sairauslomatodistus

troppia kaipais

Hain lääkäriltä B-lausuntoa työkyvyttömyyseläkettä varten, mutta toistaiseksi sain vain kahden kuukauden sairauslomatodistuksen vaivoihini. Onko niin, että näin mennään hamaan tappiin, eli sairauspäivärahan turvin elän kunnes eläke aukenee?
Voinko hakea työkyvyttömyyseläkettä omin päin jo aiemmin? Vedoten työkyvyttömyyteeni ja sosioekonomiseen asemaan? En pärjää pelkällä työmarkkinatuella enää montaakaan kuukautta, kun laskut odottaa ja lääkkeet on ostamatta.

11

314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin on

      Kuntotuskokeilut ensin ja sitten jos ei tulosta tule-voit hakea työkyvyttömyyseläkkeelle, Sosioekonomien tausta ei riitä, ilmeisesti lääkäri ei pitänyt sinua tarpeeksi sairaana työkyvttömyyseläkettä hakemaan?

      • Sairas on vaivas

        Ennen kuin on oikeus sairaseläkkeeseen, pitää olla vuoden sairapäivärahoilla ja vasta sitten on mahdollisuus eläkkeeseen.
        Osatyökyvyttömyyseläkeen voi saada ilman tuota vuoden sairauspäiväraha kautta, joten jos sinulla on sairaus joka ei parane, niin sinulla olisi mahdollisuus siihen.
        Sinuna lähtisin yrittämään tuota puolikasta, jos edellytykset täyttyvät , eikä työkykyä ole.


    • sairas työtön

      No et voi olla sairauspäivärahalla kuin 300 päivää kerrallaan. Siinä välissä pitää olla työkykyinen 1 vuosi ennenkuin saat uudestaan samaan sairauteen päivärahaa.
      Tervetuloa ihanaan eläkerumbaan
      Sinulta voidaan hylätä eläke jo pelkästään sen vuoksi ettet ole ostanut lääkkeitäsi.
      B-lausuntoa tuskin kirjoitetaan heti tosta vaan, en ole ainakaan koskaan kuullut. Ensin yleensä normilääkäri kirjoittaa tuon sairasloman ja sen jälkeen erikoislääkäri tekee B-lausunnon jolla sairaslomarahaa anotaan pidemmäksi aikaa ja vasta sitten haetaan eläkettä.
      Poikkeuksia toki on.
      Sosioekonominen asema ei merkitse mitään näissä asioissa.
      Suurin osa eläkkehakemuksista tulee hylsyinä takaisin.
      Ja monilla vaaditaan vuosien kuntoutukset ja työkokeilut takana ennenkuin mahdollisuutta edes päästä eläkkeelle.
      Itsellä tässä vasta mennyt muutama vuosi nollatuloisena KELAn hylättyä kaikki hakemukseni sairauspäivärahakauden jälkeen.

    • Voi kun kivaa

      "Eläkelaitoksen asiantuntijalääkäri arvioi hakijan työssä jatkamisen mahdollisuuksia VAKUUTUSLÄÄKETIETEELLISESTÄ NÄKÖKULMASTA". Kivasti sanottu, eli ihan sama ellei ole vähintään pää kainalossa, jos sittenkään. Tervetuloa päähän potkittujen kasvavaan joukkoon.

    • ei se niin helppoa

      Tie työkyvyttömyyseläkkeelle on melkein aina pitkä ja vaivalloinen. Ei heru eläkettä omien tuntemusten ja rahapulan perusteella. Eläkettä voit tietysti hakea niilläkin perusteilla, vaan eipä myönnetä. Oikeasti heikossa hapessa pitää olla pitkään ja kaikki kuntoutukset käyty tai laitoshoidossa pysyvästi, niin sitten ehkä...

    • troppia kaipais

      Kiitos vastauksista.
      Jäin vielä ihmettelemään sitä, että jos työkyky on huonontunut merkittävästi TE-keskuksen mukaan, eikä työmarkkinoilla näytä olevan enää miltei 60-vuotiaalle mitään työtä tarjolla, miksen ihmeessä saisi käyttööni omia eläkerahojani?
      Sitä vartenhan niitä on no. maksettu 40 vuotta.

      Oma sairaus vaatii uusia lääkkeitä ja toimenpiteitä, joihin työmarkkinatuki ei riitä. Nyt tämä sairauspäiväraha ei riitä sekään tuleviin hoitoihin, joten olen puun ja kuoren välissä. Jos tulevana vuonna (se 300 päivää/sairauspäivärahakausi minimi) joudun käymään kahden kuukauden välein lääkärillä saadakseni jatkoaikaa Kelan tukea varten, olen entistä vähävaraisempi.
      Ei voi olla totta näin.
      Hauta odottaa helpommin.

      • tsempaten

        Osatyökyvyttömyyseläke on sinunlaisiasi varten, puhu siitä lääkärillesi jos kerran työkykyä ei ole jäljellä ja ellei kirjoita B lausuntoa eläkettä varten, joka käsittääkseni pitäisi pyydettäessä kirjoittaa kaikkine faktoineen.
        Saisit ainakin puolieläkkeen johon ei tarvita vuotta sairaslomia. Myöhemmin olisi helpompi sitten hakea täyttä eläkettä jos sairautesi on sitä luokkaa ettei työkykyä ole jäljellä kuin 40%.
        mutta kyllä pitää olla tosi sairas ennenkuin tuo onnistunee


      • troppia kaipais
        tsempaten kirjoitti:

        Osatyökyvyttömyyseläke on sinunlaisiasi varten, puhu siitä lääkärillesi jos kerran työkykyä ei ole jäljellä ja ellei kirjoita B lausuntoa eläkettä varten, joka käsittääkseni pitäisi pyydettäessä kirjoittaa kaikkine faktoineen.
        Saisit ainakin puolieläkkeen johon ei tarvita vuotta sairaslomia. Myöhemmin olisi helpompi sitten hakea täyttä eläkettä jos sairautesi on sitä luokkaa ettei työkykyä ole jäljellä kuin 40%.
        mutta kyllä pitää olla tosi sairas ennenkuin tuo onnistunee

        Kiitos neuvosta. Aion yrittää tuota mahdollisuutta.
        Siksikin olen hämmentynyt, kun sairaus on työperäinen kaikkine loppuelämän vaivoineen, mutta kukaan ei ota loppu viimein vastuuta työntekijästä. Sairaus on todettu ja kirjattu terveystietoihini jo muutamia vuosia sitten. Sinnittelin pitkään, mutta sitten terveys petti. Lääkärit vaihtuvat niin tiuhaan, ettei kenelläkään tunnu olevan vetovastuuta tai halua yhtään mihinkään. On rasittavaa selvittää aina uudelleen ja uudelleen faktat, ja olla aina ikään kuin syytetyn penkillä.
        Jos nyt saisin hoitoa, olisin paremmassa kunnossa jatkossa, mutta jos en, olen varsinainen riesa vanhempana. Sitten tulen kalliiksi yhteiskunnalle.

        Aika omituista ylipäänsä, että lakisääteisesti säästämme eläkkeeseen pahan päivän varalle, mutta sitten kun sitä tarvitsemme, olemmekin väärässä ja kuin huijareita. Höh.


    • nollatuloinen

      Olen ollut samassa rumbassa nyt kahdeksan vuotta. En tiedä kauanko vielä pitää olla ja kuinka monta lausuntoa hakea ennekuin päästävät. Työkykyäni ei tosiaan ole jäljellä, sitä mieltä ovat lääkärini, kuntouttajana, sosiaalialan ihmiset, työkkäri.
      Ainut joka on eri mieltä on eläkevakuutusyhtiö, siis se taho joka ei ole minua edes nähnyt.

    • ämmy

      mitä paskaa.

      Paskaa on Keva saa haistaa pitkä V....!
      taas tuli hylky vaika kaikki paperit ok .
      kirjoitivat että työ kyky on vielä vuosia

    • mocce

      Minulla todettiin jo 2000 vakava paniikkihäiriö ja akuutti skitsofrenia. 2002 todettiin maanisdepressiivinen häiriö ja 2003 skitsoaffektiivinen häiriö. Vasta 2009 todettiin lukuisten sairaslomien jälkeen, että olen toivoton tapaus, vaikka olin kuinka sitkeästi sinnitellyt työpaikassani, ja silloin työterveyslääkäri sanoi kirjoittavansa vakuuttavan B-lausunnon. Henkilöstöpäällikkö sanoi, että jos en hae työkyvyttömyyseläkettä, saan aika pian potkut. Kun Valtiokonttorilta tuli hyväksyvä kirje, se oli yksi elämäni onnellisimmista päivistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6043
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3821
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      245
      2151
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1850
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1299
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      303
      1065
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      939
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe