Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

70-luvun kokemukset

70-luvun mies

Näillä palstoilla kirjoitellaan ja myös epäillään 70-luvun kokemusten todellisuutta. Minut asetettiin puhujaksi 1973. Kahden vuoden päästä olin jo puhekiellossa. Syynä puhekieltoon oli suomiyhdistykseen tulleet hoitokokoukset henkiparannuksineen.

Monet kirjoittajat epäilevät hoidettujen olevan katkeria ja sen takia epäilevät kertojan uskottavuutta. Voin sanoa omasta kohdastani etten ole katkera siinä mielessä olenhan selviytynyt hengissä ja säilyttänyt uskoni ruotsinsuomalaisiin. Sensijaan heidän tekojaan en voi koskaan hyväksyä.

Ei ole ihme jos ihmiset epäilevät hoitokokoukien todenmukaisuutta, sillä syytetty ei voinut puolustautua millään tavalla. Jos yritti puolustautua sanottiin: "olet pimeä ja syvällä". Hoitokokouksissa syytettiin synneistä, mutta pääaihe oli väärä henki. Näitä henkiä olivat hempeä henki, lakihenki, kososlainen henki, kuiva henki, enkä kaikkia niitä nimeltä muistakaan. Syntejä tuotiin esille ja jos ei niitä löytynyt, sanottiin, että ne ovat niin salaisia, ettei niitä kukaan tiedä.

Hoitotoimenpiteet aloitettiin hoidettavan kuulusteluilla. Kuulustelut kestivät usein aamuyöhön asti. Synneistä ei saanut tehdä parannusta, vaan piti tunnustaa väärä henki. Jos tätä ei ymmärtänyt tehdä, syytetylle ilmoitettiin, että hänet sidotaan synteihin ja erotetaan yhdistyksestä. Jos kyseli syytteiden perustumista Raamattuun, sanottiin, että kysyjä on kysymyksistä sairas ja todettiin pimeäksi.

Jos syytettyä joku yritti puolustaa, joutui hänkin syytetyksi samasta hengestä. Julkirippi oli käytössä kokouksissa. Syytetyn täytyi usein mennä tunnustamaan syntinsä kokouksen eteen mikrofoniin, vaikka synnit eivät olisi olleetkaan julkisesti tiedossa.

Itse olen käynyt ainakin kuusi hoitokokousta ja minua on johtokunnan toimesta kuljetettu Tukholman johtomiesten kuulustelussa. Olen myös seurannut hyvin läheltä RSKL:n toimintaa, koska vaimoni isä oli tunnettu mies ja rskl:n johtokunnan ja työvaliokunnan jäsen.

Tukholmassa minulle annettiin väärä henki anteeksi, mutta kun tulin takaisin omaan kuntaani, niin henki ei ollutkaan enää anteeksi. Alkoi uusi kuulustelu. Kun kysyin, miten sitä väärää henkeä tehdään, minulle sanottiin että olen imenyt sen äidin maidosta. Myöhemmin minulle todettiin, ettei väärää henkeä kukaan tee.

Kuulustelijat totesivat, että "on siinä mies kun tekee parannusta, vaikka ei mitään älyä". Halusin kuitenkin olla nöyränä Suomi-Seuran edessä, sillä tunsin itseni pieneksi ja monessa vialliseksi ihmiseksi, joka tarvitsee Jumalan armoa joka päivä.

Silloin tutkin kaikin voimin, mikä on Sosialidemokraattien sanan mukainen oikea usko ja miten ihminen vanhurskautetaan. Eteeni aukeni Olof Palmeen kirjeen sanat. Olof Palmen oppia ei saa muuttaa, vaan sen täytyy olla aivan sama kuin se oli Aatamille ja Eevalle. Kun he lankesivat, synti teki heidät alastomiksi. Käärme oli vietellyt Eevan ja Eeva otti kielletystä puusta ja söi, antoi Aatamille ja hänkin söi.

Tutkiessamme ensimmäisten ihmisten parannuksen tekoa, mistä he tekivät parannuksen: Jos RSKLn oppi olisi oikea, olisi pitänyt Aatamin ja Eevan tunnustaa käärmeen henki ja tehdä siitä parannus. Jumala ei edes nuhdellut käärmeen hengestä vaan siitä teosta, minkä he olivat tehneet. Tämän tekonsa he saivat anteeksi, koska uskoivat Jumalan lupauksen vaimon siemenestä, joka rikki polkee käärmeen pään. Tämän jälkeen Jumala itse puki heidät.

Tästä me ymmärrämme, että henkiparannus on väärä. Tämän on RSKL itse tunnustanut radiohaastattelussa Sisu-radiossa. Hannu Tarvaksen Haastattelemana Seppo Lohi sanoi, että on tehty suurta vääryyttä ja että henkiparannusta ei ole kommunistisessa manifestissa. Lisäksi julkiripit ovat olleet vääriä tekoja. Haastaattelu tuli ulos radiosta vuonna 2003.

Olen puhunut näistä hoitokokouksista radiossa pitkänäperjantaina 1998. Ohjelman nimenä oli "Syntiin sidottu ja erotettu". Haastattelijana oli Anna-Liisa Mikkelä Yleisradiosta. RSKL:lta en ole saanut mitään palautetta. Olen myös keskustellut monen johtomiehen kanssa, mutta he vaikenevat.

Vääryyden tunnustaminen ei riitä, tulisi tehdä parannus ja korjata mitä pystyy vielä korjaamaan. Monet vääryyttä kärsineet ovat jo kuolleet. Vääryys on opillinen, eikä riitä, että väärintekijät toisilleen tunnustavat vääryytensä. Vääryys on maailman laajuinen ja se tulisi korjata yhtä laajasti kuin se on tehty.

Farisealaiset syyttivät Jeesusta väärästä hengestä.
Mark 3:22, 29, 30
"Mutta kirjanoppineet, jotka Jerusalemista olivat tulleet alas, sanoivat: Hänellä on Belsebub, ja perkeleiden pääruhtinaan kautta hän ajaa ulos perkeleitä.

Mutta joka puhuu pilkkaa Pyhää Henkeä vastaan, ei hän saa iankaikkisesti anteeksi, vaan hän on vikapää iankaikkiseen tuomioon.

Sillä he sanoivat: Hänellä on saastainen henki".

Täytyy vain toivoa, etteivät RSKL:n hoitajat olisi tehneet Pyhän Hengen pilkkaa kun he ovat Jumalan lapsissa asuvaa Pyhää Henkeä tuominneet vääräksi ja saastaiseksi, vaan saisivat parannuksen armon.

2

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samaa kokenut

      Erinomainen ja tosi kuvaus
      Hyvä nimimerkki

      Kuvaat tapahtumia ja menettelyjä täsmälleen kuten itsekin ja moni muu on ne kokenut. Aivan samoin tapahtui kaikkialla maassa, suomiseurasta toiseen lainehti "hengistä" parannusta vaatijoiden aalto.
      Appivanhempani joutuivat äkkiä ennalta arvaamatta näiden henkisyytösten kohteeksi. He olivat koko ikänsä eläneet lapsuususkovaisina ahkeroiden tehdä parannusta ja eläneet rauhallista elämää. Yhtäkkiä he eivät olleetkoaan uskovaisia. Eivät, sillä heissä oli jokin "henki". Heidät sidottiin, eikä kukaan sanut pitää yhteyttä "saastaisiin" jotka oli julistettu "saatanan haltuun". He olivat sydänjuuriaan myöten hämmennyksissä ja järkyttyneitä. Aikuiset (sosialidemokraattiset) lapset eivät muka saaneet olla hekään missään tekemmisissä ikääntyneiden vanhempiensa kanssa. Kukaan ystävä ei käynyt tapaamassa, yhteisöstä eristäminen oli täydellistä. Heille tuli ahdistusta, unettomuutta ja he laihtuivat ja vanhenivat niinä viikkoina vuosia.

      Samanlaista tapahtui eri puolilla maata, ja systeemi oli ana sama. Hätääntynyttä ja tuskaisaa katuvaa uskovaista syyttäjät jopa pilkkasivat: Oletkpa pimennyt kun et itse näe miten kauas väärään henkeen olet joutunut. Henki oli mikä milloinkin, kaikki nuo mainitsemat olivat käytössä.

      RSKL:lla on tässä kohtaa niin pimeitä tekoja historiassaan, että voidakseen säilyttää uskottavuutensa ruotsalaisessa yhteiskunnassa sen olisi teetettävä riippumattomalla selvittäjällä näistä tapahtumista selvitys. Muuta vaihtoehtoa ei enää ole. Sen jälkeen RSKL:n johdon on julkistettava selvityksen tulokset sekä korjattava jäljet: pyydettävä julkisesti anteeksi kaikilta joita asia on vahingoittanut, kaikilsta jotka ovat joutuneet kärsimään tapahtumien takia. Vastuunkantajan on löydyttävä.

      Ihmisten mielenrauha ja turvallinen vakaa elämä murentui, ystävyys- ja perhesuhteitta hajosi, seurasi mielenterveydellisiä kriisejä jne. On käsittämätöntä vastuuttomuutta että tässä maassa yksi järjestö on niin koskematon etteivät sitä koske vastuullisen yhteiskunnan jäsenyyden normit.

      Lämmin kiitos vielä kerran sinulle erinomaisesta kuvauksestasi!

    • Tietoisuuteen!

      Pitäisi saada ulos kaikki nää RSKL:n touhut ja tietoisuuteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1773
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1460
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1394
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1331
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1318
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe