Eriarvoinen vuokra

Hämmästelijä16

Voiko sama taloyhtiö periä täysin samankokoisesta, mutta huonompikuntoisesta (huonompi kuntoisessa muovilattia, paremmassa uudet laminaatit) asunnosta suurempaa vuokraa? Tällainen asia valkeni taloyhtiössämme. Vanhat asukkaat maksavat indeksikorotettua vuokraa, mutta uudet, vuoden vaihteessa muuttaneet maksavat vuokraansa ilman korotusta (joka oli 60 euroa).

Ymmärtäisin, jos tilanne olisi toisin päin. Nyt huonommin varustellusta asunnosta maksetaan siis kovempaa vuokraa.

Arvostaisin asiallisia vastauksianne :)

20

4624

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maksakaa nöyrästi

      Omistaja (omistajat) päättävät vuokrahinnoista.

      • VuokralainenPäättää

        Väärin. Vuokralaiset päättävät paljonko ovat valmiita maksamaan vuokraa. Jos on kallis, niin ei ota asuntoa, jos alkaa tuntua kalliilta, niin muuttaa pois.


    • fyöufr

      Asuntojen hinnat seuraavat yleistä hintatasoa.Vuokrien hinnan seuraaminen vuokrafirmalle,on se sitten kaupunki tai joku muu,varmistaa sitä että ne muovimatot voidaan tulevaisuudessakin vaihtaa parempiin ja ylimääräiset kustannukset kun vuokralainen nukahtaa suihkuun ja aiheuttaa vesivahingon.
      Se on hiukan epäreilua jos asunto on peruskunnossa pitkän asumisen jälkeen ja esim uusissa vuokrasuhteissa on laiteltu uudet keittiönkaapit jne.Yleensä kai se menee noinpäin.Asunnon vapautuessa vuokrattavaksi,siihen tehdään aina välissä arvio.Hyväkuntoisia kalusteita ja materiaaleja ei yleensä aleta pelkän muodin vuoksi vaihtamaan.

      Pyydä niitä laminaatteja.Saattavat suostua jos meinaat asua pitkään ja olet maksanut kaikki ajallaan.

      • vuokraaanantaja

        Kaikki sopparit ovat erilaisia.
        Jos on tyhjä yksiö Stadissa kesällä voi saada 100-150eur vähemmän kuin alkaen 1.9 kun opiskelijat saapuvat.
        Markkinatalous kommervenkkeineen aiheuttaa sen että eri aikoina vuokratut asunnot ovat eri hintaisia.

        Maito maksaa 1e/l kun myyntiaikaa 5 vrk.
        Lauantaina sen viim. myyntipäivä ja kauppa kiinni sunnuntain. Alessa maito maksaa 50c/L.....
        Tästä on kyse kun ei saa täyttä ja samaa hintaa.....


    • Markkinat määrää

      Aloittajalle:

      Omistaja päättää hinnan. Vuokralainen päättää katselmuksen ja mahdollisten lähitulevaisuuden remonttien perusteella, että onko asunto vuokrapyynnin arvoinen.

      Antiikin maailmassa missä on vaikeata välillä arvioida hintaa, niin joku arvioi tuotteen X 1000e arvoiseksi ja joku toinen 3000e arvoiseksi. Jos olisit myyjä ja ostaja 2 viikon päästä tulee sinulle valittamaan että kun toi toinen ostaja maksoikin vain 1000e samasta tuotteesta ja hän 3000e, niin kyllä hänen pitää saada 2000e rahaa takaisin kun meni ostamaan ylihintaan. Suostuisitko siis JÄLKIKÄTEEN palauttamaan ostajalle 2000e???? Jos et suostu, niin vastaat juuri sillä hetkellä omaan kysymykseesi miten vuokrienkin kanssa eletään...

    • kyllästynyt

      Ilmarisen asunnoissa ainakin perivät aivan eriarvoisia vuokria. Eli tässä mun mielestä joku mättää kun asunnot ovat kuitenkin Ilmarisen omistuksessa. Voiko näissä vedota markkinatilanteeseen? Ainkin asunnon arvioinnissa mennään jo siinä vaiheessa metsään kun huonompikuntoinen kämppä maksaa enemmän. Ja näin tosiaan Ilmarisen asunnoissa on: huonompikuntoisesta ja samankokoisesta asunnosta saatat jouta maksamaan enemmän. Siksi onkin uusi asunto hakusessa.

    • oikein menee.....

      Ei samasta työstä samassa työpaikassa samalla työhistorialla samasta työstäkään saa työntekijät (välttämättä) samaa palkkaa. Samanlaisesta asunnosta samassa talossakaan ei minkään lain mukaan tarvitse pyytää samaa vuokraa. Ihan kuin tätä olisi ennenkin käsitelty täällä.

    • vuokraloorti

      Eri aikoina tehdyt sopimukset. Aiemmin eivät ole tajunneet tai nähneet tarpeen vaatia indeksikorotuksia. Jälkikäteen ei voi / kannata alkaa vaatimaan huonompaa sopimusta pitkäaikaisille vuokralaisille.
      Uudet ja kalliimmat sopimukset enemmän markkinahintaisia, joten sinänsä reilu peli. Ei voi kuitenkaan vaatia harjoittamaan kaikkien kanssa hyväntekeväisyyttä, vaikka vahingossa sitä vanhojen sopimusten suhteen tekisikin.

    • voivoivoi........

      Näitä aina välillä ilmaantuu tänne jotka kitisevät "eriarvoisesta vuokrasta" ja ovat aivan varmoja että asiassa rikotaan jotain yhdenvertaisuusperiaatetta ja kuluttajansuojalakia ja perustuslakia tms. Vuokraahan maksetaan sen verran minkälaiseen sopimukseen on nimensä kirjoittanut. Aina voi muuttaa muualle ja katsoa seuravan kerran tarkemmin minkälaiseen paperiin nimensä kirjoittaa. Mikään laki ei velvoita samanlaisesta asunnosta perimään yhtä suurta vuokraa. Vuokrasopimukset ovat henkilökohtaisia. Ei kannata urkkia naapureiden vuokria jos niin paljon vituttaa, että joku on onnistunut neuvottelemaan itselleen paremman sopimuksen.

    • dssdb

      Tuli vaan mieleen, kenelläkään ei ole tainnut koskaan vuokra laskea sopimuksen aikana, korkeintaan vuosittainen korotus saattanut jäädä välistä? Lasketaanko niitä vuokria kuitenkin siinä välissä kun asukas häipyy kyllästyttyään liian korkeaan vuokraan yms. että saataisiin uutta vuokralaista tilalle, koska aina on kuitenkin olemassa halvempia asuntoja jotka kuitenkin ajan mittaan muuttuu liian kalliiksi vuokrankorotuksien ansiosta?

      • Vuokrannnostaja

        Koskaan ei tarvitse vuokrahintaa laskea aina riittää ihmisiä joilla on maksukykyä vaikka toiset lähtisivätkin.


      • vuokraloorti

        Varmaan voi joskus tulla tuokin tilanne eteen, mutta se on ääriharvinaista ja kertoo lähinnä vuokranantajan typeryydestä. Yleensä markkinavuokra kuitenkin nousee enemmän kuin indeksitarkistukset ovat. Jos korotus jätetään väliin, niin silloin yleensä reaalivuokra laskee inflaation verran.

        Itse arvostan pitkää vuokrasuhdetta, joten mielelläni ihan porkkanana jätän indeksitarkistukset väliin. Se on kuitenkin pieni hinta siitä, että saa pitää hyväksi havaitun vuokralaisen. Ikävä vaan, ettei kaupungin tukieurojen kanssa pysty hintakilpailemaan, joten vuokralainen saattaa lähteä kuitenkin kaupungin kämppään.


      • fnhdhd
        vuokraloorti kirjoitti:

        Varmaan voi joskus tulla tuokin tilanne eteen, mutta se on ääriharvinaista ja kertoo lähinnä vuokranantajan typeryydestä. Yleensä markkinavuokra kuitenkin nousee enemmän kuin indeksitarkistukset ovat. Jos korotus jätetään väliin, niin silloin yleensä reaalivuokra laskee inflaation verran.

        Itse arvostan pitkää vuokrasuhdetta, joten mielelläni ihan porkkanana jätän indeksitarkistukset väliin. Se on kuitenkin pieni hinta siitä, että saa pitää hyväksi havaitun vuokralaisen. Ikävä vaan, ettei kaupungin tukieurojen kanssa pysty hintakilpailemaan, joten vuokralainen saattaa lähteä kuitenkin kaupungin kämppään.

        Liekö sillä loppupeleissä niin väliä nouseeko se vuokra normaalisti 10e/kk vai sitten 20e/kk seuraavana vuonna kun vuokranantaja ottaa indeksit kiinni.


      • browser
        fnhdhd kirjoitti:

        Liekö sillä loppupeleissä niin väliä nouseeko se vuokra normaalisti 10e/kk vai sitten 20e/kk seuraavana vuonna kun vuokranantaja ottaa indeksit kiinni.

        No on sekin jo 120e ero yhteensä maksetussa.
        Ei se iso raha ole, mutta nimenomaan siksi sen verran voi antaa hyvää hyvälle vuokralaiselle. Seuraavasta vuokralaisesta kun ei ole mitään takeita. Ihan normaalia, että hyväksi havaittu "kanta-asiakas" saa alennusta. Eikä ole mikään pakko nostaa vuokraa kahden vuoden kuluttuakaan. Merkittävästi vuokra jää laahaamaan vasta useamman vuoden kuluttua, mutta siinä vaiheessa todennäköisesti jo vuokralainen vaihtuu jo muutenkin ja uudelta haetaan taas markkinahinta.

        Rahaa tärkeämpäähän tässä on asenne. Uskoakseni vuokralainen viihtyy paremmin ja joskus siis jopa pidempään, kun pitää vuokranantajaa hyvänä tyyppinä, eikä nihilistinä sentinvenyttäjänä.

        Vuokralaisilta olisi toki mukava saada kommenttia, että kuinka paljon indeksikororusten väliinjättämistä arvostetaan ja voisiko se joskus jopa vaikuttaa pidempään viihtymiseen samassa asunnossa tai esimerkiksi asunnon kunnon arvostamiseen?


    • asdfasdf345435

      Sen kämpän osakkeiden omistaja voi pyytää vuokraa vaikka 1 euron kuukaudessa. Älä yritä osto/myynti hommista mitään logiikkaa etsiä. Se on yksinkertaisesti se summa minkä myyjä pyytää, ja sitten pyytää uuden summan jne. Niitä ei tarvitse maksaa, voi äänestää jaloillaan. Hinnat eivät ole tosielämän käsin kosketeltavia objekteja jotka eivät muuta muotoaan koskaan, vaan elävät sen mukaan mitä myyjä luulee että voi nylkyttää maksajan selkänahasta. Ja se on se ainoa todellinen logiikka missään tahansa osto/myynti/hinta jutussa.

    • ohrev

      Ilmarinen ei korjaa asuntoja vaikka ihmiset ovat asunnu 20 v korottaa hintoja eli uusi asukas tulee rempattuun asuntoon maksaa vähemmän vuokraa on vähemmän vuokratakuuta sillä kuin vanhalla asukkaalla jossain mättää vaikka on aralainottuja asuntoja jossain pitäisi olla raja siksi kai ne rahat voi viedä paratiisi saarille ettei tarvitse maksaa köyhän yhtiö veroja.

      • Anonyymi

        Ilmarinen osaa rahastaa se on huomattu kun joidenkin tulokkaiden vuokrat maksaa Kela kantaväestö maksaa omistaan, jos pitkäaikainen vuokralainen muuttaa Ilmarisen asunnosta toiseen vielä pitää maksaa vakuus en aio koskaan vuokrata Ilmariselta asuntoa, isännöinti sekä huoltoyhtiön toiminta on ala arvoista


    • dfghjkgfd

      Vuokrathan tuppaa nousemaan just sillä tahdilla, kuin mitä vuokrasopimukseen on kirjattu. Uusille vuokralaisille on tietysti uudet vuokrasopimukset ja se "aloitusvuokra" voi hyvinkin tuossa tilanteessa olla matalampi, kuin mitä toisessa asunnossa, jossa sama vuokralainen on asunut vuosikausia... Jos kismittää kallis vuokra paskasta kämpästä, niin muuta ihmeessä halvempaan. Itse olet oman vuokrasopimuksesi allekirjoittanut, se on sopimus, jossa kumpikin osapuoli sopii yhteisesti vuokrakohteen ehdoista.

    • Anonyymi

      Esimerkiksi Helsingin ydinkeskustassa yksiöiden ja kaksioiden uusien sopimuksien vuokrat ovat romahtaneet 10-20 % koronaepidemian vuoksi. Eli nyt vuokraavaa maksaa satavarmasti vähemmän vuokraa kun kaksi vuotta sitten vuokrannut, tyhjiin kuukausiin kun yhdelläkään vuokranantajalla ei ole varaa pitkällä tähtäimellä.

    • Anonyymi

      Asuimme Ilmarisen asunnossa useita vuosia vuokra oli kolmesataa euroa kalliimpi kun uudelle vuokralaiselle kysyin tätä asiaa Ilmariselta mutta en saanut vastausta, olimme onnekkaita kun saimme muualta isomman ja huomattavasti halvemman asunnon

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4925
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3114
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1621
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe