Kokemuksia keinoista tulla raskaaksi

Belladonna21

Heips! Täällä kirjottaa 21-vuotias nuori nainen. Meillä 24 vuotiaan mieheni kanssa kova hinku saada esikoista. Ollaan yritetty pian 7kk tuloksetta.

Onko kellään tiedossa mitään keinoja raskautua paremmin? Ajattelin alkaa juomaan greippimehua lasillisen päivässä ostin noita Multivitan raskaus ja imetys monivitamiini kapseleita, kun luin että niitä voi ottaa myös raskaaksi haaveileva.

Onkos kellään mitään kokemuksia noista? Onko auttanut? Muitakin konsteja saa kertoa :)

17

470

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ei mitään vielä

   Parempi kun ette hanki lasta ongelmiinne ratkaisuksi, ihan vain ettei lapsi kärsi. Katselkaa joku 10v, ja jos sitten vielä yhdessä, niin sitten ehkälapsi. Tuskin viiden vuoden kuluttua kimpassa olette, varsinkaan jos lapsen hankitte sisällöksi henkiseen tyhjiöönne.

   • Wow.

    Älä sinäkään hanki lapsia 15v vuoteen, ettei lapsi kärsi vähä-älyisyydestäsi. Ette kuitenkaan ole yhdessä vuoden päästä kun hankitte lapset teidän "täydelliseen" elämään.


   • kirjoitat asiaa
    Wow. kirjoitti:

    Älä sinäkään hanki lapsia 15v vuoteen, ettei lapsi kärsi vähä-älyisyydestäsi. Ette kuitenkaan ole yhdessä vuoden päästä kun hankitte lapset teidän "täydelliseen" elämään.

    Hyvä nyrkkisääntö tuo, 15v yhdessä ennen lapsia.


  • toistakertaa

   Heippa! Älä suotta hätäile Ei tuo 7 kuukauden yritys vielä mitenkään pitkälle vaikuta, sillä jos sulla on ollut hormonaalinen ehkäisy käytössä, niin jo pelkästään hormonitasapainon palautumiseen saattaa mennä hyvinkin puolisenvuotta.
   Meillä esikoisen (2,5v.) alkuunsaattamiseen meni aikoinaan reilusti vuosi siitä, kun lopetin pillerit ja nyt alettiin vuoden alussa taas yrittämään toista, joten jaetaan kokemuksia.:)

   Greippimehun sanotaan olevan hyväksi. Se kait vaikuttaa jotenkin suotuisasti noihin limakalvoihin ja limoihin, mutta kamalan makuista juotavaa se kyllä on, vai joko kerkesit maistaa?
   Mä en kyllä pystynyt juomaan sitä, sen sijaan Multivitaa olen popsinut, siitä kun saa mm. foolihappoa ja se on hyväksi raskautta yritettäessä ja myös tulevalle sikiön kehitykselle.

   Seksiä teidän kannattaa harrastaa tasaiseen tahtiin, 2 - 3 päivän välein ja etenkin ovulaation aikoihin olisi hyvä, jos saisit yhdyntäorgasmin. Se nimittäin auttaa siittiööitä pääsemään perille maaliinsa. Itse olen käyttänyt myös tuota vanhaa ikiaikaista naisten kikkaa, laittaa tyynyä pepuan alle ja nostaa jalat hetkeksi ylös seinälle miehen laeuttua. Myöskään vessaan ei kannata kiirehtiä heti, vaikka ainakin mulle se pidättely tuottaa joskus suuria vaikeuksia.

   Tunnistatko ovulaation ja miten säännölliset sun kuukautiset on?
   Oviksen ajankohdan voi tikuttaa, mutta mä en ole koskaan oikein ollut innostunut siitä, kun se ainakin mulla lisäisi vaan stressiä ja hermoilua ja turha hermoilu on se, joka kannattaisi nimenomaan unohtaa. Kokemuksesta tiedän, että se on paljon helpompaa sanoa, kuin toteuttaa.:)

   • sitä odotellessa

    Seuraava kriisi sinun elämääsi on siis avioero?


   • Belladonna21

    Lohduttavaa kuulla että en ole ainoa.

    Itse lopetin pillerit noin vuosi sitten, koska tiesin että siinä menisi aikaa, mutta luulisi että hormooni tasapaino on jo normalisoitunut. Kuukautiset mulla on tosi säännölliset ja pystyn ennustamaan milloin ovulaatio suurinpiirtein on. En itsekään ole innostunut (vielä) noista ovistikuista, kun ne on niin kalliitakin enkä jaksa aiheuttaa ylimääräistä stressiä niistä.

    Hyvä vinkki tuo että koittaa tyynyä alla eikä kiirehdi vessaan. Pitää kokeilla tuotakin! :) en löytänyt kaupan valikoimasta täys greippimehua, joten päädyin ratkaisuun että ostin kaupasta greippejä ja puristin niistä itse mehua. Juon lasillisen päivässä eikä ole niin pahaakaan ;) olen myös aloittanut nuo raskaus ja imetys tabletit. Toivotaan että ois jotain hyötyä :)

    Tsemppiä yritykseen! :)


  • 11+1

   No ei sillä ole oikeasti mitään väliä, että makoileeko tunnin sen yhdynnän jälkeen vai meneekö heti pisulle ja pesulle. Kyllä ne siittiöt sinne perille lähtee kiihdyttelemään, kun mies on sinne sisälle vauvasiemensä laittanut. Se mikä sieltä valuu ulos on vaan apunestettä (siemennesteessä siittiöiden osuus on vaan n. 1%). Mutta jos asian tuntee auttavan niin saahan sitä makoillakin, vaikka siellä kullan kainalossa sitten. :)

   Greippimehun sanotaan tosiaan vahvistamaan limakalvoja ja tekevän ovislimojen tunnistamisesta helpompaa mikäli otollisten hetkien metsästykseen limojen tarkkailua keinona käyttää. (Kannattaa googlata luomupimu mikäli oviksen luonnollinen metsästys kiinnostaa)
   Ja monivitamiineja, etenkin foolihappoa ja muutamaa muuta B-ryhmän vitamiinia, kannattaa alkaa syömään jo tosiaan ennen raskautta. Foolihapon tehtävä on sulkea sikiön hermostoputki.

   Eipä siihen todellisuudessa ole ihan järkyttäviä jippoja tuohon lapsen saamiseen kuin ahkera yrittäminen. Terveellinen ruokavalio, liikunta, vähäinen päihteidenkäyttö ovat varmaankin itsestäänselviä. Jos molemmat on terveitä niin kyllä raskaus yleensä siinä vuodessa viimeistään alkaa tai sitten kannattaa käydä tarkistuttamassa molemmat osapuolet (miehen siemenneste ja naiselta ainakin munasarjojen kunto).

   • Belladonna21

    Päihteitä en käytä kuin ehkä kerran kuukaudessa kun olen kavereiden kanssa ulkona, jos sitäkään. En silloinkaan mitään hirveitä määriä. Lenkkeilen melkeinpä päivittäin ja pyöräilen usein töihin. Ruokavaliokin on melko monipuolinen ja terveellinen.

    Mietin tässä vain, että voikohan tuo greippimehun juonti muka vaikuttaa jo? Nyt juon kolmatta päivää. Ennen yrittämistä pongasin usein ovislimat ja valkovuoto oli runsasta. Nykyään mulla ei tule kumpaakaan ollenkaan, siis valkovuotoa tai limoja. Valkovuotoa todella vähän. Onkohan normaalia tuokaan? Olen kyllä kuullut että valkovuoto vähenee iän myötä vähitellen. Kuitenkin tänään töissä pikkuhousut oli ihan märät valkovuodosta. Mitään limoja en kyllä ole ainakaan vielä pongannut, mutta eipähän ole sen aikakaan.

    Sitten mietin sitäkin, että voikohan syy olla siinä että harrastetaan seksiä LIIKAA? Ollaan nimittäin puuhailtu peittojen välissä kuukauden jokaisena päivänä. Joskus kaksikin kertaa. Ei kai sillä voi olla vaikutusta asiaan? Pitäiskö vähentää joka toiseen päivään?


  • dieaoei

   Kun sain keskenmenon, eikä raskaus alkanut...hermostuin...aloin syödä Gelee Royalea ja tulin lähes samantien raskaaksi. Sen lisäksi ei saisi syödä rasvattomia maitotuotteita vaan täysmaitoa ja jäätelöä. Maitorasvat edesauttavat raskautta...ja hyvälaatuinen oliiviöljy. Naisten hedelmällisyyden on todettu laskevan rasvattomien maitotuotteiden seurauksena. Seuraavaksi olisin kokeillut Noni-mehua mutta en sitten tarvinnut...

  • kätsy

   No tuolla jo esillä ollut liikunta kaikin puolin terveelliset elämäntavat on tietenkin eduksi ja se, että on normaalipainoinen.

   Ylipaino vaivaa uskomattoman monia tämän ajan nuoria, hedellmällisessä iässä olevia naisia, jotka tuskailevat raskaaksitulon kanssa. Monelle pienikin painonpudostus saattaisi olla oiva apu helpottaa raskaaksi tulemista.

   Ja toki sillä seksin jälkeisellä makoilulla, kuin myös "pesulla ja pisulla" käynnillä on väliä... Tosin jotkut, jotka eivät ole aiemmin kuulleet nesteiden käyttäytymisestä ja maan vetovoimasta joskus toisin yrittävätkin väittää.

   Liika on liikaa myös seksissä ja raskautta yritettäessä tuo myös jo tuolla mainuttu, kahdesta - kolmeen kertaan viikossa ajoitettuna kieron päivien 8 - 22 välille on sopiva yhdyntäkertojen tiheys varmistamaan sen, että naisella on kokoajan sisällään kelvollisia siittiöitä odottamassa munasolua. Lisäksi tuo tahti varmistaa myös sen, että spermassa on ytyä, eikä ammuta vaan pelkillä hudeilla;))

  • tanja2

   menkkani alko 18pv ja kestää yleensä 5-7pv niin milloin kannataa harrastaa seksiä koska olemme yrittänyt lasta paitsi nyt yritämme tosissamme.

   • tanja2

    ja loppu 24päivä


   • Kannattaako odottaa?
    tanja2 kirjoitti:

    ja loppu 24päivä

    Tanja, miten tärkein eli 12/32?


  • höpöhöpö 12/32

   Moi "tanja2".
   Itseasiassa sillä ei oo väliä, milloin vuoto päättyy. Sen sijaan sen ekan vuotopäivän tieto ja kuukautiskierron pituus on ne kaksi tärkeetä tieoa, kun halutaan laskea tulevan ovulaation ajankohtaa.
   Eli kuukautiskieron laskeminen alkaa aina siitä ekasta vuotopäivästä. Nyt mietin vaan, et mikäköhän se sun kierron pituus mahtais olla..?

   Jos se ois 28-29 pv, niin silloin sun hedelmällinen jakso ois juuri alussa ja ovuloisit 1-2 päivä kesäkuuta ja jos et onnistuis tästä kierrosta tulemaan raskaaksi, niin seuraavat kuukautiset alkais 15-16 kesäkuuta tuolla kierrolla.
   Ei siis muuta, kuin mies hommiin ja tsemppiä yritykseen.:)

   • Rusinareikään vain

    Perseeseen pano estää vahingot. Ottakaa vastuu!


  • miimii2

   Kätevä keini on myös harrastaa seksiä joka toinen päivä kuukautisista seuraaviin taikka plussatestiin :) ei tarvii ovulaatiota etsiä, varsinkin jos ei mitään ovis tuntemuksia ole! Meillä kanssa pitkä lapsettomuus takana ja vasta hoidoissa selvisi että ovuloin paljon myöshemmin kuin " pitäisi". Lääkkeillä tämäkin kuntoon ja nyt porkutellaan jo vko 22 :)

  • Yhä lapseton

   Hei. Me yritimme ensin melkein puolitoista vuotta ilman tulosta. Testailin viimeisen vuoden ovista joka kuukausi ja se tavallaan helpotti, kun tiesi koska on oikea aika. Viimein sitten menimme Naistenklinikalle tutkimuksiin ja selvisi, että ongelma on todennäköisesti miehen puolella. Olisi tietysti pitänyt älytä epäillä, kun ovis löytyi aina eikä silti koskaan kuukautiset olleet myöhässä. Monesti pitkään yrittävillä siis tapahtuu silloin tällöin varhaisia keskenmenoja ja kuukautiset on muutaman päivän tai viikon siksi myöhässä. Seuraavaksi on tarkoitus vähän auttaa luontoa ja yrittää tulla mieheni omilla siittiöillä raskaaksi keinohedelmöityksen avulla.

   Jos teillä on nyt vasta kahdeksan kuukautta yritystä takana, niin ette varmaan vielä pääse tutkimuksiin, ainakaan ilman "todisteita" ongelmista. Jos miehen hedelmällisyydestä ei ole tietoa, etkä ole vielä kertaakaan tullut raskaaksi, niin siittiötutkimuksen voi jo nyt teettää maksua vastaan tai senhän voi tehdä kotonakin, esim. http://www.perhoset.fi/product/10/hedelmallisyystesti-miehille-fertilcount

   En nyt halua yhtään pelotella, mutta meillä on nyt mennyt melkein kaksi vuotta jo "hukkaan", kun sinnikkäästi yritimme ja uskoimme kaiken olevan kunnossa. Ja vielä voi mennä jopa muutama vuosi lisää! Olemme tosin molemmat selvästi vanhempia kuin sinä, mutta emme tiedä mistä asti tilanne on jo ollut näin huono.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   480
   2515
  2. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   140
   1416
  3. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   319
   1381
  4. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   182
   1129
  5. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   137
   1075
  6. Mulla on ikävä sua

   Se on paisunut ihan valtavaksi ja täyttää mun koko pään. Naiselle
   Ikävä
   45
   984
  7. Olen pahoillani

   Ei ollut muuta vaihtoehtoa
   Ikävä
   47
   889
  8. Kellyn velat on jo 34000 ja on kelan asiakas.

   Tälläistä nää naiset on kaikki samanlaisia, kun mies ei maksa niiden velkoja ja elämää niin kaikki menee vaan ulosottoon.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   869
  Aihe