FJR 1300 kokemuksia kiitos

KiinnostunutJammuMies

Hei, olisin kiinnostunut kuulemaan mielipiteitä FJR 1300:a. Kulutus? Vakuutukset? Tyyppiviat ym. Pallo on teillä.

8

8196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 11123
    • 17+13

      Vanhahtava toteutus tulee ensimmäiseksi mieleen. Vain 5 vaihdetta, ehkä se makuasia. Parempiakin vaihtoehtoja matkapyöräksi löytyy, mutta asiansa ajaa jammukin. Tuonkokoisten kulutuksen vertailu ei kannata, niissä ei ole kummoisia eroja ja keskivertokilometreillä / kesä sillä ei ole käytännön merkitystä. Iskunvaimentimia kuulee parannellun jo vähän ajettuihinkin jammuihin, lieneekö vaimentimet sitten FJR:n tyyppivika?? Jarruja olen kuullut myös moitittavan.

      Vakuutukset riippuu niin monesta seikasta = pyörän teho-painosuhde, ikäsi, asuinopaikkasi ja ennen kaikkea aiempi suhde vakuutusyhtiöön. Tarjouksia kannattaa kysellä monesta paikasta.

      Kannattaa koeajaa mahdollisimman monia pyöriä. Sillain se mieleinen parhaiten löytyy.

      • Mika.....

        No eihän välitykset ja vaihteiden määrä ole mikään makuasia, vaan se suunnitellaan moottoripyörän suorituskyvyn ja ajotavan mukaan optimaaliseksi. Itse näkisin, että sellaiset moottorit joissa on runsaasti voimaa laajalla kierrosalueella eli ihan sieltä alakierroksilta asti löytyy suorituskykyä, pärjätään vähemmillä vaihteilla ja ja vaihteet voi olla "pidempiä". Sellaiset moottorit joissa voimaa on vain kapealla kierroslukualueella tarvitaan enemmän vaihteita jotta moottori saadaan kaikissa nopeuksissa käymään niillä kierroksilla joissa se voima on.

        En tiedä minkälainen pyörä fjr nimenomaisesti on, mutta noin yleisesti vaan tuli mieleen tämä näkökohta.


    • 17+13

      No on se sillain makuasia, että yksi sanoo kaipaavansa kuudetta vaihdetta ja toinen on sitä mieltä, että viittä enempää ei tarvita.
      Onhan noita FJR-pyöriä tullut koeajettua pariinkin kertaan. Sanoisin, että 5 riittää, mutta kuudetta jäin kaipaamaan.
      Ts. mielestäni ko. pyörän vaihdeaskia ei ole suunniteltu optimaaliseksi, sillä kysessä on selkeästi matkapyörä ja kaikista yhtään samantyyppisistä nykypyöristä löytyy se kuudeskin vaihde.

      Pikkusen vanhahtava konstruktio tuo jammu muutenkin. Eikös se tullut markkinoille jo 2001 ja lähes sama mopo se on nykyäänkin. Hieman tehoton, esim. Bemun vastaavankokoisissa pyörissä (2005>) on tehoja lähes 30 heppaa enemmän ja vääntökäyrätkin eri luokkaa. Muista teknisistä ominaisuuksista puhumattakaan.

      • Mika....

        Lienet sinällään oikeassa. Tuli vaan mieleen, että ehkä ne vaatimattomammat vääntökäppyrät on syy siihen miksi sitä kuudetta vaihdetta ei siihen ole laitettu.... mene ja tiedä. Oletko varma pyörästä olisi löytynyt se kuudennen vaihteen vaatima suorituskyky?


    • ju68

      Heh, asintuntijat täällä meuhkaa. Faktoja, -06 FJR:llä takana nyt 65000km
      * Loistava sporttinen matkapyörä, vahvuuksina moottorin ominaisuudet ja ajo-ominaisuudet sekä se että kun ottaa sivulaukut pois ei jä mitään rautoja näkyville jos ap laukut.
      * Heikkouksina mainittu takaiskunvaimennus (korjaus vaikkapa wilbers oitraconilta, 650e) ja ahtaat mutta laadukkaat laukut sekä painosta johtuen runsaahko rengaskulutus (10000km ja molemmat vaihtoon)
      Kuudetta vaihdetta en itse ole tarvinnut, moottorin ominausuudet ovat kyllä riittävät erityisesti väännön puolesta.
      Matkoille en ole jäänyt kertaakaan välille, myös radalla olen käynyt ajelemassa.

      Ennemmin itsellä oli Hondan 1100 blackbird, Suzukin DL 1000 ja bemarin k1200Gt. Bemari oli samanoloinen mutta perän leviäminen etelänorjassa 37000km:ssä ja ajoneston jumi seuraavana keväänä Liettuassa pistivät sen kiertoon samantien.

      • Yamamoto

        12000 menee etusella ja 18000 takasella, Misukka pilot road ja 08 Fjr. Hyvä, hieman sporttinen suosittu ja luotettava matkapyörä. Kyllä kansa tietää..


    • motikka ukko

      no ainakin on reilusti ylihinnoiteltu pyörä sanon näin vaikka itelläkin on fjr perse puutuu samallalailla kuin muissakin mopoissa muutenhan tuo on pelannut .nyt vaan merkki vaihtuu kun jos pääsen tuosta eroon katoin huvikseen noita hintoja ei kyllä mitään järkeä pyörillä alkaa lähestyä sata tuhatta ja ylikin karmeita hintoja kehtaavat pyytää puolet pitäis pudottaa hinnasta pois jos joku haluaa maksaa mikäs siinä mulla ainakin bensa kulutus noin 6 litraa sadalle jos nätisti ajelee matka ajossa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1525
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      171
      1230
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1070
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      967
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      890
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      787
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe