Kosimisesta

Ujo mies

Olen tuntenut tyttöystäväni jo pikkupojasta lähtien. Varsinainen seurustelu alkoikin sitten siinä 16-vuotiaana ja nyt 20-vuotiaana olisi tarkoitus kosia.

Ajattelin jotain sellaista tilannetta missä molemmat on kahdestaan tekemässä jotakin raskasta ja sitten siinä työn lomassa jutustellessa kysyisin: "Rupiakko nää mulle akaksi?"

Mitä mieltä olette? Onko parannusehdotuksia?

5

293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1+13

      Lähden nyt (ehkä naiivisti) siitä olettamuksesta, että tämä ei ole provo, koska kielioppi on siisti. Sisältö sinänsä viittaa typerään provoon.

      Tuo "raskaan työn lomassa jutustelu" kuulostaa jo sinänsä typerältä. Mitä on raskas työ ja miksi se olisi hyvä paikka kosia? Miten raskaan työn lomassa jutustellaan?

      Toisekseen, akaksi kutsuminen kosintatilanteessa ei ole kaunista, kohteliasta tai millään muotoa romanttista. Akka on haukkumanimi yleensä. Tietysti voi olla että teidän murteessa/omassa sisäpiirissä se on ok termi.

      Voihan tietysti olla, että olette molemmat epäromanttisia p*skasen työn tekijöitä, joille kelpaa myös sohvalla piereskelyn lomassa kysytty "haetaanko sormukset"..

      Jos nyt kuitenkin olet suht järkevä mies ja haluat tyttöystävälle positiivisen yllätyksen ja mukavan hetken, mietipä vähän vielä. Ihan ensimmäisenä kannattaa miettiä, mitä kihlaus sinulle ja teille tarkoittaa? Onko tarkoitus mennä naimisiin parin vuoden sisällä kihlauksesta vai onko kyseessä status- tai teinikihlat?

      Ymmärrätkö kuinka tärkeä ja ainutlaatuinen kosintatilanne on?


      En tarkoita, että pitäisi järjestää viulutrio, ilotulitus ja shamppanjaa tms. mutta tuollainen heitto akaksi rupeamisesta ei kyllä minulle kelpaisi. En ottaisi tosissaan enkä suostuisi.

      Parannusehdotuksia on lukematon määrä. Voisit edes ottaa aikaa itse kosinnalle, ei niin, että juosten kustu ohimennen sanottu! Jotkut kertovat ensin tunteistaan tai siitä mitä toinen merkitsee itselle. Toiset polvistuvat. Kolmannet antavat jonkin pienen lahjan. Kosinta tehdään kotisohvalla, lempipaikassa, matkalla, luonnon helmassa. Luepa vaikka naisten kertomuksia sitä, kuinka heitä on kosittu ja mistä ovat tykänneet.

      Kauniisti kysytään: tuletko vaimokseni, mennäänkö naimisiin, otatko minut loppuelämäksemme, tms. EI mitään ostetaanko sormukset, mennäänkö kihloihin tms.

      Mieti, mistä tyttöystävä tykkää ja millaisen fiiliksen haluat hänelle kosinnasta.

      Tulepa sitten kertomaan, miten kävi.

    • 2014fgh

      Olen täysin samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa.. kosinta on se hetki mikä pitäisi olla molemmille ikimuistoinen, rakkauden täydentämä hetki, koska siinä päätetään vietetäänkö elämä yhdessä loppu elämän ajan yhdessä, vaikka vastaus olisikin itsestäänselvä molemmille. Normaalilla läpällä heitetty kysymys ei paljoa imartele, eikä siitä tee mieli kertoakkaan sitten heti kaikille. Itse olen hyvin huumorintajuinen nainen, mutta se ei tarkoita sitä, ettenkö haluaisi tulla kohdelluksi kuin maailman kauneinta ja ihaninta naista sinä hetkenä, kun minulle vaalitaan ikuista rakkautta.

    • pikkuisen parempi

      Kysymys kuulostaa hyvin pohjanmaalaiselta, ehkä sieltä Oulua kurottaen. Akka on siellä päin pikemmin kunnianimitys, jos olen oikein ymmärtänyt.

      Ilmeisesti olette molemmat ahkeria tekijöitä ja olette useinkin yhdessä työtä tekemässä. Onko joku työ sellainen, että teillä olisi eväät mukana? Kun siihen arjen keskelle hommaat hyvät leivokset ja otat pientareelta kauneimman luonnonkukan ilahduttaaksesi tyttöäsi, niin saattaisi olla juuri sinun näköisesi. Vähän ekstraa, mutta luonteva tilanne.

    • ihania lutusia

      Hyvä idea. Tai sitten voisit seuraavan kerran pask.lla istuessas huutaa jotta hankittaisko yhteisomistajuus tähän pönttöön ja vähän muuhunkin.

    • ...

      Oulussa akka ei ainakaan oo kunnianimitys. Mun mielestä se on haukkumasana! Enkä suostuis ikinä, jos tuohon tyyliin kysyttäis.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 166
      4616
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      118
      4207
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2770
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1615
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe