Ilma-ase USA:sta tuliaisena

Pslerja

Eli onnistuuko moisen tuominen USA:sta esim. matkatavaroissa, eli ruumaan menevässä matkalaukussa? Jos ei niin entä jos lähettää itselleen, onko kiellettyä? Mietin kun nuo hinnat näyttävät siellä olevan houkuttelevia ja lisäksi malleja on paljon enemmän kuin täällä jo ihan perus walmarilla.

3

237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voipi olla tai ei

      Lentoyhtiöstähän tuo taitaa olla kiinni. Toisilla onnistuu ja toisilla taas ei, samoin lentokentällä voi olla vaikutusta. Ilma-aseita ei lasketa tuliaseiksi, mutta ampuma-aseiksi kyllä, ja moisten kuljettelu vaatii monissa maissa lisäselvityksiä viranomaisille.

      Vähintään pitäisi muistaakseni tehdä ennakkoilmoitus/hakea lupa lentoyhtiölle ja täyttää tarvittavat paperit, jotka tulee esittää check-innin yhteydessä. Ja muista: tässä kohtaa EI KANNATA todeta tiskin typylle että "Hi, I've got a gun...". Ohjeistavat siitä sitten eteenpäin. Voivat veloittaa lisämaksua moisen värkin kuljettamisesta, koska extravaivaa on, ja lisämaksun jälkeen hinta voikin olla isompi kuin Suomesta ostettaessa.

      Lisäksi täytyy tietysti vielä huomioida mahdollisten transit-kenttien säädökset, jos sellaisia on matkan varrella. Esim. Lontoon kautta ei ihan noin vaan tuodakaan, jos muistan oikein.

      Kantsii tsekkailla lentoyhtiöiden ja kenttien sivuilta ohjeet (blowback gun).

      • alödskfjasöfd

        Saksasta ei saane täysautomaattista CO2 kuularuiskua?
        Katsoin niin Finnairilla saisi tuoda ilma-aseen jos siinä ei ole CO2 kapseli kiinni. Toki se pitää olla ruumaan menevässä laukussa.


    • säästöä tosiaan

      Kun tavaraa saa oletettavasti halvemmallla esim. Saksasta ja postimaksutkaan ei päätä huimaa eikä alvia tarvi EU:sta tuonnista maksaa, niin miksi altistua erittäin todennäköiselle matkan katkeamiselle, lennolta pois jäämiselle, mielivaltaisille syytteille ja oikeusprosesseille ilmailun vaarantamisesta tahi jopa terrorismista tai USA:n vientirajoitusten rikkomisesta?

      Mikä tahansa aseeseen tai vastaavaan viittaava johtaa suurella todennäköisyydellä sellaiseen härdelliin, että kun ja jos siitä vapautuu, toivoo, ettei olsi hankkeeseen ryhtynyt. Todennäköisesti saa myös maahantulokiellon.

      Olennaista on huomata, että LENTOASEMAT ovat liittovaltion suojeluksessa ja ase-ja muistakin vahingoittamisvälineistä vapaita alueita. Siten minkäänlainen ase tai sen kaltainen esine laukussa jo lentoaseman alueelle tulo voi johtaa dramaattisiin seuraamuksiin. Tuomiot on jopa kymmeniä vuosia ja sakot tuhansia.

      Yksi tuttu (kaikilla vienti ja tuontiluvilla varustettuna) totesi Amerikan keskilännessä check-in tiskillä laukussa olevan "hunting rifle" ja levitteli dokumentteja. Alta nanosekunnin kaveri oli nenällään maassa, raudoissa ja viety porukalla kuulusteluhuoneeseen samalla kun laukkua hajoitettiin toisaalla. Lento meni menojaan, samoin kuin jatkolento Suomeen. Lopputulema oli sakot aseen lentoasemalle tuonnista (olisi pitänyt viedä laukku jotain ihan omaa reittiään erityiseen tarkastukseen "hazardous goods check-in" -pisteeseen), uusien lentojen ja majoituksen kustannukset, sekä jokaiselle Amerikan matkalle turistinakin erillisen viisumin hankintaprosessi. Ase tuli vasta puolen vuoden päästä lukuisien lentoyhtiölle tehtyjen valitusten jälkeen ja rahtikin oli pitänyt itse maksaa. Ei ole edes kehdannut vinoilla kaverin "edulliselle ostokselle", sen verran paha oli ollut kokemus hänellä.

      Voi toki olla, että homma voi hoitua muullakin lailla, mutta miksi ottaa riski?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      143
      10396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      55
      2973
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2809
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1868
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1689
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1606
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. 82
      1368
    Aihe