Voiko lentolipun ostaa toiselle ilman takaisinlunastusoikeutta?

Eli jos ostaa lipun eikä käytä sitä niin menettää rahat siinä tapauksessa!?
Onkos tällanen mahdollista jotenki?

9

289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Patilan Ossi

      Helppoa, kuin heinänteko, jos lipun jättää käyttämättä, ilmoittamatta siitä niin aina menettää rahansa...
      Ehkäpä tarkoitit kuitenkin, että saisit käyttämättä jääneestä lipusta rahat takaisin. Onhan sellaisia lippuja, joista saa täyden- tai osittaispalautuksen, mutta maksavat enemmän ja kyllä niissäkin on määräaika, milloin peruminen on viimeistään tehtävä.

    • 28x...

      Minä olen joskus vähän tyhmä. Kerran olin jättänyt paluulipun ostamatta ja kännäilin kunnes heräsin. Viisumi oli umpeutumassa ja lentolipun sain vikalle päivälle. Maksoi melkein 2500 euroa. Olisi tietenkin ollut viisampaa maksaa yliaikasakko joka ei kai ollut siihen aikaan kuin 500 patia per päivä.

    • kivisydän

      Aina sitä ei tule ajateltua rationaalisesti Pattayan kiertueella. Kerran ainakin meni muutaman päivän yli sen kuukauden ja jouduin maksamaan vähän yliaikasakkoa, mutta ei se muistaakseni montaa sataa ollut.
      Toisella kertaa havahduin kanssa, kun kuukausi oli umpeutumassa ja piti leima saada passiin jostain, kun ei kotiinpäin vielä ollut kiirettä. Silloin 2000-luvun alussa ainakin Aeroflotilta sai edullisesti avoimia lippuja ja palasin kotiin yleensä silloin kun ei atm:stä enää irronnut valuuttaa ja piti lähteä töihin. No siihen passiin piti kuitenkin se leima hommata ja jonkin kostean illanvieton jälkeen aamulla hotellin respa soitti ja herätti, että alhaalla odotetaan. Vähän ihmeissäni ja unenpöpperöisenä lompsin aulaan ja siellä odotteli nainen. Kyseli onko passi mukana, lähdetään hakemaan sitä leimaa. En muistanut koko naista, mutta olin edellisenä iltana tehnyt ilmeisesti treffit. Kävin hakemassa passin huoneesta ja lähdettiin matkaan. Pimulla oli punainen Celica parkissa hotellin edessä. Olin nähnyt sen auton monta kertaa aikaisemmin Pattayalla liikenteessä ja tiesin, että Tonys baarin omistaja oli sen ostanut jollekin pikkuvaimolleen. (Tonys oli suosittu baari aikanaan Walking streetillä). No tämä minun kuski oli sitten se pikkuvaimo. Ajeltiin Kambodzhan rajavyöhykkeelle ja emäntä hoiti leiman minulle passiin. Taas oli siis 30 lisää laatuaikaa ja sitä laatuaikaa tuli vietettyä muutama päivä tämän mukavan kuljettajan seurassa. Ikuiseksi arvoitukseksi tosin jäi, missä ja miten olin häneen törmännyt, enkä kehdannut sitä kysyäkään.

    • 28x...

      Mistä ihmeen viidakosta hra kivisydän on pompannut kun en ole aimmin kuullut. Näyt tietävän ja tuntevan maan tapoja että tervetuloa höpöttelemään. Itse huitelen ilmoille hieman värikkäitä juttuja jotka nyt ovat kuitenkin lähtökohtaisesti tosia. Saattavat vaikuttaa pas'kanjauhannalta mutta kun 30 vee on siellä laukannut niin tietänet että kyllä sitten muuten tapahtuu kun on vilkas sälli liikkeellä...Mekin Paven kaa käytiin Kingdom of Cambodiassa(piti tarkistaa vanhasta passista miten sen itse kirjoittavat kun takavuosina tästä kättä väännettiin). Oli muuten kiva mesta. Make sanoi että ottakaa kilo taaloja mukaan ykkösinä niin niillä saa kaikki. Näin oli. Likat olivat nuorempia ja puolet halvempia kuin Pattiksella. Suurin ja miellyttävin yllätys oli jenkkipitzzeria jossa kysyttiin että haluaako herra lättynsä kevyenä vai strongina? Minä mitään tajunnut mistä oli kyse vaan tilasin mediumin. Ajattelin että on turvallinen valinta. Niin olikin. Medium tarkoitti että lätyn päälle oltiin ripoteltu vain kohtuullinen määrä kukkaista joka siellä kukoistaa joka takapihalla. Puolet syötyäni olin pihalla minäkin. Nauraa käkättelin aivan kaikelle ja paikallisillakin oli hauskaa kun tiesivät isonokkaisen jenkin syöneen maria. Siellä kaikki valkonaamat ovat jenkkejä, aivan turhaa sönkätä muuta.

    • kiitokset vain hyvistä yrityksistä mutta tarkoitin kyllä sitä että jos ostan lipun toiselle henkilölle enkä ole täysin varma että meinaako hän todellakin käyttää sen vai nostaa siitä rahat veke.. eli haluaisin ostaa naiselle lipun silleen ettei hän voisi lunastaa sitä mitenkään..eli koneeseen tai menettää rahat..menetän mielummin rahat kuin tulen huijatuksi...;)

      • Lisäystä

        Kuten 28x jo vihjaisi, lentoyhtiöstä riippuen. Finnairin halvin lippu ainakin taisi olla palautus/muutoskelvoton. Eli joko soittamalla tai netissä tarkkaan lukemalla lippua ostaessa lippuvaihtoehdot, saat tuon selville. Jos ko päivälle ei ole palautuskelvotonta lippua, kokeile toista lentopäivää.

        En tiedä, vaaditaanko rajalla (passintarkastus) paluulipun esittämistä pyydettäessä. Tähän ratkaisu esim. yhden suuntainen vaihtokelvoton lippu ja ostat toisen lipun palautusoikeudella (toinen lentoyhtiö tai finskin kalliimpi lippu), mutta varmistat, että palautus tulee vain ja ainoastaan käytetylle luottokortille. Tosin tämä on monimutkaista, ja helposti kalliimpaa kokonaisuutena kuin finskin halvin palautus/vaihtokelvoton lippu.


      • Lisäten vielä
        Lisäystä kirjoitti:

        Kuten 28x jo vihjaisi, lentoyhtiöstä riippuen. Finnairin halvin lippu ainakin taisi olla palautus/muutoskelvoton. Eli joko soittamalla tai netissä tarkkaan lukemalla lippua ostaessa lippuvaihtoehdot, saat tuon selville. Jos ko päivälle ei ole palautuskelvotonta lippua, kokeile toista lentopäivää.

        En tiedä, vaaditaanko rajalla (passintarkastus) paluulipun esittämistä pyydettäessä. Tähän ratkaisu esim. yhden suuntainen vaihtokelvoton lippu ja ostat toisen lipun palautusoikeudella (toinen lentoyhtiö tai finskin kalliimpi lippu), mutta varmistat, että palautus tulee vain ja ainoastaan käytetylle luottokortille. Tosin tämä on monimutkaista, ja helposti kalliimpaa kokonaisuutena kuin finskin halvin palautus/vaihtokelvoton lippu.

        Itse itseä korjaten: NÄköjään finnairilla on takaisinmaksu basic-lipussa bkk-hel-bkk lennoissa, eli tuossa tapauksessa kannattaa tarkistaa peruutustapauksessa, hyvitetäänkö rahaa mahdollisesti muualle kuin käytetylle luottokortille.


    • 28x...

      Terve vaan hra rollofin2. Täällä palstoilla liikkuu vapaana irrallaan samanlaisia höyrypäitä kuin minä, joilta on turhaa odottaa mitään asiallista vastausta. Sekoilevat vain ihan tasan omillaan. Eivät lue edes aloittajan kysymystä jollei kiinnosta vaan heittelevät aivan omiaan. Minäkin olen nyt kännissä kuin apina, vappuheilakin lähti himaansa. 4 vai 6 pv se mua kestikin että aika hyvin.
      Mutta vastauksena nyt siihen kysymykseesi niin sanoisin ettei yhtä ja ainoaa oikeata vastausta todellakaan ole. Riippuu hieman lentoyhtiöstä. Se nyt ainakin on varmaa että rahat menetät jollet lennolle ilmaannu etukäteen siitä ilmoittamatta oli yhtiö mikä hyvänsä.
      Suosittelen ettei kannata paluulippua maksaa jos tietää tai epäilee oman aikataulunsa pettävän.

    • hauskaa on mulla

      Hahhaaaa . Kyllä täällä on ihanan hauskaa hauskuuttaa itteensä kun lukee näitä juttuja . Väliin ihmettelee että kuinka tämmöstä porukkaa voi vapaasti liikkua missään . Tehän ootte kauta meinaan yhtä tyhmiä kun thaikut , eikäkö paljon tyhmempiä kun kukaan isanin viidakkolainen . Emmää kyllä enää sitä ihmettele että suomipoikaa pattayan kujilla kustaan silmään . Hah haaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      26
      4603
    2. Mitä haluaisit

      Sanoa hänelle tällä hetkellä?
      Ikävä
      218
      2420
    3. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
      Maailman menoa
      42
      1905
    4. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

      Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
      Ensitreffit alttarilla
      18
      1734
    5. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

      Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      1711
    6. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

      Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
      Maailman menoa
      181
      1369
    7. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      51
      1194
    8. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      140
      945
    9. Hyvin sä olet

      Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
      Ikävä
      56
      935
    10. Ohhoh! Robert Helenius yllättää - Näin hän vastaisi Tanssii Tähtien Kanssa -kutsuun: "Ura..."

      Robert Helenius olisi kyllä komea näky TTK-parketilla vai mitä olet mieltä? Ja olikos se Viivi Pumpanenkin jo siellä...
      Suomalaiset julkkikset
      9
      931
    Aihe