apteekin omatesti

ekalapsiko

Mietin tässä että miten luotettava testi se apteekin oma testi on?

Nimittäin yritämme miehen kanssa nyt lasta (ensinmäinen yrityskierto), kiertoni on 26-28 päivää, ovulaation tikutin 13-14 päivää menkkojen alusta. Nyt on oviksesta n. 10-11 päivää ja olen tehnyt kaksi apteekin testiä, joista toiseen vaalea viiva testi ajalla ja toiseen vaalea viiva testi ajalla, mutta 1h jälkeen tummeni ja selvä punainen viiva.

Olen myös tehnyt noita david liuskatestejä, mutta niissä vain todella vaaleita viivoja ja en ole varma onko punaista väriä.

Tiedän, että turhaa testata liian aikaisin, mutta kai olen liian innokas kun eka lapsi olisi kyseessä, nuo apteekin testit vaan nyt hämmentää kun viivoja antavat.

5

100

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ota rennosti

   Jo kuulostaa stressaavalta touhulta. En ole koskaan tikutellut ovulaatioita ja raskaustestin olen tehnyt kun kuukautiset ovat olleet reilusti myöhässä. Mitenköhän sä jaksat odottaa, että lapsi syntyy?

  • anan87

   Tein myös apteekin oman testin juuri ja sain haamun, selkeän mutta haamun ja tämä tuli vasta pitkän ajan päästä siitä kun testiaika oli jo päättynyt... Täytyypä testailla uudestaan jollain toisella testillä....

  • a.p

   joo, voi olla että tressaan jonkun verran, mutta työ on vähän sellaista, että joutuu paljon nostelemaan tavaroita jne. Olisi siis kiva tietää että täytyykö ottaa töissä vähän rennommin.

   Erilaisia raskauteen liittyviä oireitakin on, mutta olen ajatellut niitten johtuvan muusta.

   Ovulaatiota en meinannut enää jatkossa testailla kun nyt tiedän, että milloin se mahdollisesti on.

   Jostain syystä arvasin, että joku rupeaa heti narisemaan. Kuule, jaksan varmana odottaa sen 9kk.

   Tosin en kysynyt tressaanko vaan onko tuo apteekin testi luotettava vai ei?
   Ehkä se tressi sitten aiheutti tuon viivan. :D

   • hupu2

    Herkimmät testit näyttää positiivisen tuloksen 4päivää ennen menkkojen oletettua alkamispäivää. Näissä testeissä on kuitenkin riski että ne näyttää myös ne tulevat keskenmenot joita nainen ei siis tietäisi ilman että olisi testannut. Suurin osa raskauksista päättyy ennenkuin nainen tietää olevansa raskaana eli siis menkat alkaa normaalisti. Ilman testin tekemistä tästä ei olisi mitään käsitystä, eikä myöskään jos testinä oltaisiin käytetty "ei niin herkkää" testiä. Liian herkät testit siis tuottaa vain ylimääräistä surua ja korkealta tippumista :/

    Mutta siis hyvin mahdollista että olet raskaana. Kyllä minäkin sain ensin haalean plussan ja kaksi päivää sen jälkeen tuli vahva pulssa (apteekin testillä) Tälläisissä epäselvissä tilanteissa kannattaa aina seuraavaksi tehdä se digitaalinen testi, niin ei tarvitse tihrustella ja kyseenalaistaa omia silmiään :D

    Tuohon stressausasiaan, niin onhan siinä perääkin. Kaikki ihmiset kuitenkin toimii eritavalla. Ymmärrän kyllä sen alkuinnostuksen ja ehkäpä se sitten rauhottuu kun ei heti tärppääkkään. Sitä kyllä ihmettelen että miksi joku näkee vaivaa toisten testaamisesta? Jos itse tekee testin vasta kun menkat on reilusti myöhässä niin se on aivan oma asia aivan niinkuin nopeasti testaajillakin. Ei kukaan tervejärkinen ala väittämään että jos ei jaksa odottaa testin tekemistä niin hän ei jaksaisi odottaa vauvaa.

    Älä siis välitä tuollaisista kommenteista, joillakin ihmisillä vaan ei ole käsitystä siitä miltä tuntuu oikeasti haluta vauvaa :D koska kyllä suurin osa tekee testin samantien kun menkat on myöhässä kun haluaa tietää että olisiko se hartaintoive vihdoinkin toteutunut. Toista se on niillä joita ei voisi vähempää kiinnostaa ja testaa sitten joskus kun tajuaa että "ainiin ne menkathan on 2vk myöhässä"


  • atewerte

   Olen myös yrittämässä lasta (kolmatta) ja ovulaatiosta on nyt 11 päivää ja aiemmissa raskauksissa olen tullut heti ekasta kerrasta raskaaksi ja tiesin tämän jo ennen testausta. Itse sain tokasta tosi haalean haamun, joka muuttui myöhemmin vahvaksi positiiviseksi eli ei se tulos anna edes "haamua" jos et ole raskaana. Itsekin olen aina ollut malttamaton testin suhteen ja tekisi mieli jo mennä ostamaan testi (sen sijaan hyvin jaksoin nuo 9kk odottaa :-)), olen nimittäin myös tällä kertaa varma, että olen raskaana, koska samat oireet kuin aiemmissa kahdessa raskaudessa: pieni lämpö, väsymys, vatsaa kramppaa jne.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   35
   4222
  2. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   123
   1884
  3. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   173
   1096
  4. Martinan kirja myyntilistan ykkönen!!

   Kyllä ostajia löytyy ja taas rahaa kilisee Martinalle.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   191
   922
  5. Sofian vastenmielinen menneisyys ja nykyisyys

   Sofia oli jo teininä vastenmielinen jopa omien vanhempiensa mielestä ja lensi kotoa pihalle kuin leppäkeihäs. Sen jälkeen vastenmielisyys miesten hyvä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   887
  6. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   169
   883
  7. Mä niin tarvin sua mies..

   Kumpa laittaisit viestiä
   Ikävä
   41
   731
  8. Saanks mä kultanalle

   juoda vähän viiniä tänään? Valkkaria? Ei mulla nyt muuta ookaan vaikka yleensä tykkään punasesta enempi. Rakastan.
   Ikävä
   164
   726
  9. Mies, kun kohtaaminen vihdoinkin tapahtuu

   - Mitä odotat/toivot näkeväsi?
   Ikävä
   36
   717
  10. Sellaista........

   Nyt tähän puuttuu muutkin🤷‍♀️...mä en kestä.
   Ikävä
   50
   681
  Aihe