Pissaava kissa! Stressiäkö?

Neuvoton

Meillä on 11kk ikäinen tyttökissanpentu. On todella kiltti ja leikkisä kissa, seurallinen ja tykkää olla sylissä. Kehrää ja on muuten tyytyväinen.
Mutta ongelmana on se että kissa pissailee. Jos on vaikka vaatekappale tippunut lattialle naulakosta, kissa pissaa siihen. Jos on nojatuolissa paita niin pissaa siihen. On pissanut miedän sänkyyn ja sohvalle. Estettiin pääsy makuuhuoneeseen ja ostettiin uusi sohva mihin laitettii ns. suojapressu. Kissa pissaa sen päälle myös. Kissa on tullut meille 12 vkoisena, on leikattu ja pissanäyte tutkittu. Kaikki ok. On kaksi hiekkalaatikkoa, toiseen tekee pissat ja toiseen ulosteet. Hiekat puhdistetaan vähintään kerran päivässä. Hiekat on compact care hiekkaa mustista ja mirristä.
Jotenkin tuntuu että kissa ei viihdy yksin, vaan pissaaminen tapahtuu aina kun me emme ole paikalla. Miten saisimme kissan olemaan stressaamatta yksinoloa (kun olemme töissä). ?

5

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hohhoijaah

      Se ei riitä että ne hiekkalaatikot on. Täytyy se katti myös opettaa käymään siinä

    • ei oo hyvä yksin

      Sisäkissan stressiä kaiketi, kissakaveri saattais auttaa. Yksin tarvitseisi paljon virikkeitä ja niitähän on ulkona. Pihalle rakentakaa ulkotarha tai aidatkaa piha. Jos asutte kerrostalossa, niin huono homma.

    • yksilöitä ovat

      Onko kisulta otettu verikoe? Kisuhan ei ole ok, jos ei sitä ole tutkittu kokonaan. Mutta jos elimelliset viat suljetaan pois, voi vika olla psyykkisellä puolella. Kyllä "terveen" kissan pitäisi kestää olla yksin kotona yhden työpäivän ajan.

      Ehkä kisusi on niin supersosiaalinen, että on vaikeuksia olla yksin ja protestoi näin pissimällä. Samoin tekevät ulos kovasti haluavat kissat suutuspäissään.

      En osaa vastata kysymykseesi, valitettavasti.

    • Neuvoton

      Kissa tekee tarpeensa myös laatikoihin.. mutta niiden lisäksi pissaa sohvalle. Tämän on siis aivan uusi sohva mikä toimitettiin kotiimme about viikko sitten. Samalla muutimme olohuoneen järjestystä. Asumme rivitalossa ja kissa viihtyykin paljon suojatulla takapihalla. (Sieltä ei siis pääse livahtamaan pois) Kissalta on otettu eläinlääkärissä pissakokeet, mutta nyt lääkäri oli sitä mieltä et tutkituttaisimme munuaiset. Joten käymme siellä ja katsomme saammeko apua. Vaihdoimme uudet suojat sohvalle (kävin ostaa eilen) Lisäksi meillä on ollut nyt viisi päivää Feliway käytössä. Kissa on myös tänään pissanut sohvalle.

      -Neuvoton

    • samavika!

      Hei minulla on sama ongelma oman tyttökissan Lilon kanssa joka täyttää kohta 10kk. Hänellä on alkanut kiimailut ja yleensä enneb kiimaa saattaa pissiä ja merkkailla paikkoja. Joillakin kissoilla on vain tapana pissiä esim lattialle jääneiden vaatekappaleiden päälle meillä on sama ongelma mutta muovipussien kanssa. Minulle neuvottiin että jos mikään muu ei auta pissailuihin niin leikkauta ja kun kissa on nukutuksessa niin teet todella miedon kloriini vesi liuoksen sumutin pulloon ja suihkutat sitä kaikkiin paikkoihin mihin kisu on pissinyt. Ajattelin itsekin tehdä noin kunhan saan leikkaus ajan mutta pissailu on muutenkin jo vähentynyt hieman :) tsemppiä! Kyllä se siitä oppii :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      408
      1633
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1318
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1245
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      173
      1230
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      1007
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      916
    7. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      851
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      846
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      840
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      192
      768
    Aihe