18v aloittelija rakennusalalla

18minämoi

Olen siis juuri pääsemässä ammattikoulusta. Täällä kun on alan ammattilaisia, niin haluaisinkin kysyä teiltä

1. Kun aloitan työt, mikä olisi helpoin työ aloittaa? raudoittaminen ei kuulu vahvuuksiini, mutta haluaisin aloittaa jostain suht helposta ja rennosta työstä.

2. Helpoimpien töiden palkat?

3. Mitkä ovat luotettavimpia yhtiöitä, useat kaverini ovat menossa YIT:lle, mutta olen kovin epäileväinen isojen yhtiöiden työpaikkojen varmuudesta.

4. Kiitos jo etukäteen.

5

371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tästä se lähtee

      Jos sinulla ei ole jotain ammattimiestuttavaa, joka johdattaa sinut ammattitöihin, mene tarjoutumaan aputöihin.

      Nyt on pääasia, että olet oikeissa töissä ja oikeassa työympäristössä havaintoja tekemässä ja kokemuksia hankkimassa. Uusi työnantaja kysyy aina, että missä sinä olet aiemmin ollut.

      Et kerro, mihin alan ammattiin olet ammattikoulussa erikoistunut. Mutta neuvoin vuosi sitten erästä toista kaveria seuraavalla tavalla: Aputöissä alat omin nokkinesi välillä tehdä niitä ammattitöitä, joihin olet opiskellut. Jos olet timpuriksi opiskellut, otat osaa joihinkin timpurintöihin. Tuot mukanasi vasaran sahan ja vatupassin.

      Kesäaikaan aputöitä on helppo saada vaikkapa pienemmistä saneerausfirmoista. Alkuvaiheessa sinun työnantajat saattavat vaihtua tiheään tahtiin. Siitä on myös etua. Aina uuden työnantajan kohdatessasi "kaunistelet" hieman entisessä firmassa tekemiesi hommien tasoa. Jos olet timpuriksi aikova, sanot tehneesi edellisellä työmaalla välillä timpurin hommia. Jos tulee tarkentava kysymys, vastaat alkuun, että telinetimpurin tasoisia hommia.

      Tästä se ura lähtee etenemään. Työmailla tulee välillä tilanteita, joissa kiireinen työnjohtaja ei huomaa osoittaa sinulle uutta työkohdetta. Silloin voi aina vaikkapa puhdistaa käytettyä puutavaraa nauloista ja betoniroiskeista ja niputtaa sitä helposti kuormattaviin nippuihin, tai tehdä muita vastaavia työmaan järjestystä ylläpitäviä hommia. Työnjohtajalle on tärkeää, että työntekijä osaa omatoimisesti tehdä edes jotain firman kannalta hyödyllistä.

    • 15+10

      Raksalla on ylipäätään hyvä periaate, että vaikka siivoilee ja järjestelee paikkoja jos ei ole muuta osoitettu. Tietty kannattaa kyselläkin niitä hommia, ettei juutu siivoilemaan loppuiäksi.

    • asentoon asenteessa

      asenne on tärkein,valmis tekemään kaikkea mitä tarjotaan. Olen ollut timpurina 28v ja edelleenkin teen aputyöt sekä siivoan mestani. Pienessä virmassa kaikkea saa tehdä. Tottakai kun timpurinhommaa on niin se työ on vahvuuteni.

    • Anonyymi

      Ei raksalle pääse kuin moottorisahan teriä viilaamaan ja siivoamaan paikkoja. Lopetin aikoinaan hommat kun ei muuta tarjottu. Se alkaa parin kuukauden päästä nyppimään. Pitää olla nuori jolla kokemusta 30 vuotta.

    • Anonyymi

      Isot firmat kuten Yit teettävät aika paljon töitä alihankkijoilla niin todennäköisesti päädyt jossain vaihessa alihankkijalle töihin. Rakennusala on nykyään jakautunut suurimmaksi osaksi 2 tahon haltuun. On lahkolaiset ja sitten rikollisorganisaatiot. Itse pitäisin jälkimmäistä pienempänä pahana mutta kummankaan palveluksessa et saa kunnollista elantoa tienattua. Yleensä olet minimipalkkainen riepoteltava retku lyhytaikaisissa työsuhteissa eri alihankintafirmoissa, mutta jos tämä on sinulle ihan ok niin töitä kyllä alalla riittää. Ei muuta kuin työmaalle vain.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1643
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1300
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1100
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1077
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      878
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      871
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      840
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    10. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    Aihe