18 ja vauvakuume

KatariinaNurminen

Kyllä olen 18-vuotias, ja kyllä kärsin vauvakuumeesta joka ei vain katoa. Olen seurustellut nykyisen poikaystäväni kanssa vuoden, ja kihlauduimme muutama kuukausi sitten. Koulut on käyty ja tällä hetkellä olen töissä, eli asiat ovat varsin hyvällä mallilla.

Olemme poikaystäväni kanssa puhuneet pitkään perheen perustamisesta, ja kaikki on otettu huomioon (asuminen, raha, työt jne.). Haluisimme molemmat jo lapsen, ja olemme (ainakin luulemme) valmiita siihen. Silti kuitenkin mietityttää että kannattaako sitä näin nuorena ja tässä tilanteessa vielä. Löytyykö täältä ketään joka olisi saanut lapsen tässä iässä? siitä kokemuksia? Entä mitäpä te jotka olette saaneet lapsenne vanhempana..onko niin ollut parempi?

6

152

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ei vielä mitään

   Joo ei mitään lapsia sinulle vielä 17 vuoteen. Onhan teikäläisten kokeiluja nähty.

  • 11+2

   Vuosi seurustelua on kyllä aivan liian vähän. Ihan tosi, siinä eletään vielä sellaisessa alkuhuummassa, että järkevien ratkaisujen tekeminen on lähes mahdotonta ja tuo miettimänne asia vaikuttaa loppuelämäänne ja on peruuttamaton. Miksette ensin hankkisi yhteistä omistusasuntoa ja menisi naimisiin? Nekin ovat suuria sitoutumisen merkkejä, mutta eivät kumpikaan ole silti peruuttamattomia asioita. Näin voisitte hieman harjoitella enemmän sitä yhteiseloa ja tutustua kunnolla toisiinne ja saada selville, oletteko oikeasti sitoutunut toisiinne pitkällä aikavälillä. Lapsen hankkiminen taas on täysin eri sarjaa.

   Kirjoitan ihan omasta kokemuksesta, mekin aloimme seurustelemaan jo teini-ikäisinä ja ainakin 2,5 vuotta elettiin sellaista super rakastumisen vaihetta ja kaikki tuntui niin ihanalta, mies kosi kun oltiin reilu 2 vuotta asuttu yhdessä. Mies olisi halunnut alkaa lapsentekopuuhiin siinä vaiheessa kun oltiin seurusteltu 3 vuotta, mutta minä yritin ajatella sitä mikä on järkevää siinä iässä ja elämäntilanteessa. Niinpä päätettiin jatkaa kunnolla toisiin tutustumista (usko pois, monen vuoden jälkeenkin ihmisestä tulee uusia piirteitä esille, niin hyvässä kuin huonossakin), ostimme yhteisen asuntomme ja siitä taas muutaman vuoden päästä mentiin naimisiin. Välissä ollaan kierrelty maailmaa yhdessä ristiin rastiin, kerätty yhteisiä kokemuksia ja kasvettu ihmisinä. Nyt ollaan oltu jo monta, monta vuotta yhdessä ja nyt olen raskaana. Molemmat on tyytyväisiä siitä, ettemme hätiköineet, vaan aloimme rakentaa yhteistä tulevaisuuttamme ja parisuhdettamme rauhassa ja harkiten. Vauva ansaitsee vanhemmat, joilla on luja parisuhde ja turvallinen, rakastava koti ja perhe. Se on parasta, mitä pienelle vauvalle voi tarjota.

   Suosittelisin teitä vielä miettimään. Niin ja mekin olemme vielä kuitenkin nuoria vanhempia, molemmat alle 25.

   • Näitä on nähty

    Nimimerkki 11 2 on myöskin tuleva avioeroja. Kolmenkympin kriisi tulee kaatamaan hänenkin "onnen".


   • 8+5
    Näitä on nähty kirjoitti:

    Nimimerkki 11 2 on myöskin tuleva avioeroja. Kolmenkympin kriisi tulee kaatamaan hänenkin "onnen".

    Toki on olemassa avioeroja, sellainen voi osua ihan kenen tahansa kohdalle iästä riippumatta. Mutta pystyykö 18-vuotiaana tekemään loppuelämäänsä vaikuttavan päätöksen (hankkia heti lapsi vuoden seurustelun jälkeen) vai kannattaisiko ensin tavallaan "todistaa" sitä toiseen sitoutumista avioitumisella? Ap kun sanoo menneensä kihloihin muutama kk sitten. No, ei ole minun asiani, mutta itse tekisin toisenlaisen ratkaisun kuin mitä ap nyt miettii.


  • mie vuan

   Minä olin 19v, kun tulin raskaaksi.
   Yksinhuoltajana aloitin alusta asti, sillä mies ei tullut kuvioihin ollenkaan, vieläkään..

   Voin sanoa, että oli todella rankkaa se raskausaika, ja tajusin että ehkä olisi voinut jättää myöhemmällekkin. Raskauden loppupäästä minulle tuli raskausmasennus, vaikka olin AINA halunnut äidiksi.

   Löysin kuitenkin pojan syntymän jälkeen "elämäni" miehen :)
   Nyt poikani on kohta 4-vuotias, enkä hetkeekään vaihtaisi elämästäni pois.

   Mutta, kannattaa miettiä tarkkaan. Se on suuren suuri elämän muutos.

  • Owen Meany

   Olet seurustellut vuoden ja kihlautunut muutama kuukausi sitten. Millainen on nykyinen asumismuotonne? Oletteko asuneet tuon vuoden jo saman katon alla? Mitä tarkoittaa "Olemme poikaystäväni kanssa puhuneet pitkään perheen perustamisesta"?

   Aloitteko keskustelemaan perheen perustamisesta heti kun tapasitte, vaiko onko lapsista puhuttu tämän kihlausaikanne ajan? Jos olette vasta muutaman kuukauden asiasta puhuneet, se ei ole vielä "pitkään". Nuoren ihmisen perspektiivistä aika on kovin suhteellinen käsite.

   Sisareni meni naimisiin ja sai lapsen sinun iässäsi, 18-vuotiaana. Asui ensin vuokralla, osti sitten miehensä kanssa oman osakkeen, myöhemmin oman talon ja toisenkin ja sittemmin erosi. En tiedä, mitä sinä muiden kokemuksista tulet kostumaan. Erilaisia tarinoita on miljoonia. Joissakin on onnellinen loppu ja joissakin ei.

   Minä menin naimisiin 10 vuotta siskoani vanhempana, ostin mieheni kanssa talon, kasvatimme siinä lapset ja olen yhä naimisissa lastemme isän kanssa. Odottelemme, että tulisimme joskus isovanhemmiksi, mutta kenties eroamme ennen sitä. Et sinä varmaan minunkaan tarinastani sen kummemmin elämääsi eväitä saa. Jokainen on itse oman elämänsä sankari.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   468
   2471
  2. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   138
   1381
  3. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   316
   1326
  4. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   182
   1122
  5. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   137
   1058
  6. Mulla on ikävä sua

   Se on paisunut ihan valtavaksi ja täyttää mun koko pään. Naiselle
   Ikävä
   45
   980
  7. Olen pahoillani

   Ei ollut muuta vaihtoehtoa
   Ikävä
   47
   879
  8. Kellyn velat on jo 34000 ja on kelan asiakas.

   Tälläistä nää naiset on kaikki samanlaisia, kun mies ei maksa niiden velkoja ja elämää niin kaikki menee vaan ulosottoon.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   866
  Aihe