipä taida onnistua, jospa muuttaisin leipomapäiväksi.
      Onhan niitä luvattu vähän kuivempia päiviäkin, joten laistan suunnitellut työt, potkin suurempia lepereitä sängyn alle.
      Eilen levittelin harson toiselle mansikka maalle, huomasin kukkanuppuja sielläkin, peruna pieniltä osin taimella, pitää niitä suojata myös, lupailivat pakkasöitä.
      Lupailivat myös, että sää muuttuu normaalin toukokuisen säätilan mukaiseksi, kai sitten tasaantuu.

      Tulta on ollut takassa parina päivänä ja kivalta se tuntuu, tuo kosteus hiipii luihin ja kolotukset tuntuu.
      Meri-kukka puhut asiaa, kyllä olisi wiiwidear kotiin hoideltu, eihän kaveria pirtissä koskaan ole unohdettu.
      Mukavaa kuitenkin, että hyvin olet pärjännyt wiiwidear ja sulho ja piski sinua viihdyttää.
      Upeaa jos hiuksesi kiharan omasta takaa antavat, se jos mikä on edullista ja luonnonkaunistakin, piskille voi kylmä tulla lyhyen turkkinsa kanssa.
      Pistäydy kertomassa kuulumisia toistekin;)

      Hilta2, totta tuo, että voimia kysyy kuuma ilma, jos sydän vielä reistaa, elämän pituus on Luojassa, sitä ei koskaan tiedä, milloin se viimeinen päivä koittaa.
      Elellään ja yritetään kaikkine vaivoinemme vaan nauttia päivä kerrallaan.

      Äänivyöryn saanut ja valituksi tulleen halu kasvaa saada lisää mantaattia, veikkaan, että pääministeriksi pääsee Stubin, ei kyllä minua innosta.
      Hymyllä ei maata johdeta, eikä liika iloisuus ole vakuuttavaa, vaikka ilo sijansa saakoonkin.
      Muutenkin aika moisia muutoksia ministeri porukkaan meinaavat, Tuomioja myös on uhassa ulos joutua ja hän on mielestäni hyvin kiihkottomasti ja asiallisesti hommansa hoitanut, myös Ihalainen on hyvin selvinnyt, no tänään sitten demarit ilmi tuovat ministeri listan.
      Vaikeaa, vaikeaa tuntuu olevan tuo vallan pitokin.

      Nyt minä näitä omia touhujani aloittelen, hallitsen miten osaan, syntyy sitten jälkeä tai ei, eipä kukaan vaatimuksia aseta;)
      Taretkaa, vaatetta vaan niskaan, sillä tästä selvitään.

      • kähvelä

        Kahvipirtin vetäjä Skillan on mielestäni kuin toimitusjohtaja. S-24 erikoisin tapaus omassa menestysroolissaan.
        Tänne voi hyvätapainen sivullinen tulla piipahtamaan kun on ihmisiksi. Jäyhä olen ketään kehumaan, mutta onhan kahvipirtti erikoinen ilmiö.

        Päiväni on touhua täynnä niin että illalla sitä väsyneenä ja ehkä tyytyväisenäkin pötkölleen käy. On taas mentävä.


    • Ystävät tuonpa jälleen terveisiä -keskeltä ei mitään. Kalaa tulee ja mieheni on ajellut viemässä siskoille ja veljilleen,sekä minun lapseni käydessään vievät..
      Hänelle rakas harrastus, perkaa valmiiksi ja pakastetaan kyllä syödään monessa muodossa.

      Useat meistä varmaan miettivät, että elämme viimeisiä vuosia työt on tehty eikä
      nälkääkään ole nähty. Oudoksun noita miljoonien kerääjiä,kun mukaan eivät saa kuitenkaan. Väärin ajatella lapsille minä,kuuluu joskus keskusteluista.
      Lapset jotka saavat kaikki valmiina ei ole hyväksi . Eivät he opi työstäänkään nauttimaan, kun kaikkea on.. 50V sitten nautittiin pinestäkin kotiin tarvittavan
      tuotteen,eihän nautintoa ainakaan senkaltaista ole. Sehän innostaisi työn tekoon.. Miljonäärit vaihtaa maata ja kiertävät veroja.
      Johan yksi näytti yksi rikas esimerkkiä näytti ja jatkoa tulee.
      Olkaamme onnellisia vaikkemme täällä kirjoittelijat miljonäärejä olla,mutta
      hyvin pyyhkii.....heta.






















      7

    • Kalahan se maistuu kesät talvet. Itse pyytämää harvemmin enää saa Kehä 3 sisäpuolella, mutta lohipalan graavasin eilen.

      Luulin jo pärjääväni ruokaostosten suhteen, mutta huomenna Helatorstaina saankin vieraita, tyttärenpojan perheineen. En varautunut eilen ostoksilla käydessäni vierastarjottavaan, joten kaipa tyttösille voisi lettuja paistaa.

      Kahvitauon aika nyt ensin ennen kauppaan lähtöä, kylmältä tuo ulkoilma tuntuu helteen jälkeen, sisätiloissa on huomenna paistettava lettusetkin.
      Luonto tosin nauttii sadesäästä, ja puhdistuu tuosta haapojen siemenhaituvista, heippa vaan

    • Ehtoota!
      Kirjoitin aamupuolella päivää tänne melkoisen runoelman, mutta tuo lähetä-lipuke puuttui, eikä tekstini tietenkään mennyt muualle kuin bittiavaruuteen.
      Ja kun minulla oli todella tärkeää asiaa Wiiwidearille!
      Vai aiot sinä pinnata pääsiäislennosta ensi vuonnakin!
      Lue tarkkaan Meri-kukan kirje ja rupea sitten lähimetsästä
      hankkimaan kahden (2) varsiluudan ainekset. Jos muuten ei lähtösi onnistu, niin tee se toinen luuta sulhollesi. Kyllä me
      pidämme huolen siitä, että saat oman kultasi mukaan paluumatkallekin! Ne Kyöpelinvuoren vakinaiset asukkaat ovat niin rumia, että meistä jokainen on uskaltanut ottaa miehensä mukaan, ja jokainen heistä on ollut ainakin viikon onnellinen siitä, että on päässyt kotiin loman mamman kainaloon.

    • SkillaN*

      Helatorstaiaamua ja sadetta vaan tiputtaa, tosin hiljalleen, ei rankasti vielä ainakaan.
      Kahdeksan astetta mittarissa, ei järin lämmintä, mutta kun puita takkaan laittaa hyvin tarkenee, siis talon sisällä.
      Vai ihan toimitusjohtajaksi minua tituleeraat kähvelä, sellaista titteliä en pystyisi hoitamaan, onneksi ei tarvitsekaan, nämä avaukset veto hommaksi enemmän koen, vaikka olen huomannut hyvin kirjoittajia löytyvän, vaikka en tätäkään tekisi.
      Olen pitkälti tapojeni orja ja tapa tästä on tullut, pirtin ilmapiiri on syntynyt ajan ja hyvien kirjoittajien myötä hyväksi, tervetuloa vaan mukaan;)
      Sama unen tuoja minulla myös, kun päivän jotakin puuhastelee, illalla uni hyvin tulee.

      Saapa nähdä miten Rinne hoitaa valtiovarainministerin salkkua, aika alusta saa varmaan suhteet muihin ulkomaan ministereihin luoda, mutta ainahan kaikki alusta alkaa, tiedä miten hyvin onnistuu.
      Kivinen on pelto kynnettävänä, mutta onneksi muut ministerit pysyivät demareilla paikoillaan, apua varmaan antavat.
      Kokoomuksen pääministeri ja puoluejohtaja kilpa alkanut todella, itse olen ajatellut että kolmesta parhain olisi kaiketi Vapaavuori, no se nyt on vaan minun päässäni syntynyt mielikuva.

      Olen samaa mieltä noiden lasten suhteen, olisi hyväksi jokaisen itsensä antaa yrittää, luoda mielikuva työn tekemisen tärkeydestä, ei kaikkea valmiiksi tarjottimella.
      Itse hankittu kohottaa itsetuntoa kummasti, kasvattaa sisua ja yritystä tulla itsenäisesti toimeen.
      Ei ole ollut perintöjä minullakaan, kaiken olen työlläni ansainnut, ja kaikkea on riittävästi, onnea on ollut ja samaa näkyy jatkuvan lapsien ja heidänkin jälkeläisten kanssa, omalla työllään ovat elämänsä rakentaneet.

      Vähällä ruualla sitä yksi ihminen pärjää, ei juuri viitsi ihmeitä tehdäkään, vieraille aina kuitenkin yrittää parastaan.
      Hyvä että pakkanen on olemassa, sinne aina jotakin voi yllätysten varalle järjestää, vaikka ei ihan samaa asia olekaan, kuin juuri laitettu eväs.
      Katiska on lähdettävä katsomaan, kissalle kalat loppuneet ja eihän tiedä vaikka tulisi jotakin omaankin suuhun.

      Tuo Venlastiinan ohjeistua pätee kaikille jotka ei Kyöpeliin ole tullut, oman kullan voi mukaan ottaa, siinä sitä samalla luudalla pystyy lentämään.
      Ei ole tietojeni mukaan kukaan pirtin asukas sinne jäänyt, jos nyt joitakin viivytyksiä on sattunutkin, ensi vuona sitten kaikki matkaan;)

      Nyt odottaa kyyti lammen rantaan, mitähän saalista sieltä saadaankaan?
      Oikein mukavaa Helatorstaipäivää.

    • Sateista päivää! No se otetaan, mikä tulee. Mukavaahan on väliin vilpoisampi kelikin.

      Katselen kelejä ja ennusteita, ennenkuin lähden ryntäilemään korpireissulleni. Joskus kesäkuussa, ellei yllätyksiä tapahdu.
      Sehän on hyvä, että Late sai ajokorttinsa uusittua. Siltä osinhan reitti on sitten vapaa. Vuoden päästä kortin uusiminen on minullakin esillä. Saapa nähdä, en turhaan mokomaa vielä ajattelekaan. Viranomaisethan sen sitten aikanaan päättää, jos hakemaan pyrin. Tai jos olen pyristelemässä.

      Pienillä operaatioillahan demarit ministeripulmat ratkaisivat.
      Oikeastaan minun ei olisikaan tarve tätä enempää pohtia.
      Jos sen verran, että onhan noita epäilyjä näkynyt, kun Rinteellä on pienehkö poliittinen kokemus. Eihän hän ole ollut kansanedustaja. Eipä sitä tarvitsekaan. Näytön paikkahan siitä kyllä tulee ja kyllähän Rinteellä on edellytyksiäkin pärjätä.

      Eihän ministeri itse kaikkea teekään. Päätösvalta on tietenkin. Onhan apuna ministeriön virkakoneisto, jota voi apuna vapaasti käyttää ja antaa tehtäviä. Lisäksi on vielä erityisavustajat, heitä on vielä useampi, jos ministeri on vielä puolueensa puheenjohtaja. Näin se on myös vanhoilla ministeri konkareillakin. Ja ainakin lobbareita riittää! Nämä nyt ovat käsityksiäni, joille ei voi paljon painoa antaa.

      Tupahommiksi näyttää aamupäivä menevän kun tirkistelen ikkunasta. Ehkäpä iltapäivästä suotuisa keli lähteä raitille.
      Hyvää ylimääräistä pyhäpäivää!

    • jos olisin viisas ei tarvitsisi kirjoittaa mitään: siksi kun on jo kirjoitettu ikäänkuin minun suulla sanottu. Vähän vastahakoisesti Rinne tuon pestin vastaan otti, mutta hyvä kun ei enempää myllännyt hyviä mininistereitä pois virastaan Tuomioja on hyvä ja luotettava paikallaan samoin Ihalainen oikeassa paikassa työministerinä.
      Todella apulaisia ja neuvonantajia on Rinteellä kunhan hyväksyy päätökset.
      Tämä oli politiikkaosasto. Ja ei poliittinen mielipide.
      Siitäkin samaa mieltä että vettä sattaa, taitaa tulla kesä. 7 melkein suomen kesän lämpötiloja.

      Eilen ulos lähtiessä tuli eräs talon herra vastaan pihassa. Hänen kehoitti: nyt mene heti K-kauppaan kalaostokselle. Merilohta 5,99kg kokonaisena.
      Niin jääkaapissa odotti 2,6 kg painava lohi kun "kokki kalankäsittelijä" kotiutui.
      Tuli makoinen keitto ja 2 suurta filettä uunipelille . Sitruunapippuria, tilliä , ripaus yrttisuolaa ja kermat päälle. Uunissa aikansa, ja on moneksi kertaa hyvää syötävää. Oli muuten hyvää ihan ruisleivän päälläkin.Siihen vaan perunat ja salaatit. Kesäkurpitsakin näkyy odottavan paistamista. Ja ateria on valmis.
      Sadesäästä johtuu että joutaa höpöttelemään , saa sentään olla lämpimissä sisätiloissa höpötyksineen.

      Toissapäivänä sanoi astianpesukone yhteistyösopimuksen irti kertaheitolla.
      Vähän etuajassa,kun yleensä kaikki hajoaa jouluna tai juhanuksena- niin on tähän saakka tapahtunut.
      Tämä kone oli kyllä jo 14v vanha, kun sitä alettiin mietimään.Hyvän työn olikin tehnyt. Eikä enää edes varaosia olisi ollut tähän malliin.
      Nyt siinä asiaa hoitelee uusi MIELE merkinen laatukone.
      Voi olla että siitä jää vielä konetta jollekin toisellekin- eihän niitä elämän päiviään tiedä muttei voi lopun odotteluakaan alkaa. Kaikki käy kuten määrätty on- ajallaan ja ihan odotamattakin. Eikä hirveällä pohdinalla muuksikaan muutu !

      Paras lopettaa kun alkaa nuo asiat hyppimään laidasta laitaan. Keskipäivän kahvit juon kuitenkin ja ihan kiikustuolissa istuen ja nautien.
      Nurkkakaappikin on kesän lukossa, muuten olisin hakenut sieltä jotain neuvoa antavaa tähän pimeään ja sateiseen päivään. Oliskohan se avain jossain maton alla ? Tai oven karmilaudan päällä, mistähän katsoisi...........??
      Kai pitää kääntyä tämän oman kokin puoleen, josko hänellä olisi jotain hyvää annettavaa minulle kahvin seuraksi. MOI !

      • Vettähän se on satanut koko päivän, ei niin kovasti, mutta kuitenkin. Tupahommia olen vähän tehnyt, ei edes roskapussia ole tarvinnut ulos viedä.
        Tuosta Rinteen valinnasta olen samaa mieltä, kyllä pitäisi pärjätä neuvonantajia riittää.
        Tuomioja ja Ihalainen parhaat demariministerit, hyvä kun ei vaihdettu.
        meri-kukalle sanon, avain on siellä kaulimen vieressä, älä nyt kerro muille. Kyllähän se näin kylmällä lääke tulee mieleen
        Kävinhän minäkin siellä kun tuo ajokorttiasia selvisi, en muuten, mutta sen kunniaksi tujaus.

        Kyllä se Mujejärven reissu nyt mielessä on, kuitenkin vasta heinäkuussa.
        Puhuvat rakennustoiminnan elpymisestä, täällä meidänkin kylässä ainakin kolme nostokurkea eri työmailla, tulee kerrostaloja sekä rivitaloja.
        Kesä taitaa taas saapua ensiviikolla, ei se kovin kaukana ole.


    • No hyvä,,psss...ihan supattamalla...kiitos...eipä huudella sitä avaimen paikkaa.
      Onnea "uusitusta" ajokortista. Kyllä sen kunniaksi kannattaa suu huuhdella vettä jalommalla aineella. Kortti on tärkeä kun on tottunut autolla liikkumaan,ihanhan sitä olisi avuton. tottakai sen vielä hyvämuistisena ja näppäränä saa uusituksi- tietenkin itsestä varmaa sitten kun se on "kädessä".......uusittuna.
      Onhan se hyvä mennä luonnon keskelle ja vähän niinkuin niillä ehdoilla elellä.
      Se on kuin "akkuja lataisi", mieli rauhoittuu luonnon keskellä, ,saa touhuilla omia asioita, lämmitellä saunaa, ajatella omia ajatuksia. Siis tuolta minusta tuntuu. Sama mielen rauhoittuminen veneillessä luonon satamassa.

      Nyt loppui muste kynästä, Lutuisaa iltaa kaikille !

    • Skillan*

      Huomenta, nyt sitten perjantai aamuun ja viikonlopun alkuun.
      Ylioppilaiden juhlinta huomenna, kuin myös kaikille koululaisille loman alku, kovin on tuo sää sateinen, ei suosi juhlijoita.
      Kyllä se juhlalta varmaan tuntuu, kun valkolakin päähänsä painaa, onhan sitä monta vuotta hankittu, onnea vaan kaikille ylioppilaille, myös ammatteihin valmistuneille.
      Siitä se elämä alkaa, joillakin opiskelut jatkuu, kuka elantonsa hankintaan pääsee, toivottavasti se työpaikka kaikille löytyy.
      Ihanaa aikaa, kaikki mahdollisuudet edessä päin, unelmat tuoreina täytettäviksi, kunpa onni kulkisi vierellä.

      Kuulinpa tuon kuiskauksen Late ja avaimen paikan löydän jos tarve tulee, tuskin kuitenkaan kovin usein näin tapahtuu;)
      Tuo ajokortti jäi vanhaksi minulla 70 vuotta täytettyäni, en koskaan tykännyt ajaa, kai johtui kun melkein kolmekympisenä kortin vasta suoritinkin, suurin into kaiketi ohi meni.
      Kyllähän joskus vähän harmitti, kun matkaaminen hankalaksi kävi, mutta kallista on auton pito ja kaupungissa en autoa tarvitse.
      Ynnämuulle auto melko tarpeellinen, jos sinne korpeen matkasi vie, ja varmaan mieli sinne palaa, kuten Latellakin Mujejärvelle.
      Onnea vaan teille joilla kortti on ja jatkossa saatte ajaa.

      Kalassa on pysytty täälläkin, mutta lohi olisi poikaa vaihteeksi, vesi kielelle tuli luettuani meri-kukan eväät.
      Tiskikone minulla harvoin käytössä kotona, kun yhden ihmisen tiskin yhtä nopeasti pesee, kun laittaisi koneeseen, pakko on silti konettakin välistä käyttää, ettei kuivu koko kone.
      Leipomispäivä yleensä koneen tiskihuki.
      Tällä käytöllä luulisi kestävän minun ikäni, samoin pyykkikone, kerran viikkoon sitäkin käytän.

      Vielä tuosta Rinteen pestistä, on hänellä varmaan työteliäs homma edessä, kun kaikki suhteet ulkomaan ministereihin ja EU kanaviin joutuu luomaan, Jutalla ne olisi ollut hallinnassa, no toivotaan että asiat hyvin hoituu.
      Suottapa tässä hätäilen asiat hoituu niin kuin on hoituakseen.

      Tänään taas pidetään sadetta ja odotellaan ilman kirkastuvan ja sään lämpenevän, näin on luvattu.
      Vettä maassa nyt vähäksi aikaa, kaivot täynnä, kelpaa sitä kesälle ruveta.
      Jaksetaan nyt pari päivää ja sitten alkaa kesä;)

    • Ramoona*

      Terveiset Kahvipirttiin Saksanmaalta. Reilut pari viikkoa kierreltiin asuntoautolla jo nuorena parina kuljettuja reittejä Reinin vartta pitkin etelään päin Schwartzwaldiin asti ja takaisin idempää vanhojen kaupunkien kautta ns. Romantishce Strassea seuraillen. Lukuisat linnat, kirkot, museot ja etenkin puistot tuli taas koluttua, kävelyäkin huikeat määrät.

      Parasta taisi olla alkumatkasta Westersteden 70 hehtaarin Rhododendronpisto, jossa alppiruusut olivat juuri parhaassa kukinnassaan, lisäksi alueella on upeita puulajeja, etenkin monipolisesti havupuita . Etelämpänä ruusut jo kukkivat ja Sangerhausenin 12,5 hehtaarin ruusupuisto Europa Rosarium oli hieno elämys. Voi sitä tuoksua, kun puistossa on 75 000 ruusua ja 8300 lajia. Pensasruusut ja köynnösruusut olivat parhaassa kukassaan, matalammat jaloruusut vasta aloittelivat. Miten moninaisia voivatkaan olla värivivahteet ja kukkateröiden muodot yksinkertaisista pallomaisiin kerrottuihin. Schwetzingenin linnan valtavassa barokkipuutarhassa ritti katseltavaa ja käveltävää tuntikausiksi, vaikka ei tuollainen säntillisiksi leikattu kasvusto niin minua viehätä kuin luonnonmukainen.

      Suomeen tullessa ilahdutti , miten vehmasta täällä on, ehdittiin vielä myöhäisemmät omenalajikkeetkin nähdä kukassa, Lobo ja Åkerö eivät meillä ole koskaan ennen ollut näin täynnä kukkia. Ruoho oli leikattu, mutta muuta siistimistä riittää, kaikki kasvaa ja rehottaa jo runsaan kahden viikon poissaolon aikana valtavasti. Meitä helli ressulla aurinkoinen kesäsää, mutta onpa ollut lämmintä Suomessakin . Tuntuu ihan tervetulleelta peni viileys ja sade välillä, ei kesän kukkeus humahda niin hetkessä ohi.

      Ollaan lähdössä lakkiaismatkalle iltapäivällä Savon suuntaan, juhlakamppeita pitää alkaa haalia kasaan. Kaikille juhlijoille toivotan aurinkoa ainakin mieleen ja lämpöä sydämeen, vaikka sää ei kovin suosisikaan.

    • Liisa S.

      Varsinkin keväisin tuntuukin hienolta mennä kesää vastaan esimerkiksi Englantiin, jossa puutarhoja ja puistoja riittää.

      Kouluaikainen mielikuvani Lontoosta oli savusumun peittämä teollisuuskaupunki, mutta se osoittautui vääräksi, kun siellä lukioaikanaan yhden kesän kieltä opiskelemassa ollut mieheni halusi näyttää minulle myöskin puistojen Lontoon, niitä matkoja teimme sitten useampiakin, joskus siihen myöskin taidemuseoita ja museoita yhdistellen sopivassa määrin. - Tuo yhdistelmä sopikin hyvin yhteen.
      Minusta tuntuikin, että puistojahan Lontoossa löytyikin yllättävän paljon. Mieleeni jäivät Sant Jamesin puiston (St James's Parkin perennaistutukset, jossa pensaat ja kukat saivat kasvaa vapaasti.
      Holland Parkin ruusuja ei myöskään hevin unohda.
      Toukokuussa kävimme kerran taas Lontoon puistoissa jollain matkallamme, ja ihastuin silloin minäkin rhodolaaksoon Kew-gardenissa, näytti melkein uskomattoman kauniilta.

      Päinvastaiseen suuntaan ajeli autollaan eräs koivuallerginen ystävättäreni, joka keväällä kävi Helsingissä poikansa luona ja sai siitepölystä oireita, viikkoa myöhemmin oli Seinäjoella viikon ja sinnekin oli siitepölyaika ehtinyt ja Ouluun saavuttuaan sama jatkui.
      Vahingosta viisastuneena lupasi ensi vuonna tehdä matkan päinvastaisessa aikataulussa.

      Tässä nyt vain huonekasvieni lisäksi paria ruusua parvekkeellani hoitelen.

      Onnellista lakkiaispäivää ja koulujen lopettajaisia kaikille toivottelee Liisa.

    • Sauna terveiset taas kerran.

      Poutapäivä on tänään ollut.Aurinkokin kurkki jossain vaiheessa.
      Mittarissa 19c.

      Ihan kiva ilma on ollut.

      Eipä kummempia kuulu.kunhan ilmottauduin;)
      näkyillään...

    • Kunhan ilmoittaudun! Iltapäivästä tuli ihan kelpo, aurinkoinenkin keli.

      Pienissä puuhissa päiväni hupeni. Marketissa hyöri kansaa ihan jonoiksi asti. Ihmettelin, mihin ikäryhmäni papat olivat kadonneet. Kyllähän heistä on katokin käynyt terveyssyistä. Muutama tuntemani on jäänyt lähes kokonaan kotihoitoon, ehkä väliaikaisesti. Niin muuttuu maailma näissä pienissäkin ympyröissä. Muutamia vuosia sitten pidimme kerran viikossa juttukerhoa. Se hiipui satunnaiseen tapailuun, sitten muutama lähti lopullisesti. Näin se on, aikansa kutakin.

      En nyt siitä huolimatta "maassa matele" - ainakaan vielä. Tulipa vain tällaisia ajatuksia. Eikun kohti huomista!

    • hurskainen

      ilman ilmoittautumisvelvoitetta tungen sekaan herkon nuorisoseuraan. aaltopituudet ovat mitkä ovat - kenellä syntymässä saatuja toisilla hankittuja.

      tämä on kannanotto niiden ihmisten puolesta, jotka eivät ole menestyneet. niille jotka kokevat, ettei elämä ole reilu kaikille. se ei voi olla,aina on väliinputoajia jokaisessa ikäluokassa.
      niin on aina ollut niin tulee aina olemaan. on hyvä kuitenkin iloita siitä fyysisen kunnon tilkasta, jota enää on repun sivutaskuun jäänyt.
      joka päivä lähtee nuorempia. yleensä miehiä, mutta myös naisia. hyviä vuosia ei enää ole, mutta jossakin päivässä voi olla mukaviakin tunteja.

      katsotaan aamulla keitä vielä on muassa nimenhuudossa, ittestäin niinkään varma?

    • SkillaN*

      Huomenta tähän viimeiseen päivään toukokuussa, huomenna virallisesti kesä alkaa.
      Sää näyttää lupaavalta, lämpöä 15 astetta ja aurinko pilkistelee.
      Sään lämpiämisen myös itikat on huomanneet, niitä kiusan kappaleita sitä taas pitää väistellä.
      Vieläkin vaan onnitteluja uusille ylioppilaille ja ammattiin valmistuneille ja mukavaa alkavaa lomaa kaikille koululaisille.

      Kaikille ei onni hymyile, se on totta kuten hurskainen totesit.
      Onko onnistuminen omaa vai olosuhteiden mukana tullut tai jäänyt tulematta paremminkin, olipa niin tai näin, onnistumista jokainen varmaan haluaisi.
      Kaikki tänne yhtä tyhjänä synnytään, toisille vaan kohtalo määrää kehnon osan, ei onnistu mikään.
      Katkeruutta se synnyttää, jos näkee toisten onnen, itse vaan rippeitä saa kokoon, vaikka yritystäkin olisi.
      Sanotaan siitä kultalusikka suussa syntymisestä, osin tottakin, mutta eihän kaikki materiaalin perästä juokse, onni voi vähästäkin tulla.
      Tuo vuosien kulkema aina jonkun kulun lopettaa, tämän saa kuulla ja havaita itsekukin, onneksi ei päivien määrää tiedä, aika loppuu kuitenkin jokaiselta.
      Tuttujen rivit harvenevat, mutta se on elämän laki, nautitaan jäljellä olevasta.

      Kiitos terveisistä Ramoona, varmasti nautit sydämesi halusta ihanista näkymistä.
      On se mukava kun on mahdollista matkustella ja nähdä ja kokea kaikkea kaunista, yksin matkustelu, omassa aikataulussa on minulta kokonaan kokematta, aina vaan ryhmän mukana.
      Matkasta saa varmaan paljon suuremman nautinnon, kun aikataulu on itse mahdollista luoda, samoin matka reitti.
      Minäkään en tykkää noista geometrisistä puistoista missä puut on kuin laatikoita, siistiä se on, mutta enemmän luonnonmukaisesta tykkään.
      Työtä ja taitoa nekin vaativat näyttääkseen siltä miltä näyttävät.

      Ruusut on lempikukkia, mutta useasti konstikkaita hoitaa, olen saanut yhden äitienpäivä ruusun kauniisti kukkimaan ja talvenkin on kestänyt, taas leikkasin ja hyvällä kasvulla on, toivon kukkivan tänäkin kesänä.
      Pensasruusut ovat kirvojen herkkua ja aina kukinta niistä kärsii, eilen takasta tuhkat pensaisiin heittelin, toivossa, että kukkiminen täydellä onnistuisi.
      Parveke kukat onkin helpompi hoitaa, ei näitä kiusan kappaleita ruusuihin eksy.

      Eilen siivosin yhden huoneen kuntoon, tänään urakkana kaksi huonetta ja sitten jää yksi ja tupa ensi viikkoon, eteinen ja kuisti sitten vihon viimeisenä.
      Talven jäljeltä on tuntu, että paikat on putsattava, vaikka vaan kesällä täällä oleillaan, ehkä turhaa työtäkin teen, mutta minkäs tälle itsepäiselle luonteelle mahtaa, takaraivossa se pakottava tarve painaa.
      Hyvä mieli noista saavutuksista tulee, vaikka mokomaa hommaa aina riittää, vaikka kuinka tarkkaan nurkat nuohoisi, joku sotkee ja roskaa paikat uudelleen ja uudelleen:)
      Tuo puilla lämmitys ainakin roskia tuottaa.

      Nyt puuhiin ja iloisia juhlia kaikille joilla aihetta juhlaan.

    • huomenaamullakesäkuu

      Mukava huomata että pilvisyydestä huolimatta säätä voi pitää kesäisenä. Jos tuntuu viileältä niin pitkähihainen paita riittää. Sateita ei ole ennustettu Etelä-Suomeen.
      Koululaisilla kauan odotetty päättäjäistilaisuus. Abiturienteille lakkien saaminen pitkien opiskeluvuosien jälkeen. Onneksi olkoon koulunuorisolle ja heidän vanhemmilleen.

      • KYLLÄ SE AURINKO VOISI MEIIEKKIN PAISTAA. SInitaivasta näkyvissä, aurinko ei vain satu aukon kohdalle.
        15,1 lämpötila, ei mitään asiaa ulos, tästä vain ihailen vihreyttä.
        Huomenna kiireinen päivä, täytyy mennä kiireesti ostamaan litra maitoa.
        Eilen meillä kävi Klaus se Saksalainen naapuri sieltä Mujejärveltä, ollut viikon sairaana, ja sairaalassakin muutaman päivän. Meni vielä yöksi tuttujensa luokse Vantaalle.
        Tänään aamulla lähti sieltä mökilleen, lupasi soitella kun on perillä.
        Heinäkuun puolenvälin jälkeen saatamme tavata siellä mökillämme.
        Tänään tosiaan kouluilla jaetaan todistukset, ja ylioppilaat saavat lakkinsa. Onnea heille,sekä ammattiin valmistuneille.
        Sanoivat, että ensiviikolla alkaa kesä.


      • kadehtin hiukan
        LateVaan kirjoitti:

        KYLLÄ SE AURINKO VOISI MEIIEKKIN PAISTAA. SInitaivasta näkyvissä, aurinko ei vain satu aukon kohdalle.
        15,1 lämpötila, ei mitään asiaa ulos, tästä vain ihailen vihreyttä.
        Huomenna kiireinen päivä, täytyy mennä kiireesti ostamaan litra maitoa.
        Eilen meillä kävi Klaus se Saksalainen naapuri sieltä Mujejärveltä, ollut viikon sairaana, ja sairaalassakin muutaman päivän. Meni vielä yöksi tuttujensa luokse Vantaalle.
        Tänään aamulla lähti sieltä mökilleen, lupasi soitella kun on perillä.
        Heinäkuun puolenvälin jälkeen saatamme tavata siellä mökillämme.
        Tänään tosiaan kouluilla jaetaan todistukset, ja ylioppilaat saavat lakkinsa. Onnea heille,sekä ammattiin valmistuneille.
        Sanoivat, että ensiviikolla alkaa kesä.

        Hellepäiviä oli jo muutama. Jatkuisipa ilmat vain lämpimänä eikä kuumana. Hyvin monille ihmisille alkavat lomaviikot. Sopii hyvin nyt kun on kouluistakin vapaata.
        Liian kuumalla ihmisiä menehtyy vesi- ja uimaonnettomuuksissa. Säät ovat kuitenkin mitä ovat.


    • Kylläpä täällä iltapäivällä aurinkokin tervehti. Ihan kelpo keli.

      Yo-uhlat tuli juhlittua. Pistäytymällä oli aikomus käydä, mutta puolenkymmentä tuntia meni. Oli monenlaista jututtajaa ja enhän aivan passiivi ollut minäkään. Osin oli joukkoa, joita en tuntenut, mutta siinäpähän tutustuttiin. Kieli sai verryttelyä. Olin autolla liikkeellä. Ihan hyvä raittiusvakuutus, jos autoa ei olisi ollut, tuskinpa olisin malttanut olla nauttimatta ihan kelpojuomia. Kahvi sai kelvata ja eikä se nyt pahalta tuntunut, vaikka voimaryypit jäivät naatiskelematta.

      Tälleen...enpä nyt toskaa enempää, koska olihan jo vierailuni nykyisen työpäivän veroinen. Tulee se kesä uudestaan ihan näinä päivinä, ei ne ennustajat voi olla niin väärässä. Odotellaan...

      • Rva Ylikypsä

        Märkee ehtoota!

        Jäepä laskemata, montako kuuroo on kulukenna meijänniip piälite, aeka monta kuitennii. No vettä tuo luonto on kaevannakkii, hyvä sen puolee. Äskönniit tulj melekeen kuatamalla ja lissee työntyy samasta suunnasta pilivijä, meleko varmasti satavia.

        Meelleijjoo yhtääl lakitettavoo nyt, ee kummallakkaap puolella. Rovaniemellä nuorin lapsen lapsein lopetti Steiner-kooluj ja on pyrkinnä lukijoonTampereelle, 12.6. tulloo sitten tieto.No nii, alako satamaa, pitjhän se arvata, omenankukkija tiputtelloo. Luumupuu, kirsikkapuut ja tuomettii on lopettanna kukkimisesa, pihlajassa näkkyy olovav vielä kukkija tallella.

        Liäkekuurj väsyttää niin paljo, että pitänöö köllähtee tuonne parjsängy toeselle puolikkaalle.

        Mukavija unija ja raahallista yönseutuva kaekille! paalamarija


    • SkillaN*

      Kesäkuun ensimmäinen ja nyt sitten kesää vietetään, minkälaista se on tulevaisuutta.
      Koululaiset vapaina kuin ennen lehmätkin laitumelle päässeinä, kai nykyään lehmiäkin ulos päästetään?
      Lehmien puolesta olisin iloinen, aika kamalaa seistä koko vuosi navetassa ja vaan kuivaa heinää ravintona, voin kuvitella sen riemun, kun laitumelle ennen pääsivät.
      No jätän nyt lehmät sikseen ja noiden koulukkaiden ilosta nautin;)
      Kyllä se työstä käy tuo koulun käyminenkin, joka arkiaamu on vaan lähdettävä ja jos vielä jotenkin hankaluuksia kertyy koulun käynnissä on se aina vaikeampaa.
      Tyttärentyttären pienin sai stipendin, on toisella luokalla, kaikki aineet hyvällä merkinnällä.
      Äiti oli sanonut, että tule suoraan kotiin, että hän ehtii nähdä todistuksen ennen työhön lähtöä, poika oli juosten kotiin saapunut ja pahoitteli, kun ei muistanut opettajalle hei, heitä sanoa.
      Suvun nuorimmainen, oikein kiltti ja reipas miehen alku, toivottavasti sellaisena pysyykin.
      Isommat sisarukset myös hyvät todistukset saivat, yli kahdeksan keskiarvo, siitä on hyvä kiriä.

      Meillä tuota vettä on nyt harvakseltaan tiputtanut, mutta kuitenkin on muistuttanut, että kyllä sitä on vielä saatavilla, nyt kaipaisi jo aurinkoa ja lämpöä, no luvassa sitäkin on.
      Tänä vuonna ei ylioppilas juhlia ollut, muutama vuosi ja sitten taas toivossa.
      Mukava on joskus saada jutustelua enemmänkin aikaan, sitten taas jaksaa jatkaa yksin puhelua;)

      Kesälomat siintää monenkin mielessä ja suunnitelmia tehdään, kyllä soisi sään suosivan kaikkia lomailijoita, se pieni tauko mikä katkaisee ahertamisen soisi olevan nautinnon kaikin tavoin.
      Toivossa on hyvä elää, eihän ole kuin hujaus kun heinäkuu koittaa; Late pääsee mökilleen, kai silloin jo ynnämuukin on mökillään käynyt.

      Viime yönä on varmaan juhlittu kovasti uusien ylioppilaiden voimin, kyllä sen ilon voi ymmärtää, kunhan ei hölmöilyn puolelle mene.
      Varmaan eilinen päivä oli halausten ennätysten päivä ja ruusut tekivät kauppansa.

      Kyllä tuo lasten kasvatus olisi hyvä aloittaa kotona ihan pienillä hommilla, esimerkki tuo jälkien siivous.
      Ei enää näillä kymmenillä jaksaisi aina olla korjaamassa lasten sotkuja, äideille kymmenen pistettä jaksamisesta.
      Kai sitä mekin jaksettiin aikoinaan, vai mitä Lahjuska, tosin vähän tiukempia saatoimme olla, ei tuo muisti enää niin kauaksi lennä;)
      Kyllä vanhemmat on tiukilla noiden useiden harrastusten kanssa, kuskaa sinne ja tänne, maksa joka lajiin, jos vielä molempia sukupuolia lapsissa on.
      Aika rasittavaa saattaa joskus olla lapsillekin.
      Kyllä sitä harrastuksiin innostamista oli meidänkin perheessä ja rahapussi sai olla usein raollaan, onko ollut hyvä, en osaa sanoa, ehkä kuitenkin.

      Ei kovin aurinkoiselta näytä, mutta sitä tässä nyt rupean kuitenkin odottamaan, ilosta päivää ja heippa!

    • Hyvää kesäkuun ensimmäistä päivää kaikille. Nyt se kesä alkaa- muillakin kuin koululaisilla. Oli niin kiva vertaus, nuo lehmät ja koululaiset. Muistan kyllä lapsuudesta, lehmät kun ulos laskettiin siellä ne juoksivat häntä sojonaan- välillä jopa takajalkojaan viskaten. Niin riemuissaan näyttivät olevan. Tuore heinä tuoksui ja pelto vapaana juosta.
      ehkä nuorisolla on kuitenkin vähän muut elkeet- ei riitä pellolla vapaava juoksu.
      Mutta jokin loman ja vapauden tunne varmaan on.
      Lakkiaiset tulivat käydyksi .Hyvää syötävää, suolaista ja makeaa, iloisia ihmisiä, ja juhlan meininki. Lakin saanut kuin missi. Sanotaan ettei kauneus ja viisaus ole samassa nais ihmisessä. Taas se on kumottu. Niin oli kympin arvoiset todistukset, molemmat. Hänellä oli kaksoistutkinto. Siitä on hyvä jatkaa eteenpäin elämässä.
      Työt odottaa, tai jatkoa opiskelulle- miten vaan.

      Monilla on tuo kesätyöpaikka saamatta. Ikävää nuoren kannalta jos töitä haluaisi.
      Totta tuo että käytös ja hyvät tavat pitäisi opettaa jo lapsesta alkaen. Kotona. Ei niitä voi sitten isona alkaa yhtäkkiä vaatia ellei ole kasvanut siihen. Sittenhän ne tulee luonnostaan .
      Nyt sunnuntai iltaa viettelemään, miten kukin sen tekee jää omaksi päätökseksi.
      Tää oli ilmoittautuminen, Heippa.

      • Gaudeamus igitur...

        Auringonpaiste kultasi puutarhan, kun juhlat kotona alkoivat. Syreenit lilanvärisine kukkineen ja tuoksuineen toivat minulle muistoja lapsuudestaa asti. Siinä kuvattiin nuorta ylioppilasta sisaruksineen, kauniita ovat nuoret ihmiset !
        Vielä vierastulvan loputtua illalla alkoi kavereiden kanssa illanvietto saavutusten kunniaaksi.
        Miten väsyneitä mahtavatkaan olla, väsyneitä mutta onnellisia!
        Nämä ovat heille niitä keitaita, joille muistoissa palataan vielä vanhuuden päivinäkin.


      • Liisa S.
        Gaudeamus igitur... kirjoitti:

        Auringonpaiste kultasi puutarhan, kun juhlat kotona alkoivat. Syreenit lilanvärisine kukkineen ja tuoksuineen toivat minulle muistoja lapsuudestaa asti. Siinä kuvattiin nuorta ylioppilasta sisaruksineen, kauniita ovat nuoret ihmiset !
        Vielä vierastulvan loputtua illalla alkoi kavereiden kanssa illanvietto saavutusten kunniaaksi.
        Miten väsyneitä mahtavatkaan olla, väsyneitä mutta onnellisia!
        Nämä ovat heille niitä keitaita, joille muistoissa palataan vielä vanhuuden päivinäkin.

        Ai, kappas vaan, nimimerkkini unohtui edellisestä! Olin kai niin aiheesta innostunut. :)
        Onneksi oli kavereita auttamassa tarjoilussa ja muussa, tiskikoneen täyttämisessä jälkeen päin, sillä vanhemmillakin on rankat työpäivänsä molemmilla.


      • hurskainen
        Liisa S. kirjoitti:

        Ai, kappas vaan, nimimerkkini unohtui edellisestä! Olin kai niin aiheesta innostunut. :)
        Onneksi oli kavereita auttamassa tarjoilussa ja muussa, tiskikoneen täyttämisessä jälkeen päin, sillä vanhemmillakin on rankat työpäivänsä molemmilla.

        Onhan tää ihan merkillinen juttu. Tulin pihaan reiisusta sii klo 17.20.33. Näin pihalla voikukkaraudan. Menin kukkapenkkiin, siihen kosmisen hoitamaan repimään vuohenputken kukkavarsia.
        Ne ovat jo nupullaan. revin niit juurii hyväskii punasen ämpärillisen. Naatit jätin maahan. Kippasin vputket pyttyyn, jossa oli jo revittyjä voikukkia useita kapallisia. Pytyn pinnalla oli jo valmistuneita voikukan siemenpörhylöit, vaikka suppuisina ne revin.
        Sitä wanhaa perustietoa tässä taas todistamaan, kynnet multaan ja olo priskaantuu


      • hurskainen kirjoitti:

        Onhan tää ihan merkillinen juttu. Tulin pihaan reiisusta sii klo 17.20.33. Näin pihalla voikukkaraudan. Menin kukkapenkkiin, siihen kosmisen hoitamaan repimään vuohenputken kukkavarsia.
        Ne ovat jo nupullaan. revin niit juurii hyväskii punasen ämpärillisen. Naatit jätin maahan. Kippasin vputket pyttyyn, jossa oli jo revittyjä voikukkia useita kapallisia. Pytyn pinnalla oli jo valmistuneita voikukan siemenpörhylöit, vaikka suppuisina ne revin.
        Sitä wanhaa perustietoa tässä taas todistamaan, kynnet multaan ja olo priskaantuu

        Omaishoitajan hätähuuto!
        Tiedän eihän tänne pirtin auvoiseen,seesteiseen ilmapiriin sovi moiset kananotot,koska meillä omaishoitajilla on omakin saitti.

        Kerron nyt kuitenkin,kuinka tämä päivä kuljetti elämääni kohti sitä viimeistä henkäystä.
        Katiskoita kokemaan menin anivarhain,noin seitsemän aikoihin,
        ahdin antimet olivatkin runsaat neljä haukea ja muutama sintti.
        Kalojen perkauksen jälkeen aloin valmistamaan aterioita muutamaksi päiväksi.
        Kinkkukiusaus,haukipullat ja letut veivät minulta melkein kolme tuntia.

        Sillä vapaaajallani huolehdin mieheni lääkityksestä ja muistakin omaishoitajuuden tuomista velvoitteista.

        Laiska töitään laskee,tai luettelee,näinhän se menee.
        Ilta koku tuotti taas muutaman haen ja ne perattuani tuikkasin rantasaunan lämpiämään ja ukkokultaa ajattelin vähän lämmittää,löylynlyömähän hän jo on muutenkin.
        Siinä tuli taas tehtyä virheliike,koko saunominen meni ihan pipariksi.
        Minä koluja käymätön,siis psykologista taustaa omaamaton
        sain tuta,että olla omaishoitaja,olet farmaseutti,psygologi,psykatri,neurologi ja herra ties mitä muuta.
        Ambulanssimiehet kutsuin hätiin,että sain tilanteen rauhoittumaan
        Anteeksi tämä vuodatus ama


    • Huomenta ja aurinko paistaa! Ikävä juttu tuossa edellä, toivotaan että kaikki selviää.

      Niin...nyt pistän äkkiä menoksi. Pärjäilkää ja pärjäättehän te!
      Hyvää kesää!

    • SkillaN*

      Uusi päivä, uusi viikko ja uusi kuukausi, näin se aika kulkee, juhannus jo lähellä ja sitten päivät alkaa pimenemään.
      Voi minua tuhmaa, kun tuollaisia masentavia ajatuksia heti aamusta alan muistuttamaan, unohtakaa moinen ja iloitaan alkaneesta kesästä.
      Taivas on melkoisen harmaa, mutta jospa pilvet kiertäisi ja kuivana saisi tämän päivän viettää.
      Nyt harmittelen kurkun taimien kohtaloa, kuolevat yksi kerrallaan, en ymmärrä syitä, pitää ostaa uudet siemenet ja tehdä uusi penkki, vielähän ne ehtii kasvamaan.
      Nykyisin kurkun siemeniä pusseissa vain kymmenen siementä, ennen tuplaten.
      Nämä niitä viljelijän murheita, kokemattoman varsinkin.

      Ikäviä nuo rituliini-38 murheet, kyllä sitä moneksi joutuu, kun omaishoitajana toimii.
      En osaa edes kuvitella mitä kaikkea tuokaan tullessaan, mutta raskasta huolen lisäksi varmasti on.
      Mielellään sitä varmasti haluaa hoitoa antaa, kunpa vaan omat voimat riittäisi, voimia sinulle rituliini.
      Tottahan toki pirtissä voi huoliaan purkaa, elämästä kertovaa kaikki on, ilot kuin surutkin.
      Hyviä on kalan saalisi rituliini.

      Nyt taisi ynnämuu kääntää auton nokan Pohjois-Karjalan suuntaan, kaikkea hyvää matkallesi, ei ehkä toivotukseni sinua tavoita, mutta silti vilkuttelen.
      Hurskaisen tekemät hommat täälläkin tekoja odottaa, tuntuu vaan niin toivottomalta koko yritys, on niitä voikukkia niin paljon, myös vuohenputkia löytyy, muutama lubiini jo lapion avulla ylös nousi.
      Niitäkin meinaa vaan sinnikkäästi ilmaantua, vaikka kuinka tuhota yrittää.
      Kiusallisia nuo helposti leviävät puutarha kasvit, niihin kuuluu myös unkarin sireeni.

      Kauniita nuoret ovat, tuntuukin että aina vaan kaunistuvat, toivoisi että se luonnon kauneus riittäisi, aitous on se kauneuden perusta, hymyilevä nuori pursuaa elämää.
      Elämän ihanampia muistoja nuo ylioppilaaksi pääsytkin, sitten häät, ristiäiset ja sitä rataa, ehkä siinä sitten jo niitä elämän nurjia puoliakin mukaan mahtuu.
      Onnellisia on vanhemmat, kuin iso vanhemmatkin, ilon juhlaa vietettäessä.

      Nuo kodin kasvatukset kyllä tuottavat pitkänkin elämän jälkeen vielä satoa.
      Ihmettelen tuota luonnon roskaamista, itseltäni ei vahingossakaan tipahda paperi tai muu roska luontoon(kadulle), kyllä on iskostunut näinkin pieni teko takaraivoon.
      Tuo lajittelu sama homma, ei niin kiire koskaan, ettenkö oikeaan paikkaan jätteitä laittaisi.
      Ikävää havaita tämäkin juttu kerrostaloissa ja muuallakin, ei löydä jätteet oikeaa paikkaa.
      Kompostointi näin maalla eläen on myös taloudellista, multaa syntyy kasvua elävöittämään, pienellä vaivalla onnistuu.

      Tänään lopettelen tuon siivous urakan, siis vien päätökseen, vähän harmillista sekin, kun ei jaksa kerralla tehdä kaikkea, kun loppuun pääset, alkaa pölyä taas toisessa päässä olla.
      No sekin on sitä elämän kulkua.

      Nyt lopetan taas tämän elämän ihmettelyn ja alan jotakin näkyvää tekemään, miten te toiset päivänne saatte iltaan?

    • Tulenpa iltapäiväkahville ja toin Caprice pikkurullia pöydälle, kun vihdoin sain käytyä trimmerin ostossa. Tytärtäni jouduin turhaan odottelemaan, yhdellä Kennelin koiralla oli korvatulehdus, vei niin paljon aikaa, ettei ehtinyt enää pistäytyä eläilääkärin jälkeen.

      Iloisena ajattelin alkaa nurmikon reunojen siistimisen, mutta vettä ripotteleekin paras'aikaa. Aloin hyräilemään: "onhan päivä vielä huomennakin" ja hyvä tuuleni palasi jälleen. K-Raudassa tässä lähellä, oli trimmerikin tarjouksessa,..vain 29 ja risat, joten hyvä päivä tästä tulikin.
      Jauheliha vielä pakasteesta sulamaan, niin spagetti ja "soosit" on vielä illemmällä tiedossa. kesäiset heipat

      • Kesäistä on, huomasin myös, että vähän sataa, aamu oli kaunis. Kaupassa minäkin kävin, ostin lohivilettä ja laitoin uuniin, suolaa viherpippuria, ja torilta ostettua tilliä päälle.
        Kohta laitan uusia perunoita kiehumaan vähän suolaa, ja tilliä joukkoon. Salaatti on jo valmiina. siinä meidän illallisemme. Vai lähti tuo ynnämuu mökilleen, tai niin minäkin luulen. On se meilläkin edessä reissu sinne Pohjois-Karjalaan, mutta myöhemmin. Saksalainen naapurimme sieltä jo soitteli, että perillä ollaan ja kaikki hyvin.
        Tämä Klaus on meidän monivuotinen ystävämme.

        Sireenien tuoksu vieläkin meillä, toin eilen kahmalollisen kotiin sieltä syntymäpaikaltani, on se kaunis, se entinen kotipaikkani.
        Nyt vellikello soi, täytyy totella kutsua. Moikka.


      • istutettu ällötys
        LateVaan kirjoitti:

        Kesäistä on, huomasin myös, että vähän sataa, aamu oli kaunis. Kaupassa minäkin kävin, ostin lohivilettä ja laitoin uuniin, suolaa viherpippuria, ja torilta ostettua tilliä päälle.
        Kohta laitan uusia perunoita kiehumaan vähän suolaa, ja tilliä joukkoon. Salaatti on jo valmiina. siinä meidän illallisemme. Vai lähti tuo ynnämuu mökilleen, tai niin minäkin luulen. On se meilläkin edessä reissu sinne Pohjois-Karjalaan, mutta myöhemmin. Saksalainen naapurimme sieltä jo soitteli, että perillä ollaan ja kaikki hyvin.
        Tämä Klaus on meidän monivuotinen ystävämme.

        Sireenien tuoksu vieläkin meillä, toin eilen kahmalollisen kotiin sieltä syntymäpaikaltani, on se kaunis, se entinen kotipaikkani.
        Nyt vellikello soi, täytyy totella kutsua. Moikka.

        Sireenit kukkii, samoin tuomipihlajat. Kukinta on pihlajan, mutta lehdet kuin lepällä, mutta lovimaiset. Kaupungit ja kunnat istuttavat näitä puita koristeistutuksena.
        Erään hiukan pahlta haisevan pensaan eilen äkkäsin leikkipuiston reunamalta. Kukkii pieniä violetteja kukkia, mutta haju on minusta hyvin ällöttävä.
        Mikä lie istutetun koristepensaan nimi. Menen siitä ottamaan kuvia.


    • SkillaN*

      Huomenta vielä aivan sinisen taivaan alta, luvattu on sadetta näille maille ainakin, ei millään uskoisi, kun ulos katselee, kaunis auringon paiste loistaa.
      Noita tuomipihlajia on minun mökilläni, tai oli ainakin, kun minun omistuksessa oli, kauniita kukkiessaan, marjat kelpasivat linnuille.
      Äkkiä ajatellen en muista lilan värein kukkivaa pensasta.

      Vesi kielelle tuli taas, kun Laten laittamaa ateriaa ajattelen, vielä menee aikaa uusiin perunoihin, jos en kaupasta osta, taimella kyllä ovat.
      Varmaan tulee ennen omien joutumista uusia perunoita ostettua.
      Silliä ja perunoita, vähän aikaa on maku nautinto, sitten haluaa jo muuta.

      Trimmeri pitäisi ostaa, on se tuo penkkien reunojen puhdistaminen työlästä hommaa.
      Joskus mieheni eläessä omistin jonkunlaisen trimmerin, mutta niistä katkoin aina sen leikkuri siiman, taitaa nyt olla aivan toisenlaisia nekin vehkeet.
      Pitäisi tutustua, helpottaisi se selkää ja muutakin oloa, kun ei kyykyllään tarvitsisi koukkia.

      Nyt taitaa pirtinkin kirjoittelu vähentyä, kesä vie muihin toimiin ja harrastuksiin, pitäisikö pitää kesäloma;)
      Tuntuu vaan, ettei päivä oikein ala, jos ei tätä konetta tervehdi, sitten saakin iltaan odottaa seuraava käyntiä.
      Mukavaa ja lämmintä päivää, hellettähän on luvassa.

    • Hintriika*

      Heikunkeikun! Nyt kun kesä taas tuntuu palaavan meillekin, voi piipahtaa pirtissä muutoinkin kuin kynnyksellä. Ainakin ennuste näyttää lupaavalta muutamaksi päiväksi eteenpäin. Tällä hetkellä aurinko rävöttää pilvettömältä taivaalla ja toivottavasti iltapäivään mennessä saa lämmitetyksi ilman kesäkuntoon.

      Minä tässä taas tulevaisuutta suunnittelen (ja unohdan tyystin ikäni). Silmään sattui yksi opinahjo, joka kestäisi ensi kevättalvesta pari vuotta eteenpäin. Himskatin kalliskin minun kukkarolleni, mutta jos saan päähäni jotakin, niin minähän osaan elää niin visusti, että jostakin rahat raapaisen.

      Sitä ei tiedä, jos taas käy niin, ettei kurssilaisia löydy tarpeeksi ja homma peruuntuu kuten viime syksynä kävi. Tai voi käydä toisinkin päin. Jos ryhmään on halukkaita enemmän kuin voidaan ottaa, niin karsinta tehdään ennakkotehtävien perusteella. Kenties en läpäisekään...

      Enpä ole vielä edes ilmoittautunut, vaikka kannattaisi tehdä ajoissa. Saisi ennakkotehtävät saman tien ja jäisi hyvin aikaa niiden tekemiseen. Puran tätä ajatuskudelmaa teille vain siksi, että harrastan samalla itsesuggestiota. Yritän vakuttautua, että tämä askel kannattaa ottaa.

      Jos jotakin vielä meinaa elämässään ehtiä, niin se on korkea aika. Ei nuorempanakaan aikaansa tiennyt, mutta mitä vanhemmaksi tulee, sitä todennäköisemmäksi ajan loppuminenkin käy. Kerran se loppuu totaalisesti, mutta se ei sitten enää ole minun murheeni. Siihen saakka kaipaan haasteita, joihin tarttua.

      Sammaloitumaan en halua jäädä. Ulkopuolinen sammaleenpoistaja potkii sopivasta, Tee-se-itse-versiossa saattaa mukavuudenhalu viedä voiton. Kun ei ole pakko, on helppo siirtää kaikki huomiseksi ja taas huomiseksi.

      Mutta tämä asia on ainakin vielä tänään haaveilutasolla. Pitää saada ärsytyskynnys nousemaan niin, että täytän ilmoittautumislomakkeen ja laitan menemään. - Suokaa anteeksi tämä purkaus. Syytän SkillaNia, kun on tämän purkautumisklinikan perustanut :)

      Tänään voisi käydä ostamassa pari pelakuuta lisää parvekkeelle. Autonomistajaystäväni lähti viikoksi reissuun, emmekä viitsinee sitä ennen käydä puutarhassa, kun ilmat olivat mitä olivat. Mutta torilta jaksaa kantaa pari kukkaa kerrallaan. Kyllä se kesä tulee terassillenikin!

      Voikaa hyvin! Nauttikaa kesästä! Piipahdan taas viimeistään, kun pitää johonkin purkaa pääkoppaansa...

      • Sait innostumaan!

        Kerro nyt tarkemmin, minne me Espoossakin voisimme ilmoittautua ja ennakkotehäviä tehdä? Juuri sitä kaipaisinkin.


      • hurskainen

        Minusta hyvä juttu tuo Hintriikan sammaloituminen. Täytyy heti tarkistaa onko jalkapohjissani hiukan sammaloitumisen alkua, niin tahmeen oloista oli tänään meno.

        Olen kuullut sellaisen kehaisun entisestä pojasta. Hänestä sanottiin, ettei sen sällin jaloissa sammeleet ehdi oraalle.

        Tää on selvää tressiväsymystä. Tänä aamuna olisin halunnut vielä klo 06 unisiivun vetäistä, mutta tressi ajoi mäkeen.
        Sopimamme talousapulainen ei sitten tullutkaan koko päivänä. Olin siitä hyvin huojentunut, koska projekti ei ole siinä kunnossa kun ilmoitin sen olevan.


    • Ehtoota vuan.

      Minä kiehun ja kuohun,noiden kerjäläisten takia.
      Ne kun on keksineet,että vanhusten taloissa kannattaa käydä ja pyh...
      Nimen omaan on kielletty KAIKEN LAINEN kaupustelu ja kerjääminen.
      Eihän ne osaa suomea lukea;)
      Meillä vanhat ihmiset pelkää noita ovikellon soittajia.
      Poliisit soitin ja ottivat naisen kiinni.

      On tämä maalima malliinsa mennyt.

      Noh mennään päivä kerrallaan.
      näkyillään.

      • Just niiin!

        Saataispa TVstäkin pois ikuinen kerjääminen ja lypsäminen,
        jos lähestyy joulu taikka kesä niin mankuminen alkaa ja köyhäin lypsäminen, kun Afrikassa ovat sotineet niin sinne rahaa! Niin väsynyt kuin olla voi mokomaan.


    • 1-4

      Täyttä sontaa koko keskustelu 100% ilman järkeä.

      • suorat sanat

        Tuollaiset 1-4 on saatava pois palstalta !!! Pilaavat koko ilmapiirin sopuisassa Kahvipirtissäkin.


    • SkillaN*

      Huomenta hyvin lämpimään aamuun, kahdeksantoista on mittarissa, mutta sumuista ja kosteaa myös.
      Eikös se sanonta ole, että ennen juhannusta sade laariin tuo, sen jälkeen pois vie, nyt on ainakin reilusti tulo puolella ollaan;)
      Perunat taimella ja muukin kasvu kohtalainen, puutarhamansikka kukkaan puhkeaa, mutta harmiakin on, nuo kurkut tuhoutui ja nyt mustaviinimarjat hyvin kukassa olleet on hävinneet?
      Missä vika, teiltä viisailta kysyn?

      Olen samaa mieltä, kielto vaan kaikille häiritseville kirjoittajille pitäisi antaa, mutta ei taida onnistua, paras tapa vain ohittaa moiset viestit.
      Sinulle 1-4, ei ole pakko tätä (sontaa) lukea, kirjoittele sinä taidokkaasti ja kierrä pirtti.
      Palstalla emme vie kuin yhden ketjun tilan, sovit monella viestiketjulla kirjoittamaan.

      Surkea tilanne tuo, että tänä aikana vielä kerjäläisiä kulkee, pitäisi jotenkin pystyä koko maailman tukemaan, että pysyisivät kotimaassaan.
      Ei ole oikein, että maasta toiseen joutuvat kiertämään kerjuulla se ei ole ihmisarvolle sopivaa, maailmassa on niin paljon myös hyvin vointia, apua voisivat antaa ne joilla ylihypäten omaisuutta on.
      Köyhä antaa vähästään, rikas ei ollenkaan, oikeuden mukaisuus ei kukoista.
      Eipä sitä vanha ihminen arvaa ovea avata, kun ei tiedä mitä oven takana on, tänä päivänä kaikenlaista sattuu.

      Ihailtavaa tuo Hintriikan oppimisen halu, eipä taida koskaan loppua, todella ei aivot ainakaan sammaloidu.
      Kirjalliseen ilmaisuun kaiketi suuntaa nuo opiskelut, tarvitaan siinä paljon tietoa ja taitoa, pitää varmaan hallita kaikenlaista.
      Ei kun vaan haasteita voittamaan;)
      Minä vaan näpertelen näitä käsillä tekemisiä, uusia malleja yritän kehitellä ja jos joskus onnistun jossakin, omaksi iloksi ne jää, ei tule kulutukseen niitä ohjeiksi lähetettyä.
      No onhan niissäkin jonkinlaista haastetta itselleni.

      Harmillista, että unesi piti kesken jättää ja sitten aivan turhaan hurskainen, mutta joskus se projekti on kuitenkin loppuun saatettava, toivotaan, että et monena aamuna unen haluja kadota;)
      Voi se tahmeus jostakin muustakin siellä jalka pohjissa johtua, kuin sammalesta, jospa olet liikaa rasittanut jalka parkoja, näillä kymmenillä sekin usein tapahtuu.

      Eilen uurastin kukkapenkkien reunojen siistimisen ja nyt paikkailen näitä unohtuneita hommia, aina jotakin löytyy, valmista ei koskaan, ei mikään.
      Sehän on hyvä este myös sammaloitumiselle, kun ei joudu pysähtymään pitkäksi aikaa, eikös näin ole?
      Nyt kaikki vaan touhuilemaan, haasteita kehittämään, liike on eteen päin vievä;)

    • Markkina terveiset tulin tuomaan ISON rinkelin toin.
      Pistäkää poskeen;))

      Hiki siellä tuli kävellessä.Ostin myös voissa paistettuja muikkuja(tuttu kauppias)

      Nyt sitten maha pakosillaan sulattelen niitä;)

      Kohta menen tuonne alas kortille ja kahville.

      näkyillään...

      • Kesä saappui taas Nurmijärvellekkin, helleraja ylittyi reippaasti.
        Hiki tuli ulkoillessa, vaikka vain lyhyen matkan kauppaan tein.
        Oli myynnissä krillattuja kanoja, yhden ostin sellaisen, olikin oikein hyvänmakuinen ja kypsä. Salaattia tein lisukkeeksi eikä sitten muuta tarvinnutkaan. Vielä jäikin, on huomiseksi vaikka kanakeittoa, tai mitä siitä nyt keksii. Palanpainikkeeksi joimme omenamehua wishyllä höystettynä.
        Luulin tv:stä tulevan kyläsairaalan, mutta tänäänhän liputetaan puolustusvoimia, joten jakso siirtyy. Nuorimman poikamme syntymäpäivää ei voi siirtää, vaan tänään 55 täyttää.
        Tuolla olohuonneen puolella on aika lämmintä sinne aurinko paistaa, mutta on meillä sellainen tuuletin joka pistää ilman kiertämään, silloin on paljon mukavampaa.
        Huomenna voi jossain olla 30 astetta, se tuntuu taas vähän liiankin kuumalta.
        Muistakaa juoda tarpeeksi mietoja juomia.


    • Rva Ylikypsä

      Kyllä meni helleraja rikki meilläkin, ja ukkonen kulki lähellä, vettä tuli kuin saavista.
      Luonnon kasvulle varmaan teki hyvää! Nyt on ihan tyyntä ja rastaat riemuitsevat lähipuissa.

      Urisevat Ukot ovat tulossa kotiin kolmen päivän maakuntamatkaltaan, kävivät Lappeenrannassa ja Viipurissa, perinteinen kevätreissu.

      Taivaalla on pieniä pilven palleroita, äitini sanoi aikoinaan, että taivas on rastaan rinnalla, kaunista on!

      Mulle tämä on liian lämmintä, tulee melkein huono olo, vaan ei kai voida mitään.
      Hyvvee yön seutua! Ja voikaa hyvin! paulamaria

    • SkillaN*

      Huomenta lämpimästä säästä täälläkin, kuumaa ja kosteaa, satoikin yhden erän eilen.
      Kyllä töiden tekeminen näin kuumalla on kuntoa vaativaa, hiki virtaa ja jalkoja saa vetää perässään, niin raskaiksi äityvät.
      Minä saan olla tyytyväinen, talo on sisältä niin puhdas, kuin minun voimilla voi aikaan saada, joka nurkkaa on yritetty nykäistä, hyvä on mieleni.
      Perunan päältä harsot otin pois, samoin mansikalta, on kukassa jo, nyt toivon pörriäisten niistä tykästyvän.
      Hyvältä näyttää kummatkin, tästä se alkaa loma todella minullekin.

      On se kiva tuolla muorilla, kun se korttirinki on mahdollista, siinä aika kuluu ja ei itsekseen tarvitse turista.
      Katiska otettiin täällä kuivalle maalle, haukia vaan tahtoi tulla ja minä en jostakin syystä hauesta tykkää, pelottavan näköinenkin on;)

      Joskus tulee minunkin broileri ostettua, siitä halvalla aterian saa ja helpolla, vaihteluakin on.
      Kumma miten ei enää oikein mielitekoja ole kuin niihin vanhoihin äidin laittamiin ruokiin, siis hyvin arkisiin ja tavallisiin keitoksiin.
      Sitäkin mietin, kun telkkarissa kysellään haaveista yli seitsenkymppisiltä, minulla ei miettimälläkään mitään haavetta tule mieleen, ei myöskään mielitekoa minkään ostamisen kanssa, olen hyvin tyytyväinen mummeli kaiken suhteen.
      Kunhan tuo terveys pitää, kaikki hyvin.

      Nyt piipahdan kotona ja huomenissa päivän reissun teen sinne etelä- suomeen.
      Tavarat kasaan ja menoksi, kivoja asioita päiväänne;)

    • SkillaN*

      Huomenta tähän aamuun, kauniina on alkamassa päivä.
      Kovin on hiljaista tuo oven käynti, mutta näin sopii ollakin, onhan nyt kesä.
      Olen lähdössä päivän matkalle, voipa kuumuus tavoittaa.

      On hyvä huomata, että on lapsia joille pienikin rahan saanti tuottaa iloa.
      Tulee mieleen virpojat, joilla nenä oli solmussa jos pienen summan antoi, tai vaikka vaan suklaa munan.
      Kiva että luvassa uusinto auton pesun kanssa sinulla Lahjuska.

      Kurpitsa lähti hyvin kasvuun, mutta kymmenestä siemenestä kolme kurkuista hengissä, uudet vielä kylvän.
      Vaikeaa on viljelijänä olo, minun piti hernekin harson alle laittaa, kun närhit tulivat osaansa etsimään.
      Kivun ja tuskan, kenties kokemuksenkin kautta voittoon;)

      Mukavaa viikonlopun alkua teille kaikille.

      • tiedonhaluinen1

        minne menit matkalle?


    • Päivää että pätkähtää ;)

      Lämmint riittää,onneksi se ei luita riko ;)

      Eilen olin Kumialla ja heitin talviturkin ;hih....

      Siitä on ainakin 15v kun viimeksi olen järvessä käynyt.
      Sain H;linnassa ollessani kmalan rakkotulehdukden heinä kuussa.
      Sen jälkeen ei ole mieli tehnyt järveen mennä.
      Mutta nyt sain kylpeä oikein puulämmitteisessä saunassa ja innostuin kastelemaan itseni siellä joessa.

      Meillä oli kuulema aamuyöllä satanut,minä en tiennytasiasta mitään,naapurit kertoivat.

      Nyt on täällä sisällä 29.7c mittarissa.
      Ostin semmosen korkea jalkaisen tuulettimen. joka vaihtaa suuntaa. On vähän helpompi hengitellä.

      Lämmitellään nyt vain,muutaman kuukauden päästä manataa,kun on turkasen kylymää.

      näkyillään...

      • Sumuista myöhäisiltaa!!!!

        Onpa tosiaan voimakas sumu tuolla alapellolla, ei näy notkon takana olevia taloja lainkaan. Kuun puolikas kyllä näkyy ja harsopilviäkaukaisuudessa. Meidän ylitse kulki ukkoskuuro tuossa iltapäivällä, ja vettä tuli aivan kaataen. Kadullakin seisoi vesi, kun eivät likakaivot ennättäneet vetää heti kaikkea pois. Torilta ostettujen kukkasten taimien istutus keskeytyi totaalisesti, jatkuu aamulla.

        Meillä on toripäivät tiistaisin ja perjantaisin, sek lauantaisin. Ja kun siinä välillä oli markkinat keskiviikkonna ja torstaina, niin kylläpä on voinut kukkasia ja taimia ostaa mielin määrin. Ja syödä paistettuja muikkuja ja muurinpohjalettuja, suussa sulavia. Kesän kasvuun ovat varmasti auttaneet nuo ukkoskuurot, on nistä ropissut niin mahtavasti vettä alas.

        Nytpä tulikin ihan ykskaks väsymys, meinaa silmät painua kiinni, jotenkanyt tämä mummi sanoo kaikille illan kukkujille: Hyvvee yötä ja kaaniita unia! Huomiseen! paulamaria


    • SkillaN*

      Huomenta, vähän myöhempänä ajan kohtana;)
      Tiedonhaluinen1, Helsingissä kävin ja kohde oli eduskunta, onnistunut oli matka;)

      Vaihdan pirtin uuteen paikkaan, joten tulkaa käymään pirtissä 93 / 2014

    • Jopa on Venlastiina alas vajonnut!
      Nyt on 26,6,1917.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1693
    2. Kieli pitkällä täällä odotan :D

      Pus pus :D
      Ikävä
      44
      1013
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      66
      996
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      939
    5. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      60
      928
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      889
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      860
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      795
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      778
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      752
    Aihe