Koiran totuttaminen kissaan

Apua kaivataan

Eli meille tuli kissa 31.5.2014 ja meillä on ennestään 1-vuotias Manta-koira. Kissa on syntynyt 22.7.2011 eli se on kohta kolme vuotias.
Manta ei ole koskaan aikaisemmin kissaa nähnytkään ja pelkää kissaa. Kun se näkee sen, se alkaa haukkumaan tauotta eikä ole ollenkaan hiljaa. Kissa vastaa sähisemällä. Manta tärisee ja haukkuu aivan kamalasti ja menee melkein shokkitilaan asti. Samaa on jatkunut nyt neljä päivää. Ensimmäisen yön vikisi oven takana, mutta muut on nyt ollut hiljaa.
Mennyt varmaan sekaisin kun ekaa kertaa kissan näkee ja heti sen reviirillä, mutta miten koiran voisi opettaa olemaan haukkumatta? Tutustuminen ei oikein onnistu jos Manta haukkuu koko ajan.
Manta haluaa huoneeseeni jossa Vilma ( kissan nimi ) on, mutta heti kun pääsee sinne, alkaa haukkumaan ja tärisemään ja läähättää. Miksi se haluaa huoneeseeni jos se kuitekin pelkää kissaa? Apua kaivataan.

6

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Apua kaivataan

      SORI MENI VÄÄRÄLLE OSIOLLE. Koiramme ei ole belgianpaimenkoira.

    • Apua kaivataan

      Siis 31. NELJÄTTÄ

    • typeryyden typeryys

      Miks sun on pakko ottaa kissa? Must ihan typerä ajatuksenakin kun taslossa on jo koira. Ongelmia on rajusti tiedossa.

      • adi1

        ei välttämättä


    • adina55

      Onko Manta pieni vai iso koira? Lähtisin kysyyn et miksi se pelkää kissaa vai pelkääkö, saattaa olla myös reviiri käyttöstä eli sen vaikea sulattaa/sopeutua ajatukseen kissasta, miettii ehkä, mitä toi täällä tekee mun hima. Kissä luonnostaan pelkää haukkuvaa koiraa ja kissan strssiä lisää uusi koti, sille tilanne on kuin olis joutunut ihan eri planeetalle, ei mitään tuttua ja turvallista, peloittava koira, mikä lie ja uusi asunto, uusi omistaja. Kissalle on hyvä luoda turvallinen ympätistö, kiipeily mahdollisuus, ehkä sellanen teline jossa eri tasoja, tai kirjahyllyn ylä hyllyt kissan käyttöön aluksi että on turva paikkoja tarvittaessa, voit myös mahdollisuuksien mukaan ottaa käyttöön turvaportti systeemin, että voivat turvallisesti, katsella toisiaan.
      Koirasi tuntee sinut ja sinä koiran, joten, oleta että puolustaa reviriään, ja menee kiihkoon asti, kun kissa ei katoa vaan uudestaan ja uudestaan on paikalla.Kiellä koiraa tosissasi haukkumasta kissaa, toista se joka kerta, sillä toistot tuottaa tulosta, vaikka alkuun voi näyttää ettei tehoa jos koirasi on haukkuvaa sortttia, kiellä vain kissan haukkuminen. Osoita koiralle myös ns. rauhoittavia "singnaaleja kuten haukottelu, huultan lipominen ja ole rauhallinen kissan kanssa, anna koiran haistella kaikkea missä kissa on esim. makoillut. Koirasi voi myös olla mustasukkainen uudelle asukille, joten helli koiraa paljon, mutta ole jämäkkä "haukun" tai muun negatiivisen käytöksen kanssa joka kohdistuu kissaan, päästä koira aina välillä siihen tilaan missä kissasi oleskelee, mutta siirrä kissa ensin toiseen tilaan.voit vähäksi aikaa päikseen huoneita joissa ne oleskelevat, pyydä apua kavereilta tässä tilanteessa. Muista et kissalla on nyt tosi vaikeeta, sille kaikki on uutta ja pelottavaa, helli sitä paljon ja leiki, oleskele sen kanssa että se oppii luottaamaan sinuun ja siten se oppii myös paremmin aikanaan "ystäviksi" jos n2kk kuluessa ei ole tapahtunut mitään edistystä, luovu kissasta, sillä se ansaitsee kodin jossa elää pelottomasti kissana, pitkittynyt sressi heikentää kissan vastustus kykyä, siitä tulee passiivinen, ja sen turkki menettää kiiltonsa ja karvaa lähtee ylenpalttisesti. ja ole toiveikas, itselläni on pari sopeuttamis operaatiota takana ja hurjista sähisevistä kissoista ja haukkuvista, vahtivista koirista on tullut parhaat kaverit, jotka nukkuvat yhdessä, pesevät toistensa turkkeja, leikkivät ja kisailevat keskenään, lajityypillisellä tavallaan. Huomio kummankin tarpeet ja toiveet elintilasta ja huolehdi itsestäsi, et ole huono kasvattaja vaikka kaikki ei heti mene hyvin..hellyyttä ja huoleenpitoa ja rakkautta ja tässä vaiheessa kuri koiralle, sillä kissaa et voi komentaa, jos suutut, etusi on se ettei eläimet ymmärrä kun purat puhumalla kuinka paljon inhoot tai vihaat tai olet kyllästynyt niiden juttuihin,,ja muista nauraa välillä

    • Apua kaivataan

      Nyt onkin niinpäin, että koira hyväksyy kissan ja kun kissa oli kerran mummin luona yötä, niin Manta ulisi koko yön kun ei löytänyt sitä. Nyt kissa ei hyväksy koiraa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4613
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe